emerald_88• 07 августа 2014
Девочки, кто из Карпат, поделитесь, рецептом грибной юшки, бограча, чанахи...
Отдыхали в Карпатах и влюбились в эти блюда. Хотелось бы приготовить дома, грибов сушеных привезли...Но там есть какой-то секрет в рецепте, потому что это безумно вкусно))))
ksenija555• 07 августа 2014
Подпишусь. Аналогиная ситуация. Хочу рецептики. Еще проверенный рецептик баноша дайте:-)
natalia.papeta• 07 августа 2014
Ответ дляksenija555
Подпишусь. Аналогиная ситуация. Хочу рецептики. Еще проверенный рецептик баноша дайте:-)
Бограч-гуйяш
200 г сало свіже – нарізати кубиками
200 ш сало копчене (можна замінити копченим шпондером) – нарізати кубиками
400 г мисливських сосисок – нарізати кільцями шириною 1 – 1,5 см
Близько 1,3 кг м’яса – взяла телятину, свинину (нарізати кубиками 2х2 см) - і курячі гомілки
3 - 4 великі цибулини - нарізати кубиками
3 ст.л. паприки
1 ст. л. кмину (за бажанням)
3 - 5 зубців часнику – дрібно нарізати
1 кг картоплі - - нарізати великими кубиками
3 болгарські перці - нарізати пасочками довжиною до 2 см
500 - 700 г помідорів (можна взяти помідори і томатну пасту або лише томатну пасту) – ошпарити, зняти шкірку (я її просто зрізаю маленьким, але дуже гострим ножем – щоб не бавитися з кип’ятком), нарізати дрібними кубиками, томатну пасту розвести водою, додати сіль, цукор до смаку
2 - 3 морквини – нарізати кружальцями або півкільцями
1 петрушка – зелень і корінь – корінчик нарізати півкільцями, зелень подрібнити
1 селера – зелень (за бажанням) і корінь
зелень кропу – дрібно нарізати
300 - 400 г домашньої сметани
2 – 3 ст.л. муки
скл. рісіні – макарончики у вигляді рису або приготувати чіпетке – кльоцки з 300г муки, 2 яєць, та солі
Сіль, перець, лавровий лист – до смаку
гострий перець – до смаку – краще подавати окремо (на мою думку), щоб і дорослі, і діти могли скуштувати смачний наваристий бограч
1. Сало обсмажити, за бажанням шкварки вийняти, щоб не пригорали.
2. Додати цибулю, часник, вимішаний з кмином, паприку – підсмажити, помішуючи.
3. Додати мисливські сосиски – обсмажити.
4. Додати моркву, петрушку, селеру, болгарський перець – трошки обсмажити.
5. Додати м´ясо, дати м’ясу добре обсмажитися, долити води, коли закипить - додати сіль, перець горошком – до смаку – нехай вариться хвилин 20 – 30.
6. Додати картоплю, рісіні або кльоцки та лавровий лист – варити 7-10 хвилин.
7. Додати помідори – варити 7 – 10 хвилин.
8. Заправити сметаною, розмішаною з бульйоном з бограчу та мукою – щоб не було грудочок – через 5 хвилин зняти з вогню, посипати зеленню, накрити кришкою, дати настоятися і смакувати…
9. При подачі, за бажанням, додати чілі-перець.
