лаМпочка• 20 сентября 2022
Житній хліб на заквасці
Поділіться, як ви готуєте.
Я зробила останній 3 до 1 темного житнього борошна до хлібного борошна і все рівно він не достатньо темний і недостатньо житній.
Я зробила останній 3 до 1 темного житнього борошна до хлібного борошна і все рівно він не достатньо темний і недостатньо житній.
Самоучка• 20 сентября 2022
правду кажуть, потрібер солод, благо його навіть у супермаркеті можна спасти, я як 15 рокв тому починала пекти було навіть в інтернеті важко знайти. І трошки моотого коріандру, і смак житній підсилить і аромат просто бімба
2
Где тут 0?• 20 сентября 2022
Солод, житнє борошно, цельнозерновая мука и дальше по рецепту из хлебопечки - получается самый настоящий вкуснейший бородинский хлеб.
2
Боевая• 20 сентября 2022
Ответ дляСамоучка
правду кажуть, потрібер солод, благо його навіть у супермаркеті можна спасти, я як 15 рокв тому починала пекти було навіть в інтернеті важко знайти. І трошки моотого коріандру, і смак житній підсилить і аромат просто бімба
А рецепт?
Самоучка• 20 сентября 2022
Ответ дляБоевая
А рецепт?
я частіше за все на глаз роблю і різні рецепти є, це просто порада з досвіду.навіть профітролі на стандартний рецепт столова ложка солоду і третина чайної ложки кардамону і вони виходять схожі на бородинський хліб
автор
лаМпочка
• 20 сентября 2022
Ответ дляСамоучка
я частіше за все на глаз роблю і різні рецепти є, це просто порада з досвіду.навіть профітролі на стандартний рецепт столова ложка солоду і третина чайної ложки кардамону і вони виходять схожі на бородинський хліб
Який солод ви використовуєте: у порошку чи рідкий?
Боевая• 20 сентября 2022
Ответ длялаМпочка
Який солод ви використовуєте: у порошку чи рідкий?
Солод це змелене, висушене пророщене зерно.
Патока- рідкий продукт.
Патока- рідкий продукт.
1
автор
лаМпочка
• 20 сентября 2022
Ответ дляБоевая
Солод це змелене, висушене пророщене зерно.
Патока- рідкий продукт.
Патока- рідкий продукт.
Я не в Україні. Вчора гуглила, побачила, що є порошок, а є рідина з одинаковою назвою. Тому й запитала.
Пошукаю порошок. Дякую!
Пошукаю порошок. Дякую!
Боевая• 20 сентября 2022
Ответ дляСамоучка
я частіше за все на глаз роблю і різні рецепти є, це просто порада з досвіду.навіть профітролі на стандартний рецепт столова ложка солоду і третина чайної ложки кардамону і вони виходять схожі на бородинський хліб
На око добрий хліб не виходить. Білий хліб в мене чудовий, солод маю,але щось ніяк не готова до житнього смаку . Тому хочу без несподіванок, експериментів, перевірений рецепт
Боевая• 20 сентября 2022
Ответ длялаМпочка
Я не в Україні. Вчора гуглила, побачила, що є порошок, а є рідина з одинаковою назвою. Тому й запитала.
Пошукаю порошок. Дякую!
Пошукаю порошок. Дякую!
Ясно.
Боевая• 20 сентября 2022
Ответ длялаМпочка
Я не в Україні. Вчора гуглила, побачила, що є порошок, а є рідина з одинаковою назвою. Тому й запитала.
Пошукаю порошок. Дякую!
Пошукаю порошок. Дякую!
Malt- патока англ.
Malt(um), grist- перемелене пророщене висушене зерно
Malt(um), grist- перемелене пророщене висушене зерно
1
Самоучка• 20 сентября 2022
Ответ дляБоевая
На око добрий хліб не виходить. Білий хліб в мене чудовий, солод маю,але щось ніяк не готова до житнього смаку . Тому хочу без несподіванок, експериментів, перевірений рецепт
в мене якраз на око і вмхожить найкраща, бо часто дуже рідка вологість борошна, я тільки батони роблю по рецепту, все інше +-
Боевая• 20 сентября 2022
Ответ дляСамоучка
в мене якраз на око і вмхожить найкраща, бо часто дуже рідка вологість борошна, я тільки батони роблю по рецепту, все інше +-
Хоч як на око робите розкажіть , щоб знати в яку сторону рухатись при підборі рецепта
Самоучка• 20 сентября 2022
Ответ дляБоевая
Хоч як на око робите розкажіть , щоб знати в яку сторону рухатись при підборі рецепта
300 грамм влажной ржаной закваски (я пшеничную так и не вывела)
450 грам ржаной муки цельнозерновой (НЕ обдирной!)
350 г воды
чайная ложка с горкой соли.
Это чисто ржаной.
Если добавляю солод и кориандр (ближе к украинскому) добавояю еще столовую ложку с горкой клейковины, а то с солодом хлеб хуже подходит, или часть муки заменяю на пшеничную если клейковины нет. Солод надо развести кипятком, это из общего количества воды взять 3-4 столовой ложки.
