Добродійка• 07 августа 2023
Чи потрібно стерилізувати баклажани?
Закриваю перший раз, хочу заробити баклажанну ікру та гострі мариновані баклажани. Родичі або ніколи їх не закривали, або мають негативний досвід, банки зривало. Тут на сайті також бачила декілька тем, що банки зривало.
Обрала рецепти Клопотенка, по рецептам стерилізації готового продукту не потрібно. Хто має досвід великий, скажіть, справді не потрібно чи краще хвилин 15-20 все ж таки простерилізувати для впевненості?
Обрала рецепти Клопотенка, по рецептам стерилізації готового продукту не потрібно. Хто має досвід великий, скажіть, справді не потрібно чи краще хвилин 15-20 все ж таки простерилізувати для впевненості?
Мошей ницца• 07 августа 2023
Я такі продукти які киплять (томатний сік, варення, ікра, лечо) розкладаю у сухі стерильні банки. Нічого не взриває.
3
Мошей ницца• 07 августа 2023
Тим паче температура киплячої масси десь 120 градусів. А стерилізація відбувається при 100 градусах
А що таке?• 07 августа 2023
Баклажаны очень привередливые, взрываются под потолок. Стерилизация обязательна. Или хранить в холодильнике.
1
1
Добрая свекровь• 07 августа 2023
Ні, не стерилізую. Робила ікру і баклажани шматочками з помідорами і перцем.
От як автор першого поста, в мене теж саме. Киплячу масу під кришку гарячої стерилізованої банки заповнюю і закриваю.
От як автор першого поста, в мене теж саме. Киплячу масу під кришку гарячої стерилізованої банки заповнюю і закриваю.
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта
Похожие темы:
Назад Комментарии к ответу