200 г сало свіже – нарізати кубиками
200 ш сало копчене (можна замінити копченим шпондером) – нарізати кубиками
400 г мисливських сосисок – нарізати кільцями шириною 1 – 1,5 см
Близько 1,3 кг м’яса – взяла телятину, свинину (нарізати кубиками 2х2 см) - і курячі гомілки
3 - 4 великі цибулини - нарізати кубиками
3 ст.л. паприки
1 ст. л. кмину (за бажанням)
3 - 5 зубців часнику – дрібно нарізати
1 кг картоплі - - нарізати великими кубиками
3 болгарські перці - нарізати пасочками довжиною до 2 см
500 - 700 г помідорів (можна взяти помідори і томатну пасту або лише томатну пасту) – ошпарити, зняти шкірку (я її просто зрізаю маленьким, але дуже гострим ножем – щоб не бавитися з кип’ятком), нарізати дрібними кубиками, томатну пасту розвести водою, додати сіль, цукор до смаку
2 - 3 морквини – нарізати кружальцями або півкільцями
1 петрушка – зелень і корінь – корінчик нарізати півкільцями, зелень подрібнити
1 селера – зелень (за бажанням) і корінь
зелень кропу – дрібно нарізати
300 - 400 г домашньої сметани
2 – 3 ст.л. муки
скл. рісіні – макарончики у вигляді рису або приготувати чіпетке – кльоцки з 300г муки, 2 яєць, та солі
Сіль, перець, лавровий лист – до смаку
гострий перець – до смаку – краще подавати окремо (на мою думку), щоб і дорослі, і діти могли скуштувати смачний наваристий бограч
1. Сало обсмажити, за бажанням шкварки вийняти, щоб не пригорали.
2. Додати цибулю, часник, вимішаний з кмином, паприку – підсмажити, помішуючи.
3. Додати мисливські сосиски – обсмажити.
4. Додати моркву, петрушку, селеру, болгарський перець – трошки обсмажити.
5. Додати м´ясо, дати м’ясу добре обсмажитися, долити води, коли закипить - додати сіль, перець горошком – до смаку – нехай вариться хвилин 20 – 30.
6. Додати картоплю, рісіні або кльоцки та лавровий лист – варити 7-10 хвилин.
7. Додати помідори – варити 7 – 10 хвилин.
8. Заправити сметаною, розмішаною з бульйоном з бограчу та мукою – щоб не було грудочок – через 5 хвилин зняти з вогню, посипати зеленню, накрити кришкою, дати настоятися і смакувати…
9. При подачі, за бажанням, додати чілі-перець.
Грибна юшка
Інгредієнти:
100 г сушених білих грибів
1- 2 цибулини
1- 2 морквини
5 картоплин
петрушка-корінь
соняшникова олія
часник
перець
сіль
зелень:
петрушка
кріп
Таку юшку думаю готують в кожній українській родині, не виключення і моя сім’я, яка любить її саме з грибів, що дружненько збирались в Карпатах.
Готуємо.Сушені гриби замочити в холодній воді на кілька годин. Ставимо варити( в трьох літровій каструльці), на маленькому вогні. Нехай так поваряться одну годину.Додаємо почищену та порізану кубиками картопельку. Цибульку подрібнити і моркву почистити та потерти на терці або порізати, обсмажити на олійці і додати в юшку.Посолити, поперчити, додати духмяний перець, лавровий лист, якщо смакує.Так ще хвилин 10 повариться і додати вичавлений через часникодавку та припущений на олійці часничок та подрібнену зелень і давши аромату розійтись по всій хаті виключити юшечку.
Смачного Вам!!
Інгредієнти:
100 г сушених білих грибів
1- 2 цибулини
1- 2 морквини
5 картоплин
петрушка-корінь
соняшникова олія
часник
перець
сіль
зелень:
петрушка
кріп
Таку юшку думаю готують в кожній українській родині, не виключення і моя сім’я, яка любить її саме з грибів, що дружненько збирались в Карпатах.
Готуємо.Сушені гриби замочити в холодній воді на кілька годин. Ставимо варити( в трьох літровій каструльці), на маленькому вогні. Нехай так поваряться одну годину.Додаємо почищену та порізану кубиками картопельку. Цибульку подрібнити і моркву почистити та потерти на терці або порізати, обсмажити на олійці і додати в юшку.Посолити, поперчити, додати духмяний перець, лавровий лист, якщо смакує.Так ще хвилин 10 повариться і додати вичавлений через часникодавку та припущений на олійці часничок та подрібнену зелень і давши аромату розійтись по всій хаті виключити юшечку.
Смачного Вам!!
Чанахи
1скл. квасолі білої дрібної
500г говядини (у мене реберця)
5-6 картоплин
2-3 моркви,
можна додати баклажан (у мене не було)
2 цибулі
1 скл. томатного соку консервованого
4зубці часника
1 ст.л. борошна, 1 ст.л. томатної пасти(не додаю), 1 ст.л. сметани.
