Очень-очень• 19 декабря 2013
Готуємо Миколайчиків
Тісто
4 склянки муки
150 г маргарину
1 склянка цукру
Півсклянки меду
2 жовтки
1 яйце
1 ч. л. кориці
1-2 мелені гвоздички
1 ч. л. соди
Кілька столових ложок сметани
Помадка
1 склянка цукру-пудри
1 білок
Сік з лимона
1 ч. л. масла
Ванілін
До просіяної з содою та спеціями муки додати маргарин, натертий на грубій тертці, цукор, жовтки, яйце, розтоплений мед. Усі продукти січіть ножем до утворення однорідної маси, доливаючи сметану – тісто має бути як на вареники. Місити довго, щоб набуло еластичності – чим довше місити, тим краще підросте. Готове тісто розкачати завтовшки 1 см. Вирізати з картону силует Миколая – це буде трафарет для фігурок з тіста. Готові тістечка розкласти на змащений жиром лист і змастити зверху білком. Випікати в нагрітій духовці (190-200° С), стежачи, щоб не пересушити.
Тим часом готуємо помадку. Цукор-пудру перетирати з білком дерев’яною ложкою у глибокій тарілці на однорідну пухку масу, поки не стане потріскувати під ложкою, додати за смаком сік з лимона, ванілін і ложечку масла. Частину помадки зафарбувати буряковим соком чи кондитерською фарбою. Кондитерським шприцом намалювати по ще теплих випечених медівниках одяг і обличчя.
Автор: Христина Бедрик-Білан
4 склянки муки
150 г маргарину
1 склянка цукру
Півсклянки меду
2 жовтки
1 яйце
1 ч. л. кориці
1-2 мелені гвоздички
1 ч. л. соди
Кілька столових ложок сметани
Помадка
1 склянка цукру-пудри
1 білок
Сік з лимона
1 ч. л. масла
Ванілін
До просіяної з содою та спеціями муки додати маргарин, натертий на грубій тертці, цукор, жовтки, яйце, розтоплений мед. Усі продукти січіть ножем до утворення однорідної маси, доливаючи сметану – тісто має бути як на вареники. Місити довго, щоб набуло еластичності – чим довше місити, тим краще підросте. Готове тісто розкачати завтовшки 1 см. Вирізати з картону силует Миколая – це буде трафарет для фігурок з тіста. Готові тістечка розкласти на змащений жиром лист і змастити зверху білком. Випікати в нагрітій духовці (190-200° С), стежачи, щоб не пересушити.
Тим часом готуємо помадку. Цукор-пудру перетирати з білком дерев’яною ложкою у глибокій тарілці на однорідну пухку масу, поки не стане потріскувати під ложкою, додати за смаком сік з лимона, ванілін і ложечку масла. Частину помадки зафарбувати буряковим соком чи кондитерською фарбою. Кондитерським шприцом намалювати по ще теплих випечених медівниках одяг і обличчя.
Автор: Христина Бедрик-Білан
Bistromama• 19 декабря 2013
ой- а уменя времени не хватило на приготовление сладкого. купила малой коробку конфет и еще отдельно шоколадного Миколайчика в Шоколадной Майстерне. ну и толпа атм была вчера...!
автор
Очень-очень
• 19 декабря 2013
Ответ дляBistromama
ой- а уменя времени не хватило на приготовление сладкого. купила малой коробку конфет и еще отдельно шоколадного Миколайчика в Шоколадной Майстерне. ну и толпа атм была вчера...!
А у нас только Дед Мороз и Снегурочка продаются
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта
Похожие темы:
Назад Комментарии к ответу