Пез Году Неделя• 05 ноября 2022
Навеяно соседней темой про новый год...
Поделитесь, пожалуйста, рецептами праздничной выпечки, желательно, "долгоиграющей" и аутентичной, рождественской, новогодней или просто такой, чтобы хорошо дорогу переносила. Не "овсяное печенье", а что-то более интересное. Ищу также утерянный рецепт медовой коврижки, которая из тугого теста и долго не черствеет. А вообще, пишите обо всём, что на душЕ в преддверии Нового года (дай Бог, чтобы он был для нас удачным!;)
показать весь текст
3
Клептоманка• 05 ноября 2022
а я эклеры с заварным кремом и наполеон люблю безумно. хотела детей порадовать... но яйца золотые... может к НГ и порадую. у нас дешеветь начали
1
автор
Пез Году Неделя
• 05 ноября 2022
Ответ дляКлептоманка
а я эклеры с заварным кремом и наполеон люблю безумно. хотела детей порадовать... но яйца золотые... может к НГ и порадую. у нас дешеветь начали
Дешеветь - это почём?
Сиреневенькая• 05 ноября 2022
Ответ дляПез Году Неделя
А давно они работают? Не пробовала никогда.
Да, лет 8 назад уже работали. Я в 2014 впервые их продукцию попробовала. Это в частных магазинчиках надо. Я на холодной горе брала, в кондитерских киосках напротив Терминала и на Воробьёвых горах.
Клептоманка• 05 ноября 2022
Ответ дляПез Году Неделя
Дешеветь - это почём?
сегодня яички из Благодатного взяла по 62 грн. 3 дня назад они были по 68.
Мудрецыха мира сего• 05 ноября 2022
Ответ дляПез Году Неделя
Творожный чтобы вкусный получился, надо понять тесто. Я дважды пекла и думала, та шО там такого?
А когда сделала все правильно - это роскошный вкус и совсем другая структура теста. И да, там все зависит ещё и от творога, не из каждого получится.
А когда сделала все правильно - это роскошный вкус и совсем другая структура теста. И да, там все зависит ещё и от творога, не из каждого получится.
Давайте свой рецепт,сравню. Пока не убедили,извините,с любым тестом на ты.
КучМала• 05 ноября 2022
Ответ дляПез Году Неделя
Тааак не пойдёт... С этого места поподробнее
Вы со Львовщины? С Ивано+Франковщины?
Делитесь рецептами!))

Вы со Львовщины? С Ивано+Франковщины? Делитесь рецептами!))
Зі Львова, а бабуся з дідусем народилися на Тернопільщині.
На жаль, рецепти зі старого записника не завжди виходять, продукти зараз не ті, але більшість рецептів є в адаптованих варіантах. Я беру їх в кулінарній групі Рецепти файних господинь, також вдала книга ’Кулінарні секрети сестри Ольги’, її можна знайти в інтернеті.
Ось, наприклад, печиво на амонії з неї:
Амонячки
Тісто: 1 кг борошна, 250 г маргарину, 1 склянка цукру, З жовтки, 0,5 склянки сметани, 3 ч. ложки амонію.
Для змащування: 3 білки, 100 г кокосової стружки, або 100 г січених горіхів.
Маргарин розтираємо з цукром і жовтками. Додаємо амоній, вимішаний зі сметаною, всипаємо борошно і замішуємо тісто. Розкачуємо корж завтовшки 0,5-1 см і за допомогою формочок вирізаємо тістечка. Верх змащуємо білком і посипаємо дрібно посіченими горіхами, кокосовою стружкою, насінням сезаму. Випікаємо тістечка в добре нагрітій печі при температурі 200-250° С, поки не зарум´яняться
Амонячки я би радила розкачувати не більше 0,5 см, щоб нормально пропеклися. Білок для змащування збивати не треба, тільки розбовтати вилкою, ми нічим не посипали, просто вмочували в цукор. При випіканні буде трохи чути запах аміаку, це ок, потім він вивітриться.
