sovetchitsa
Советчица
Вход Регистрация
Спросить Советую Промо публикация Поиск товара
Настройки
Язык меню: ru ua Шрифт: a a a
Служба поддержки
Вход Регистрация
Правила | Ограничения | Cookies
©2008—2025 Советчица Kidstaff
Советчица - Еда, Кулинария - Консервация
anonim_67
Перемелица• 07 сентября 2017

Взорвала банка томата. Почему?

Закрывали томат: помидоры свои на мясорубке перекручивали, варили 40 минут, добавляли по чайной ложке соли на каждый литр, заливали в стерилизованные банки и закатывали. Варили сразу по 5 и по 10 литров, закрывали в литровые банки.
Вот, у одной из литровых сегодня в погребе крышку нашли далеко от банки с томатом, томат в банке явно бродит. Ну как так? Что не так сделали?
В прошлом году так же делали - стоит хорошо. Теперь боюсь, что это не последняя банка взорвала, партии то большие были.
Все остальные крышки потрогала - не вздуты, но я и так периодически лажу в погреб проверять - и та не была вздута несколько дней назад.
В чем ошибка?
показать весь текст
49 0
Все фото темыКомментарии автораМои ответы
  • 1
  • 2
anonim_212
Шиворот Навыворот• 07 сентября 2017
31
Ответ дляПеремелица
Спасибо большое.
Не за что, удачных заготовок!
anonim_67
автор Перемелица • 07 сентября 2017
32
Ответ дляШиворот Навыворот
Не за что, удачных заготовок!
Спасибо и взаимно!
anonim_67
автор Перемелица • 07 сентября 2017
33
Ответ дляGreen_Cat
40 хвилин - це дуже багато.
Для літрових хватає і 10 хвилин, щоб прокипіли у водяній бані.
Надо стерилизовать еще 10 минут на бане, после того, как налить вареный томат в банки?
noavatar
Green_Cat• 07 сентября 2017
34
Ответ дляПеремелица
Спасибо. Я не на водяной бане, а варила 40 минут томат. А после того, как закатала - не стерилизовала на бане. Думала, достаточно того, что долго варился.
Ну так після 40 хвилин варки вони ж ніякі вже.
Куди простіше залити маринадом чи томатним соком і щоб прокипіли від 10 до 20 хвилин (3л банка). При цьому ні банки, ні кришки додатково не стерилізуємо.
***
А так це просто різні підходи - у Вас стерилізація компонент, а у мене - загальна. Але все одно 40 хвилин - це багато, доцільно зменшити, щоб, скажемо, прокипіли 15 хвилин.
***
Також при моєму підході, кидаємо цибулю кружальцями - красиво і смачно.
anonim_67
автор Перемелица • 07 сентября 2017
35
Ответ дляGreen_Cat
Ну так після 40 хвилин варки вони ж ніякі вже.
Куди простіше залити маринадом чи томатним соком і щоб прокипіли від 10 до 20 хвилин (3л банка). При цьому ні банки, ні кришки додатково не стерилізуємо.
***
А так це просто різні підходи - у Вас стерилізація компонент, а у мене - загальна. Але все одно 40 хвилин - це багато, доцільно зменшити, щоб, скажемо, прокипіли 15 хвилин.
***
Також при моєму підході, кидаємо цибулю кружальцями - красиво і смачно.
Извините, я не понимаю, кого залить маринадом или томатным соком... Я не помидоры закрываю, а сок (томат). Просто томат в банках.
noavatar
Green_Cat• 07 сентября 2017
36
Ответ дляПеремелица
Извините, я не понимаю, кого залить маринадом или томатным соком... Я не помидоры закрываю, а сок (томат). Просто томат в банках.
А... мені здалося, що помідори у власному соці.
***
Сік - 15 хвилин, щоб прокипів, знімаючи піну, а далі заливати.
Бані не треба - нагарячу розливати нормально.
Додаю цукор і сіль - чайну ложку на літр, а ще перець кидаю в банки.
***
Скоріше всього у Вас дійсно щось з браком кришок чи банок.
Бо 40 хвилин - то взагалі всі бактерії повибивали.
anonim_67
автор Перемелица • 07 сентября 2017
37
Ответ дляGreen_Cat
А... мені здалося, що помідори у власному соці.
***
Сік - 15 хвилин, щоб прокипів, знімаючи піну, а далі заливати.
Бані не треба - нагарячу розливати нормально.
Додаю цукор і сіль - чайну ложку на літр, а ще перець кидаю в банки.
***
Скоріше всього у Вас дійсно щось з браком кришок чи банок.
Бо 40 хвилин - то взагалі всі бактерії повибивали.
Поняла. Спасибо большое!
noavatar
Green_Cat• 07 сентября 2017
38
До речі останній раз пробували робити ’збіднений’ сік і окремо м´якоть - заливали в банки обережно, щоб більш густий осад залишився в каструлі, а вже далі його випарювали десь годину.
В результаті сік вийшов нормальний і ще трохи томатної пасти.
anonim_67
автор Перемелица • 07 сентября 2017
39
Ответ дляGreen_Cat
До речі останній раз пробували робити ’збіднений’ сік і окремо м´якоть - заливали в банки обережно, щоб більш густий осад залишився в каструлі, а вже далі його випарювали десь годину.
В результаті сік вийшов нормальний і ще трохи томатної пасти.
Спасибо.
А Вы не в курсе, если недавно закрыли и взорвал томат, если его прокипятить - опасно употреблять или нет?
Этот я уже вылила, потому что неизвестно как долго в погребе стоял открытый. Может день, может два.
Так, на будущее интересно.
anonim_67
автор Перемелица • 07 сентября 2017
