Дівчатка поможіть будь ласка
Шукала на порадниці рецепт класної здобної паски, догортала до тем 24го року і там знайшла ЇЇ! Шикарна та спокуслива
Але господиня що її виклала не поділилась рецептом, а тема вже закрита
Може хтось пече схожі? Буду дуже вдячна за перевірений рецепт
Шукала на порадниці рецепт класної здобної паски, догортала до тем 24го року і там знайшла ЇЇ! Шикарна та спокуслива
Але господиня що її виклала не поділилась рецептом, а тема вже закрита
Може хтось пече схожі? Буду дуже вдячна за перевірений рецепт
3
Сама всі роки печу інші, більш волокнисті та легкі, а саме такими час від часу пригощають на свято і як побачила фото аж захотілось))
Захекалася читать• 15 апреля в 10:27
Ответ дляМона Лиза
Це моя паска, і блюдце моє)
Я давала рецепт, і не раз.
Ось.
Я давала рецепт, і не раз.
Ось.
то не мало дріждів? Воно точно підніме таку кількість?
Мона Лиза• 15 апреля в 10:31
Ответ дляЗахекалася читать
то не мало дріждів? Воно точно підніме таку кількість?
По рецепту там 45 грамів, але дослідницьким шляхом я визначила мінімальну кількість дріжджів, якої достатньо, щоб тісто піднялось і витримало цю кількість здоби.
Можливо, на перший раз дійсно варто покласти повну порцію дріжжів.
Можливо, на перший раз дійсно варто покласти повну порцію дріжжів.
6
Ответ дляМона Лиза
Це моя паска, і блюдце моє)
Я давала рецепт, і не раз.
Ось.
Я давала рецепт, і не раз.
Ось.
Вааау, дякую
це просто чудо якесь
Чогось саме в тій темі не було, ви їх показали і ніхто не зацікавився(дарма
)
Я реально в захваті що ви знайшлись, оце пощастило
обов´язково приготую цю смакоту
це просто чудо якесь
Чогось саме в тій темі не було, ви їх показали і ніхто не зацікавився(дарма
Я реально в захваті що ви знайшлись, оце пощастило
1
Захекалася читать• 15 апреля в 11:54
Ответ дляМона Лиза
По рецепту там 45 грамів, але дослідницьким шляхом я визначила мінімальну кількість дріжджів, якої достатньо, щоб тісто піднялось і витримало цю кількість здоби.
Можливо, на перший раз дійсно варто покласти повну порцію дріжжів.
Можливо, на перший раз дійсно варто покласти повну порцію дріжжів.
скажіть а перши раз тісто довго вимішувати? Бо міксера в мене нема, руками буду місити
Гірчинка• 15 апреля в 13:53
Ответ дляМона Лиза
Це моя паска, і блюдце моє)
Я давала рецепт, і не раз.
Ось.
Я давала рецепт, і не раз.
Ось.
Спасибо
щас буду переписывать на одну пасочку
щас буду переписывать на одну пасочку
Запасная спина• 15 апреля в 14:06
Ответ дляМона Лиза
Це моя паска, і блюдце моє)
Я давала рецепт, і не раз.
Ось.
Я давала рецепт, і не раз.
Ось.
дуже вам дякую, я якраз такий рецепт давно шукала
Мона Лиза• 15 апреля в 14:12
Ответ дляЗахекалася читать
скажіть а перши раз тісто довго вимішувати? Бо міксера в мене нема, руками буду місити
Достатньо 5-6 хвилин, просто щоб трималось купи і було однорідне.
Воно ферментується в холодильнику 12 годин, тож можна не напрягатись)
Якщо ви захочете більш волокнисту структуру, то потім на етапі додавання сухофруктів можете його повитягувати раз 10-12.
Взагалі, як на мене, це найлінивіший рецепт пасок з усіх, що я робила (а робила багато по різним рецептам)
От думаю, що єдиний мій провтик - написати 33 гр дріжджів(
Для цього треба бути на 100% впевненою в якості дріжджів, продуктів та муки, і добре знати потрібну консистенцію тіста.
Тож раджу все таки на перший раз брати 45 гр дріжджів, щоб для гарантії)
Воно ферментується в холодильнику 12 годин, тож можна не напрягатись)
Якщо ви захочете більш волокнисту структуру, то потім на етапі додавання сухофруктів можете його повитягувати раз 10-12.