На жаль, рецепти зі старого записника не завжди виходять, продукти зараз не ті, але більшість рецептів є в адаптованих варіантах. Я беру їх в кулінарній групі Рецепти файних господинь, також вдала книга ’Кулінарні секрети сестри Ольги’, її можна знайти в інтернеті.
Ось, наприклад, печиво на амонії з неї:
Амонячки
Тісто: 1 кг борошна, 250 г маргарину, 1 склянка цукру, З жовтки, 0,5 склянки сметани, 3 ч. ложки амонію.
Для змащування: 3 білки, 100 г кокосової стружки, або 100 г січених горіхів.
Маргарин розтираємо з цукром і жовтками. Додаємо амоній, вимішаний зі сметаною, всипаємо борошно і замішуємо тісто. Розкачуємо корж завтовшки 0,5-1 см і за допомогою формочок вирізаємо тістечка. Верх змащуємо білком і посипаємо дрібно посіченими горіхами, кокосовою стружкою, насінням сезаму. Випікаємо тістечка в добре нагрітій печі при температурі 200-250° С, поки не зарум´яняться
Амонячки я би радила розкачувати не більше 0,5 см, щоб нормально пропеклися. Білок для змащування збивати не треба, тільки розбовтати вилкою, ми нічим не посипали, просто вмочували в цукор. При випіканні буде трохи чути запах аміаку, це ок, потім він вивітриться.
1
Мудрецыха мира сего• 05 ноября 2022
Ответ дляКлептоманка
сегодня яички из Благодатного взяла по 62 грн. 3 дня назад они были по 68.
Я в Сильпо сегодня по 55грн брала.
автор
Пез Году Неделя
• 05 ноября 2022
Ответ дляКучМала
Зі Львова, а бабуся з дідусем народилися на Тернопільщині.
На жаль, рецепти зі старого записника не завжди виходять, продукти зараз не ті, але більшість рецептів є в адаптованих варіантах. Я беру їх в кулінарній групі Рецепти файних господинь, також вдала книга ’Кулінарні секрети сестри Ольги’, її можна знайти в інтернеті.
Ось, наприклад, печиво на амонії з неї:
Амонячки
Тісто: 1 кг борошна, 250 г маргарину, 1 склянка цукру, З жовтки, 0,5 склянки сметани, 3 ч. ложки амонію.
Для змащування: 3 білки, 100 г кокосової стружки, або 100 г січених горіхів.
Маргарин розтираємо з цукром і жовтками. Додаємо амоній, вимішаний зі сметаною, всипаємо борошно і замішуємо тісто. Розкачуємо корж завтовшки 0,5-1 см і за допомогою формочок вирізаємо тістечка. Верх змащуємо білком і посипаємо дрібно посіченими горіхами, кокосовою стружкою, насінням сезаму. Випікаємо тістечка в добре нагрітій печі при температурі 200-250° С, поки не зарум´яняться
Амонячки я би радила розкачувати не більше 0,5 см, щоб нормально пропеклися. Білок для змащування збивати не треба, тільки розбовтати вилкою, ми нічим не посипали, просто вмочували в цукор. При випіканні буде трохи чути запах аміаку, це ок, потім він вивітриться.
На жаль, рецепти зі старого записника не завжди виходять, продукти зараз не ті, але більшість рецептів є в адаптованих варіантах. Я беру їх в кулінарній групі Рецепти файних господинь, також вдала книга ’Кулінарні секрети сестри Ольги’, її можна знайти в інтернеті.
Ось, наприклад, печиво на амонії з неї:
Амонячки
Тісто: 1 кг борошна, 250 г маргарину, 1 склянка цукру, З жовтки, 0,5 склянки сметани, 3 ч. ложки амонію.
Для змащування: 3 білки, 100 г кокосової стружки, або 100 г січених горіхів.
