Цвірінь• 26 октября в 12:02
Что взять с собой в дорогу в автобус покушать? День ехать. Ещё чтоб и диетическо
Диета номер пять, если что. И да, мяса не ем, хлеб тоже ограничиваю. Заранее благодарна за идеи
4
автор
Цвірінь
• 26 октября в 12:04
Ответ дляДівчина Гілмор
Геркулес в судочку кашу і йогурт в пляшечці
Спасибо, была такая мысль
автор
Цвірінь
• 26 октября в 12:05
Ответ дляУдачная
Яблоки, бананы, печенье, сок
Да, пожалй банан возьму
Бабка-байкерша• 26 октября в 12:05
Запечённые яблоки с творогом. Суп пюре овощной или из тыквы. Бананы, печенье Мария. Чай в термос
1
ПотеряласЯ Я...• 26 октября в 12:06
Ответ дляЦвірінь
Да, пожалй банан возьму
А вы прожорливая...целый банан на сутки...
2
2
Дівчина Гілмор• 26 октября в 12:06
Ответ дляЦвірінь
Спасибо, была такая мысль
Ще чай травяний в термосі візьміть
2
ПотеряласЯ Я...• 26 октября в 12:06
Ответ дляДівчина Гілмор
Ще чай травяний в термосі візьміть
Писять куда бегать?
1
автор
Цвірінь
• 26 октября в 12:06
Ответ дляБабка-байкерша
Запечённые яблоки с творогом. Суп пюре овощной или из тыквы. Бананы, печенье Мария. Чай в термос
Спасибо, прям меню на день получилось
1
автор
Цвірінь
• 26 октября в 12:07
Ответ дляПотеряласЯ Я...
А вы прожорливая...целый банан на сутки...
Так это на два приёма
Диви яка я пава!• 26 октября в 12:07
Дієта 5 стіл, що можна, а що не можна (таблиця)
Нижче в таблиці ви можете побачити, що можна їсти, а що не можна на щадному харчуванні дієти 5. Використовуйте цю інформацію при складанні меню на тиждень.
Продукти | Що можна кушати | Що не можна їсти
борошняне Підсушений вчорашній хліб, галетна випічка Свіжий хліб, здобна і свіжа випічка, листкове тісто, млинці, оладки, пиріжки
М’ясо та птиця Нежирні види м’яса (телятина, яловичина, кролик, філе індички, курка). Можна їсти у вареному вигляді Жирні сорти м’яса, ковбасні вироби, смажене м’ясо і птиця, сало
риба Риба нежирних сортів (судак, тріска, окунь) у відварному вигляді або як суфле Консерви, риба жирних сортів, копчена, солона риба
крупи Зварені на воді каші з гречаної, вівсяної, манної крупи, рису. Каші в’язкі, розварені. Допустимі пудинги і запіканки з цих круп. У правилах столу 5 вирішуються макарони з твердих сортів пшениці Бобові, перловка, пшоно, кукурудзяна крупа
супи Слизові супи з дозволених круп, зварені на овочевому бульйоні, можна супи-пюре Борщ, окрошка, супи на м’ясному бульйоні
яйця Омлет з білка (1-2 шт. на день). Допускається половина жовтка на день Не можна їсти яйця, зварені круто і смажені
Молочні продукти Нежирне молоко, сир, йогурт, кисломолочний сир Жирний сир, кислий сир, жирні та гострі сири, морозиво, вершки
Овочі Огірки, помідори, морква, капуста, зелень можна вживати сирі. Буряк, морква, кабачок, цвітна капуста, картопля, цибуля вживати у відвареному вигляді Солоні, квашені овочі, сирий цибулю, часник, редиска, щавель, гриби, шпинат
фрукти Яблука, груші, банани, дині, персики, кавун. Некислі ягоди: малина, полуниця, чорниця. Сухофрукти: чорнослив, курага, фініки, родзинки Горіхи, кислі фрукти і ягоди
солодощі Мед, пастила, варення, мармелад, зефір Шоколад, морозиво, кондитерські вироби, що містять у складі маргарин і масло
напої Неміцний зелений чай, відвар шипшини, фруктові соки, розведені навпіл з водою. Некислі компоти з сухофруктів Алкоголь, кава, какао, міцний чорний або зелений чай. Дотримуючись дієти, не вживайте напої з льодом
Продукти, які МОЖНА вживати при дієті.
напої:
Слабкий чай з лимоном, напівсолодкий або зі замінником цукру (ксилітом), молоком; відвар шипшини; фруктово-ягідні соки без цукру, протерті компоти зі свіжих і сухих фруктів; желе; муси на заміннику цукру (ксиліт) або напівсолодкі на цукрі.
супи:
Вегетаріанські – на воді або овочевому бульйоні, протерті з картоплею, кабачками, гарбузом, морквою, манною, вівсяною або гречаною крупою, рисом, вермішеллю. Дозволяється додати 5 г вершкового масла або 10 г сметани. Фруктові супи; молочні супи з макаронними виробами; борщ без бульйону; щі вегетаріанські; гороховий суп.
