С чего начать прикорм? Если овощи сезонні еще выросли?
Доченьке 5,5 мес. Активный пищевой интерес появился. Хочу попробовать дать первые овощи..кабачок,брокколи. Вот если еще нет сезонных овощей,не привозных и не тепличных. Как быть? Покупать в супермаркете тот же кабачок? Или баночку попробовать? Если баночки,какие фирмы самые хорошие. Находимся заграницей..вообще не понимаю,как тут вводить прикорм…дома так хорошо было..рынок,свои продавцы десятилетиями проверенные овощи,фрукты,мясо..
Любые баночки в европе должны быть хорошие. Аккуратно с кабачком и брокколи. Я наморозила :)) а ребенок плевался этим брокколи через всю кухню :))14 лет уже плюется :)) Зато картошку с морковкой вареные ел за обе щеки. (Наш человек:))
Любые баночки в европе должны быть хорошие. Аккуратно с кабачком и брокколи. Я наморозила :)) а ребенок плевался этим брокколи через всю кухню :))14 лет уже плюется :)) Зато картошку с морковкой вареные ел за обе щеки. (Наш человек:))
А що радить місцевий педіатр? Може в них там в магазині овочі нормальні? Ви в якій країні?
Питала,де краще купляти овочі..сказала всі в супермаркеті беруть. Декілька днів тому їздила на ринок,продавчиня овочів показувала фото онучок,такого ж віку як і моя…я спитала чи дають вони свої овочі ( ті що реалізують) своїм малечам…сказала ні.( в Болгарії
Любые баночки в европе должны быть хорошие. Аккуратно с кабачком и брокколи. Я наморозила :)) а ребенок плевался этим брокколи через всю кухню :))14 лет уже плюется :)) Зато картошку с морковкой вареные ел за обе щеки. (Наш человек:))
Мені (дорослій) дерматолог сказав, що морква та гарбуз - зараховуються до алергенів… хто б міг подумати, наша рідна морква, я її дуже люблю. А все «зелене» типу кабачки/капусти - нейтральне (хоча не всім смакує). Помідор також алерген та буряк (я також не знала).
Мені (дорослій) дерматолог сказав, що морква та гарбуз - зараховуються до алергенів… хто б міг подумати, наша рідна морква, я її дуже люблю. А все «зелене» типу кабачки/капусти - нейтральне (хоча не всім смакує). Помідор також алерген та буряк (я також не знала).
Питала,де краще купляти овочі..сказала всі в супермаркеті беруть. Декілька днів тому їздила на ринок,продавчиня овочів показувала фото онучок,такого ж віку як і моя…я спитала чи дають вони свої овочі ( ті що реалізують) своїм малечам…сказала ні.( в Болгарії
А що ж дають тоді? У вас нашого педіатра он-лайн нема, щоб проконсультуватися? Кабачок та капуста наче ж ходове. Ягоди, то ясно, може там бути все, що завгодно. Але що ж місцеві дають?
Мені (дорослій) дерматолог сказав, що морква та гарбуз - зараховуються до алергенів… хто б міг подумати, наша рідна морква, я її дуже люблю. А все «зелене» типу кабачки/капусти - нейтральне (хоча не всім смакує). Помідор також алерген та буряк (я також не знала).
Ну так надо ж проверять на аллергены. Дать попробовать один раз и наблюдать. Если ничего нет - увеличивать дозу.
У другого ребенка была страшная аллергия на помидоры. Я поем (на гв) - а у него пятна шершавые по телу. Конечно помидоры он попробовал самостоятельно позже всего. И так и не любит их. Вообще не ест. Только кетчуп
З дитиною найстаршою так само як і у вас було, в листопаді народилася, початок літа, а старих овочів вже не було, нових ще не було.. починала з каш - гречка, рис, кукурудза. Продаються спеціальні дитячі, які водою розводять. Тільки я дивилася склад, щоб цукру у складі не було.
