16 декабря 2012

Ось таких Миколайчиків ми пекли сьогодні разом із сином.

Наближається день святого Миколая, і традиційно до цього свята в Україні пекли пряники-миколайчики. В оригіналі вони повинні бути пісними, але зараз мало хто так чітко дотримується традицій, тому й ми не стали. В одному із своїх прочитаних дитячих журналів мій 6-річний син знайшов ще місяць тому рецепт і запропонував випекти і нам такі прянички. Ось що ми робили: замісили тісто із 2 склянок борошна,  50 г маргарину, 1 скл. цукру, 1 яйця, 1 ст.л. меду, 2 ст.л. сметани, 0.5 ч.л. соди. Розкатали в пласт товщиною 0.5 см, по шаблону, який нам намалював і вирізав тато із картону, вирізали з тіста декілька пряників у вигляді св. Миколая (ну я так думаю, що це на нього схоже), решту просто формочками для печива. Випікали при 200 град. 20-30 хв. Потім ще гарячі прикрасили глазуррю. Глазур я робила так: змолола цукор на пудру, в маленькі чашечки налила воду для білої глазурі, буряковий сік для червоної, морквяний сік для рожевої, додавала потроху пудру, щоб була консистенція сметани і кулінарним пензликом розмалювали з сином як могли, очки робили зубочисткою, прикрасили ще посипкою. Син в захваті (а це головне), тато, правда сказав, що вони схожі на козаків у жупанах. Словом, дивіться самі.  

автор Яніна 16 декабря 2012
1
Ось він, наш Миколайчик
Livistona 16 декабря 2012
2
Умнички Вы с сынулей!!! Спасибо за рецептик! Завтра и мы попробуем!
автор Яніна 16 декабря 2012
3
Ответ дляLivistona
фото
Смачного Вам! Хоча, головне ж не смак, а задоволення від процесу.
dashunskaya18 16 декабря 2012
4
Ивановна 25 декабря 2012
5
А если у ребенка аллергия на мед-можно его в тесто не добавлять?
автор Яніна 25 декабря 2012
6
Ответ дляИвановна
фото
Я б не стала. Мед там швидше для запаха - додайте корицю, ваніль, кардамон (при відсутності на них алергії) чи ще щось на Ваш смак.
juky09 07 января 2013
7
я раньше пекла, а счас не успеваю( если найду, откуда брала рецепт, сброшу, там еще как разрисовывать есмть инструкция) у меня был с бородой и мешком)
juky09 07 января 2013
8
не нашла( вот тут похоже описано - http://svitmam.ua/user/dashavolodko/posts/20281
а вот какую красоту нашла - http://www.parafia.org.ua/mediateka/fotogalereya/m...
у меня форма похожая, я сначала раскрашивала так - лицо - розовый кружок, (все по очереди, по мере подсыхания), цветным или белым (каким будет шуба) - полукруг сверху - шапка , от шеи и вниз все зарисовать - шуба. белым - вокруг полумесяца-шапки - опушка, прикинуть, где будет нос - от него - две полоски -усы (если представить часы - это стрелки на 5 и 7))), и от шапки (от уха до уха)) - бороду нарисовать с заходом на там, где шея). потодорисовать контур рук - ну типа как г-образное, только г вниз головой) ну рукава попросту и опушка внизу рукавов, и в рукава другим цветом пририсовать варежки и в них - хвостик от мешка)) ой, коряво я пишу) вдруг найду какую фотку, приложу)))))))))
natalyze 21 октября 2013
9
девочки спасибо! ... классный Миколайчик!
Yulyasha81 26 октября 2013
10
Супер! Спасибо большое
kolibriola 26 ноября 2013
11
Очень классно получилось! И ещё спасибо, что поделились,как натуральный краситель использовать!
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта

Ще з цiкавого