15 августа 2014

Англійська для малюків

Часто, як викладач стикаюсь з тим, що батьки готові навчати своїх малюків, проте не знають з чого почати. Планую час від часу публікувати поради. Буду рада, якщо комусь пригодиться
Англійська. Навчання малюків.

Я твердо переконана в тому, що перше знайомство з англійською повинне відбутись за посередництвом батьків. Якщо ваш малюк ще не вміє розмовляти, це абсолютно не означає, що він не сприймає, більше того, навіть, запам’ятовує іноземні слова. Тому змалку рекомендую включати діткам англійські пісеньки. Найкраще, на мою думку, підходить збірка nursery rhymes за посиланням https://

ваш малюк уже підсів на мультики, включайте їх лише англійською. Повірте, діти залюбки дивляться, не зважаючи на мову. А з часом вони все частіше звертатимуться до вас з запитаннями: «Мамо, а що таке long? muddy puddles? Rainbow? Boat? » и тд. Переглядаючи серії знову, і вдруге зустрівши ці слова, вони закріплятимуть їх образами побаченого.

Проте, якщо ви вже готові перейти до свідомого навчання, а це вік 3-4 роки, починайте з того ж, що найперше навчаєте дитину рідною мовою, а саме – розповісти про себе, і запитати про інших. Приклад:

My name is Ira. What’s your name?
My surname is Shevchenko. What’s your surname?
I am 3. How old are you?
I am a girl. Who are you?
I am from Kyiv. are you from?

Звісно, з першого разу дитина не запам’ятає всього, і навмисне вчити не буде. Тому навчання потрібно перетворити в цікаву гру. Зберіть лісову школу зі всіх мяких іграшок, які у вас знайдуться.
Розкажіть малюку, що іграшки приїхали до нас з далекої країни і не розуміють української, але дуже хочуть познайомитись і подружитись , треба з ними розмовляти англійською. Дайте дитині спершу представитись,а потім одне з двох,або ви ставите запитання англійською, а ваше чадо пробує відповідати за них тією ж англійською, або ж дитина запитує, а ви відповідаєте за звірят. Бавтесь в гру щодня і за тиждень малюк запам’ятає всі фрази ретельно.

Паралельно вчіть дитину рахувати англійською. Тим, хто живе в багатоповерхівках раджу використовувати для лічби сходи поки піднімаєтесь, чи спускаєтесь. Якщо дитина ще не освоїла лічбу українською, рахуйте до десяти спершу українською, а потім англійською,і знову українською і англійською. Якщо дитина розпізнає вже цифри, зупиніться біля першої машини і запитайте дитину які цифри на номерних знаках і як вони звучать англійською. Запропонуйте порахувати англійською всіх дівчаток на майданчику, потім хлопчиків і врешті дорослих, дерева, припарковані машини, тварин, лавочки і тд. А далі,відповідно до вашої фантазії. Головне лишень щоб всі завдання містили елементи гри і несподіванки.
Далі буде…
lyalya2012 15 августа 2014
1
Спасибо, согласна с вами скоро пригодится
автор camomile_spells 15 августа 2014
2
Начинала свою преподавательскую деятельность в Киеве с преподавания в школе Хелен Дорон. Работала с детками возраста 1-2 годика. Сейчас честно и открыто говорю, что все эти школы для малышей, это бизнес, все то, что учат там, родители могут научить сами. Проблема только в том, что нету системы, не ясно что за чем учить.
По поводу считалочек, могу еще посоветовать следующее, мы с дочкой, когда учили считать на английском, да еще и предстояло подняться на третий этаж без лифта, придумывали смешные и забавные стишки, они помогали нам запоминать слова, плюс дочке было так весело, что она не заметила, как мы уже поднялись домой, так как внимание переключили на стишки. Попробуйте обязательно! Например:
ван - у Маши длинный сарафан
ту - мама включила газовую плиту
сри - папа есть картошку фри и тд:)
reolushen 16 августа 2014
3
видео не открывается
автор camomile_spells 16 августа 2014
4
Ответ дляreolushen
видео не открывается
Попробуйте вот эту ссылку https://

поищите самостоятельно на youtube - nursery rhymes
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта

Ще з цiкавого

Популярные вопросы!

ещё

Сейчас читают!