Сіль, перець чорний і червоний,
хмелі-сунелі, горошинки чорного і духмяного перців, лавровий лист
рублена зелень петрушки, укропу, селери, базиліку
рослинна олія для смаження.
Окремо відварити попередньо замочену наніч квасольку до готовності.
Посолити вкінці варіння. Відцідити.
У каструлі з товстим дном обсмажити на розігрітій олії кусочки м´яса, щоб пустили прозорий сік, додати порізану цибулю, ще кілька хвилин посмажити, тоді залити окропом, щоб вкрило м´ясо і протушити 15-20 хв. Додати картоплю, порізану великими кубиками, моркву півкружальцями, сіль, горошинки перців, лавровий лист. Долити окропу, щоб вода вкрила овочі і варити до готовності. Якщо є баклажан, то його попередньо посолити і промити, щоб вийшла гіркота, теж порізати великими кубиками. Вкінці додати варену квасолю, хмелі-сунелі, перець, порізаний або вичавлений часник.
На сковороді підсушити 1 ст.л. борошна, остудити, ввести томатний сік, ложку сметани та том. пасти, розмішати до однорідної консистенції, перекласти у каструлю. Вкінці додати рублену зелень.
Смачного!
1скл. квасолі білої дрібної
500г говядини (у мене реберця)
5-6 картоплин
2-3 моркви,
можна додати баклажан (у мене не було)
2 цибулі
1 скл. томатного соку консервованого
4зубці часника
1 ст.л. борошна, 1 ст.л. томатної пасти(не додаю), 1 ст.л. сметани.
Сіль, перець чорний і червоний,
хмелі-сунелі, горошинки чорного і духмяного перців, лавровий лист
рублена зелень петрушки, укропу, селери, базиліку
рослинна олія для смаження.
Окремо відварити попередньо замочену наніч квасольку до готовності.
Посолити вкінці варіння. Відцідити.
У каструлі з товстим дном обсмажити на розігрітій олії кусочки м´яса, щоб пустили прозорий сік, додати порізану цибулю, ще кілька хвилин посмажити, тоді залити окропом, щоб вкрило м´ясо і протушити 15-20 хв. Додати картоплю, порізану великими кубиками, моркву півкружальцями, сіль, горошинки перців, лавровий лист. Долити окропу, щоб вода вкрила овочі і варити до готовності. Якщо є баклажан, то його попередньо посолити і промити, щоб вийшла гіркота, теж порізати великими кубиками. Вкінці додати варену квасолю, хмелі-сунелі, перець, порізаний або вичавлений часник.
На сковороді підсушити 1 ст.л. борошна, остудити, ввести томатний сік, ложку сметани та том. пасти, розмішати до однорідної консистенції, перекласти у каструлю. Вкінці додати рублену зелень.
Смачного!
Ответ дляksenija555
Подпишусь. Аналогиная ситуация. Хочу рецептики. Еще проверенный рецептик баноша дайте:-)
Банош
1.5 л домашньої сметани довести до кипіння і цівкою всипати при постійному помішуванні 2 стакани крупи кукурудзяної дрібно змеленої (від її якості буде залежати банош, має бути дрібна крупа), посолити . Сметана має бути свіжа і жирна (вершки). Варити по принципу манки , тобто постійно помішувати, хвилин 10, варити в невеликому казанку, або в якомусь горшку керамічному. Каша готова тоді, коли відстає від стінок, можна подавати в порційних горщиках або на тарілку виплюхнути цілком, як корж . Подрібнюють бринзу, і зразу на гарячий банош і не мішати ні в якому випадку. Зверху має получитись сирна шкірочка. По бажанню до баноша можна давати жарені шкварки, або підливу з грибів.
