04 августа 2023

Консервирую помидоры. Вы один или два раза кипятком заливаете?

Не считая рассола
А то я заливаю и сливаю два раза, а на третий рассол и закатываю.
Но может можно один, по рецепту говорят один, но стрёмно, может зря?
показать весь текст
Результат:
вже голосів: 55
24 (43.64%) Один
17 (30.91%) Два
14 (25.45%) Результат
Чаюри 04 августа 2023
31
Ответ дляДжонсонюк
О, и я такая) Сразу покупаю килограмм 10.
Вот огурцов тоже 10 купила, сейчас поплавают и заквашу.
По пару банок такое… а пока залитые остывают, можно кучу других дел переделать.
Тоже надо родителям, детям, друзей угостить)
А Ви під жорстку кришку квашені катаєте? Я все боюся, що воно у мене без підвалу не вистоїть, хоча ніби ж є рецепти.
Джонсонюк 04 августа 2023
32
Ответ дляЧаюри
А Ви під жорстку кришку квашені катаєте? Я все боюся, що воно у мене без підвалу не вистоїть, хоча ніби ж є рецепти.
Так, під ключ або твіст, нема різниці.
Стоять минулорічні ще.
Коли заквасилсь, це зазвичай 3 доби, на 4 закриваю, розсіл зливаєте в кастрюлю. Огірки можна промити чистою водою, але не обовʼязково. Перекладаєте в чисті банки. Зелень і спеціі вже не потрібні, вони своє дала.
Розсіл до кипіння залити, хвилин через 15-20 злити, знов до кипіння, залити і закатати.
Розсіл мутний відразу і потім в банках теж такий буде. Але так і має бути, цей білий осад молочна кислота природня, вона і є консервант.
1
Чаюри 04 августа 2023
33
Ответ дляДжонсонюк
Так, під ключ або твіст, нема різниці.
Стоять минулорічні ще.
Коли заквасилсь, це зазвичай 3 доби, на 4 закриваю, розсіл зливаєте в кастрюлю. Огірки можна промити чистою водою, але не обовʼязково. Перекладаєте в чисті банки. Зелень і спеціі вже не потрібні, вони своє дала.
Розсіл до кипіння залити, хвилин через 15-20 злити, знов до кипіння, залити і закатати.
Розсіл мутний відразу і потім в банках теж такий буде. Але так і має бути, цей білий осад молочна кислота природня, вона і є консервант.
Дякую, спробую і я, щоб не самі мариновані були, нехай і квашені будуть на розсольник, на вінегрети.
Мир Мир Мир! 04 августа 2023
34
Ответ дляСуцільна зрада
Я 2 рази водою , третій маринадом. Нічого не розлазиться
Добрий вечір.
Підкажіть будь ласка рецепт.
Птица Говоруша 04 августа 2023
35
Ответ дляЖинси на дитину
У нас очень много своих. Основную партию закатала, сливки твердые упругие.
Сейчас вторую партию закрываю и уже попадаются приболевшие фитофторой, обрезаю.
Оборвали сегодня все, что на консервацию.

Пошла фитофтора ((( там уже все обрывать надо или нещадно кропить и то не поможет.

Но запасы успели сделать.
На грядке огромные ’волове сердце’ осталось на салаты и черрики, вот черри непробиваемые))) ничем не болеют
Блин, а у нас еще зеленые. Висят 3 штуки порозовевшие и все. Огурцы есть, с помидорами что-то никак (
Джонсонюк 04 августа 2023
36
Ответ дляЧаюри
Дякую, спробую і я, щоб не самі мариновані були, нехай і квашені будуть на розсольник, на вінегрети.
Та звісно спробуйте, це писати більше мабуть, чим робити.
І навіть якщо десь банку піддує, ставите в холодильник і вживаєте першою. Так буває, коли десь не докисло, або кришка погана.
Все буде добре, головне не боятися) То огірки Вас мають боятися🥰
1
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта

Ще з цiкавого

Популярные вопросы!

ещё

Сейчас читают!