М’ясо / риба / морепродукти:
Нежирна яловичина, телятина, кролятина, курятина, індичка (вся птиця без шкіри). Тільки у відварному або паровому вигляді, протерті або рубане (котлети, суфле, пюре, кнелі, бефстроганов, м’яке м’ясо шматком); голубці, молочні сосиски (дуже обмежено); нежирні сорти риби (судак, тріска, хек, минтай, тунець), свіжі устриці; креветки, кальмари, мідії – обмежено; слабосолона сьомга, лосось – обмежено за змістом жирів і як закуску, а не основне блюдо; пельмені з телятиною або куркою (тісто, нежирне м’ясо, вода, сіль) – дуже обмежено за змістом жирів і обов’язково (!) – не смажені.
Ідеальний обід – парові голубці з нежирним м’ясним фаршем
каші:
Протерті і полув’язкі з гречаної, вівсяної, манної крупи, а також рису, зварені на воді або навпіл з молоком; різні вироби з круп – суфле, запіканки, пудинги навпіл з сиром, запіканки з вермішелі, сиру; плов з сухофруктами; мюслі (без заборонених в дієті добавок), вівсяні пластівці (без добавок).
хліб:
висівковий; житній; пшеничний з борошна 1-го і 2-го сортів підсушений або вчорашньої випічки, сухарі; несолодке сухе печиво, галетне печиво; випечені здобні вироби з вареним м’ясом і рибою, сиром, яблуками; сухий бісквіт.
Кисломолочні / молочні продукти:
Сметана і сир (не дуже гострі і в дуже обмеженій кількості); не більше 2% жирності кефір, йогурт і напівжирний або нежирний сир, молоко – 200 г. Можна також і сирні страви, суфле і запіканки, вареники ліниві і ватрушки, кисле молоко, пудинги.
Овочі:
Крохмалисті овочі, відварені та запечені в протертому вигляді: картопля, цвітна капуста, морква, кабачки, гарбуз, буряк, зелений горошок, пекінська капуста; салати (ромен, корн, айсберг і інші нейтральні за смаком салати) в обмеженій кількості; болгарський перець, морська капуста, огірки, помідори (в дуже обмеженій кількості, при загостренні – бажано виключити).
фрукти:
Стиглі, м’які і некислі яблука (протерті сирі або запечені); 1 банан на день, протерті компоти зі свіжих і сухих фруктів, желе і муси на замінн
Нижче в таблиці ви можете побачити, що можна їсти, а що не можна на щадному харчуванні дієти 5. Використовуйте цю інформацію при складанні меню на тиждень.
Продукти | Що можна кушати | Що не можна їсти
борошняне Підсушений вчорашній хліб, галетна випічка Свіжий хліб, здобна і свіжа випічка, листкове тісто, млинці, оладки, пиріжки
М’ясо та птиця Нежирні види м’яса (телятина, яловичина, кролик, філе індички, курка). Можна їсти у вареному вигляді Жирні сорти м’яса, ковбасні вироби, смажене м’ясо і птиця, сало
риба Риба нежирних сортів (судак, тріска, окунь) у відварному вигляді або як суфле Консерви, риба жирних сортів, копчена, солона риба
крупи Зварені на воді каші з гречаної, вівсяної, манної крупи, рису. Каші в’язкі, розварені. Допустимі пудинги і запіканки з цих круп. У правилах столу 5 вирішуються макарони з твердих сортів пшениці Бобові, перловка, пшоно, кукурудзяна крупа
супи Слизові супи з дозволених круп, зварені на овочевому бульйоні, можна супи-пюре Борщ, окрошка, супи на м’ясному бульйоні
яйця Омлет з білка (1-2 шт. на день). Допускається половина жовтка на день Не можна їсти яйця, зварені круто і смажені
Молочні продукти Нежирне молоко, сир, йогурт, кисломолочний сир Жирний сир, кислий сир, жирні та гострі сири, морозиво, вершки
Овочі Огірки, помідори, морква, капуста, зелень можна вживати сирі. Буряк, морква, кабачок, цвітна капуста, картопля, цибуля вживати у відвареному вигляді Солоні, квашені овочі, сирий цибулю, часник, редиска, щавель, гриби, шпинат
фрукти Яблука, груші, банани, дині, персики, кавун. Некислі ягоди: малина, полуниця, чорниця. Сухофрукти: чорнослив, курага, фініки, родзинки Горіхи, кислі фрукти і ягоди
солодощі Мед, пастила, варення, мармелад, зефір Шоколад, морозиво, кондитерські вироби, що містять у складі маргарин і масло
напої Неміцний зелений чай, відвар шипшини, фруктові соки, розведені навпіл з водою. Некислі компоти з сухофруктів Алкоголь, кава, какао, міцний чорний або зелений чай. Дотримуючись дієти, не вживайте напої з льодом
Продукти, які МОЖНА вживати при дієті.