40
Ответ дляGreen_Cat
А... мені здалося, що помідори у власному соці.
***
Сік - 15 хвилин, щоб прокипів, знімаючи піну, а далі заливати.
Бані не треба - нагарячу розливати нормально.
Додаю цукор і сіль - чайну ложку на літр, а ще перець кидаю в банки.
***
Скоріше всього у Вас дійсно щось з браком кришок чи банок.
Бо 40 хвилин - то взагалі всі бактерії повибивали.
Еще я пену не снимала. И раньше тоже не снимала. Только ждала, чтобы пена стала темной. Теперь буду снимать.
noavatar
Green_Cat• 07 сентября 2017
41
Ответ дляПеремелица
Спасибо.
А Вы не в курсе, если недавно закрыли и взорвал томат, если его прокипятить - опасно употреблять или нет?
Этот я уже вылила, потому что неизвестно как долго в погребе стоял открытый. Может день, может два.
Так, на будущее интересно.
Бомбаж банок - це коли за діло взялися молочнокислі чи спиртові бактерії, якщо просто вжити такий продукт - пронесе.
Для того, щоб розвинувся ботулізм, треба щоб тим чи іншим чином впала кислотність, що для ягідних консервів, практично не можливо без явно вираженого гниття.
***
Частіше всього продукт викидають, бо все таки невідомо які штами розвинулися і чи не буде його ’засмічено’ більш слабими, але все таки токсинами.
З ’солодкоягідними’ простіше - воняє спиртом, можна на вино.
anonim_67
автор Перемелица • 07 сентября 2017
42
Ответ дляGreen_Cat
Бомбаж банок - це коли за діло взялися молочнокислі чи спиртові бактерії, якщо просто вжити такий продукт - пронесе.
Для того, щоб розвинувся ботулізм, треба щоб тим чи іншим чином впала кислотність, що для ягідних консервів, практично не можливо без явно вираженого гниття.
***
Частіше всього продукт викидають, бо все таки невідомо які штами розвинулися і чи не буде його ’засмічено’ більш слабими, але все таки токсинами.
З ’солодкоягідними’ простіше - воняє спиртом, можна на вино.
Ого! Вы что, с химией дружите? ))
Тогда можно попробовать уксус томатный сделать? )) Такого не бывает, наверное. ))
noavatar
Green_Cat• 07 сентября 2017
43
Ответ дляПеремелица
Еще я пену не снимала. И раньше тоже не снимала. Только ждала, чтобы пена стала темной. Теперь буду снимать.
Піну треба завжди знімати - для любої консервації.
Це і грязь, і приторний смак, і більш поживне середовище для бактерій.
anonim_67
автор Перемелица • 07 сентября 2017
44
Ответ дляGreen_Cat
Піну треба завжди знімати - для любої консервації.
Це і грязь, і приторний смак, і більш поживне середовище для бактерій.
Буду знать, спасибо.
noavatar
Green_Cat• 07 сентября 2017
45
Ответ дляПеремелица
Ого! Вы что, с химией дружите? ))
Тогда можно попробовать уксус томатный сделать? )) Такого не бывает, наверное. ))
Чому не буває? - друге діло що він ніякий буде.
Оцет утворюють бактерії, що харчуються спиртом.
Для того, щоб створити помідорний оцет, треба як із несолодким виноградом додати багато цукру, почекати щоб створилося вино, а далі підмішати ’закваски’, наприклад, з яблучного вина.
anonim_67
автор Перемелица • 07 сентября 2017
46
Ответ дляGreen_Cat
Чому не буває? - друге діло що він ніякий буде.
Оцет утворюють бактерії, що харчуються спиртом.
Для того, щоб створити помідорний оцет, треба як із несолодким виноградом додати багато цукру, почекати щоб створилося вино, а далі підмішати ’закваски’, наприклад, з яблучного вина.
Да, спасибо, я яблочный уксус делала - примерно представляю. Поэтому и написала. Но не знала, что бывает томатный уксус )
anonim_67
автор Перемелица • 07 сентября 2017
47
Ответ дляGreen_Cat
Чому не буває? - друге діло що він ніякий буде.
Оцет утворюють бактерії, що харчуються спиртом.
Для того, щоб створити помідорний оцет, треба як із несолодким виноградом додати багато цукру, почекати щоб створилося вино, а далі підмішати ’закваски’, наприклад, з яблучного вина.
У меня в яблочном уксусе уксусная матка есть. Еще банка томата взорвет - можно попробовать с ее помощью )))
noavatar
Vovkina• 07 сентября 2017
48
Ответ дляПеремелица
Еще я пену не снимала. И раньше тоже не снимала. Только ждала, чтобы пена стала темной. Теперь буду снимать.
Все Вы делали правильно. Но я кипячу не по времени, а до тех пор,пока не уйдет вся пена. Пену не снимаю. Соль я никогда не добавляю. Наверное, дефект крышки,или на банке не заметили скол.
anonim_67
автор Перемелица • 07 сентября 2017
49
Ответ дляVovkina
Все Вы делали правильно. Но я кипячу не по времени, а до тех пор,пока не уйдет вся пена. Пену не снимаю. Соль я никогда не добавляю. Наверное, дефект крышки,или на банке не заметили скол.
Спасибо.
  • 1
  • 2
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта

Похожие темы:

Ще з цiкавого


Популярные вопросы!

Сегодня Вчера 7 дней 30 дней

ещё

Сейчас читают!

Назад Комментарии к ответу

О нас | Служба Поддержки | Помощь

Правила | Ограничения | Cookies ©2008—2025 Советчица Kidstaff