26 января 2015

До значить введення надзвичайного стану

автор Svetik_SV 26 января 2015
2
Що значить...
автор Svetik_SV 26 января 2015
3
Комендантська година, обмеження свободи пересування

Режим НС передбачає: використання армії для підтримки порядку; комендантську годину; особливий режим в´їзду і виїзду з міст, обмеження свободи пересування по території НС; заборона на будь-які масові акції; введення міських патрулів, блокпостів з перевіркою документів у громадян (що вже і так запроваджено), доглядом особистих речей, службових приміщень та житла громадян; примусове відчуження або вилучення майна у юридичних та фізичних осіб (в інтересах наведення порядку).

Особливий порядок розподілу продуктів харчування

Крім того, НС може передбачати вилучення у громадян зброї; заборону на діяльність партій і організацій; введення особливого порядку розподілу продуктів харчування, предметів першої необхідності; встановлення квартирної повинності для тимчасового розміщення евакуйованих; призовникам (від 18 років) і військовозобов´язаним запасу (громадянам до 35-60 років - залежно від звання на момент виходу в запас) заборонено змінювати місце проживання без відома військового комісаріату.

Обмеження для ЗМІ

Також режимом НС вводиться фактична заборона засобів масової інформації, в тому числі заборону на виготовлення і розповсюдження інформаційних матеріалів, які ’можуть дестабілізувати обстановку’.

На Донбасі можуть залишитися без інтернету і мобільного зв’язку

Оперативні штаби влади та армії можуть заборонити доступ до інтернету, доступ до мобільного зв´язку та інших комунікацій. Крім того, можуть бути заблоковані редакції газет, телеканалів, сайтів та радіостанцій. Відповідно до закону, НС передбачає регулювання роботи цивільних теле- і радіоцентрів, заборона роботи аматорських радіопередавальних засобів і радіовипромінювальних пристроїв особистого і колективного користування.

НС може бути введено без попередження

НС (надзвичайний стан) вводиться Указом Президента України, який підлягає затвердженню Верховною Радою України протягом двох днів з моменту звернення. В особливих випадках НС може бути введено без попередження.

Тривати НС можене більше 90 днів

НС в Україні може бути введено на строк не більше 30 діб і не більше 60 діб в окремих її місцевостях. У разі необхідності надзвичайний стан може бути продовжений Президентом України, але не більш як на 30 діб.
ninaina 26 января 2015
4
Ответ дляSvetik_SV
Що значить...
Вот идите в Единую тему, там и спросите, или пусть муж раз,яснит
автор Svetik_SV 26 января 2015
5
Я сама для всех написала, думаю не все знают!
таран 26 января 2015
6
Ответ дляSvetik_SV
Я сама для всех написала, думаю не все знают!
спасибо, а то не совсем понемала НС
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта

Ще з цiкавого

Популярные вопросы!

ещё

Сейчас читают!