напої:
Слабкий чай з лимоном, напівсолодкий або зі замінником цукру (ксилітом), молоком; відвар шипшини; фруктово-ягідні соки без цукру, протерті компоти зі свіжих і сухих фруктів; желе; муси на заміннику цукру (ксиліт) або напівсолодкі на цукрі.
супи:
Вегетаріанські – на воді або овочевому бульйоні, протерті з картоплею, кабачками, гарбузом, морквою, манною, вівсяною або гречаною крупою, рисом, вермішеллю. Дозволяється додати 5 г вершкового масла або 10 г сметани. Фруктові супи; молочні супи з макаронними виробами; борщ без бульйону; щі вегетаріанські; гороховий суп.
М’ясо / риба / морепродукти:
Нежирна яловичина, телятина, кролятина, курятина, індичка (вся птиця без шкіри). Тільки у відварному або паровому вигляді, протерті або рубане (котлети, суфле, пюре, кнелі, бефстроганов, м’яке м’ясо шматком); голубці, молочні сосиски (дуже обмежено); нежирні сорти риби (судак, тріска, хек, минтай, тунець), свіжі устриці; креветки, кальмари, мідії – обмежено; слабосолона сьомга, лосось – обмежено за змістом жирів і як закуску, а не основне блюдо; пельмені з телятиною або куркою (тісто, нежирне м’ясо, вода, сіль) – дуже обмежено за змістом жирів і обов’язково (!) – не смажені.
Ідеальний обід – парові голубці з нежирним м’ясним фаршем
каші:
Протерті і полув’язкі з гречаної, вівсяної, манної крупи, а також рису, зварені на воді або навпіл з молоком; різні вироби з круп – суфле, запіканки, пудинги навпіл з сиром, запіканки з вермішелі, сиру; плов з сухофруктами; мюслі (без заборонених в дієті добавок), вівсяні пластівці (без добавок).
хліб:
висівковий; житній; пшеничний з борошна 1-го і 2-го сортів підсушений або вчорашньої випічки, сухарі; несолодке сухе печиво, галетне печиво; випечені здобні вироби з вареним м’ясом і рибою, сиром, яблуками; сухий бісквіт.
Кисломолочні / молочні продукти:
Сметана і сир (не дуже гострі і в дуже обмеженій кількості); не більше 2% жирності кефір, йогурт і напівжирний або нежирний сир, молоко – 200 г. Можна також і сирні страви, суфле і запіканки, вареники ліниві і ватрушки, кисле молоко, пудинги.
Овочі:
Крохмалисті овочі, відварені та запечені в протертому вигляді: картопля, цвітна капуста, морква, кабачки, гарбуз, буряк, зелений горошок, пекінська капуста; салати (ромен, корн, айсберг і інші нейтральні за смаком салати) в обмеженій кількості; болгарський перець, морська капуста, огірки, помідори (в дуже обмеженій кількості, при загостренні – бажано виключити).
фрукти:
Стиглі, м’які і некислі яблука (протерті сирі або запечені); 1 банан на день, протерті компоти зі свіжих і сухих фруктів, желе і муси на замінн
2
3
ПотеряласЯ Я...• 26 октября в 12:07
Ответ дляДівчина Гілмор
В пусту пляшечку з під йогурта
Это идея. И попутчикам не скучно будет.
1
Мой завтрак• 26 октября в 12:08
Термос + каши быстрого приготовления (детская кукурузная, гречневая, овсянка или что-то подобное), фруктовое пюре в паучах, орешки, лаваши с сыром и какими-то овощами.
Люблю_смаколики• 26 октября в 12:08
1. Овочеві перекуси
• Нарізані свіжі овочі: морква, огірок, перець, цукіні, редис.
• Червоний буряк чи стебла селери.
• Можна взяти невелику баночку хумусу чи соусу на йогуртовій основі для макання.
2. Фрукти
• Яблука, груші, мандарини — зручно брати без підготовки.
• Ягоди в контейнері (чорниця, малина, смородина).
3. Горіхи та насіння
• Невелика порція мигдалю, кеш’ю, насіння гарбуза або соняшника (без солі).
• Добре для енергії, але помірно через калорійність.
4. Салати та готові страви
• Салат з вареної або печеної моркви, буряка, кабачків із оливковою олією та лимонним соком.
• Легкий салат з квасолею або нутом, без майонезу.
• Запечені овочі в контейнері (кабачки, баклажани, морква).
• Нарізані свіжі овочі: морква, огірок, перець, цукіні, редис.
• Червоний буряк чи стебла селери.
• Можна взяти невелику баночку хумусу чи соусу на йогуртовій основі для макання.
2. Фрукти
• Яблука, груші, мандарини — зручно брати без підготовки.
• Ягоди в контейнері (чорниця, малина, смородина).
3. Горіхи та насіння
• Невелика порція мигдалю, кеш’ю, насіння гарбуза або соняшника (без солі).
• Добре для енергії, але помірно через калорійність.
4. Салати та готові страви
• Салат з вареної або печеної моркви, буряка, кабачків із оливковою олією та лимонним соком.