1.5 л домашньої сметани довести до кипіння і цівкою всипати при постійному помішуванні 2 стакани крупи кукурудзяної дрібно змеленої (від її якості буде залежати банош, має бути дрібна крупа), посолити . Сметана має бути свіжа і жирна (вершки). Варити по принципу манки , тобто постійно помішувати, хвилин 10, варити в невеликому казанку, або в якомусь горшку керамічному. Каша готова тоді, коли відстає від стінок, можна подавати в порційних горщиках або на тарілку виплюхнути цілком, як корж . Подрібнюють бринзу, і зразу на гарячий банош і не мішати ні в якому випадку. Зверху має получитись сирна шкірочка. По бажанню до баноша можна давати жарені шкварки, або підливу з грибів.
Ответ дляSEVERINA
Чанахи
1скл. квасолі білої дрібної
500г говядини (у мене реберця)
5-6 картоплин
2-3 моркви,
можна додати баклажан (у мене не було)
2 цибулі
1 скл. томатного соку консервованого
4зубці часника
1 ст.л. борошна, 1 ст.л. томатної пасти(не додаю), 1 ст.л. сметани.
Сіль, перець чорний і червоний,
хмелі-сунелі, горошинки чорного і духмяного перців, лавровий лист
рублена зелень петрушки, укропу, селери, базиліку
рослинна олія для смаження.
Окремо відварити попередньо замочену наніч квасольку до готовності.
Посолити вкінці варіння. Відцідити.
У каструлі з товстим дном обсмажити на розігрітій олії кусочки м´яса, щоб пустили прозорий сік, додати порізану цибулю, ще кілька хвилин посмажити, тоді залити окропом, щоб вкрило м´ясо і протушити 15-20 хв. Додати картоплю, порізану великими кубиками, моркву півкружальцями, сіль, горошинки перців, лавровий лист. Долити окропу, щоб вода вкрила овочі і варити до готовності. Якщо є баклажан, то його попередньо посолити і промити, щоб вийшла гіркота, теж порізати великими кубиками. Вкінці додати варену квасолю, хмелі-сунелі, перець, порізаний або вичавлений часник.
На сковороді підсушити 1 ст.л. борошна, остудити, ввести томатний сік, ложку сметани та том. пасти, розмішати до однорідної консистенції, перекласти у каструлю. Вкінці додати рублену зелень.
Смачного!
1скл. квасолі білої дрібної
500г говядини (у мене реберця)
5-6 картоплин
2-3 моркви,
можна додати баклажан (у мене не було)
2 цибулі
1 скл. томатного соку консервованого
4зубці часника
1 ст.л. борошна, 1 ст.л. томатної пасти(не додаю), 1 ст.л. сметани.
Сіль, перець чорний і червоний,
хмелі-сунелі, горошинки чорного і духмяного перців, лавровий лист
рублена зелень петрушки, укропу, селери, базиліку
рослинна олія для смаження.
Окремо відварити попередньо замочену наніч квасольку до готовності.
Посолити вкінці варіння. Відцідити.
У каструлі з товстим дном обсмажити на розігрітій олії кусочки м´яса, щоб пустили прозорий сік, додати порізану цибулю, ще кілька хвилин посмажити, тоді залити окропом, щоб вкрило м´ясо і протушити 15-20 хв. Додати картоплю, порізану великими кубиками, моркву півкружальцями, сіль, горошинки перців, лавровий лист. Долити окропу, щоб вода вкрила овочі і варити до готовності. Якщо є баклажан, то його попередньо посолити і промити, щоб вийшла гіркота, теж порізати великими кубиками. Вкінці додати варену квасолю, хмелі-сунелі, перець, порізаний або вичавлений часник.
На сковороді підсушити 1 ст.л. борошна, остудити, ввести томатний сік, ложку сметани та том. пасти, розмішати до однорідної консистенції, перекласти у каструлю. Вкінці додати рублену зелень.
Смачного!
Дуже Вам дякую!!!!!!!!!!!!!
Ответ дляSEVERINA
Грибна юшка
Інгредієнти:
100 г сушених білих грибів
1- 2 цибулини
1- 2 морквини
5 картоплин
петрушка-корінь
соняшникова олія
часник
перець
сіль
зелень:
петрушка
кріп
Таку юшку думаю готують в кожній українській родині, не виключення і моя сім’я, яка любить її саме з грибів, що дружненько збирались в Карпатах.
