Ждушечка• 10 декабря 2022
Аутентична українська випічка
Підкиньте рецептуру нашого печива/пирогів? Дуже треба!
Мочалкин блюз• 10 декабря 2022
Подивіться рецепти Дарії Цвек, у неї купа рецептів. Я пекла миколайчиків за її рецептом, вдалися.
4
ПочтальЁнша• 10 декабря 2022
Рекомендую цю книгу , У 30-х роках минулого століття ця книга була бестселером й виходила друком у Коломиї з 1931 по 1938 рр. під редагуванням часопису «Жіноча доля», головним редактором якого тоді була Олена Кисілевська. «Поради, що їх подаємо в оцій книжці, зладжені на підставі найновіших наукових дослідів, а приписи випробовані, – їх доставили нам наші досвідчені прихильниці».
Мова теж автентична .
Мова теж автентична .
3
ПлакалаВАвтомобиле• 10 декабря 2022
Ответ дляМочалкин блюз
Подивіться рецепти Дарії Цвек, у неї купа рецептів. Я пекла миколайчиків за її рецептом, вдалися.
В неї багато польського
Чорнобаївка• 10 декабря 2022
Ответ дляПлакалаВАвтомобиле
В неї багато польського
Польща межує з Україною. Ви ж не думаєте, що культурні елементи (будь-які: кулінарні, мовні, ритуальні) не можуть проникати за державний кордон? В культурі нема таких чітких меж. Так само всередині країни традиції на заході будуть відрізнятися від традицій на сході. Це різноманіття, його треба плекати і берегти, а не знищувати під прапором боротьби за культурну чистоту.
2
ПлакалаВАвтомобиле• 10 декабря 2022
Ответ дляЧорнобаївка
Польща межує з Україною. Ви ж не думаєте, що культурні елементи (будь-які: кулінарні, мовні, ритуальні) не можуть проникати за державний кордон? В культурі нема таких чітких меж. Так само всередині країни традиції на заході будуть відрізнятися від традицій на сході. Це різноманіття, його треба плекати і берегти, а не знищувати під прапором боротьби за культурну чистоту.
Але ж є чисто українське )
Чорнобаївка• 10 декабря 2022
Ответ дляПлакалаВАвтомобиле
Але ж є чисто українське )
Можна посперечатися. Аналогічні страви є і у наших сусідів, не з одної, так з іншої сторони.
Коробка с карандашандрами• 10 декабря 2022
Так, розповідаю сімейний рецепт пиріжків в сметані. Моя прапрабабуся працювала на білій кухні у панів Раєвських на Кіровоградщині. Замісити прісне тісто, не туге, зліпити пиріжки з сиром солоним, обсмажити на олії на пательні з двох боків. Викласти в чавунок, залиты сметаною змішаною з цукром і ванілью, протушить хвилин 40. Смакота неймовірна, як холодні, так і гарячі.
7
МЕСТО_Встречи• 10 декабря 2022
Перепічки ( але їх готували скрізь, наші всі сусіди по кордону теж) . Вам, автор, вірно пишуть. Все давно переплилося в культурі та і кулінарії. Пельмені,теж не рашинська їжа, як вони писали, а китайська. Так і у нас, багато польского. Деруни самі знаєте звідки, але з давніх давен вони і в нас.
2
я Кукарача• 10 декабря 2022
Ответ дляКоробка с карандашандрами
Так, розповідаю сімейний рецепт пиріжків в сметані. Моя прапрабабуся працювала на білій кухні у панів Раєвських на Кіровоградщині. Замісити прісне тісто, не туге, зліпити пиріжки з сиром солоним, обсмажити на олії на пательні з двох боків. Викласти в чавунок, залиты сметаною змішаною з цукром і ванілью, протушить хвилин 40. Смакота неймовірна, як холодні, так і гарячі.
Я так з сирниками роблю, смачні такі виходять.
2
Подскажите плиз• 10 декабря 2022
Коржики з маком (готують на маковія), калита (на Андрія готують), пиріжки, скрутень маковий чи вишневий, коровай і шишки, калач . Це що згадала з бабусиної випічки.
1
Автор, якщо Ви знайдете рецепти, то я можу написати назви, які знайшла в одній з старих книжок. Але я знайшла на просторах інтернету лиш два чи три рецепти з того списеку солодкого... З списку тих назв по пам´яті
Капама (зараз це штруделем звуть)
Соложеники
Обаринки
Мандрики
Українські пиріжки з сиром на гречаному борошні.
Ну і налисники.
Капама (зараз це штруделем звуть)
Соложеники
Обаринки
Мандрики
Українські пиріжки з сиром на гречаному борошні.
Ну і налисники.
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта
Похожие темы:
Назад Комментарии к ответу