sovetchitsa
Советчица
Вход Регистрация
Спросить Советую Промо публикация Поиск товара
Настройки
Язык меню: ru ua Шрифт: a a a
Служба поддержки
Вход Регистрация
Правила | Ограничения | Cookies
©2008—2025 Советчица Kidstaff
Советчица - Еда, Кулинария - Кухни мира
noavatar
emerald_88• 07 августа 2014

Девочки, кто из Карпат, поделитесь, рецептом грибной юшки, бограча, чанахи...

Отдыхали в Карпатах и влюбились в эти блюда. Хотелось бы приготовить дома, грибов сушеных привезли...Но там есть какой-то секрет в рецепте, потому что это безумно вкусно))))
21 0
Все фото темыКомментарии автораМои ответы
noavatar
natalia.papeta• 07 августа 2014
1
а где именно отдыхали?
noavatar
Лариса71• 07 августа 2014
2
И я хочу рецепт.
noavatar
ksenija555• 07 августа 2014
3
Подпишусь. Аналогиная ситуация. Хочу рецептики. Еще проверенный рецептик баноша дайте:-)
noavatar
яМария• 07 августа 2014
4
подпишусь))
noavatar
margosha• 07 августа 2014
5
http://yandex.ua/images/search?text=%D0%B1%D0%BE%D...

noavatar
natalia.papeta• 07 августа 2014
6
Ответ дляksenija555
Подпишусь. Аналогиная ситуация. Хочу рецептики. Еще проверенный рецептик баноша дайте:-)
http://www.smachno.ua/dir/recipes/maindishes/14473...
noavatar
tanya01012003• 07 августа 2014
7
Послушаю......
noavatar
SEVERINA• 07 августа 2014
8
Бограч-гуйяш

200 г сало свіже – нарізати кубиками
200 ш сало копчене (можна замінити копченим шпондером) – нарізати кубиками
400 г мисливських сосисок – нарізати кільцями шириною 1 – 1,5 см
Близько 1,3 кг м’яса – взяла телятину, свинину (нарізати кубиками 2х2 см) - і курячі гомілки
3 - 4 великі цибулини - нарізати кубиками
3 ст.л. паприки
1 ст. л. кмину (за бажанням)
3 - 5 зубців часнику – дрібно нарізати
1 кг картоплі - - нарізати великими кубиками
3 болгарські перці - нарізати пасочками довжиною до 2 см
500 - 700 г помідорів (можна взяти помідори і томатну пасту або лише томатну пасту) – ошпарити, зняти шкірку (я її просто зрізаю маленьким, але дуже гострим ножем – щоб не бавитися з кип’ятком), нарізати дрібними кубиками, томатну пасту розвести водою, додати сіль, цукор до смаку
2 - 3 морквини – нарізати кружальцями або півкільцями
1 петрушка – зелень і корінь – корінчик нарізати півкільцями, зелень подрібнити
1 селера – зелень (за бажанням) і корінь
зелень кропу – дрібно нарізати
300 - 400 г домашньої сметани
2 – 3 ст.л. муки
скл. рісіні – макарончики у вигляді рису або приготувати чіпетке – кльоцки з 300г муки, 2 яєць, та солі
Сіль, перець, лавровий лист – до смаку
гострий перець – до смаку – краще подавати окремо (на мою думку), щоб і дорослі, і діти могли скуштувати смачний наваристий бограч


1. Сало обсмажити, за бажанням шкварки вийняти, щоб не пригорали.
2. Додати цибулю, часник, вимішаний з кмином, паприку – підсмажити, помішуючи.
3. Додати мисливські сосиски – обсмажити.
4. Додати моркву, петрушку, селеру, болгарський перець – трошки обсмажити.
5. Додати м´ясо, дати м’ясу добре обсмажитися, долити води, коли закипить - додати сіль, перець горошком – до смаку – нехай вариться хвилин 20 – 30.
6. Додати картоплю, рісіні або кльоцки та лавровий лист – варити 7-10 хвилин.
7. Додати помідори – варити 7 – 10 хвилин.
8. Заправити сметаною, розмішаною з бульйоном з бограчу та мукою – щоб не було грудочок – через 5 хвилин зняти з вогню, посипати зеленню, накрити кришкою, дати настоятися і смакувати…
9. При подачі, за бажанням, додати чілі-перець.
noavatar
SEVERINA• 07 августа 2014
9
Грибна юшка

