проблема: що готовити?
не нова, і я не одна з нею стикаюсь, стикалась і буду стикатись
положа руку на мультиварку, можу відверто сказати: "я люблю готовити!"
готую часто, тобто як мінімум раз в день
тому що переконана що потрібно вживати свіжу, здорову їжу
от лише, як мене задолбала ця готовка (вибачте за відвертість)
не так сам процес а як відповіь на нього: що готувати сьогодні?
з нового року, вирішила користатись двома методами, які допоможуть подолати це реторичне питання
перший метод
- написала меню своєї сім"ї (це список всього що ми їмо в межах нашої кухні, і чого готуємо)
коли у мене ступор, що готовити, я заглядаю в список і розумію, що давно не робила плов з риби, не варила зелений борщ - от вони свіжі-традиційні ідеї меню
другий метод
- кожного тижня водити в меню нову страву
поправка: це може будь-яке блюдо, від помадкі на хліб, яка подається з традиційним борщем, до випічки штруделя, приготування піцци,...
це у мене страва тижня:)
мушу зізнатись, що не всі спроби влучні і їх можна коштувати, на це вони і спроби
також можу сказати що у моєму традиційному меню вже є пару нових страв, які перейшли з "страва тижня"
так у мене є можливіть приготувати за рік близько 52 нових страв:)
от такі прості рішення, нудної кухоної історії
творіть і витворяйте і не лише на кухні
смачного:)
не нова, і я не одна з нею стикаюсь, стикалась і буду стикатись
положа руку на мультиварку, можу відверто сказати: "я люблю готовити!"
готую часто, тобто як мінімум раз в день
тому що переконана що потрібно вживати свіжу, здорову їжу
от лише, як мене задолбала ця готовка (вибачте за відвертість)
не так сам процес а як відповіь на нього: що готувати сьогодні?
з нового року, вирішила користатись двома методами, які допоможуть подолати це реторичне питання
перший метод
- написала меню своєї сім"ї (це список всього що ми їмо в межах нашої кухні, і чого готуємо)
коли у мене ступор, що готовити, я заглядаю в список і розумію, що давно не робила плов з риби, не варила зелений борщ - от вони свіжі-традиційні ідеї меню
другий метод
- кожного тижня водити в меню нову страву
поправка: це може будь-яке блюдо, від помадкі на хліб, яка подається з традиційним борщем, до випічки штруделя, приготування піцци,...
це у мене страва тижня:)
мушу зізнатись, що не всі спроби влучні і їх можна коштувати, на це вони і спроби
також можу сказати що у моєму традиційному меню вже є пару нових страв, які перейшли з "страва тижня"
так у мене є можливіть приготувати за рік близько 52 нових страв:)
от такі прості рішення, нудної кухоної історії
творіть і витворяйте і не лише на кухні
смачного:)
Ответ дляEni_kni
так я вживаю такі слова, так суржик
так я за минулий рік прочитала лише 12 книг і з ниг була одна укр.мовою
так я за минулий рік прочитала лише 12 книг і з ниг була одна укр.мовою
Я абсолютно вас ні у чому не звинувачую. Просто бачу, що ви працюєте над собою. Якщо вам так зручно розмовляти, то нічого страшного в цьому немає. Але погодьтесь, що краще’чиста’ мова, і немає значення яка( російська чи українська),ні ж змішування різних слів.
Ответ дляliss
Не знаю , как по мне укр язык и есть один большой сплошной суржик , там слямзили с русс языка , там с польского про запад молчу так как венгерско/ румынских слов ого го сколько + еще и Табачник ноу хау повписывал , вот и чистый укр язык :))))
Суржик- це так званий діалект певної території України. А українська літературна мова нічого спільного з суржиком немає.
Ответ дляolkaig
Это я к тому, что нет предела совершенству... и ваша мова тоже для кого-то может показаться ’засмиченой’, ведь мы здесь собрались чтобы обсудить кулинарные темы и то, что автор написала вполне читабельно)))
Не имею ничего против автора и кулинарной темы. А так как автор постоянно работает над усовершенствованием себя, то почему это не делать и в плане языка?
Ответ дляКтоЕслиНеЯ
Зачем на жестах? Просто надо стараться следить за тем, как мы разговариваем. Разве это плохо?