Взагалі, як на мене, це найлінивіший рецепт пасок з усіх, що я робила (а робила багато по різним рецептам)
От думаю, що єдиний мій провтик - написати 33 гр дріжджів(
Для цього треба бути на 100% впевненою в якості дріжджів, продуктів та муки, і добре знати потрібну консистенцію тіста.
Тож раджу все таки на перший раз брати 45 гр дріжджів, щоб для гарантії)
4
Платье Длинное бальное• 17 апреля в 17:15
Ответ дляМона Лиза
Достатньо 5-6 хвилин, просто щоб трималось купи і було однорідне.
Воно ферментується в холодильнику 12 годин, тож можна не напрягатись)
Якщо ви захочете більш волокнисту структуру, то потім на етапі додавання сухофруктів можете його повитягувати раз 10-12.
Взагалі, як на мене, це найлінивіший рецепт пасок з усіх, що я робила (а робила багато по різним рецептам)
От думаю, що єдиний мій провтик - написати 33 гр дріжджів(
Для цього треба бути на 100% впевненою в якості дріжджів, продуктів та муки, і добре знати потрібну консистенцію тіста.
Тож раджу все таки на перший раз брати 45 гр дріжджів, щоб для гарантії)
Воно ферментується в холодильнику 12 годин, тож можна не напрягатись)
Якщо ви захочете більш волокнисту структуру, то потім на етапі додавання сухофруктів можете його повитягувати раз 10-12.
Взагалі, як на мене, це найлінивіший рецепт пасок з усіх, що я робила (а робила багато по різним рецептам)
От думаю, що єдиний мій провтик - написати 33 гр дріжджів(
Для цього треба бути на 100% впевненою в якості дріжджів, продуктів та муки, і добре знати потрібну консистенцію тіста.
Тож раджу все таки на перший раз брати 45 гр дріжджів, щоб для гарантії)
Подскажите, тесто нужно выдерживать строго 12 часов? Обминать нужно? Делаю по вашему рецепту, поставила в 10 утра, а она прям очень хорошо поднялась уже в холодильнике.
Мона Лиза• 17 апреля в 18:32
Ответ дляПлатье Длинное бальное
Подскажите, тесто нужно выдерживать строго 12 часов? Обминать нужно? Делаю по вашему рецепту, поставила в 10 утра, а она прям очень хорошо поднялась уже в холодильнике.
Ідеально, звичайно, 12 годин.
Але я і 10 тримала, і було все ок. Найменше було 9 годин, то трохи запах дріжджів відчувався.
Тісто обминається і витягується, коли додаємо сухофрукти, додатково не обминаю.
Але я і 10 тримала, і було все ок. Найменше було 9 годин, то трохи запах дріжджів відчувався.
Тісто обминається і витягується, коли додаємо сухофрукти, додатково не обминаю.
Платье Длинное бальное• 18 апреля в 01:26
Ответ дляМона Лиза
Ідеально, звичайно, 12 годин.
Але я і 10 тримала, і було все ок. Найменше було 9 годин, то трохи запах дріжджів відчувався.
Тісто обминається і витягується, коли додаємо сухофрукти, додатково не обминаю.
Але я і 10 тримала, і було все ок. Найменше було 9 годин, то трохи запах дріжджів відчувався.
Тісто обминається і витягується, коли додаємо сухофрукти, додатково не обминаю.
Спасибо за ответ. В общем в 10 утра поставила тесто, в 6 вынула из холодильника, где-то час постояло при комнатной температуре и в духовку. Отлично поднялись ’шапочки’ в форме. Дрожжи абсолютно не чувствуются (я все таки добавила по полной рецептуре дрожжи ). На вкус отлично, ещё бы чуть подсластить (добавила себе в рецепт), а так - то что я люблю, плотная, влажная. Спасибо за рецепт. Случайно увидела в этой теме.
1
Мона Лиза• 18 апреля в 01:42
Ответ дляПлатье Длинное бальное
Спасибо за ответ. В общем в 10 утра поставила тесто, в 6 вынула из холодильника, где-то час постояло при комнатной температуре и в духовку. Отлично поднялись ’шапочки’ в форме. Дрожжи абсолютно не чувствуются (я все таки добавила по полной рецептуре дрожжи ). На вкус отлично, ещё бы чуть подсластить (добавила себе в рецепт), а так - то что я люблю, плотная, влажная. Спасибо за рецепт. Случайно увидела в этой теме.
