Виннипуховна• Изменено 10 августа в 14:37
Кто готовит особуко, по какому рецепту?
Поделитесь тем, который вами проверен и нравится. Спасибо
Бринзолетта• 10 августа в 14:44
Никакого рецепта) обжариваете на большом огне до румяной корочки мяса и добавляете воды, овощи - морковь, лук, перец, приправы, тушите на небольшом огне. Но я не люблю особуко, он пахнет специфически из-за кости и мозга
Коник-стрибунець• 10 августа в 14:59
Тушу в мультиварке с приправами и все. Очень вкусно, любим все.
Спасу мир• 10 августа в 15:01
Я когда то мариновали в чем то, с кучей специй, потом обжаривала и тушила в духовке в этом маринаде, долго. Было вкусно, но заморчливо
сказочное_Бали• 10 августа в 16:24
Смажу м´ясо, до скоринки(індик для особуко), додаю вино сухе, потім морква, цибуля, селера, томати пассата, часник, спеції.При кінці- цедра лимона, дрібно посічена петрушка та часник.
.
.
2
Закусенец• 10 августа в 17:32
У мене два рецепта, але перший етап однаковий: попередньо особуко поперчити та посолити з обох боків. на розігріту сковорідку викласти вершкове масло, часник і розмарин, трохи (буквально хвилину) на слабкому вогні просмажити, туди особуко (я використовую яловичину) і просмажити з обох сторін до скоринки. Далі особуко перекласти в посудину для випікання/тушкування і тут вже рецепти відрізняються:
1. До особуко добавляємо порізану величенькими шматками цибулю шалот та моркву, цілі чорнослив та курагу, спеції - тут вже на свій смак (в мене це бодян, перець, лавровий лист). Заливаємо це все темним пивом і тушимо/запікаємо на маленьких температурах години дві-три.
2. До особуко добавити порізані моркву, помідори, цибулю, селеру, можна ще червоний солодкий перець, часник, добавити спеції. Залити це все білим сухим вином і тушкувати/запікати на низькій температурі години 2-3.
Замість пива/вина можна використати бульон, але то вже не так смачно буде
При випіканні форму обов´язково щільно накрити фольгою
1. До особуко добавляємо порізану величенькими шматками цибулю шалот та моркву, цілі чорнослив та курагу, спеції - тут вже на свій смак (в мене це бодян, перець, лавровий лист). Заливаємо це все темним пивом і тушимо/запікаємо на маленьких температурах години дві-три.
2. До особуко добавити порізані моркву, помідори, цибулю, селеру, можна ще червоний солодкий перець, часник, добавити спеції. Залити це все білим сухим вином і тушкувати/запікати на низькій температурі години 2-3.
Замість пива/вина можна використати бульон, але то вже не так смачно буде
При випіканні форму обов´язково щільно накрити фольгою
1
автор
Виннипуховна
• 10 августа в 17:42
Ответ дляЗакусенец
У мене два рецепта, але перший етап однаковий: попередньо особуко поперчити та посолити з обох боків. на розігріту сковорідку викласти вершкове масло, часник і розмарин, трохи (буквально хвилину) на слабкому вогні просмажити, туди особуко (я використовую яловичину) і просмажити з обох сторін до скоринки. Далі особуко перекласти в посудину для випікання/тушкування і тут вже рецепти відрізняються:
1. До особуко добавляємо порізану величенькими шматками цибулю шалот та моркву, цілі чорнослив та курагу, спеції - тут вже на свій смак (в мене це бодян, перець, лавровий лист). Заливаємо це все темним пивом і тушимо/запікаємо на маленьких температурах години дві-три.
2. До особуко добавити порізані моркву, помідори, цибулю, селеру, можна ще червоний солодкий перець, часник, добавити спеції. Залити це все білим сухим вином і тушкувати/запікати на низькій температурі години 2-3.
Замість пива/вина можна використати бульон, але то вже не так смачно буде
При випіканні форму обов´язково щільно накрити фольгою
1. До особуко добавляємо порізану величенькими шматками цибулю шалот та моркву, цілі чорнослив та курагу, спеції - тут вже на свій смак (в мене це бодян, перець, лавровий лист). Заливаємо це все темним пивом і тушимо/запікаємо на маленьких температурах години дві-три.
2. До особуко добавити порізані моркву, помідори, цибулю, селеру, можна ще червоний солодкий перець, часник, добавити спеції. Залити це все білим сухим вином і тушкувати/запікати на низькій температурі години 2-3.
Замість пива/вина можна використати бульон, але то вже не так смачно буде
При випіканні форму обов´язково щільно накрити фольгою
Спасибо!
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта
Назад Комментарии к ответу