• Легкий салат з квасолею або нутом, без майонезу.
• Запечені овочі в контейнері (кабачки, баклажани, морква).
автор
Цвірінь
• 26 октября в 12:08
Ответ дляДівчина Гілмор
Ще чай травяний в термосі візьміть
Можна, але далі літак і не хотілося б із тим термосом всюди возитися, та і туалет..
ПотеряласЯ Я...• 26 октября в 12:08
Ответ дляДиви яка я пава!
Дієта 5 стіл, що можна, а що не можна (таблиця)
Нижче в таблиці ви можете побачити, що можна їсти, а що не можна на щадному харчуванні дієти 5. Використовуйте цю інформацію при складанні меню на тиждень.
Продукти | Що можна кушати | Що не можна їсти
борошняне Підсушений вчорашній хліб, галетна випічка Свіжий хліб, здобна і свіжа випічка, листкове тісто, млинці, оладки, пиріжки
М’ясо та птиця Нежирні види м’яса (телятина, яловичина, кролик, філе індички, курка). Можна їсти у вареному вигляді Жирні сорти м’яса, ковбасні вироби, смажене м’ясо і птиця, сало
риба Риба нежирних сортів (судак, тріска, окунь) у відварному вигляді або як суфле Консерви, риба жирних сортів, копчена, солона риба
крупи Зварені на воді каші з гречаної, вівсяної, манної крупи, рису. Каші в’язкі, розварені. Допустимі пудинги і запіканки з цих круп. У правилах столу 5 вирішуються макарони з твердих сортів пшениці Бобові, перловка, пшоно, кукурудзяна крупа
супи Слизові супи з дозволених круп, зварені на овочевому бульйоні, можна супи-пюре Борщ, окрошка, супи на м’ясному бульйоні
яйця Омлет з білка (1-2 шт. на день). Допускається половина жовтка на день Не можна їсти яйця, зварені круто і смажені
Молочні продукти Нежирне молоко, сир, йогурт, кисломолочний сир Жирний сир, кислий сир, жирні та гострі сири, морозиво, вершки
Овочі Огірки, помідори, морква, капуста, зелень можна вживати сирі. Буряк, морква, кабачок, цвітна капуста, картопля, цибуля вживати у відвареному вигляді Солоні, квашені овочі, сирий цибулю, часник, редиска, щавель, гриби, шпинат
фрукти Яблука, груші, банани, дині, персики, кавун. Некислі ягоди: малина, полуниця, чорниця. Сухофрукти: чорнослив, курага, фініки, родзинки Горіхи, кислі фрукти і ягоди
солодощі Мед, пастила, варення, мармелад, зефір Шоколад, морозиво, кондитерські вироби, що містять у складі маргарин і масло
напої Неміцний зелений чай, відвар шипшини, фруктові соки, розведені навпіл з водою. Некислі компоти з сухофруктів Алкоголь, кава, какао, міцний чорний або зелений чай. Дотримуючись дієти, не вживайте напої з льодом
Продукти, які МОЖНА вживати при дієті.
напої:
Слабкий чай з лимоном, напівсолодкий або зі замінником цукру (ксилітом), молоком; відвар шипшини; фруктово-ягідні соки без цукру, протерті компоти зі свіжих і сухих фруктів; желе; муси на заміннику цукру (ксиліт) або напівсолодкі на цукрі.
супи:
Вегетаріанські – на воді або овочевому бульйоні, протерті з картоплею, кабачками, гарбузом, морквою, манною, вівсяною або гречаною крупою, рисом, вермішеллю. Дозволяється додати 5 г вершкового масла або 10 г сметани. Фруктові супи; молочні супи з макаронними виробами; борщ без бульйону; щі вегетаріанські; гороховий суп.
М’ясо / риба / морепродукти:
Нежирна яловичина, телятина, кролятина, курятина, індичка (вся птиця без шкіри). Тільки у відварному або паровому вигляді, протерті або рубане (котлети, суфле, пюре, кнелі, бефстроганов, м’яке м’ясо шматком); голубці, молочні сосиски (дуже обмежено); нежирні сорти риби (судак, тріска, хек, минтай, тунець), свіжі устриці; креветки, кальмари, мідії – обмежено; слабосолона сьомга, лосось – обмежено за змістом жирів і як закуску, а не основне блюдо; пельмені з телятиною або куркою (тісто, нежирне м’ясо, вода, сіль) – дуже обмежено за змістом жирів і обов’язково (!) – не смажені.
Ідеальний обід – парові голубці з нежирним м’ясним фаршем
каші:
Протерті і полув’язкі з гречаної, вівсяної, манної крупи, а також рису, зварені на воді або навпіл з молоком; різні вироби з круп – суфле, запіканки, пудинги навпіл з сиром, запіканки з вермішелі, сиру; плов з сухофруктами; мюслі (без заборонених в дієті добавок), вівсяні пластівці (без добавок).