Вы всё верно считаете, просто люди по натуре своей не очень любят критику))) ну вот человек старался, писал о своём опыте... а тут ему замечание по поводу речи))) ну как-то так)))
Ответ дляolkaig
Вы всё верно считаете, просто люди по натуре своей не очень любят критику))) ну вот человек старался, писал о своём опыте... а тут ему замечание по поводу речи))) ну как-то так)))
Согласна с вами, может и в самом деле не стоило затрагивать эту тему. Что-то меня сегодня несет.
Автор, Вы молодец!
Очень не люблю, когда в действительно хороших темах для Советчицы, барышни начинают умничать в плане грамотности! Зачем? Давайте писать по теме! Все мы или грамотные или не очень, но должны быть более тактичными, лояльными друг к другу.
А по теме повторюсь))) Вы молодец! Я сама люблю готовить и тоже проходила подобный момент в жизни)) Главное не останавливайтесь на этом, думаю тогда Ваши близкие будут Вам благодарны!
Очень не люблю, когда в действительно хороших темах для Советчицы, барышни начинают умничать в плане грамотности! Зачем? Давайте писать по теме! Все мы или грамотные или не очень, но должны быть более тактичными, лояльными друг к другу.
А по теме повторюсь))) Вы молодец! Я сама люблю готовить и тоже проходила подобный момент в жизни)) Главное не останавливайтесь на этом, думаю тогда Ваши близкие будут Вам благодарны!
Ответ дляEni_kni
коли писала цей пост, очікувала отримати цікаві думки, поради, можливо нові джерела надхнення
а ще щиро вірила що допоможу людям
можливо і це є допомога людям - дати можливість критикувати - проте мені це не приємно!
а ще щиро вірила що допоможу людям
можливо і це є допомога людям - дати можливість критикувати - проте мені це не приємно!
А я коли писала свій пост, не повірите,але також намагалася вам допомогти. Коли мене критикують люди, я їм за це вдячна. А ті кому байдуже ніколи не буду критикувати, а навпаки похвалять, тобто скажуть продовжувати у тому ж дусі. Перепрошую вас, якщо образила. Залишаю цю тему тому, що не бачу більше змісту вести цю дискусію.
Ответ дляslipolina
Автор, Вы молодец!
Очень не люблю, когда в действительно хороших темах для Советчицы, барышни начинают умничать в плане грамотности! Зачем? Давайте писать по теме! Все мы или грамотные или не очень, но должны быть более тактичными, лояльными друг к другу.
А по теме повторюсь))) Вы молодец! Я сама люблю готовить и тоже проходила подобный момент в жизни)) Главное не останавливайтесь на этом, думаю тогда Ваши близкие будут Вам благодарны!
Очень не люблю, когда в действительно хороших темах для Советчицы, барышни начинают умничать в плане грамотности! Зачем? Давайте писать по теме! Все мы или грамотные или не очень, но должны быть более тактичными, лояльными друг к другу.
А по теме повторюсь))) Вы молодец! Я сама люблю готовить и тоже проходила подобный момент в жизни)) Главное не останавливайтесь на этом, думаю тогда Ваши близкие будут Вам благодарны!
дякую!
еще идея: (мой опыт) - на холодильнике листочек, и каждый член семьи пишет, что он хочет съесть. Дальше - голосование, ставим плюсики напротив понравившейся идеи. Где больше всего плюсиков, то и готовим в ближайшее или удобное (по продуктам) время.
Бывают совершенно новые для меня блюда, т.к. мозг за годы готовки ’зашорен’, и новое часто уже не видит.
Бывают совершенно новые для меня блюда, т.к. мозг за годы готовки ’зашорен’, и новое часто уже не видит.
Ответ дляluda_mila
еще идея: (мой опыт) - на холодильнике листочек, и каждый член семьи пишет, что он хочет съесть. Дальше - голосование, ставим плюсики напротив понравившейся идеи. Где больше всего плюсиков, то и готовим в ближайшее или удобное (по продуктам) время.
Бывают совершенно новые для меня блюда, т.к. мозг за годы готовки ’зашорен’, и новое часто уже не видит.
Бывают совершенно новые для меня блюда, т.к. мозг за годы готовки ’зашорен’, и новое часто уже не видит.
дякую, дуже правильна ідея!
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта
Похожие темы:
Назад Комментарии к ответу