sovetchitsa
Советчица
Вход Регистрация
Спросить Советую Промо публикация Поиск товара
Настройки
Язык меню: ru ua Шрифт: a a a
Служба поддержки
Вход Регистрация
Правила | Ограничения | Cookies
©2008—2025 Советчица Kidstaff
Советчица - Еда, Кулинария - Выпечка
noavatar
за крок до весни• 16 мая 2023

Закваска з нуля. День 0

Закваска з нуля
День 0
Привіт усім!
Вітаю усіх, хто розпочинає свою у подорож у світ хлібу на заквасці!

Яку закаску ми будемо робити?
Будемо робити закваску на основі борошна.
Є три види такої закваски
Рідка, звичайна і густа.
Густу закваску часто називають Левіто Мадре. Вона за консистенцією крутіша/щільніша ніж тісто на вареники.
Звичайна закваска - це найбільш поширений тип закваски. Її легко вести, легко підтримати і легко переробити у яку завгодно. За консистенцією приблизно як тісто на млинці. Цю закваску ми і будемо робити.
Рідка закваска найменш поширена і найменш відома. Найважча у веденні. За консистенцією...майже як вода.

Що потрібно мати для успішного виведення закваски?
Чисті банки з кришками. Кришки бажано на закрутці.

Борошно. Пшеничне і цільнозернове або житнє.
Можна лише пшеничне, але суміш працюватиме значно краще для виведення з нуля. Вести уже готову закваску можна лише пшеничним борошном.
Пшеничне борошно бажано невибілене і не збагачене. Сила борошна на даному етапі значення не має. Підкреслюю, бігати і шукати невибілене чи переплачуватиза незбагачене - не варто. Підійде будь-яке, але одне працюватиме краще, з іншим виведення закваски можливо займе у вас кілька додаткових днів.
Я виводила закваску на звичайному пшеничному, вибіленому і збагаченому та на цільнозерновому.
Кількість борошна.
Так, доведеться трохи витратити його "впусту".
Чи викидати, чи переробляти - справа ваша. Я рекомендую все таки або викинути, або збагатити ним компост, якщо робите. Щонайменше перші 5-7 днів. Далі уже можна використовувати залишки на що завгодно. Розраховуйте "витратити" 500-800 г борошна. У перші дні там дійсно будуть "невідомо які" бактерії, тому те, що у вас буде залишатися підійде лиш для компосту, або викинути у сміття (не спускайте в каналізацію)

Вода. Звичайна вода.
Якщо у вас в місті вода хлорована, її потрібно набрати у пляшку, залишити на ніч, вранці зляти більшу частину води (не всю) і цю зляту воду використовувати для закваски. Можна використовувати покупну воду.
Не використовуйте дистильовану.
Якщо раптом у вашому місті дезинфікують воду хлораміном, таку воду взагалі не використовуйте для закваски, ніколи, тоді лише покупна.
Я використовую фільтровану воду з під крана.

Вага.
Найкраще і найлегше користуватися кухонною вагою. Щоб вийшла хороша закваска потрібні точні виміри, для хорошого хліба - точні виміри вкрай необхідні. Все зважуємо і рахуємо у грамах.

Спачула.
Резинова, така що не гнеться - працбватиме найкраще. Можна столовий ніж, ніж для масла, щось пласке і тверде.

Резинка.
Кухонна резинка, якою перехоплюють пучки зелені у магазині. Канцелярська резинка. Резинка буде допомагати позначити початковий ріень закваски. Тому вона повинна підійти за розмірами до вашої банки. Та й усе.
Якщо немає резинки, можна використовувати перманентний маркер, він змиється з банки за кілька циклів миття. Або не змиється :) Тому якщо не хочете ризикувати і перетворювати банку на зебру, берете малярський скотч, наклеюєте шматочок скотчу на банку і уже на ньому відзначаєте маркером рівень закваски.

Як тільки все це готове можна розпочинати!
Шукайте теми за ключовими словами Закваска і потрібний вам День.
Задавайте питання у відповідних темах.
Зустрінемося у четвер!
показать весь текст
like 5
30 0
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта

Похожие темы:

Ще з цiкавого


Популярные вопросы!

Сегодня Вчера 7 дней 30 дней

ещё

Сейчас читают!

Назад Комментарии к ответу

О нас | Служба Поддержки | Помощь

Правила | Ограничения | Cookies ©2008—2025 Советчица Kidstaff