Сиреневенькая
В цифрах не скажу, но когда поменяли обычную электроплиту на стеклокерамическую ( духовку то же поменяли, видимо более экономная она) стало в месяц наматываться не 300-400 киловатт, а до 200.
Так же в тот период поменяли лампы на лед. Что именно дало такую экономию не знаю
Так же в тот период поменяли лампы на лед. Что именно дало такую экономию не знаю
Цитата:
В цифрах не скажу, но когда поменяли обычную электроплиту на стеклокерамическую ( духовку то же поменяли, видимо более экономная она) стало в месяц наматываться не 300-400 киловатт, а до 200.Так же в тот период поменяли лампы на лед. Что именно дало такую экономию не знаю
спасибо) примерно понятно, буду искать. У меня просто всегда газовые плиты были, в электро не разбираюсь.
Суттєво економлять:
Мультиварки - за рахунок утепленої каструлі, скороварки - скорочення часу приготування.
Індукція - локалізація нагріву.
***
Тратять марно електроенергію звичайні плити в яких згоріла одна спіраль - довго-довго гріються і т.д.
Мультиварки - за рахунок утепленої каструлі, скороварки - скорочення часу приготування.
Індукція - локалізація нагріву.
***
Тратять марно електроенергію звичайні плити в яких згоріла одна спіраль - довго-довго гріються і т.д.
Склокераміка - так собі.
По суті це звичайна спіраль (погугліть картинку) яка накрита склокерамічним листом, що її як утеплює, так і не дає попасти стороннім часткам. З таким же успіхом можна накрити листом і радянську ’саморобку’.
По суті це звичайна спіраль (погугліть картинку) яка накрита склокерамічним листом, що її як утеплює, так і не дає попасти стороннім часткам. З таким же успіхом можна накрити листом і радянську ’саморобку’.
Цитата:
Склокераміка - так собі.По суті це звичайна спіраль (погугліть картинку) яка накрита склокерамічним листом, що її як утеплює, так і не дає попасти стороннім часткам. З таким же успіхом можна накрити листом і радянську ’саморобку’.
Спасибо! я вот читаю про технологию - hi-light, там вроде немного по другому греет и быстрее, непонятно только экономнее или нет. Про индукцию тоже читаю, но смущает само по себе излучение, толком не понятно пока что)
Цитата:
Спасибо! я вот читаю про технологию - hi-light, там вроде немного по другому греет и быстрее, непонятно только экономнее или нет. Про индукцию тоже читаю, но смущает само по себе излучение, толком не понятно пока что)
Так як спіраль сильно розжарена, то велика частина енергії передається як ІК, причому зі швидкістю світла - миттєво. Але це зовсім не відміняє і звичайну теплопередачу, як і паразитні втрати від неї, коли нагрів іде в сторони і вниз.
Цитата:
Так як спіраль сильно розжарена, то велика частина енергії передається як ІК, причому зі швидкістю світла - миттєво. Але це зовсім не відміняє і звичайну теплопередачу, як і паразитні втрати від неї, коли нагрів іде в сторони і вниз.
т.е особо смысла в этой технологии нет?
Цитата:
т.е особо смысла в этой технологии нет?
Саме в ІК компоненті і тому що дно каструлі гріється миттєво.
В звичайному ж ТЕНі спершу гріється спіраль, далі ізолятор, далі поверхня ТЕНу, а потім через повітряний прошарок вже каструля.
Грубо: ставимо каструлю, ждемо поки прогріється ТЕН, лічильник мотає... приготували, зняли - ТЕН гарячий, тепло тратиться марно.
В звичайному ж ТЕНі спершу гріється спіраль, далі ізолятор, далі поверхня ТЕНу, а потім через повітряний прошарок вже каструля.
Грубо: ставимо каструлю, ждемо поки прогріється ТЕН, лічильник мотає... приготували, зняли - ТЕН гарячий, тепло тратиться марно.
Індукція передає енергію ще більш якісно і у неї ще менше паразитних втрат... але не всяка посуда підходить
Склокераміка буде гріти хоч турку, хоч тарілку з фольги, індукція - ні.

Склокераміка буде гріти хоч турку, хоч тарілку з фольги, індукція - ні.
