14 сентября 2020

Час на себе

Пам'ятаю себе під час декретної відпустки, коли ти взагалі не належиш собі, бо повністю підлаштовуєшся під потреби малюка. Я була сильно виснажена, як психічно так і фізично. Хотілось одного - відпочити, розуміючи, що в такому стані я не найкраща мати і дружина. Але я навіть не уявляла, як можу це зробити, адже всі думки були про дитину. Як задовольнити свою потребу я не знала, не розуміла, що можна і важливо дбати про себе! Бо здорова та щаслива мати – запорука щастя і здоров'я усієї родини.  

Ділюся деякими техніками, які дозволять зустрітися з собою, своїми особистими потребами та подарують легкість, радість, можливість зняти втому і напругу:

1) Поспостерігайте за рухомим або статичним (це може бути ваша дитина, будь-яка жива істота, стихія ...)   об'єктом протягом 20 хвилин, мовчки, зосередившись на ньому. Якщо відволікаєтеся або з'являються якісь думки-не звертайте уваги і продовжуйте спостерігати (можна побачити багато нового і, до того ж, це своєрідне перезавантаження).

2) Спробуйте почути свою інтуїцію в момент, коли логіка бере верх в ухваленні рішення, думки чи оцінці (у жінок інтуїція досить добре розвинена). Важливо навчитися користуватися цим цінним інструментом.

3) Зосередьтеся на своєму бажанні в поточному моменті та реалізуйте його.

4) Відвідайте спортивне, або будь-яке   тренування з фізичним навантаженням в незвичній для вас практиці (бойові мистецтва, йога, танці та ін.).

5) Побалуйте своє тіло відвідуванням спа-салона, сеансом масажу, (придумайте варіант, що підходить саме вам, у ваших умовах та по фінансовому стану).

6) Подумайте про щось, що ви жодного разу не робили у своєму житті (а так хотілось), оцініть рівень привабливості. Якщо це «щось» має високий рівень привабливості, можливо, настав час серйозно замислитись над реалізацією задуму.

Будьте щасливою дружиною, мамою, та насолоджуйтесь материнством чи декретом :)

Автор: Анна Фролова (психолог, психотерапевт)

FB

 

Еllena 14 сентября 2020
1
Спасибо. Ещё бы добавить + выбирайте папу ребёнку, чтобы оплачивал няню пока вы будете расслабляться
Martaa 14 сентября 2020
2
Хтоб мені це розказав під час 1го декрету.. життя змінилось після народження дитина дуже сильно.. постійний недосип, несвобода.. почувала себе роботом-зомбі.. а з усіх боків було «ну, ти ж мати, маєш все знати-встигати».. назвати декрет відпусткою - це ж треба мати почуття гумору..
Дея Торис 14 сентября 2020
3
1. у вас должен быть хороший муж
2. деньги
3. няня
4. подарочная версия ребёнка)))
Julieta78 14 сентября 2020
4
Ответ дляДея Торис
1. у вас должен быть хороший муж
2. деньги
3. няня
4. подарочная версия ребёнка)))
Вот это 100%-ный рецепт.
А вот то всё - возможно чисто гипотетически. На практике - фиг реализуешь.

Ще з цiкавого

Популярные вопросы!

ещё