Маргарин розтираємо з цукром і жовтками. Додаємо амоній, вимішаний зі сметаною, всипаємо борошно і замішуємо тісто. Розкачуємо корж завтовшки 0,5-1 см і за допомогою формочок вирізаємо тістечка. Верх змащуємо білком і посипаємо дрібно посіченими горіхами, кокосовою стружкою, насінням сезаму. Випікаємо тістечка в добре нагрітій печі при температурі 200-250° С, поки не зарум´яняться
Амонячки я би радила розкачувати не більше 0,5 см, щоб нормально пропеклися. Білок для змащування збивати не треба, тільки розбовтати вилкою, ми нічим не посипали, просто вмочували в цукор. При випіканні буде трохи чути запах аміаку, це ок, потім він вивітриться.
А я как раз с ужасом прочитала про ТРИ чайные ложки аммония
Клептоманка• 05 ноября 2022
Ответ дляМудрецыха мира сего
Я в Сильпо сегодня по 55грн брала.
ну я уточнила - яички из Благодатного Николаевской области. самые вкусные у нас. и самые дорогие были всегда. с оранжевым, крупным и сладким желтком.
Мудрецыха мира сего• 05 ноября 2022
Ответ дляКлептоманка
ну я уточнила - яички из Благодатного Николаевской области. самые вкусные у нас. и самые дорогие были всегда. с оранжевым, крупным и сладким желтком.
Поняла,я из Киева..
1
КучМала• 05 ноября 2022
Ответ дляПез Году Неделя
А я как раз с ужасом прочитала про ТРИ чайные ложки аммония
Він гаситься в сметані, тим більше, там же в рецепті
кілограм борошна, як на ціле весілля. )))
Варений сирник ще цікавий, рецепт з тої ж книги, на велику форму:
Сирник варений
Тісто: 600 г борошна, 400 г масла або маргарину, 5 жовтків, 2-3 ст. ложки сметани, 1 склянка цукру-пудри, 2 ч. ложки порошку до печива.
Сирна маса: 1,5 кг сиру, 200 г масла, 4 яйця (можна за бажанням дати 3 цілі яйця і 2 жовтки), 2 склянки цукру, З ст. ложки крохмалю, 3/4 склянки молока, сік і цедра з однієї цитрини.
Помадка: 125 г масла, 3 ст. ложки цукру, 1 ст. ложка води, 1 ст. ложка какао.
Із вказаних продуктів замішуємо крихке тісто. Борошно пересіваємо з порошком до печива, натираємо до нього масло або маргарин на грубій тертці, додаємо збиті з цукром жовтки та сметану і дуже швидко замішуємо тісто (добре залишити його на 10-15 хв. в холодному місці). Ділимо його на чотири частини. Кожну частину розкачуємо і випікаємо коржі до золотистого кольору на середньому вогні на бритванці, вистеленій промащеним папером. Спечені коржі знімати з форми обережно, оскільки вони дуже крихкі.
Сирну масу готуємо так: Двічі перемелений сир вимішуємо в баняку з маслом та цукром і ставимо варити на малий вогонь протягом 10 хв. весь час інтенсивно перемішуючи. Яйця і жовтки збиваємо і додаємо до маси, яку далі варимо. Коли на сирній масі з´являться пухирці, вливаємо крохмаль, розведений у молоці, і продовжуємо варити ще 3-4 хв., швидко і старанно помішуючи, щоб не утворились грудки і маса не пригоріла. Коли маса загусне, даємо цедру і сік з однієї цитрини. Сирну масу ділимо приблизно на чотири частини і гарячою перемащуємо коржі, також намащуємо і верх пляцка. Коржі добре перемащувати в бритванці з високими стінками, щоб маса не витікала. Залишаємо сирник доти, доки маса не охолоне. Зверху заливаємо помадкою і за бажанням посипаємо кокосовою стружкою. Споживати після того, як сирник постоїть кілька годин.
Їла колись такий сирник з тонкими коржами, він був просто неймовірний, танув у роті.
кілограм борошна, як на ціле весілля. )))
Варений сирник ще цікавий, рецепт з тої ж книги, на велику форму:
Сирник варений
Тісто: 600 г борошна, 400 г масла або маргарину, 5 жовтків, 2-3 ст. ложки сметани, 1 склянка цукру-пудри, 2 ч. ложки порошку до печива.
