Как нефиг делать• 21 декабря 2024
Что делать, чтобы сметана не свернулась при
тушении?
Хочу приготовить фрикадельки в сметанном соусе. Как сделать, чтобы получился красивый, белый соус?
Хочу приготовить фрикадельки в сметанном соусе. Как сделать, чтобы получился красивый, белый соус?
Вишневий цвіт• 21 декабря 2024
Главное, чтоб ничего кислого не было и реально была сметана, а не сметанный продукт.
4
Всім шампаньського• 21 декабря 2024
Не використовувати порошкову сметану та не класти лимон чи оцет.
2
Всім шампаньського• 21 декабря 2024
Ответ дляОдна_на_всей_планете
Не класти її цільну, а розбавити з бульоном чи водою
Я готую на густих жирнючих домашніх вершках, і завжди все ідеально.
Не треба нічого розводити, це ніяк не впливає.
Просто молочні продукти або натуральні, і тоді нічого не згортається, або підроблені порошкові.
От і весь секрет.
Не треба нічого розводити, це ніяк не впливає.
Просто молочні продукти або натуральні, і тоді нічого не згортається, або підроблені порошкові.
От і весь секрет.
4
3
1
Вишневий цвіт• 21 декабря 2024
Ответ дляКак нефиг делать
А немного муки нужно добавлять в соус?
Да, муку можно.
1
Вишневий цвіт• 21 декабря 2024
Ответ дляОдна_на_всей_планете
Не класти її цільну, а розбавити з бульоном чи водою
Зачем? Не надо ничего разбавлять, иначе это будет вода со вкусом сметаны, а не соус.
4
Всім шампаньського• 21 декабря 2024
Ответ дляКак нефиг делать
А немного муки нужно добавлять в соус?
Можна.
Але не кладіть муку в сметану, це дасть неприємний мучнистий присмак, а спочатку покладіть на пательню масло, розтопіть, покладіть ложку муки, посмажте її 1-2 хвилини до золотистого кольору, а потім вже додавайте сметану. Але соус буде густим.
Краще тоді замість сметани молоко та мускатний горіх, вийде класичний бешамель.
Але не кладіть муку в сметану, це дасть неприємний мучнистий присмак, а спочатку покладіть на пательню масло, розтопіть, покладіть ложку муки, посмажте її 1-2 хвилини до золотистого кольору, а потім вже додавайте сметану. Але соус буде густим.
Краще тоді замість сметани молоко та мускатний горіх, вийде класичний бешамель.
1
3
Одна_на_всей_планете• 21 декабря 2024
Ответ дляВсім шампаньського
Я готую на густих жирнючих домашніх вершках, і завжди все ідеально.
Не треба нічого розводити, це ніяк не впливає.
Просто молочні продукти або натуральні, і тоді нічого не згортається, або підроблені порошкові.
От і весь секрет.
Не треба нічого розводити, це ніяк не впливає.
Просто молочні продукти або натуральні, і тоді нічого не згортається, або підроблені порошкові.
От і весь секрет.
Ви різницю між сметаною і вершками розумієте? Сметана, це кисломолочний продукт, жирність сметани в середньому 15-20%, решта 80- сквашений продукт, який згортатиметься при певних умов х. От і весь секрет. Навіть, якщо ви власними руками зберете з банки зі скисшим домашнім молоком сметану, і покладете її цільну у киплячу страву ложкою, вона буде згортатися, як не одразу, то через кілька хвилин.
5
Всім шампаньського• 21 декабря 2024
Ответ дляОдна_на_всей_планете
Ви різницю між сметаною і вершками розумієте? Сметана, це кисломолочний продукт, жирність сметани в середньому 15-20%, решта 80- сквашений продукт, який згортатиметься при певних умов х. От і весь секрет. Навіть, якщо ви власними руками зберете з банки зі скисшим домашнім молоком сметану, і покладете її цільну у киплячу страву ложкою, вона буде згортатися, як не одразу, то через кілька хвилин.
Автор не планує класти сметану в киплячу страву, а хоче зробити соус, тобто потрохи нагріватиме сметану, в таких умовах натуральна сметана не згорнеться.
Вам вище правильно написали - ви готуєте воду з смаком сметани, це не правильно.