хліб:
висівковий; житній; пшеничний з борошна 1-го і 2-го сортів підсушений або вчорашньої випічки, сухарі; несолодке сухе печиво, галетне печиво; випечені здобні вироби з вареним м’ясом і рибою, сиром, яблуками; сухий бісквіт.
Кисломолочні / молочні продукти:
Сметана і сир (не дуже гострі і в дуже обмеженій кількості); не більше 2% жирності кефір, йогурт і напівжирний або нежирний сир, молоко – 200 г. Можна також і сирні страви, суфле і запіканки, вареники ліниві і ватрушки, кисле молоко, пудинги.
Овочі:
Крохмалисті овочі, відварені та запечені в протертому вигляді: картопля, цвітна капуста, морква, кабачки, гарбуз, буряк, зелений горошок, пекінська капуста; салати (ромен, корн, айсберг і інші нейтральні за смаком салати) в обмеженій кількості; болгарський перець, морська капуста, огірки, помідори (в дуже обмеженій кількості, при загостренні – бажано виключити).
фрукти:
Стиглі, м’які і некислі яблука (протерті сирі або запечені); 1 банан на день, протерті компоти зі свіжих і сухих фруктів, желе і муси на замінн
Нижче в таблиці ви можете побачити, що можна їсти, а що не можна на щадному харчуванні дієти 5. Використовуйте цю інформацію при складанні меню на тиждень.
Продукти | Що можна кушати | Що не можна їсти
борошняне Підсушений вчорашній хліб, галетна випічка Свіжий хліб, здобна і свіжа випічка, листкове тісто, млинці, оладки, пиріжки
М’ясо та птиця Нежирні види м’яса (телятина, яловичина, кролик, філе індички, курка). Можна їсти у вареному вигляді Жирні сорти м’яса, ковбасні вироби, смажене м’ясо і птиця, сало
риба Риба нежирних сортів (судак, тріска, окунь) у відварному вигляді або як суфле Консерви, риба жирних сортів, копчена, солона риба
крупи Зварені на воді каші з гречаної, вівсяної, манної крупи, рису. Каші в’язкі, розварені. Допустимі пудинги і запіканки з цих круп. У правилах столу 5 вирішуються макарони з твердих сортів пшениці Бобові, перловка, пшоно, кукурудзяна крупа
супи Слизові супи з дозволених круп, зварені на овочевому бульйоні, можна супи-пюре Борщ, окрошка, супи на м’ясному бульйоні
яйця Омлет з білка (1-2 шт. на день). Допускається половина жовтка на день Не можна їсти яйця, зварені круто і смажені
Молочні продукти Нежирне молоко, сир, йогурт, кисломолочний сир Жирний сир, кислий сир, жирні та гострі сири, морозиво, вершки
Овочі Огірки, помідори, морква, капуста, зелень можна вживати сирі. Буряк, морква, кабачок, цвітна капуста, картопля, цибуля вживати у відвареному вигляді Солоні, квашені овочі, сирий цибулю, часник, редиска, щавель, гриби, шпинат
фрукти Яблука, груші, банани, дині, персики, кавун. Некислі ягоди: малина, полуниця, чорниця. Сухофрукти: чорнослив, курага, фініки, родзинки Горіхи, кислі фрукти і ягоди
солодощі Мед, пастила, варення, мармелад, зефір Шоколад, морозиво, кондитерські вироби, що містять у складі маргарин і масло
напої Неміцний зелений чай, відвар шипшини, фруктові соки, розведені навпіл з водою. Некислі компоти з сухофруктів Алкоголь, кава, какао, міцний чорний або зелений чай. Дотримуючись дієти, не вживайте напої з льодом
Продукти, які МОЖНА вживати при дієті.
напої:
Слабкий чай з лимоном, напівсолодкий або зі замінником цукру (ксилітом), молоком; відвар шипшини; фруктово-ягідні соки без цукру, протерті компоти зі свіжих і сухих фруктів; желе; муси на заміннику цукру (ксиліт) або напівсолодкі на цукрі.
супи:
Вегетаріанські – на воді або овочевому бульйоні, протерті з картоплею, кабачками, гарбузом, морквою, манною, вівсяною або гречаною крупою, рисом, вермішеллю. Дозволяється додати 5 г вершкового масла або 10 г сметани. Фруктові супи; молочні супи з макаронними виробами; борщ без бульйону; щі вегетаріанські; гороховий суп.
М’ясо / риба / морепродукти:
Нежирна яловичина, телятина, кролятина, курятина, індичка (вся птиця без шкіри). Тільки у відварному або паровому вигляді, протерті або рубане (котлети, суфле, пюре, кнелі, бефстроганов, м’яке м’ясо шматком); голубці, молочні сосиски (дуже обмежено); нежирні сорти риби (судак, тріска, хек, минтай, тунець), свіжі устриці; креветки, кальмари, мідії – обмежено; слабосолона сьомга, лосось – обмежено за змістом жирів і як закуску, а не основне блюдо; пельмені з телятиною або куркою (тісто, нежирне м’ясо, вода, сіль) – дуже обмежено за змістом жирів і обов’язково (!) – не смажені.