Сирна маса: 1,5 кг сиру, 200 г масла, 4 яйця (можна за бажанням дати 3 цілі яйця і 2 жовтки), 2 склянки цукру, З ст. ложки крохмалю, 3/4 склянки молока, сік і цедра з однієї цитрини.
Помадка: 125 г масла, 3 ст. ложки цукру, 1 ст. ложка води, 1 ст. ложка какао.
Із вказаних продуктів замішуємо крихке тісто. Борошно пересіваємо з порошком до печива, натираємо до нього масло або маргарин на грубій тертці, додаємо збиті з цукром жовтки та сметану і дуже швидко замішуємо тісто (добре залишити його на 10-15 хв. в холодному місці). Ділимо його на чотири частини. Кожну частину розкачуємо і випікаємо коржі до золотистого кольору на середньому вогні на бритванці, вистеленій промащеним папером. Спечені коржі знімати з форми обережно, оскільки вони дуже крихкі.
Сирну масу готуємо так: Двічі перемелений сир вимішуємо в баняку з маслом та цукром і ставимо варити на малий вогонь протягом 10 хв. весь час інтенсивно перемішуючи. Яйця і жовтки збиваємо і додаємо до маси, яку далі варимо. Коли на сирній масі з´являться пухирці, вливаємо крохмаль, розведений у молоці, і продовжуємо варити ще 3-4 хв., швидко і старанно помішуючи, щоб не утворились грудки і маса не пригоріла. Коли маса загусне, даємо цедру і сік з однієї цитрини. Сирну масу ділимо приблизно на чотири частини і гарячою перемащуємо коржі, також намащуємо і верх пляцка. Коржі добре перемащувати в бритванці з високими стінками, щоб маса не витікала. Залишаємо сирник доти, доки маса не охолоне. Зверху заливаємо помадкою і за бажанням посипаємо кокосовою стружкою. Споживати після того, як сирник постоїть кілька годин.
Їла колись такий сирник з тонкими коржами, він був просто неймовірний, танув у роті.
3
автор
Пез Году Неделя
• 05 ноября 2022
Ответ дляКучМала
Він гаситься в сметані, тим більше, там же в рецепті
кілограм борошна, як на ціле весілля. )))
Варений сирник ще цікавий, рецепт з тої ж книги, на велику форму:
Сирник варений
Тісто: 600 г борошна, 400 г масла або маргарину, 5 жовтків, 2-3 ст. ложки сметани, 1 склянка цукру-пудри, 2 ч. ложки порошку до печива.
Сирна маса: 1,5 кг сиру, 200 г масла, 4 яйця (можна за бажанням дати 3 цілі яйця і 2 жовтки), 2 склянки цукру, З ст. ложки крохмалю, 3/4 склянки молока, сік і цедра з однієї цитрини.
Помадка: 125 г масла, 3 ст. ложки цукру, 1 ст. ложка води, 1 ст. ложка какао.
Із вказаних продуктів замішуємо крихке тісто. Борошно пересіваємо з порошком до печива, натираємо до нього масло або маргарин на грубій тертці, додаємо збиті з цукром жовтки та сметану і дуже швидко замішуємо тісто (добре залишити його на 10-15 хв. в холодному місці). Ділимо його на чотири частини. Кожну частину розкачуємо і випікаємо коржі до золотистого кольору на середньому вогні на бритванці, вистеленій промащеним папером. Спечені коржі знімати з форми обережно, оскільки вони дуже крихкі.
Сирну масу готуємо так: Двічі перемелений сир вимішуємо в баняку з маслом та цукром і ставимо варити на малий вогонь протягом 10 хв. весь час інтенсивно перемішуючи. Яйця і жовтки збиваємо і додаємо до маси, яку далі варимо. Коли на сирній масі з´являться пухирці, вливаємо крохмаль, розведений у молоці, і продовжуємо варити ще 3-4 хв., швидко і старанно помішуючи, щоб не утворились грудки і маса не пригоріла. Коли маса загусне, даємо цедру і сік з однієї цитрини. Сирну масу ділимо приблизно на чотири частини і гарячою перемащуємо коржі, також намащуємо і верх пляцка. Коржі добре перемащувати в бритванці з високими стінками, щоб маса не витікала. Залишаємо сирник доти, доки маса не охолоне. Зверху заливаємо помадкою і за бажанням посипаємо кокосовою стружкою. Споживати після того, як сирник постоїть кілька годин.