это как хачапури по аджарски, подруга все просила рецепт, а я не могла ей обьяснить, в итоге она пришла в гости, когда я готовила и заставила все замерить)))
450 грам ржаной муки цельнозерновой (НЕ обдирной!)
350 г воды
чайная ложка с горкой соли.
Это чисто ржаной.
Если добавляю солод и кориандр (ближе к украинскому) добавояю еще столовую ложку с горкой клейковины, а то с солодом хлеб хуже подходит, или часть муки заменяю на пшеничную если клейковины нет. Солод надо развести кипятком, это из общего количества воды взять 3-4 столовой ложки.
это как хачапури по аджарски, подруга все просила рецепт, а я не могла ей обьяснить, в итоге она пришла в гости, когда я готовила и заставила все замерить)))
1
автор
лаМпочка
• 20 сентября 2022
Ответ дляСамоучка
300 грамм влажной ржаной закваски (я пшеничную так и не вывела)
450 грам ржаной муки цельнозерновой (НЕ обдирной!)
350 г воды
чайная ложка с горкой соли.
Это чисто ржаной.
Если добавляю солод и кориандр (ближе к украинскому) добавояю еще столовую ложку с горкой клейковины, а то с солодом хлеб хуже подходит, или часть муки заменяю на пшеничную если клейковины нет. Солод надо развести кипятком, это из общего количества воды взять 3-4 столовой ложки.
это как хачапури по аджарски, подруга все просила рецепт, а я не могла ей обьяснить, в итоге она пришла в гости, когда я готовила и заставила все замерить)))
450 грам ржаной муки цельнозерновой (НЕ обдирной!)
350 г воды
чайная ложка с горкой соли.
Это чисто ржаной.
Если добавляю солод и кориандр (ближе к украинскому) добавояю еще столовую ложку с горкой клейковины, а то с солодом хлеб хуже подходит, или часть муки заменяю на пшеничную если клейковины нет. Солод надо развести кипятком, это из общего количества воды взять 3-4 столовой ложки.
это как хачапури по аджарски, подруга все просила рецепт, а я не могла ей обьяснить, в итоге она пришла в гости, когда я готовила и заставила все замерить)))
Я теж глютен додаю, мені так більше подобається.
Думала з соодом буде краще рости, дякую, що попередили
Ви відразу печете, чи тримаєте у холодильнику?
Думала з соодом буде краще рости, дякую, що попередили
Ви відразу печете, чи тримаєте у холодильнику?
Самоучка• 20 сентября 2022
Ответ длялаМпочка
Я теж глютен додаю, мені так більше подобається.
Думала з соодом буде краще рости, дякую, що попередили
Ви відразу печете, чи тримаєте у холодильнику?
Думала з соодом буде краще рости, дякую, що попередили
Ви відразу печете, чи тримаєте у холодильнику?
без холодильника, перша розтойка 1,5- 2 години, потім обминаю і через хвилин 40 формую, і потім ще хвилин 40-50 поки камінь гріється
1
Боевая• 20 сентября 2022
Ответ дляСамоучка
300 грамм влажной ржаной закваски (я пшеничную так и не вывела)
450 грам ржаной муки цельнозерновой (НЕ обдирной!)
350 г воды
чайная ложка с горкой соли.
Это чисто ржаной.
Если добавляю солод и кориандр (ближе к украинскому) добавояю еще столовую ложку с горкой клейковины, а то с солодом хлеб хуже подходит, или часть муки заменяю на пшеничную если клейковины нет. Солод надо развести кипятком, это из общего количества воды взять 3-4 столовой ложки.
это как хачапури по аджарски, подруга все просила рецепт, а я не могла ей обьяснить, в итоге она пришла в гости, когда я готовила и заставила все замерить)))
450 грам ржаной муки цельнозерновой (НЕ обдирной!)
350 г воды
чайная ложка с горкой соли.
Это чисто ржаной.
Если добавляю солод и кориандр (ближе к украинскому) добавояю еще столовую ложку с горкой клейковины, а то с солодом хлеб хуже подходит, или часть муки заменяю на пшеничную если клейковины нет. Солод надо развести кипятком, это из общего количества воды взять 3-4 столовой ложки.
это как хачапури по аджарски, подруга все просила рецепт, а я не могла ей обьяснить, в итоге она пришла в гости, когда я готовила и заставила все замерить)))
Треба вникнути
Боевая• 21 сентября 2022
Ответ дляmena
ось маєте чисто житній хліб
я перевіряла рецепт робочий! і хлібчик дійсно тре потримати після випічки в спокої, не їсти одразу
я перевіряла рецепт робочий! і хлібчик дійсно тре потримати після випічки в спокої, не їсти одразу
Не відкрилося відео
Боевая• 21 сентября 2022
Ответ дляmena
у мене на цьому форумі з відео теж завжди так-не відкривається. шукаю посилання вже після відповіді. ось на фото показую Вам червоним, слід перейти за посиланням.
Дякую, так відкривається, буду знани цей лайфхак
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта
Похожие темы:
Назад Комментарии к ответу