Дякую вам)
Рада, що вам сподобалось
Рада, що вам сподобалось
1
Весняний Марафон• 19 апреля в 01:02
Ответ дляМона Лиза
Дякую вам)
Рада, що вам сподобалось
Рада, що вам сподобалось
Можете підказати як на довго Ізюм замочуєте ? І лише ром додаєте чи вода , ром ? Якщо курага , то її порізати на маленькі шматочки ? І яку глазур робите ? Дякую
Весняний Марафон• 19 апреля в 01:12
Ответ дляМона Лиза
Це моя паска, і блюдце моє)
Я давала рецепт, і не раз.
Ось.
Я давала рецепт, і не раз.
Ось.
І чи змащуєте паски яйцем перед тим як поставити в духовку?
Мона Лиза• 19 апреля в 02:31
Ответ дляВесняний Марафон
Можете підказати як на довго Ізюм замочуєте ? І лише ром додаєте чи вода , ром ? Якщо курага , то її порізати на маленькі шматочки ? І яку глазур робите ? Дякую
Родзинки промийте спочатку гарячою водою, потім замочіть. Можна в теплій воді, апельсиновому соці, в ромі, в суміші рому з водою - не принципово, робіть на свій смак.
Замочіть хоча б на хвилин 40-60. Потім рідину злийте, сухофрукти просушіть паперовим рушником, і додайте трохи муки, щоб вони не злипались. Після цього можна додавати в тісто і вимішувати.
Так, курагу треба порізати.
Глазур я роблю різну, під настрій.
Завтра робитиму з швейцарської меренги (вона стабільніша і краше висихає), і маю пачку маршмелоу, може ще з них зроблю.
Замочіть хоча б на хвилин 40-60. Потім рідину злийте, сухофрукти просушіть паперовим рушником, і додайте трохи муки, щоб вони не злипались. Після цього можна додавати в тісто і вимішувати.
Так, курагу треба порізати.
Глазур я роблю різну, під настрій.
Завтра робитиму з швейцарської меренги (вона стабільніша і краше висихає), і маю пачку маршмелоу, може ще з них зроблю.
Мона Лиза• 19 апреля в 02:32
Ответ дляВесняний Марафон
І чи змащуєте паски яйцем перед тим як поставити в духовку?
Не принципово)
Іноді змащую, іноді забуваю.
Все одно потім глазур зверху)
Іноді змащую, іноді забуваю.
Все одно потім глазур зверху)
Весняний Марафон• 19 апреля в 07:06
Ответ дляМона Лиза
Родзинки промийте спочатку гарячою водою, потім замочіть. Можна в теплій воді, апельсиновому соці, в ромі, в суміші рому з водою - не принципово, робіть на свій смак.
Замочіть хоча б на хвилин 40-60. Потім рідину злийте, сухофрукти просушіть паперовим рушником, і додайте трохи муки, щоб вони не злипались. Після цього можна додавати в тісто і вимішувати.
Так, курагу треба порізати.
Глазур я роблю різну, під настрій.
Завтра робитиму з швейцарської меренги (вона стабільніша і краше висихає), і маю пачку маршмелоу, може ще з них зроблю.
Замочіть хоча б на хвилин 40-60. Потім рідину злийте, сухофрукти просушіть паперовим рушником, і додайте трохи муки, щоб вони не злипались. Після цього можна додавати в тісто і вимішувати.
Так, курагу треба порізати.
Глазур я роблю різну, під настрій.
Завтра робитиму з швейцарської меренги (вона стабільніша і краше висихає), і маю пачку маршмелоу, може ще з них зроблю.
Дякую вам , а можете ще написати рецепт цієї швейцарської глазурі ? І глазурʼю змащуєте вже як повністю осилили паски ?
Вибачте , що так допитуюсь , це в мене дебют і я особо ніколи не бачила як це робиться , мама не пече
Ось тільки зробила опару , в мене вийшло як тісто на оладки десь , не знаю чи правильна консистенція чи ні , але засунула в тепло побачим
Скільки у вас десь опара стоїть в теплі ?
Вибачте , що так допитуюсь , це в мене дебют і я особо ніколи не бачила як це робиться , мама не пече
Ось тільки зробила опару , в мене вийшло як тісто на оладки десь , не знаю чи правильна консистенція чи ні , але засунула в тепло побачим
Скільки у вас десь опара стоїть в теплі ?
Весняний Марафон• 19 апреля в 08:37
Ответ дляМона Лиза
Не принципово)
Іноді змащую, іноді забуваю.
Все одно потім глазур зверху)
Іноді змащую, іноді забуваю.