Готуємо.Сушені гриби замочити в холодній воді на кілька годин. Ставимо варити( в трьох літровій каструльці), на маленькому вогні. Нехай так поваряться одну годину.Додаємо почищену та порізану кубиками картопельку. Цибульку подрібнити і моркву почистити та потерти на терці або порізати, обсмажити на олійці і додати в юшку.Посолити, поперчити, додати духмяний перець, лавровий лист, якщо смакує.Так ще хвилин 10 повариться і додати вичавлений через часникодавку та припущений на олійці часничок та подрібнену зелень і давши аромату розійтись по всій хаті виключити юшечку.
Смачного Вам!!
Інгредієнти:
100 г сушених білих грибів
1- 2 цибулини
1- 2 морквини
5 картоплин
петрушка-корінь
соняшникова олія
часник
перець
сіль
зелень:
петрушка
кріп
Таку юшку думаю готують в кожній українській родині, не виключення і моя сім’я, яка любить її саме з грибів, що дружненько збирались в Карпатах.
Готуємо.Сушені гриби замочити в холодній воді на кілька годин. Ставимо варити( в трьох літровій каструльці), на маленькому вогні. Нехай так поваряться одну годину.Додаємо почищену та порізану кубиками картопельку. Цибульку подрібнити і моркву почистити та потерти на терці або порізати, обсмажити на олійці і додати в юшку.Посолити, поперчити, додати духмяний перець, лавровий лист, якщо смакує.Так ще хвилин 10 повариться і додати вичавлений через часникодавку та припущений на олійці часничок та подрібнену зелень і давши аромату розійтись по всій хаті виключити юшечку.
Смачного Вам!!
Подскажите подалуйста а воду где заиачивались грибы для нрибной юшки, надо слить и в новой варить? Или в той что замачивались?
Ответ дляSEVERINA
Банош
1.5 л домашньої сметани довести до кипіння і цівкою всипати при постійному помішуванні 2 стакани крупи кукурудзяної дрібно змеленої (від її якості буде залежати банош, має бути дрібна крупа), посолити . Сметана має бути свіжа і жирна (вершки). Варити по принципу манки , тобто постійно помішувати, хвилин 10, варити в невеликому казанку, або в якомусь горшку керамічному. Каша готова тоді, коли відстає від стінок, можна подавати в порційних горщиках або на тарілку виплюхнути цілком, як корж . Подрібнюють бринзу, і зразу на гарячий банош і не мішати ні в якому випадку. Зверху має получитись сирна шкірочка. По бажанню до баноша можна давати жарені шкварки, або підливу з грибів.
1.5 л домашньої сметани довести до кипіння і цівкою всипати при постійному помішуванні 2 стакани крупи кукурудзяної дрібно змеленої (від її якості буде залежати банош, має бути дрібна крупа), посолити . Сметана має бути свіжа і жирна (вершки). Варити по принципу манки , тобто постійно помішувати, хвилин 10, варити в невеликому казанку, або в якомусь горшку керамічному. Каша готова тоді, коли відстає від стінок, можна подавати в порційних горщиках або на тарілку виплюхнути цілком, як корж . Подрібнюють бринзу, і зразу на гарячий банош і не мішати ні в якому випадку. Зверху має получитись сирна шкірочка. По бажанню до баноша можна давати жарені шкварки, або підливу з грибів.
Дуже дякую!!!!!!!!!!!
Ответ дляnatalia.papeta
а где именно отдыхали?
Останавливались в Яремче.
natalia.papeta• 07 августа 2014
Ответ дляemerald_88
Останавливались в Яремче.
какие сейчас цены на экскурсии?
Ответ дляnatalia.papeta
какие сейчас цены на экскурсии?
На полоныну 80 грн., карпатские водопады 100-120 грн, Закарпатье с купанием в Солотвино 140 грн. Это те, что мы ездили, остальные не знаю точно, но в этих пределах. Это цена за 1 взрослого, детские не знаю.
Ответ дляelenka72
О, спасибо!!!
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта
Похожие темы:
Назад Комментарии к ответу