Ідеальний обід – парові голубці з нежирним м’ясним фаршем
каші:
Протерті і полув’язкі з гречаної, вівсяної, манної крупи, а також рису, зварені на воді або навпіл з молоком; різні вироби з круп – суфле, запіканки, пудинги навпіл з сиром, запіканки з вермішелі, сиру; плов з сухофруктами; мюслі (без заборонених в дієті добавок), вівсяні пластівці (без добавок).
хліб:
висівковий; житній; пшеничний з борошна 1-го і 2-го сортів підсушений або вчорашньої випічки, сухарі; несолодке сухе печиво, галетне печиво; випечені здобні вироби з вареним м’ясом і рибою, сиром, яблуками; сухий бісквіт.
Кисломолочні / молочні продукти:
Сметана і сир (не дуже гострі і в дуже обмеженій кількості); не більше 2% жирності кефір, йогурт і напівжирний або нежирний сир, молоко – 200 г. Можна також і сирні страви, суфле і запіканки, вареники ліниві і ватрушки, кисле молоко, пудинги.
Овочі:
Крохмалисті овочі, відварені та запечені в протертому вигляді: картопля, цвітна капуста, морква, кабачки, гарбуз, буряк, зелений горошок, пекінська капуста; салати (ромен, корн, айсберг і інші нейтральні за смаком салати) в обмеженій кількості; болгарський перець, морська капуста, огірки, помідори (в дуже обмеженій кількості, при загостренні – бажано виключити).
фрукти:
Стиглі, м’які і некислі яблука (протерті сирі або запечені); 1 банан на день, протерті компоти зі свіжих і сухих фруктів, желе і муси на замінн
Скажите честно - вот это кто-то прочёл полностью?
6
автор
Цвірінь
• 26 октября в 12:09
Ответ дляДиви яка я пава!
Дієта 5 стіл, що можна, а що не можна (таблиця)
Нижче в таблиці ви можете побачити, що можна їсти, а що не можна на щадному харчуванні дієти 5. Використовуйте цю інформацію при складанні меню на тиждень.
Продукти | Що можна кушати | Що не можна їсти
борошняне Підсушений вчорашній хліб, галетна випічка Свіжий хліб, здобна і свіжа випічка, листкове тісто, млинці, оладки, пиріжки
М’ясо та птиця Нежирні види м’яса (телятина, яловичина, кролик, філе індички, курка). Можна їсти у вареному вигляді Жирні сорти м’яса, ковбасні вироби, смажене м’ясо і птиця, сало
риба Риба нежирних сортів (судак, тріска, окунь) у відварному вигляді або як суфле Консерви, риба жирних сортів, копчена, солона риба
крупи Зварені на воді каші з гречаної, вівсяної, манної крупи, рису. Каші в’язкі, розварені. Допустимі пудинги і запіканки з цих круп. У правилах столу 5 вирішуються макарони з твердих сортів пшениці Бобові, перловка, пшоно, кукурудзяна крупа
супи Слизові супи з дозволених круп, зварені на овочевому бульйоні, можна супи-пюре Борщ, окрошка, супи на м’ясному бульйоні
яйця Омлет з білка (1-2 шт. на день). Допускається половина жовтка на день Не можна їсти яйця, зварені круто і смажені
Молочні продукти Нежирне молоко, сир, йогурт, кисломолочний сир Жирний сир, кислий сир, жирні та гострі сири, морозиво, вершки
Овочі Огірки, помідори, морква, капуста, зелень можна вживати сирі. Буряк, морква, кабачок, цвітна капуста, картопля, цибуля вживати у відвареному вигляді Солоні, квашені овочі, сирий цибулю, часник, редиска, щавель, гриби, шпинат
фрукти Яблука, груші, банани, дині, персики, кавун. Некислі ягоди: малина, полуниця, чорниця. Сухофрукти: чорнослив, курага, фініки, родзинки Горіхи, кислі фрукти і ягоди
солодощі Мед, пастила, варення, мармелад, зефір Шоколад, морозиво, кондитерські вироби, що містять у складі маргарин і масло
напої Неміцний зелений чай, відвар шипшини, фруктові соки, розведені навпіл з водою. Некислі компоти з сухофруктів Алкоголь, кава, какао, міцний чорний або зелений чай. Дотримуючись дієти, не вживайте напої з льодом
Продукти, які МОЖНА вживати при дієті.
напої:
Слабкий чай з лимоном, напівсолодкий або зі замінником цукру (ксилітом), молоком; відвар шипшини; фруктово-ягідні соки без цукру, протерті компоти зі свіжих і сухих фруктів; желе; муси на заміннику цукру (ксиліт) або напівсолодкі на цукрі.
супи:
Вегетаріанські – на воді або овочевому бульйоні, протерті з картоплею, кабачками, гарбузом, морквою, манною, вівсяною або гречаною крупою, рисом, вермішеллю. Дозволяється додати 5 г вершкового масла або 10 г сметани. Фруктові супи; молочні супи з макаронними виробами; борщ без бульйону; щі вегетаріанські; гороховий суп.