Все одно потім глазур зверху)
Вибачте замучу вас , ви пишете дістати з холодильника і щоб тісто постояло годину півтори , тільки тоді додаю родзинки і розкладаю паски по формам , як розклала то ще дати постояти паскам в формах? Скільки вони так мають стояти в формах ? Дякую
Весняний Марафон• 19 апреля в 08:39
Ответ дляМона Лиза
Не принципово)
Іноді змащую, іноді забуваю.
Все одно потім глазур зверху)
Іноді змащую, іноді забуваю.
Все одно потім глазур зверху)
І ще питаннячко , форми ви змащуєте олією чи не потрібно зовсім ? І як паски ви печуть я ? Коли їх діставати з цієї форми ? Ой наче все запитала , це так хвилююче для мене , так хочу , щоб вийшло
Тісто вже в холодильнику , таке приємне вийшло , я прям з таким позитивом його замішувала
Тісто вже в холодильнику , таке приємне вийшло , я прям з таким позитивом його замішувала
Мона Лиза• 19 апреля в 09:07
Ответ дляВесняний Марафон
Дякую вам , а можете ще написати рецепт цієї швейцарської глазурі ? І глазурʼю змащуєте вже як повністю осилили паски ?
Вибачте , що так допитуюсь , це в мене дебют і я особо ніколи не бачила як це робиться , мама не пече
Ось тільки зробила опару , в мене вийшло як тісто на оладки десь , не знаю чи правильна консистенція чи ні , але засунула в тепло побачим
Скільки у вас десь опара стоїть в теплі ?
Вибачте , що так допитуюсь , це в мене дебют і я особо ніколи не бачила як це робиться , мама не пече
Ось тільки зробила опару , в мене вийшло як тісто на оладки десь , не знаю чи правильна консистенція чи ні , але засунула в тепло побачим
Скільки у вас десь опара стоїть в теплі ?
Опара стоїть в теплі, поки не збільшиться в 2+ раза в об´ємі.
Меренгу краще погугліть, ’швейцарська заварна меренга’, є багато хороших відео, як її робити, бо краще 1 раз побачити, ніж багато разів прочитати)
Змащую паски, коли ще теплі. Якщо меренга стабільна, вона і на теплій не потече.
Меренгу краще погугліть, ’швейцарська заварна меренга’, є багато хороших відео, як її робити, бо краще 1 раз побачити, ніж багато разів прочитати)
Змащую паски, коли ще теплі. Якщо меренга стабільна, вона і на теплій не потече.
Мона Лиза• 19 апреля в 09:09
Ответ дляВесняний Марафон
Вибачте замучу вас , ви пишете дістати з холодильника і щоб тісто постояло годину півтори , тільки тоді додаю родзинки і розкладаю паски по формам , як розклала то ще дати постояти паскам в формах? Скільки вони так мають стояти в формах ? Дякую
Так, паски в формах треба накрити і дати постояти в теплі, щоб піднялись. Скільки - залежить від температури, бо, якщо на кухні холодно, підніматись будуть довше.
Мона Лиза• 19 апреля в 09:13
Ответ дляВесняний Марафон
І ще питаннячко , форми ви змащуєте олією чи не потрібно зовсім ? І як паски ви печуть я ? Коли їх діставати з цієї форми ? Ой наче все запитала , це так хвилююче для мене , так хочу , щоб вийшло
Тісто вже в холодильнику , таке приємне вийшло , я прям з таким позитивом його замішувала
Тісто вже в холодильнику , таке приємне вийшло , я прям з таким позитивом його замішувала
Я печу в паперових формах. Їх змащувати не треба. І паски можна взагалі не діставати з паперових форм, бо вони тоді краще зберігаються.
Якщо печете в металевих, то їх потрібно або змастити маслом/олією зсередини, або застелити пергаментом.
З металевих форм паски виймають зразу після випікання, наскільки я знаю.
Впевнена, що тісто у вас прекрасне, и що паски вдадуться, бо ви дуже старанна і наполеглива) ви молодець
Якщо печете в металевих, то їх потрібно або змастити маслом/олією зсередини, або застелити пергаментом.
З металевих форм паски виймають зразу після випікання, наскільки я знаю.
Впевнена, що тісто у вас прекрасне, и що паски вдадуться, бо ви дуже старанна і наполеглива) ви молодець
Весняний Марафон• 19 апреля в 09:59
Ответ дляМона Лиза
Я печу в паперових формах. Їх змащувати не треба. І паски можна взагалі не діставати з паперових форм, бо вони тоді краще зберігаються.