Інгредієнти:
100 г сушених білих грибів
1- 2 цибулини
1- 2 морквини
5 картоплин
петрушка-корінь
соняшникова олія
часник
перець
сіль
зелень:
петрушка
кріп
Таку юшку думаю готують в кожній українській родині, не виключення і моя сім’я, яка любить її саме з грибів, що дружненько збирались в Карпатах.
Готуємо.Сушені гриби замочити в холодній воді на кілька годин. Ставимо варити( в трьох літровій каструльці), на маленькому вогні. Нехай так поваряться одну годину.Додаємо почищену та порізану кубиками картопельку. Цибульку подрібнити і моркву почистити та потерти на терці або порізати, обсмажити на олійці і додати в юшку.Посолити, поперчити, додати духмяний перець, лавровий лист, якщо смакує.Так ще хвилин 10 повариться і додати вичавлений через часникодавку та припущений на олійці часничок та подрібнену зелень і давши аромату розійтись по всій хаті виключити юшечку.
Смачного Вам!!
noavatar
Yelenashiyan 1971• 07 августа 2014
10
Ответ дляnatalia.papeta
http://www.smachno.ua/dir/recipes/maindishes/14473...
СПАСИБО!!!
noavatar
SEVERINA• 07 августа 2014
11
Чанахи

1скл. квасолі білої дрібної
500г говядини (у мене реберця)
5-6 картоплин
2-3 моркви,
можна додати баклажан (у мене не було)
2 цибулі
1 скл. томатного соку консервованого
4зубці часника
1 ст.л. борошна, 1 ст.л. томатної пасти(не додаю), 1 ст.л. сметани.
Сіль, перець чорний і червоний,
хмелі-сунелі, горошинки чорного і духмяного перців, лавровий лист
рублена зелень петрушки, укропу, селери, базиліку
рослинна олія для смаження.

Окремо відварити попередньо замочену наніч квасольку до готовності.
Посолити вкінці варіння. Відцідити.
У каструлі з товстим дном обсмажити на розігрітій олії кусочки м´яса, щоб пустили прозорий сік, додати порізану цибулю, ще кілька хвилин посмажити, тоді залити окропом, щоб вкрило м´ясо і протушити 15-20 хв. Додати картоплю, порізану великими кубиками, моркву півкружальцями, сіль, горошинки перців, лавровий лист. Долити окропу, щоб вода вкрила овочі і варити до готовності. Якщо є баклажан, то його попередньо посолити і промити, щоб вийшла гіркота, теж порізати великими кубиками. Вкінці додати варену квасолю, хмелі-сунелі, перець, порізаний або вичавлений часник.
На сковороді підсушити 1 ст.л. борошна, остудити, ввести томатний сік, ложку сметани та том. пасти, розмішати до однорідної консистенції, перекласти у каструлю. Вкінці додати рублену зелень.
Смачного!
noavatar
natalia.papeta• 07 августа 2014
12
Ответ дляYelenashiyan 1971
СПАСИБО!!!
Смачного
noavatar
SEVERINA• 07 августа 2014
13
Ответ дляksenija555
Подпишусь. Аналогиная ситуация. Хочу рецептики. Еще проверенный рецептик баноша дайте:-)
Банош

1.5 л домашньої сметани довести до кипіння і цівкою всипати при постійному помішуванні 2 стакани крупи кукурудзяної дрібно змеленої (від її якості буде залежати банош, має бути дрібна крупа), посолити . Сметана має бути свіжа і жирна (вершки). Варити по принципу манки , тобто постійно помішувати, хвилин 10, варити в невеликому казанку, або в якомусь горшку керамічному. Каша готова тоді, коли відстає від стінок, можна подавати в порційних горщиках або на тарілку виплюхнути цілком, як корж . Подрібнюють бринзу, і зразу на гарячий банош і не мішати ні в якому випадку. Зверху має получитись сирна шкірочка. По бажанню до баноша можна давати жарені шкварки, або підливу з грибів.
noavatar
автор emerald_88 • 07 августа 2014
14
Ответ дляSEVERINA
Чанахи

1скл. квасолі білої дрібної
500г говядини (у мене реберця)
5-6 картоплин
2-3 моркви,
можна додати баклажан (у мене не було)
2 цибулі
1 скл. томатного соку консервованого
4зубці часника
1 ст.л. борошна, 1 ст.л. томатної пасти(не додаю), 1 ст.л. сметани.
Сіль, перець чорний і червоний,
хмелі-сунелі, горошинки чорного і духмяного перців, лавровий лист
рублена зелень петрушки, укропу, селери, базиліку
рослинна олія для смаження.

