Свекруня• 06 ноября 2024
Що приготувати з мідій?
Добрий вечір.
Вперше сьогодні купила заморожені мідії (В новусі по акції 115 грн за кг).
Ніколи нічого з них не готувала. Порадьте будь ласка. Бажано просто і ситно.
Дякую.
Вперше сьогодні купила заморожені мідії (В новусі по акції 115 грн за кг).
Ніколи нічого з них не готувала. Порадьте будь ласка. Бажано просто і ситно.
Дякую.
2
Криниця щастя• 06 ноября 2024
Ризотто сделайте. лук, рис, сыр, сливки/бульон/вино опционально, чеснока, мидии выложить сверху, специи какие любите.
3
А поговорить?• 06 ноября 2024
Можно еще салат: киноа, мидии, яйца, овощи (огурец, перец, помидор - что нравится или все вместе), листья салата / руккола или другая зелень
1
Дайте вподобайок• 06 ноября 2024
На сковороді з часником протушила 5-7 хв, додала томатного соусу або пасти і спагетті туди відварені
1
Ленивица-красавица• 06 ноября 2024
Я полюбляю плов (чи ризотто?) з мідіями.
Поставити рис у мультиварці, гарно посолити його
Тим часом - засмажити цибулю та дрібно натерту моркву, прикрутити вогонь та посипати куркуми (її треба чимало) та приправу для плову (мені подобається та що з атб, вона саме у цій страві ідеальна, краще за дорожчиі варіанти), трохи цукру та ложечку томатного пюре
Потім кинути у сковороду мідій та потримати буквально трошки, пару хвилин
Тоді додати це все до напівготового рису та довести до готовності.
Найсмачніше вживати під келих білого сухого)
По-перше це просто смачно. По-друге це дуже просто та швидко, а ще недорого - із жменьки мідій можна зробити чотири порції легкої вечері. Рекомендуєю)
Поставити рис у мультиварці, гарно посолити його
Тим часом - засмажити цибулю та дрібно натерту моркву, прикрутити вогонь та посипати куркуми (її треба чимало) та приправу для плову (мені подобається та що з атб, вона саме у цій страві ідеальна, краще за дорожчиі варіанти), трохи цукру та ложечку томатного пюре
Потім кинути у сковороду мідій та потримати буквально трошки, пару хвилин
Тоді додати це все до напівготового рису та довести до готовності.
Найсмачніше вживати під келих білого сухого)
По-перше це просто смачно. По-друге це дуже просто та швидко, а ще недорого - із жменьки мідій можна зробити чотири порції легкої вечері. Рекомендуєю)
1
3
Ленивица-красавица• 06 ноября 2024
А ще паста з мідіями та вершками. Теж просто та дуже смачно. Ця страва більш поживна та ситна.
Смажимо цибульку та часник, кидаємо італійські трави, мідій та заливаємо вершками. Туди ж натираємо трохи твердого сиру, бажано пармезан. Тушкуємо декілька хвилин, щоб сир розчинився. Додаємо за смаком сіль. Туди зварені альденте макарони, та ще під кришкою на малому вогні пару хвилин.
Посипаємо сиром, їмо)
Я ще часто роблю бомж-варіант де замість вершків - сметана, а замість пармезану - гауда чи голландський у подвоєному об´ємі, до сметанного варіанту треба трохи цукру додавати, дрібку, для балансування смаку
Смажимо цибульку та часник, кидаємо італійські трави, мідій та заливаємо вершками. Туди ж натираємо трохи твердого сиру, бажано пармезан. Тушкуємо декілька хвилин, щоб сир розчинився. Додаємо за смаком сіль. Туди зварені альденте макарони, та ще під кришкою на малому вогні пару хвилин.
Посипаємо сиром, їмо)
Я ще часто роблю бомж-варіант де замість вершків - сметана, а замість пармезану - гауда чи голландський у подвоєному об´ємі, до сметанного варіанту треба трохи цукру додавати, дрібку, для балансування смаку
4
Хитрушка-чекушка• 06 ноября 2024
Ответ дляЛенивица-красавица
А ще паста з мідіями та вершками. Теж просто та дуже смачно. Ця страва більш поживна та ситна.
Смажимо цибульку та часник, кидаємо італійські трави, мідій та заливаємо вершками. Туди ж натираємо трохи твердого сиру, бажано пармезан. Тушкуємо декілька хвилин, щоб сир розчинився. Додаємо за смаком сіль. Туди зварені альденте макарони, та ще під кришкою на малому вогні пару хвилин.
Посипаємо сиром, їмо)
Я ще часто роблю бомж-варіант де замість вершків - сметана, а замість пармезану - гауда чи голландський у подвоєному об´ємі, до сметанного варіанту треба трохи цукру додавати, дрібку, для балансування смаку
Смажимо цибульку та часник, кидаємо італійські трави, мідій та заливаємо вершками. Туди ж натираємо трохи твердого сиру, бажано пармезан. Тушкуємо декілька хвилин, щоб сир розчинився. Додаємо за смаком сіль. Туди зварені альденте макарони, та ще під кришкою на малому вогні пару хвилин.
Посипаємо сиром, їмо)
Я ще часто роблю бомж-варіант де замість вершків - сметана, а замість пармезану - гауда чи голландський у подвоєному об´ємі, до сметанного варіанту треба трохи цукру додавати, дрібку, для балансування смаку
О, це я так само роблю))) і бомж варіант теж))))
Ленивица-красавица• 06 ноября 2024
Ответ дляХитрушка-чекушка
О, це я так само роблю))) і бомж варіант теж))))
Правда ж, смачно? Аж захотілося))
Хоч бери та у Новус їдь за горою дешевих мідій)
Хоч бери та у Новус їдь за горою дешевих мідій)
1
автор
Свекруня
• 07 ноября 2024
Ответ дляКукарикуууууу
А акція не останній день? Треба з´їздити в Новус)
Не знаю.
І мідії хороші, без льоду.
І мідії хороші, без льоду.
1
автор
Свекруня
• 07 ноября 2024
Ответ дляЛенивица-красавица
Правда ж, смачно? Аж захотілося))
Хоч бери та у Новус їдь за горою дешевих мідій)
Хоч бери та у Новус їдь за горою дешевих мідій)
Попереджаю, в Новусі на м.Чернігівська мідій може уже не бути.
Наш відділ з 6 чоловік з вітрини все забрав.
Но можна подзвонити на справку і спитати чи є в наявності.
Наш відділ з 6 чоловік з вітрини все забрав.
Но можна подзвонити на справку і спитати чи є в наявності.
автор
Свекруня
• 07 ноября 2024
Ответ дляwhenallissaidanddone
Так а зачем купили?
Щоб приготувати.
Чому дуже рада, дуже смачно вийшло.
Чому дуже рада, дуже смачно вийшло.
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта
Похожие темы:
Назад Комментарии к ответу