sovetchitsa
Советчица
Вход Регистрация
Спросить Советую Промо публикация Поиск товара
Настройки
Язык меню: ru ua Шрифт: a a a
Служба поддержки
Вход Регистрация
Правила | Ограничения | Cookies
©2008—2025 Советчица Kidstaff
Советчица - Еда, Кулинария - О продуктах и технике
anonim_67
Всміхайлик• 12 января 2024

Что за вкус умами?

Впервые о таком узнала сегодня.
Вы слыхали о таком?
Результат:
вже голосів: 48
26 (54.17%) впервые слышу
22 (45.83%) знала о таком давно
19 0
Все фото темыКомментарии автораМои ответы
anonim_104
Щось не спиться• 12 января 2024
1
Глутамат)
like 4 face_with_tears_of_joy 5
noavatar
ЧупакабраЗеБест• 12 января 2024
2
шта?
like 2
noavatar
OlenaMriya• 12 января 2024
3
Это пятый вкус
Кислый
Сладкий
Горький
Солёный
И
Умами
woman_facepalming 1 face_with_tears_of_joy 3
anonim_203
МастерЮля• 12 января 2024
4
Гугл в помощь.
dislike 2 like 1
noavatar
Darina26• 12 января 2024
5
У мамы,вы имели ввиду?
Да,это самый вкусный вкус
heart 1 woman_facepalming 6 like 3 face_with_tears_of_joy 2
anonim_41
Я тут с краю постою• 12 января 2024
6
Та ще в школі про це розповідають, як можна не знати
woman_facepalming 4
noavatar
Life is Beautiful• 12 января 2024
7
Сьогодні прочитала на Форумі, потім в Вікі.
noavatar
Life is Beautiful• 12 января 2024
8
Ответ дляЯ тут с краю постою
Та ще в школі про це розповідають, як можна не знати
Я його сама добавляла в пакети з супом, цей глутамат, але не знала, що це смак умами)
noavatar
Life is Beautiful• 12 января 2024
9
Ответ дляDarina26
У мамы,вы имели ввиду?
Да,это самый вкусный вкус
Це да. І ще є смак ’убабусі’.
face_with_tears_of_joy 4 like 1
noavatar
Life is Beautiful• 12 января 2024
10
Ответ дляOlenaMriya
Это пятый вкус
Кислый
Сладкий
Горький
Солёный
И
Умами
Але його у десерти не добавляють. Тільки щоб придати/посилити м´ясний смак.
like 1
anonim_35
Парова машина• 12 января 2024
11
Ответ дляDarina26
У мамы,вы имели ввиду?
Да,это самый вкусный вкус
Не всегда
face_with_tears_of_joy 2
anonim_125
Княгиня пітьми• 12 января 2024
12
Аромат і смак тушкованого мяса ))
anonim_89
Свезло так свезло• 12 января 2024
13
В умамі немає смаку)
Точніше, немає СВОГО смаку, бо це продукт, що підсилює інші смаки.
Так що неможливо пояснити, який смак у умамі. Якщо його додати в страву з грибами - по факту це буде більш яскравий смак грибів, якщо до креветок - ви відчуєте більш яскравий характерно солодкуватий креветочний смак.
І в глутаматі немає ніякої шкоди, цей продукт винайшли японці ще в середині 20 сторіччя, синтезували його з водоростей.
dislike 1 like 1
anonim_56
Патріотка з дивану• 12 января 2024
14
Ответ дляLife is Beautiful
Це да. І ще є смак ’убабусі’.
Мої діти малими після гостей казали, що побували в ресторані ’У бабусі’ :)
heart 1 face_with_tears_of_joy 2
anonim_190
Полуничка• 12 января 2024
15
Ответ дляLife is Beautiful
Це да. І ще є смак ’убабусі’.
Одназначно
like 1
noavatar
Life is Beautiful• 12 января 2024
16
Ответ дляСвезло так свезло
В умамі немає смаку)
Точніше, немає СВОГО смаку, бо це продукт, що підсилює інші смаки.
Так що неможливо пояснити, який смак у умамі. Якщо його додати в страву з грибами - по факту це буде більш яскравий смак грибів, якщо до креветок - ви відчуєте більш яскравий характерно солодкуватий креветочний смак.
І в глутаматі немає ніякої шкоди, цей продукт винайшли японці ще в середині 20 сторіччя, синтезували його з водоростей.
Якщо добавити в тістечко? Чому не добавляють?
Я була впевнена, що він химично синтезован.
Якщо хочеш водорослі, треба морську капусту їсти, ось вона корисна)
woman_facepalming 2
anonim_89
Свезло так свезло• 12 января 2024
17
Ответ дляLife is Beautiful
Якщо добавити в тістечко? Чому не добавляють?
Я була впевнена, що він химично синтезован.
Якщо хочеш водорослі, треба морську капусту їсти, ось вона корисна)
Тому що він підсилює смак білкових продуктів, і має солонуватий присмак.
Глутамат є не тільки в водоростях, а в багатьох продуктах - і в грибах, і в місо, і в морепродуктах, і навіть в помідорах)
Можливо, тепер його синтезують по різному, я не цікавилась, але перший був синтезований саме з водоростей.
like 1
anonim_67
автор Всміхайлик • 13 января 2024
18
Ответ дляСвезло так свезло
Тому що він підсилює смак білкових продуктів, і має солонуватий присмак.
Глутамат є не тільки в водоростях, а в багатьох продуктах - і в грибах, і в місо, і в морепродуктах, і навіть в помідорах)
Можливо, тепер його синтезують по різному, я не цікавилась, але перший був синтезований саме з водоростей.
А чипсы же не белковый продукт, а глутамат тоже усиливает вкус там.
anonim_210
Без комплексів• 19 января 2024
19
в азитаский магазинах глютамат можно купить в порошке и добавлять в азиатскую кухню.
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта

Похожие темы:

Ще з цiкавого


Популярные вопросы!

Сегодня Вчера 7 дней 30 дней

ещё

Сейчас читают!

Назад Комментарии к ответу

О нас | Служба Поддержки | Помощь

Правила | Ограничения | Cookies ©2008—2025 Советчица Kidstaff