Вам вище правильно написали - ви готуєте воду з смаком сметани, це не правильно.
2
Телефон Рубика• 21 декабря 2024
Ответ дляВишневий цвіт
Главное, чтоб ничего кислого не было и реально была сметана, а не сметанный продукт.
Мне кажется, что сметанный продукт как раз и не свернётся, потому что там нечему сворачивать. А сметана сама по себе кислая, если это не домашние сливки.
1
Одна_на_всей_планете• 21 декабря 2024
Ответ дляВсім шампаньського
Автор не планує класти сметану в киплячу страву, а хоче зробити соус, тобто потрохи нагріватиме сметану, в таких умовах натуральна сметана не згорнеться.
Вам вище правильно написали - ви готуєте воду з смаком сметани, це не правильно.
Вам вище правильно написали - ви готуєте воду з смаком сметани, це не правильно.
Перепрошую, автор спитала про приготування фрикадкльок у соусі, судячи з цього, я припускаю, що фрикадельки будуть залиті цим соусом і тушкуватимуться в ньому,, а не буде окрема подача.
1
1
Ананомчикус• 21 декабря 2024
Оце то так, ну профани в інших питаннях очевидні , але щоб настільки бути профаном в приготуванні елементарних страв 😳советчиці вміють дивувати 😁автор , не вірте ні одному з коментарів 😀
2
Всім шампаньського• 21 декабря 2024
Ответ дляОдна_на_всей_планете
Перепрошую, автор спитала про приготування фрикадкльок у соусі, судячи з цього, я припускаю, що фрикадельки будуть залиті цим соусом і тушкуватимуться в ньому,, а не буде окрема подача.
Ну і де протиріччя з моїми словами?
Так, тефтельки заливатимуться соусом і дотушковуватимуться в ньому. Але ж сам соус буде готуватися окремо з 0, тобто додавати сметану зразу в киплячу воду ніде не будуть. Її покладуть на сковорідку чи сотейник і нагріватимуть поступово, і вона не згорнеться.
Так, тефтельки заливатимуться соусом і дотушковуватимуться в ньому. Але ж сам соус буде готуватися окремо з 0, тобто додавати сметану зразу в киплячу воду ніде не будуть. Її покладуть на сковорідку чи сотейник і нагріватимуть поступово, і вона не згорнеться.
Меломанка Маланка• 21 декабря 2024
Ответ дляВсім шампаньського
Я готую на густих жирнючих домашніх вершках, і завжди все ідеально.
Не треба нічого розводити, це ніяк не впливає.
Просто молочні продукти або натуральні, і тоді нічого не згортається, або підроблені порошкові.
От і весь секрет.
Не треба нічого розводити, це ніяк не впливає.
Просто молочні продукти або натуральні, і тоді нічого не згортається, або підроблені порошкові.
От і весь секрет.
порошок стиральный
АяВсёЗнаю• 21 декабря 2024
Автор, вам правильно выше девушка написала. Смешайте бульон или воду, в чем вы будете тушить, с небольшим количеством муки и добавьте сметану. Именно она не даст расслоится сметане.
Можно лук пассировать с мукой, но тогда нужно будет тщательно перемешать с частью соуса холодного, иначе мука может взяться комками.
Еще можно обвалять тефтели в муке, немного прижарить их на сковородке. Когда будете тушить, то соус уже будет густым из-за муки. Часть соуса отлейте, остудите и добавьте сметану. Тогда точно не свернется.
Можно лук пассировать с мукой, но тогда нужно будет тщательно перемешать с частью соуса холодного, иначе мука может взяться комками.
Еще можно обвалять тефтели в муке, немного прижарить их на сковородке. Когда будете тушить, то соус уже будет густым из-за муки. Часть соуса отлейте, остудите и добавьте сметану. Тогда точно не свернется.
1
Бешене сарі• 21 декабря 2024
Вершки чи сметана звертаються, якщо їх додати холодними , це я десь вичитала. Треба або нагріти або трохи розвести теплою водою.
1
Xвостокрутелка• 21 декабря 2024
Я добавляю чуть воды с мукой в сметану, получается без комочков
1
1
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта
Похожие темы:
Назад Комментарии к ответу