sovetchitsa
Советчица
Вход Регистрация
Спросить Советую Промо публикация Поиск товара
Настройки
Язык меню: ru ua Шрифт: a a a
Служба поддержки
Вход Регистрация
Правила | Ограничения | Cookies
©2008—2025 Советчица Kidstaff
Советчица - Еда, Кулинария - Соусы, специи, приправы
noavatar
SurReal• 24 февраля 2015

Спеції в домашніх умовах

Дівчата, ділюсь рецептом домашніх спецій. Робимо так років 7-8, основні інгредієнти з городу.
Берете бадилля моркви - зелене, не зів"яле, миєте, сушите в затінку до повного висихання. Тоді обриваєте саму зелень, без патичків, і дрібно перетираєте. Можна в руках (це довго), можна в кавомолці (якщо не шкода, бо є ризик спалити). Є спеціальні кавомолки в Мулінекс, здається, з додатковою насадкою на спеції.
До цієї моркви додаєте так само висушену і перетерту петрушку, кріп, сіль. Це основа, яку без страху можна давати навіть у дитячі страви.
Якщо любите гостріше, додавайте на свій смак: перець чорний і червоний, паприку, коріандр, імбир мелений, сушений часник. Пропорцій точно не скажу, все на око і на свій смак.
Ми такої приправи заготовляємо 3 л банку (з розрахуну на родину і друзів), і кожного разу різна виходить. Але в основі повинна бути морвка.
Дуже смачно додавати до фаршу, до запікання м"яса і риби, я люблю хліб зі смальцем посипати, діти катоплю-пюре (своєю дитячою приправою)
9 0
Все фото темыКомментарии автораМои ответы
anonim_169
Мексиканочка• 24 февраля 2015
1
Спасибо.Я давно уже все морожу и не занимаюсь этой сушкой.
anonim_208
НаливайКа• 24 февраля 2015
2
если петрушку, укроп, базилик и тд и тп я еще понимаю пользу, то что полезного от бадылля моркови?
anonim_43
Оцененная• 24 февраля 2015
3
noavatar
levolga• 24 февраля 2015
4
В молодой ботве /июньской/ моркови и буряка больше полезного, чем в дозрелых корнеплодах.
Автор, спасибо за совет. Хорошее дополнение в приготовлении еды.
anonim_144
Престидижитатор• 24 февраля 2015
5
Ответ дляМексиканочка
Спасибо.Я давно уже все морожу и не занимаюсь этой сушкой.
і мені більше подобається морожена зелень, ніж сушена
noavatar
автор SurReal • 24 февраля 2015
6
Ответ дляlevolga
В молодой ботве /июньской/ моркови и буряка больше полезного, чем в дозрелых корнеплодах.
Автор, спасибо за совет. Хорошее дополнение в приготовлении еды.
Вже Вам відповіли))) До мороженої ми вже звикли, і я порожу багато, але саме в сухій приправі є той смак, якого немає в мороженій зелені.
От з нету Морковная ботва вполне годится для употребления в пищу, а также подходит для всевозможных лечебно-профилактических мероприятий. Польза морковной ботвы заключается в ее богатом составе витаминов и минеральных солей. Кроме того, в ней есть селен – мощнейший природный антиоксидант. Кстати, всего небольшая веточка ботвы, съеденная с утра, способна покрыть суточную дозу этого элемента для организма человека.

При регулярном употреблении отвара на основе данного продукта польза морковной ботвы заключается в облегчении симптомов при варикозном расширении вен и геморрое. Помимо этого, такой отвар необычайно полезен при цистите, мочекаменной болезни и проблемах со зрением.
Пищевая ценность
Зола
0.63 г
Пищевые волокна
2.9 г
Вода
90.35 г
Витамины
Холин
7.5 мг
Витамин PP (Ниациновый эквивалент) (PP)
0.71 мг
Витамин PP (PP)
0.56 мг
Витамин B9 (фолиевая кислота) (B9)
27 мкг
Витамин B6 (пиридоксин) (B6)
0.11 мг
Витамин B5 (пантотеновая кислота) (B5)
0.4 мг
Витамин B2 (рибофлавин) (B2)
0.04 мг
Витамин B1 (тиамин) (B1)
0.03 мг
Витамин C (C)
2.6 мг
Витамин К (филлохинон) (K)
9.4 мкг
Бэта-каротин
0.06391 мг
Минеральные вещества
Цинк (Zn)
0.17 мг
Селен (Se)
0.9 мкг
Медь (Cu)
0.1 мкг
Марганец (Mn)
0.15 мг
Железо (Fe)
0.89 мг
Фосфор (P)
28 мг
Натрий (Na)
78 мг
Магний (Mg)
10 мг
Кальций (Ca)
32 мг
Калий (K)
237 мг
Я навела цей рецепт для того, щоб показати, як мало ми знаємо про звичні рослини, і що смачного можна зробити зі взичайного морквиння)))
noavatar
автор SurReal • 24 февраля 2015
7
Ответ дляПрестидижитатор
і мені більше подобається морожена зелень, ніж сушена
Сушена займає менше місця))) стоїть собі 2 чи 3 літорва банка, а морозилку однією зеленню не затариш. Та й у м’ясні страви типу котлет чи тефтеей я люблю давати приправу, а не зелень.
noavatar
Proshka A• 24 февраля 2015
8
Дякую, автор! Цього літа спробую таке зробити.
anonim_144
Престидижитатор• 24 февраля 2015
9
Ответ дляSurReal
Сушена займає менше місця))) стоїть собі 2 чи 3 літорва банка, а морозилку однією зеленню не затариш. Та й у м’ясні страви типу котлет чи тефтеей я люблю давати приправу, а не зелень.
Усе правильно)) морожена займає більше місця, але й смакує більше)) а Вашу сушену моркву теж спробую, цікаво...)
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта

Похожие темы:

Ще з цiкавого


Популярные вопросы!

Сегодня Вчера 7 дней 30 дней

ещё

Сейчас читают!

Благотворительность!

Назад Комментарии к ответу

О нас | Служба Поддержки | Помощь

Правила | Ограничения | Cookies ©2008—2025 Советчица Kidstaff