Їла колись такий сирник з тонкими коржами, він був просто неймовірний, танув у роті.
кілограм борошна, як на ціле весілля. )))
Варений сирник ще цікавий, рецепт з тої ж книги, на велику форму:
Сирник варений
Тісто: 600 г борошна, 400 г масла або маргарину, 5 жовтків, 2-3 ст. ложки сметани, 1 склянка цукру-пудри, 2 ч. ложки порошку до печива.
Сирна маса: 1,5 кг сиру, 200 г масла, 4 яйця (можна за бажанням дати 3 цілі яйця і 2 жовтки), 2 склянки цукру, З ст. ложки крохмалю, 3/4 склянки молока, сік і цедра з однієї цитрини.
Помадка: 125 г масла, 3 ст. ложки цукру, 1 ст. ложка води, 1 ст. ложка какао.
Із вказаних продуктів замішуємо крихке тісто. Борошно пересіваємо з порошком до печива, натираємо до нього масло або маргарин на грубій тертці, додаємо збиті з цукром жовтки та сметану і дуже швидко замішуємо тісто (добре залишити його на 10-15 хв. в холодному місці). Ділимо його на чотири частини. Кожну частину розкачуємо і випікаємо коржі до золотистого кольору на середньому вогні на бритванці, вистеленій промащеним папером. Спечені коржі знімати з форми обережно, оскільки вони дуже крихкі.
Сирну масу готуємо так: Двічі перемелений сир вимішуємо в баняку з маслом та цукром і ставимо варити на малий вогонь протягом 10 хв. весь час інтенсивно перемішуючи. Яйця і жовтки збиваємо і додаємо до маси, яку далі варимо. Коли на сирній масі з´являться пухирці, вливаємо крохмаль, розведений у молоці, і продовжуємо варити ще 3-4 хв., швидко і старанно помішуючи, щоб не утворились грудки і маса не пригоріла. Коли маса загусне, даємо цедру і сік з однієї цитрини. Сирну масу ділимо приблизно на чотири частини і гарячою перемащуємо коржі, також намащуємо і верх пляцка. Коржі добре перемащувати в бритванці з високими стінками, щоб маса не витікала. Залишаємо сирник доти, доки маса не охолоне. Зверху заливаємо помадкою і за бажанням посипаємо кокосовою стружкою. Споживати після того, як сирник постоїть кілька годин.
Їла колись такий сирник з тонкими коржами, він був просто неймовірний, танув у роті.
Пойду гуглить эту книжку. Благодарю
1
автор
Пез Году Неделя
• 06 ноября 2022
Ответ дляTeonaa
Почему его месяцами ждут? Он должен как-то настояться?
Да. Пишут, что выдержанный в разы вкуснее
Но, кроме того, что меняется структура, я никаких изменений не заметила. Пеку их немного и на заказ, клиенты оценили в итоге именно свежевыпеченные
Но, кроме того, что меняется структура, я никаких изменений не заметила. Пеку их немного и на заказ, клиенты оценили в итоге именно свежевыпеченные
Кима_кепка• 06 ноября 2022
Ответ дляПез Году Неделя
Спасибо. Но это не оно (( Коврижка высотой около 10 см должна быть.
Все зависит от формы и кол.теста. это именно та коврижка которая долго остается свежей.
автор
Пез Году Неделя
• 06 ноября 2022
Ответ дляКима_кепка
Все зависит от формы и кол.теста. это именно та коврижка которая долго остается свежей.
Там написано: мягкая. Та, что я ищу, НЕ мягкая
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта
Похожие темы:
Назад Комментарии к ответу