М’ясо / риба / морепродукти:
Нежирна яловичина, телятина, кролятина, курятина, індичка (вся птиця без шкіри). Тільки у відварному або паровому вигляді, протерті або рубане (котлети, суфле, пюре, кнелі, бефстроганов, м’яке м’ясо шматком); голубці, молочні сосиски (дуже обмежено); нежирні сорти риби (судак, тріска, хек, минтай, тунець), свіжі устриці; креветки, кальмари, мідії – обмежено; слабосолона сьомга, лосось – обмежено за змістом жирів і як закуску, а не основне блюдо; пельмені з телятиною або куркою (тісто, нежирне м’ясо, вода, сіль) – дуже обмежено за змістом жирів і обов’язково (!) – не смажені.
Ідеальний обід – парові голубці з нежирним м’ясним фаршем
каші:
Протерті і полув’язкі з гречаної, вівсяної, манної крупи, а також рису, зварені на воді або навпіл з молоком; різні вироби з круп – суфле, запіканки, пудинги навпіл з сиром, запіканки з вермішелі, сиру; плов з сухофруктами; мюслі (без заборонених в дієті добавок), вівсяні пластівці (без добавок).
хліб:
висівковий; житній; пшеничний з борошна 1-го і 2-го сортів підсушений або вчорашньої випічки, сухарі; несолодке сухе печиво, галетне печиво; випечені здобні вироби з вареним м’ясом і рибою, сиром, яблуками; сухий бісквіт.
Кисломолочні / молочні продукти:
Сметана і сир (не дуже гострі і в дуже обмеженій кількості); не більше 2% жирності кефір, йогурт і напівжирний або нежирний сир, молоко – 200 г. Можна також і сирні страви, суфле і запіканки, вареники ліниві і ватрушки, кисле молоко, пудинги.
Овочі:
Крохмалисті овочі, відварені та запечені в протертому вигляді: картопля, цвітна капуста, морква, кабачки, гарбуз, буряк, зелений горошок, пекінська капуста; салати (ромен, корн, айсберг і інші нейтральні за смаком салати) в обмеженій кількості; болгарський перець, морська капуста, огірки, помідори (в дуже обмеженій кількості, при загостренні – бажано виключити).
фрукти:
Стиглі, м’які і некислі яблука (протерті сирі або запечені); 1 банан на день, протерті компоти зі свіжих і сухих фруктів, желе і муси на замінн
Нижче в таблиці ви можете побачити, що можна їсти, а що не можна на щадному харчуванні дієти 5. Використовуйте цю інформацію при складанні меню на тиждень.
Продукти | Що можна кушати | Що не можна їсти
борошняне Підсушений вчорашній хліб, галетна випічка Свіжий хліб, здобна і свіжа випічка, листкове тісто, млинці, оладки, пиріжки
М’ясо та птиця Нежирні види м’яса (телятина, яловичина, кролик, філе індички, курка). Можна їсти у вареному вигляді Жирні сорти м’яса, ковбасні вироби, смажене м’ясо і птиця, сало
риба Риба нежирних сортів (судак, тріска, окунь) у відварному вигляді або як суфле Консерви, риба жирних сортів, копчена, солона риба
крупи Зварені на воді каші з гречаної, вівсяної, манної крупи, рису. Каші в’язкі, розварені. Допустимі пудинги і запіканки з цих круп. У правилах столу 5 вирішуються макарони з твердих сортів пшениці Бобові, перловка, пшоно, кукурудзяна крупа
супи Слизові супи з дозволених круп, зварені на овочевому бульйоні, можна супи-пюре Борщ, окрошка, супи на м’ясному бульйоні
яйця Омлет з білка (1-2 шт. на день). Допускається половина жовтка на день Не можна їсти яйця, зварені круто і смажені
Молочні продукти Нежирне молоко, сир, йогурт, кисломолочний сир Жирний сир, кислий сир, жирні та гострі сири, морозиво, вершки
Овочі Огірки, помідори, морква, капуста, зелень можна вживати сирі. Буряк, морква, кабачок, цвітна капуста, картопля, цибуля вживати у відвареному вигляді Солоні, квашені овочі, сирий цибулю, часник, редиска, щавель, гриби, шпинат
фрукти Яблука, груші, банани, дині, персики, кавун. Некислі ягоди: малина, полуниця, чорниця. Сухофрукти: чорнослив, курага, фініки, родзинки Горіхи, кислі фрукти і ягоди
солодощі Мед, пастила, варення, мармелад, зефір Шоколад, морозиво, кондитерські вироби, що містять у складі маргарин і масло
напої Неміцний зелений чай, відвар шипшини, фруктові соки, розведені навпіл з водою. Некислі компоти з сухофруктів Алкоголь, кава, какао, міцний чорний або зелений чай. Дотримуючись дієти, не вживайте напої з льодом
Продукти, які МОЖНА вживати при дієті.
