Всміхайлик• 12 января 2024
Что за вкус умами?
Впервые о таком узнала сегодня.
Вы слыхали о таком?
Вы слыхали о таком?
Результат:
вже голосів:
48
26 (54.17%)
впервые слышу
22 (45.83%)
знала о таком давно
Life is Beautiful• 12 января 2024
Ответ дляЯ тут с краю постою
Та ще в школі про це розповідають, як можна не знати
Я його сама добавляла в пакети з супом, цей глутамат, але не знала, що це смак умами)
Life is Beautiful• 12 января 2024
Ответ дляDarina26
У мамы,вы имели ввиду?
Да,это самый вкусный вкус
Да,это самый вкусный вкус
Це да. І ще є смак ’убабусі’.
4
1
Life is Beautiful• 12 января 2024
Ответ дляOlenaMriya
Это пятый вкус
Кислый
Сладкий
Горький
Солёный
И
Умами
Кислый
Сладкий
Горький
Солёный
И
Умами
Але його у десерти не добавляють. Тільки щоб придати/посилити м´ясний смак.
1
Парова машина• 12 января 2024
Ответ дляDarina26
У мамы,вы имели ввиду?
Да,это самый вкусный вкус
Да,это самый вкусный вкус
Не всегда
2
Свезло так свезло• 12 января 2024
В умамі немає смаку)
Точніше, немає СВОГО смаку, бо це продукт, що підсилює інші смаки.
Так що неможливо пояснити, який смак у умамі. Якщо його додати в страву з грибами - по факту це буде більш яскравий смак грибів, якщо до креветок - ви відчуєте більш яскравий характерно солодкуватий креветочний смак.
І в глутаматі немає ніякої шкоди, цей продукт винайшли японці ще в середині 20 сторіччя, синтезували його з водоростей.
Точніше, немає СВОГО смаку, бо це продукт, що підсилює інші смаки.
Так що неможливо пояснити, який смак у умамі. Якщо його додати в страву з грибами - по факту це буде більш яскравий смак грибів, якщо до креветок - ви відчуєте більш яскравий характерно солодкуватий креветочний смак.
І в глутаматі немає ніякої шкоди, цей продукт винайшли японці ще в середині 20 сторіччя, синтезували його з водоростей.
1
1
Патріотка з дивану• 12 января 2024
Ответ дляLife is Beautiful
Це да. І ще є смак ’убабусі’.
Мої діти малими після гостей казали, що побували в ресторані ’У бабусі’ :)
1
2
Life is Beautiful• 12 января 2024
Ответ дляСвезло так свезло
В умамі немає смаку)
Точніше, немає СВОГО смаку, бо це продукт, що підсилює інші смаки.
Так що неможливо пояснити, який смак у умамі. Якщо його додати в страву з грибами - по факту це буде більш яскравий смак грибів, якщо до креветок - ви відчуєте більш яскравий характерно солодкуватий креветочний смак.
І в глутаматі немає ніякої шкоди, цей продукт винайшли японці ще в середині 20 сторіччя, синтезували його з водоростей.
Точніше, немає СВОГО смаку, бо це продукт, що підсилює інші смаки.
Так що неможливо пояснити, який смак у умамі. Якщо його додати в страву з грибами - по факту це буде більш яскравий смак грибів, якщо до креветок - ви відчуєте більш яскравий характерно солодкуватий креветочний смак.
І в глутаматі немає ніякої шкоди, цей продукт винайшли японці ще в середині 20 сторіччя, синтезували його з водоростей.
Якщо добавити в тістечко? Чому не добавляють?
Я була впевнена, що він химично синтезован.
Якщо хочеш водорослі, треба морську капусту їсти, ось вона корисна)
Я була впевнена, що він химично синтезован.
Якщо хочеш водорослі, треба морську капусту їсти, ось вона корисна)
2
Свезло так свезло• 12 января 2024
Ответ дляLife is Beautiful
Якщо добавити в тістечко? Чому не добавляють?
Я була впевнена, що він химично синтезован.
Якщо хочеш водорослі, треба морську капусту їсти, ось вона корисна)
Я була впевнена, що він химично синтезован.
Якщо хочеш водорослі, треба морську капусту їсти, ось вона корисна)
Тому що він підсилює смак білкових продуктів, і має солонуватий присмак.
Глутамат є не тільки в водоростях, а в багатьох продуктах - і в грибах, і в місо, і в морепродуктах, і навіть в помідорах)
Можливо, тепер його синтезують по різному, я не цікавилась, але перший був синтезований саме з водоростей.
Глутамат є не тільки в водоростях, а в багатьох продуктах - і в грибах, і в місо, і в морепродуктах, і навіть в помідорах)
Можливо, тепер його синтезують по різному, я не цікавилась, але перший був синтезований саме з водоростей.
1
автор
Всміхайлик
• 13 января 2024
Ответ дляСвезло так свезло
Тому що він підсилює смак білкових продуктів, і має солонуватий присмак.
Глутамат є не тільки в водоростях, а в багатьох продуктах - і в грибах, і в місо, і в морепродуктах, і навіть в помідорах)
Можливо, тепер його синтезують по різному, я не цікавилась, але перший був синтезований саме з водоростей.
Глутамат є не тільки в водоростях, а в багатьох продуктах - і в грибах, і в місо, і в морепродуктах, і навіть в помідорах)
Можливо, тепер його синтезують по різному, я не цікавилась, але перший був синтезований саме з водоростей.
А чипсы же не белковый продукт, а глутамат тоже усиливает вкус там.
Без комплексів• 19 января 2024
в азитаский магазинах глютамат можно купить в порошке и добавлять в азиатскую кухню.
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта
Похожие темы:
Назад Комментарии к ответу