Цитата:
Індукція передає енергію ще більш якісно і у неї ще менше паразитних втрат... але не всяка посуда підходитьСклокераміка буде гріти хоч турку, хоч тарілку з фольги, індукція - ні.
Да, это морока с посудой получается. Склоняюсь к стеклокерамике все таки.
Цитата:
Да, это морока с посудой получается. Склоняюсь к стеклокерамике все таки.
Ну з посудою і індукцією теж не все так страшно - в основному дешеві алюмінієві сковородки треба буде поміняти. Погано і з підробкою відомих ТМ з нержавійки, а от ’рідні’ емальовані каструлі часто нормально, як і ’чорні’ тяжкі сковородки.
Цитата:
Ну з посудою і індукцією теж не все так страшно - в основному дешеві алюмінієві сковородки треба буде поміняти. Погано і з підробкою відомих ТМ з нержавійки, а от ’рідні’ емальовані каструлі часто нормально, як і ’чорні’ тяжкі сковородки.
Я боюсь индукцию еще и из за излучения, не верится мне что оно безвредно, тем более я над ней навистать буду в основном)
Жалко нигде нет сравнения, сколько в среднем нагорит электричества на индукции, а сколько на стеклокерамике с хайт лайт, везде общие мощности указаны, а они у них практически идентичны.
Жалко нигде нет сравнения, сколько в среднем нагорит электричества на индукции, а сколько на стеклокерамике с хайт лайт, везде общие мощности указаны, а они у них практически идентичны.
Цитата:
Я боюсь индукцию еще и из за излучения, не верится мне что оно безвредно, тем более я над ней навистать буду в основном)Жалко нигде нет сравнения, сколько в среднем нагорит электричества на индукции, а сколько на стеклокерамике с хайт лайт, везде общие мощности указаны, а они у них практически идентичны.
Дарма... мобілка і телевізор куди більш сильно опромінюють.
До речі, ІК теж випромінює не тільки в оптичному діапазоні.
А таблиць нема, тому що дуже багато перемінних величин, які можуть вплинути на результат. Ну і одне діло гріти воду (тут чемпіон звичайний електрочайник ), друге - готувати страву в режимі підтримки кипіння.
Чисто теоретично, індукція все таки більш економна, але тільки якщо правильна каструля/сковородка.
До речі, ІК теж випромінює не тільки в оптичному діапазоні.
А таблиць нема, тому що дуже багато перемінних величин, які можуть вплинути на результат. Ну і одне діло гріти воду (тут чемпіон звичайний електрочайник ), друге - готувати страву в режимі підтримки кипіння.
Чисто теоретично, індукція все таки більш економна, але тільки якщо правильна каструля/сковородка.
Цитата:
Дарма... мобілка і телевізор куди більш сильно опромінюють. До речі, ІК теж випромінює не тільки в оптичному діапазоні. А таблиць нема, тому що дуже багато перемінних величин, які можуть вплинути на результат. Ну і одне діло гріти воду (тут чемпіон звичайний електрочайник ), друге - готувати страву в режимі підтримки кипіння.Чисто теоретично, індукція все таки більш економна, але тільки якщо правильна каструля/сковородка.
Спасибо большое!
Обратите внимание на мощность плиты. У меня две стеклокерамики. Так вот на одной конфорки по 1200 ватт и готовить на них можно просто застрелиться. А на другой плите мощность есть и на 1800, очень быстро все готовит, регулировка мощности 9 режимов+половинные. Зачем столько не знаю, но все же. Только закипит, сразу убавляю мощность и на режиме 3 или 4 готовлю. Ну а если оставить, то и тянуть электроэнергии будет много. В среднем у меня нагорает 350 кВт в месяц, но у меня все на электричестве, и насосная станция и бойлер, и масса других электроприборов ( частный дом).
Популярные вопросы!
- Сегодня
- Вчера
- 7 дней
- 30 дней
-
+ 225
-
+ 217
-
+ 204
-
+ 202
-
+ 163
-
+ 129
-
+ 128
ещё >>
Сейчас читают!
-
+ 113
-
+ 87
-
+ 85
-
+ 70
-
+ 56
-
+ 54
-
+ 53
Благотворительность!
-
+ 1
-
+ 1
-
+ 1
Сколько мотает электроплита?