То я ще той «атопічний дерматит», лікування, як в дітей, при загостренні дієта. Тому для мене було відкриття, що деякі наші овочі (типу моркви, буряка) - алергени. Я звикла, що все з барвниками та нітратами, то алергени. Ну щоб морква й гарбуз… не знала. Завжди їх вживала й не замислювалася. А дерматолог ось розтлумачив, що алергени.
Мені (дорослій) дерматолог сказав, що морква та гарбуз - зараховуються до алергенів… хто б міг подумати, наша рідна морква, я її дуже люблю. А все «зелене» типу кабачки/капусти - нейтральне (хоча не всім смакує). Помідор також алерген та буряк (я також не знала).
У моєї вередулі на моркву діатез був, а мандарини зайшли))) Все життя їсть, як коза - пообнюхує все, полиже, поцмакає...)))
Ну так надо ж проверять на аллергены. Дать попробовать один раз и наблюдать. Если ничего нет - увеличивать дозу.
У другого ребенка была страшная аллергия на помидоры. Я поем (на гв) - а у него пятна шершавые по телу. Конечно помидоры он попробовал самостоятельно позже всего. И так и не любит их. Вообще не ест. Только кетчуп
Так, звісно. Я про те, що іноді навіть на наші рідні продукти, про які навіть не замислювався… може бути алергія. Особисто для мене в дорослому віці було відкриття, що морква - алерген…
То я ще той «атопічний дерматит», лікування, як в дітей, при загостренні дієта. Тому для мене було відкриття, що деякі наші овочі (типу моркви, буряка) - алергени. Я звикла, що все з барвниками та нітратами, то алергени. Ну щоб морква й гарбуз… не знала. Завжди їх вживала й не замислювалася. А дерматолог ось розтлумачив, що алергени.
Ну так у вас дитина алергік? Якщо ні, то який сенс в такому обмеженому харчуванні?
У моєї вередулі на моркву діатез був, а мандарини зайшли))) Все життя їсть, як коза - пообнюхує все, полиже, поцмакає...)))
Пощастило з мандаринами:-) у мене все дитинство на мандарини, яблука «гарні», перші огірки та помідори алергія страшнюча була. Тоді ці всі питання не вивчалися. Лише казали «нітрати й нітрити». Але ж як хотілося того огірка та мандаринок:-) Але ось що морква й гарбуз можуть бути алергенами… дізналася лише в дорослому житті.
Купуйте баночки поки дитина їстиме по ложці в день і не заморочуйтесь. Через місяць порції будуть більші і кабачки підростуть, будете готувати самостійно.
Ну так у вас дитина алергік? Якщо ні, то який сенс в такому обмеженому харчуванні?
Я про моркву написала для автора. Може вона не знає, як і я не знала (для мене це здивування), що безобідна морква та буряк можуть бути алергенами. Хоч це і овочі звичні нам. Тому дерматологи радять починати з «зелених» овочів. А потім дивитися далі. Це стосується і дорослих. Це я до того, що кабачок та броколі можуть бути кращими, ніж звична морква.
В Болгарії часто першим прикормом дають кефір. Зубки вже є у донечки? Я старшому давала перший прикорм кефір, меншому - картоплю, потім додавала до картоплі моркву і цибулю. Кабачок і броколі я й сама варені не їстиму.
А що ж дають тоді? У вас нашого педіатра он-лайн нема, щоб проконсультуватися? Кабачок та капуста наче ж ходове. Ягоди, то ясно, може там бути все, що завгодно. Але що ж місцеві дають?
Мені (дорослій) дерматолог сказав, що морква та гарбуз - зараховуються до алергенів… хто б міг подумати, наша рідна морква, я її дуже люблю. А все «зелене» типу кабачки/капусти - нейтральне (хоча не всім смакує). Помідор також алерген та буряк (я також не знала).
А що ж дають тоді? У вас нашого педіатра он-лайн нема, щоб проконсультуватися? Кабачок та капуста наче ж ходове. Ягоди, то ясно, може там бути все, що завгодно. Але що ж місцеві дають?