Окремо відварити попередньо замочену наніч квасольку до готовності.
Посолити вкінці варіння. Відцідити.
У каструлі з товстим дном обсмажити на розігрітій олії кусочки м´яса, щоб пустили прозорий сік, додати порізану цибулю, ще кілька хвилин посмажити, тоді залити окропом, щоб вкрило м´ясо і протушити 15-20 хв. Додати картоплю, порізану великими кубиками, моркву півкружальцями, сіль, горошинки перців, лавровий лист. Долити окропу, щоб вода вкрила овочі і варити до готовності. Якщо є баклажан, то його попередньо посолити і промити, щоб вийшла гіркота, теж порізати великими кубиками. Вкінці додати варену квасолю, хмелі-сунелі, перець, порізаний або вичавлений часник.
На сковороді підсушити 1 ст.л. борошна, остудити, ввести томатний сік, ложку сметани та том. пасти, розмішати до однорідної консистенції, перекласти у каструлю. Вкінці додати рублену зелень.
Смачного!
Дуже Вам дякую!!!!!!!!!!!!!
noavatar
_ELENA_• 07 августа 2014
15
Ответ дляSEVERINA
Грибна юшка

Інгредієнти:
100 г сушених білих грибів
1- 2 цибулини
1- 2 морквини
5 картоплин
петрушка-корінь
соняшникова олія
часник
перець
сіль
зелень:
петрушка
кріп
Таку юшку думаю готують в кожній українській родині, не виключення і моя сім’я, яка любить її саме з грибів, що дружненько збирались в Карпатах.
Готуємо.Сушені гриби замочити в холодній воді на кілька годин. Ставимо варити( в трьох літровій каструльці), на маленькому вогні. Нехай так поваряться одну годину.Додаємо почищену та порізану кубиками картопельку. Цибульку подрібнити і моркву почистити та потерти на терці або порізати, обсмажити на олійці і додати в юшку.Посолити, поперчити, додати духмяний перець, лавровий лист, якщо смакує.Так ще хвилин 10 повариться і додати вичавлений через часникодавку та припущений на олійці часничок та подрібнену зелень і давши аромату розійтись по всій хаті виключити юшечку.
Смачного Вам!!
Подскажите подалуйста а воду где заиачивались грибы для нрибной юшки, надо слить и в новой варить? Или в той что замачивались?
noavatar
lolatiny• 07 августа 2014
16
Ответ дляSEVERINA
Банош

1.5 л домашньої сметани довести до кипіння і цівкою всипати при постійному помішуванні 2 стакани крупи кукурудзяної дрібно змеленої (від її якості буде залежати банош, має бути дрібна крупа), посолити . Сметана має бути свіжа і жирна (вершки). Варити по принципу манки , тобто постійно помішувати, хвилин 10, варити в невеликому казанку, або в якомусь горшку керамічному. Каша готова тоді, коли відстає від стінок, можна подавати в порційних горщиках або на тарілку виплюхнути цілком, як корж . Подрібнюють бринзу, і зразу на гарячий банош і не мішати ні в якому випадку. Зверху має получитись сирна шкірочка. По бажанню до баноша можна давати жарені шкварки, або підливу з грибів.
Дуже дякую!!!!!!!!!!!
noavatar
автор emerald_88 • 07 августа 2014
17
Ответ дляnatalia.papeta
а где именно отдыхали?
Останавливались в Яремче.
noavatar
natalia.papeta• 07 августа 2014
18
Ответ дляemerald_88
Останавливались в Яремче.
какие сейчас цены на экскурсии?
noavatar
elenka72• 08 августа 2014
19
https://sovet.kidstaff.com.ua/advice-7542
noavatar
автор emerald_88 • 08 августа 2014
20
Ответ дляnatalia.papeta
какие сейчас цены на экскурсии?
На полоныну 80 грн., карпатские водопады 100-120 грн, Закарпатье с купанием в Солотвино 140 грн. Это те, что мы ездили, остальные не знаю точно, но в этих пределах. Это цена за 1 взрослого, детские не знаю.
noavatar
автор emerald_88 • 08 августа 2014
21
Ответ дляelenka72
https://sovet.kidstaff.com.ua/advice-7542
О, спасибо!!!
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта

Похожие темы:

Ще з цiкавого


Популярные вопросы!

Сегодня Вчера 7 дней 30 дней

ещё

Сейчас читают!

Назад Комментарии к ответу

О нас | Служба Поддержки | Помощь

Правила | Ограничения | Cookies ©2008—2025 Советчица Kidstaff