07 февраля в 20:34

Закриття візи захисту в Чехії та переїзд до Німеччини.

Доброго вечора. Прошу без хейту, він нікому не потрібен.
Ситуація така. 2 роки ми з мамою були під візою захисту у Чехії. Місто мале, роботи не знайти навіть місцевим. Зараз немає змоги платити за житло, дуже дорога оренда. Хочемо закрити візу в Чехії і просити захист у Німеччини.
Підкажіть, у кого є досвід зміни країни захисту, чи приймає Німеччина після інших країн (чула що досі приймає), чи довго потрібно перебувати в таборі, чи є волонтери, які зможуть перекласти, чи можна знайти роботу без знання мови.
Ще як правильно закрити захист у Чехії (там дають документ з датою? Через скільки днів після закриття треба виїхати з країни та чи законно перебувати у ЄС?) Як довго ви жили у таборі чи терпимі там умови (мамі 65 років є певні проблеми зі здоров´ям)
Поділіться досвідом.
P.S.
Ще раз прошу без хейту, якщо потребуєте попити енергії сходіть в поліклініку.
Результат:
вже голосів: 25
15 (60%) Так, їдьте у Німеччину
10 (40%) Ні, їдь додому
2 3
Kapibaru 07 февраля в 20:42
1
А чому не інше місто Чехії? За цей час можна було разів 10 по Чехії покататися і знайти щось ліпше. Про Німеччину не під кажу. Певно найкраще було б туди зʼїздити і самій все дізнатися з перших вуст. Не забудьте в Чехії і банківські рахунки і страхування закрити
8
Contento 07 февраля в 20:53
2
Вам проще написать письмо в Немецкую миграционную службу и спросить, дадут ли вам статус после Чехии. По поводу лагерей тут уже были темы с фото и видео из лагерей. Понятно , что маме в 65 и с болезнями жить там булет некомфортно .
2
Марина-58d4 07 февраля в 20:57
3
В Чехії дуже багато фабрик, де наймають робочих. Ви мову вивчили за ці два роки ? Якщо знаєте англійську та чеську, то можна в відділ по роботі з клієнтами, там багато міжнародних компаній
3
Карамелінка 07 февраля в 21:03
4
Германия даст визу. Это Чехия после других стран временную защиту не даёт. Чешская виза у вас до марта, потом ее надо или продлевать, или нет. До марта недолго осталось. За это время ищите волонтеров в Германии, чтобы узнать все нюансы.
1
husky0290 07 февраля в 21:05
5
Есть много знакомых кто уехал в Германию.
Мы тоже были в небольшом городе.
Но решили остаться , переехали в Прагу.
Все таки уже все выучили язык, не хотелось начинать все заново.
1
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта

Ще з цiкавого