напої:
Слабкий чай з лимоном, напівсолодкий або зі замінником цукру (ксилітом), молоком; відвар шипшини; фруктово-ягідні соки без цукру, протерті компоти зі свіжих і сухих фруктів; желе; муси на заміннику цукру (ксиліт) або напівсолодкі на цукрі.
супи:
Вегетаріанські – на воді або овочевому бульйоні, протерті з картоплею, кабачками, гарбузом, морквою, манною, вівсяною або гречаною крупою, рисом, вермішеллю. Дозволяється додати 5 г вершкового масла або 10 г сметани. Фруктові супи; молочні супи з макаронними виробами; борщ без бульйону; щі вегетаріанські; гороховий суп.
М’ясо / риба / морепродукти:
Нежирна яловичина, телятина, кролятина, курятина, індичка (вся птиця без шкіри). Тільки у відварному або паровому вигляді, протерті або рубане (котлети, суфле, пюре, кнелі, бефстроганов, м’яке м’ясо шматком); голубці, молочні сосиски (дуже обмежено); нежирні сорти риби (судак, тріска, хек, минтай, тунець), свіжі устриці; креветки, кальмари, мідії – обмежено; слабосолона сьомга, лосось – обмежено за змістом жирів і як закуску, а не основне блюдо; пельмені з телятиною або куркою (тісто, нежирне м’ясо, вода, сіль) – дуже обмежено за змістом жирів і обов’язково (!) – не смажені.
Ідеальний обід – парові голубці з нежирним м’ясним фаршем
каші:
Протерті і полув’язкі з гречаної, вівсяної, манної крупи, а також рису, зварені на воді або навпіл з молоком; різні вироби з круп – суфле, запіканки, пудинги навпіл з сиром, запіканки з вермішелі, сиру; плов з сухофруктами; мюслі (без заборонених в дієті добавок), вівсяні пластівці (без добавок).
хліб:
висівковий; житній; пшеничний з борошна 1-го і 2-го сортів підсушений або вчорашньої випічки, сухарі; несолодке сухе печиво, галетне печиво; випечені здобні вироби з вареним м’ясом і рибою, сиром, яблуками; сухий бісквіт.
Кисломолочні / молочні продукти:
Сметана і сир (не дуже гострі і в дуже обмеженій кількості); не більше 2% жирності кефір, йогурт і напівжирний або нежирний сир, молоко – 200 г. Можна також і сирні страви, суфле і запіканки, вареники ліниві і ватрушки, кисле молоко, пудинги.
Овочі:
Крохмалисті овочі, відварені та запечені в протертому вигляді: картопля, цвітна капуста, морква, кабачки, гарбуз, буряк, зелений горошок, пекінська капуста; салати (ромен, корн, айсберг і інші нейтральні за смаком салати) в обмеженій кількості; болгарський перець, морська капуста, огірки, помідори (в дуже обмеженій кількості, при загостренні – бажано виключити).
фрукти:
Стиглі, м’які і некислі яблука (протерті сирі або запечені); 1 банан на день, протерті компоти зі свіжих і сухих фруктів, желе і муси на замінн
Та я знаю інформацію по цій дієті. Питання інше
Диви яка я пава!• 26 октября в 12:09
Ответ дляПотеряласЯ Я...
Скажите честно - вот это кто-то прочёл полностью?
Не нужно кому то. Нужно топик стартеру. Если это реально актуально, то, прочтет. А нет, то, сами понимаете.
автор
Цвірінь
• 26 октября в 12:10
Ответ дляУдачная
А термос зачем)
Спасибо, я правда чуть не плачу
ПотеряласЯ Я...• 26 октября в 12:10
Ответ дляДиви яка я пава!
Не нужно кому то. Нужно топик стартеру. Если это реально актуально, то, прочтет. А нет, то, сами понимаете.
Теперь понятно, почему вы предпочитаете искусственным интеллектом пользоваться.
2
Пупуговка• 26 октября в 12:18
Ответ дляЦвірінь
Та я знаю інформацію по цій дієті. Питання інше
Вы знаете, что вам можно, а что нельзя, но пришли сюда переспросить?
Ведь только на Советчице можно набраться мудрости про печенье мария, йогурты и банан!
Ведь только на Советчице можно набраться мудрости про печенье мария, йогурты и банан!
автор
Цвірінь
• 26 октября в 12:18
Спасибо большое всем за ответы, меню составлено. И отдельное спасибо за поднятое настроение
1
1
Метелики на душі• 26 октября в 12:20
Ответ дляЦвірінь
Спасибо большое всем за ответы, меню составлено. И отдельное спасибо за поднятое настроение
Автор, спасибо Вам за тему, так наржалась
1
2
Говорю-балакаю• 26 октября в 12:25
Сирники
Будь-яка каша на воді і до неї парові овочі, шматочок бринзи
Відварна картопля в мундирах
Варені яйця
Будь-яка каша на воді і до неї парові овочі, шматочок бринзи
Відварна картопля в мундирах
Варені яйця
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта
Похожие темы:
Назад Комментарии к ответу