Якщо печете в металевих, то їх потрібно або змастити маслом/олією зсередини, або застелити пергаментом.
З металевих форм паски виймають зразу після випікання, наскільки я знаю.
Впевнена, що тісто у вас прекрасне, и що паски вдадуться, бо ви дуже старанна і наполеглива) ви молодець
Якщо печете в металевих, то їх потрібно або змастити маслом/олією зсередини, або застелити пергаментом.
З металевих форм паски виймають зразу після випікання, наскільки я знаю.
Впевнена, що тісто у вас прекрасне, и що паски вдадуться, бо ви дуже старанна і наполеглива) ви молодець
Дякую вам дуже! А ще питаннячко тісто в холодильнику має дуже піднятись ще , бо поки за дві години не розумію чи збільшилось воно чи ні , плюс мінус таке саме ніби як і ставила його туди . І чи нічого страшного , що ми періодично відкриваємо той холодильник? Бо по іншому вдень не вийде )
Весняний Марафон• 19 апреля в 10:04
Ответ дляМона Лиза
Я печу в паперових формах. Їх змащувати не треба. І паски можна взагалі не діставати з паперових форм, бо вони тоді краще зберігаються.
Якщо печете в металевих, то їх потрібно або змастити маслом/олією зсередини, або застелити пергаментом.
З металевих форм паски виймають зразу після випікання, наскільки я знаю.
Впевнена, що тісто у вас прекрасне, и що паски вдадуться, бо ви дуже старанна і наполеглива) ви молодець
Якщо печете в металевих, то їх потрібно або змастити маслом/олією зсередини, або застелити пергаментом.
З металевих форм паски виймають зразу після випікання, наскільки я знаю.
Впевнена, що тісто у вас прекрасне, и що паски вдадуться, бо ви дуже старанна і наполеглива) ви молодець
А готові рамочки ви потім замовчуєте в пакетики як в магазині , щоб не засихали ? Чи можна рушником їх накрити і все ?
Мона Лиза• 19 апреля в 10:40
Ответ дляВесняний Марафон
Дякую вам дуже! А ще питаннячко тісто в холодильнику має дуже піднятись ще , бо поки за дві години не розумію чи збільшилось воно чи ні , плюс мінус таке саме ніби як і ставила його туди . І чи нічого страшного , що ми періодично відкриваємо той холодильник? Бо по іншому вдень не вийде )
За 10-12 годин в холодильнику тісто повинно збільшитись в 2 -2.5 рази.
Звісно, краще, коли тісто не тривожать, але маємо, що маємо.
Зручніше було робити тісто вчора ввечір, а зранку пекти, тоді тісто спокійненько в тиші ферментується та підходить в холодильнику)
Звісно, краще, коли тісто не тривожать, але маємо, що маємо.
Зручніше було робити тісто вчора ввечір, а зранку пекти, тоді тісто спокійненько в тиші ферментується та підходить в холодильнику)
Мона Лиза• 19 апреля в 10:40
Ответ дляВесняний Марафон
А готові рамочки ви потім замовчуєте в пакетики як в магазині , щоб не засихали ? Чи можна рушником їх накрити і все ?
Я просто накриваю рушником.
Весняний Марафон• 19 апреля в 10:41
Ответ дляМона Лиза
За 10-12 годин в холодильнику тісто повинно збільшитись в 2 -2.5 рази.
Звісно, краще, коли тісто не тривожать, але маємо, що маємо.
Зручніше було робити тісто вчора ввечір, а зранку пекти, тоді тісто спокійненько в тиші ферментується та підходить в холодильнику)
Звісно, краще, коли тісто не тривожать, але маємо, що маємо.
Зручніше було робити тісто вчора ввечір, а зранку пекти, тоді тісто спокійненько в тиші ферментується та підходить в холодильнику)
Пізно вже рецепт побачила (((
Мона Лиза• 19 апреля в 13:39
В мене перша партія вже готова, ще 7 в духовці.
Менші пасочки - в формах на 120 гр, більші - на 300 гр. Одна пеклась в лоточку, бо форм не вистачило)
Ще печуться 4 по 300 гр і 3 по 120.
Форми заповнювала на 1/3.
Менші пасочки - в формах на 120 гр, більші - на 300 гр. Одна пеклась в лоточку, бо форм не вистачило)
Ще печуться 4 по 300 гр і 3 по 120.
Форми заповнювала на 1/3.
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта
Похожие темы:
Назад Комментарии к ответу