11 июля 2019

Верховна Рада ввела примусову хімічну кастрацію для педофілів

Верховна Рада ввела примусову хімічну кастрацію для педофілів у віці від 18 років до 65 років.
Законопроєкт підтримали 247 депутатів, але його ще має підписати президент.

Такий засіб буде застосовано до злочинців, які скоїли зґвалтування, що спричинило “особливо тяжкі наслідки, а також зґвалтування малолітньої чи малолітнього”.

Хімічна кастрація – це примусове введення засудженому антиандрогенних препаратів, які сприяють пригніченню статевого потягу.

При цьому хімічну кастрацію не застосовуватимуть до людей у віці до 18 років або понад 65 років.

Крім того, депутати збільшили максимальний термін ув’язнення за зґвалтування неповнолітніх з 12 до 15 років.

Крім того ухваленим законом передбачене створення Єдиного реєстру злочинців засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої чи малолітнього.

Користувачами реєстру є керівники прокуратур та органів досудового розслідування, прокурори, слідчі та інші уповноважені особи органів внутрішніх справ та Державного бюро розслідувань.

До того ж «право на отримання інформації щодо факту перебування конкретної особи в Єдиному реєстрі злочинців, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи у зв’язку із прийняттям її на роботу, матимуть керівники дошкільних навчальних закладів, середніх навчальних закладів, позашкільних навчальних закладів, закладів охорони здоров’я або іншої установи та організації, зобов’язаної здійснювати нагляд за малолітніми особами або надавати послуги медичного, навчального та соціального характеру. Наприклад, керівники дитячих таборів, санаторіїв, спортивних шкіл, різноманітних гуртків, тощо».

Закон набуде чинності на наступний день після офіційного опублікування, а на створення реєстру педофілів Кабінет Міністрів матиме два місяці.
бифидобактерияЖоржик 11 июля 2019
1
И шо
Кто крайний? 11 июля 2019
2
Есть уже темы( Вы опоздали, обсудили давно тут)
_Юта_ 11 июля 2019
3
ура
Гладиолус 11 июля 2019
4
Читайте ленту
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта

Ще з цiкавого

Популярные вопросы!

ещё

Сейчас читают!