Головний кошак• 10 августа в 21:08
Кто умеет делать квас
Как сделать из хлеба и изюма?
Аноним_1857• 10 августа в 22:21
Моя тітка з Дніпра робила просто чумовий квас з чорного хліба (працює на хлібному заводі). Але рецепт не знаю, просто згадала той смак❤️
В танке• 11 августа в 00:15
Я робила з бородинського хліба, або з ’ізюминки’. Нарізати скибками хліб ( не тонкими см по 2-3 завтовшки), підсмажити на пательні без масла, без нічого. Смажити до підгорілості, Чим підгоріліше хліб, тим яскравіше буде смак і темніше колір у кваса. Але звісно ж смажити не до вуглів)). На 3л бутиль шт 10 ізюму, сухі дрожжі приблизно 1/3 чайної ложки, цукор десь 8-10 ст.л ( не пам´ятаю вже точно, все на око роблю), хліб, залити водою але не до краю залишити приблизно 3 см та добре перемішати. Бутиль накрити марлею, або є продаються кришки з отворами. Бутиль обов´язково поставити в глибоку ємкість, бо квас буде бродити і може виливатись. Я залишаю на підвіконні бродити. Якщо дуже спекотно то за 2 дні вже готовий. Ви зрозумієте коли він буде готовий. Перед вживанням дати настоятись добу в холодильнику. Закваску можно використовувати ще один раз повторно.
В танке• 11 августа в 00:23
Через добу-півтори можна відкрити і ще раз добряче перемішати. Як раз буде видно чи почався процес бродіння
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта
Похожие темы:
Назад Комментарии к ответу
