16 апреля в 14:08

The Washington Post о русских троллях, ботах

https://www.holosameryky.com/a/propaganda-rosija-v... Тисячі сфабрикованих новинних статей, публікацій у соціальних мережах і коментарів пропагують американський ізоляціонізм,поширення дезінформації,щоб послабити підтримку Києва та дестабілізувати ситуацію в самій Україні.( розвідка ЄС)Наративи, які поширюють російські боти
Видання наводить приклад завдання, яке один із політтехнологів доручив працівнику ботоферми: ’Потрібно написати коментар не більше 200 символів від імені жителя передмістя великого міста. Фіктивний американець не підтримує військову допомогу, яку США надають Україні, і вважає, що гроші потрібно витрачати на захист кордонів Америки, а не України, а політика Байдена веде США до краху’.Один з наративів передбачає звинувачення української влади у крадіжці й продажі західної зброї. Інший несе повідомлення про те, що ’американці не готові пожертвувати своїм добробутом заради конфлікту в Україні’, а також, що тісніші відносини Росії з Китаєм - це нова загроза, створена чинною політикою США.

Боти поширюють також інформацію про ’зростання бідності, рекордну інфляцію, зупинку економічного зростання та ризик втрати роботи для білих американців’. Одна з публікацій, приміром, спробувала порівняти рівень кількості безхатьків в Америці і в Росії. Мовляв, Сполучені Штати починають все більше нагадувати ’країну третього світу’.

У коментарі до статті поширеному російським тролем, йдеться наступне: ’Мене охоплює гнів, коли черговий український пакет допомоги розподіляється по кишенях американських і українських чиновників. Важко зрозуміти такі жести ’допомоги’, коли власні безхатьки сидять під ногами перехожих та сплять під мостами’.’Пріоритетом Росії є зупинка (постачання - ред.) зброї, тому вони кидають речі об стінку, можливо, щось і прилипне», — цитує видання ’Ми бачимо широку кампанію, яка включає кілька напрямків, деякі з яких працюють краще, ніж інші. Росіянам байдуже. Вони просто намагаються засіяти довкілля’, розповіли джерела серед республіканців в коментарі WP.

Російські боти, серед іншого, створюють вебсайти двійники. Мова йде про так звану мережу ботів Doppelgänger. Про методи їхньої роботи Голос Америки писав минулого місяця.

Також боти створюють тимчасові акаунти у соціальних мережах, щоб уникнути виявлення. Із цих сторінок розсилають маніпулятивну інформацію, пізніше цю інформацію видаляють, але вже після того, як її поширили інші. Таким чином вони маскують першоджерело.

Інша техніка передбачає перенаправлення читачів через низку випадкових вебсайтів, доки вони не потраплять на оманливу статтю.’Важливо відзначити, що для ефективної роботи нам потрібно звести до мінімуму фейки, максимізувати реалістичну інформацію, — йдеться в одній із пропозицій команди стратегів Гамбашидзе. — Постійним рефреном має бути: ’ось що відбувається насправді, це те, про що вам не говорять офіційні ЗМІ’.

Клінт Воттс, керівник Центру аналізу загроз Microsoft пояснює, що Росія ’розповідає аудиторії 80% того, що вони вже чують, і 20% того, що вони хочуть, щоб аудиторія почула’. Вони задовольняють попит на інформацію, а потім додають власну інформацію, і з часом це стає дуже ефективним.Резонанс у Конгресі напередодні викликали фейкові статті про корупцію Зеленського, оприлюднені на вебсайтах, що пов’язані з Росією, пише Washington Post. Одну із таких заяв розповсюдило видання DC Weekly, яке виявилось пов’язаним із колишнім офіцером американської поліції Джоном Марком Дуганом, який сьогодні працює на російську пропаганду.

Через DC Weekly фейкова новина про те, що Зеленський купив дві яхти на гроші американської допомоги, стала вірусною в листопаді. Це повідомлення підхопила ультраправа конгресменка Марджорі Тейлор Грін і поширила цю інформацію в мережі X.
2 6 10
автор зорi 16 апреля в 14:08
1
4 6 1
Tammy21 16 апреля в 14:18
2
Загадкові люди, які ліплять дізлайки, що не так?)
До речі, у кого є час та натхнення і хто не знайом з пані, рекомендую почитати чи послухати саму Марджорі Тейлор Грін)
6 10
Ирина-bbd0 16 апреля в 14:33
3
Ответ длязорi
Дякую
Да кто ж сомневался
С 2013 это отребье на всех речурсах
А выехавшие хорошие русские?)))
А наши ’европейки´ думаете на местных форумах от первого лица не пишут сутками дерьмо про Украину?)))
Это отребье вваливает млрды фублей в пропаганду
5 4
Ирина-bbd0 16 апреля в 14:35
4
Ответ длязорi
Кстати итальянка нам уже тут писала.что европейцы еле по улицам ходят от голода))))
Представляю что они на местных форумах европейцам пишут ))))
3 1 3
Ирина-bbd0 16 апреля в 14:46
5
Хм...если у русни фсьо харашо.как нас тут пытаются убедить.то почему и зачем 100 тем в день с призывами сдаваться)))
И ведь в разных вариациях под разными соусами
4 3 1
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта

Ще з цiкавого

Популярные вопросы!

ещё

Сейчас читают!