Все буде• 27 февраля в 16:06
Хліб із сочевиці. Ділюсь власним досвідом.
Хотіла спробувати, бо не їм дріжджовий хліб. Рецепт знайшла на ютубі. Посилання дам в коментарях. Трішки відредагувала під себе. Чесно кажучи, думала, що піде у смітник, бо якось все було не так, як у відео. І блендер в мене інакший, і йогурту дала менше в кілька разів, але дала кілька ложок сметани. Консистенція вийшла густіша і були крупинки сочевиці. Блендер в мене не такий потужний, на жаль. Від себе додала 2 повних ложки псиліуму і ложку зіри (щоб не було здуття). Ще додала сухого кропу. Сиру не додавала, бо в мене його не було. Хочу сказати, що хлібчик вийшов цікавий, з ароматом зіри. Сьогодні вже 4 день його їм, не черствіє, не псується. Смачний, поживний, корисний. І що важливо: здуття не викликає.
З тієї порціє, що подається у відео, у мене вийшло 2 хлібчика, розміром з бородинський, але не таких високих.
Може комусь буде цікаво спробувати.
З тієї порціє, що подається у відео, у мене вийшло 2 хлібчика, розміром з бородинський, але не таких високих.
Може комусь буде цікаво спробувати.
1
4
ПодругаМужа• 27 февраля в 16:11
Для меня все рецепты с содой это вариация кексов, а не хлеба...
По сути, это густое тесто на оладьи в той или иной разновидности в духовке.
По сути, это густое тесто на оладьи в той или иной разновидности в духовке.
6
автор
Все буде
• 27 февраля в 16:12
Ответ дляПодругаМужа
Для меня все рецепты с содой это вариация кексов, а не хлеба...
По сути, это густое тесто на оладьи в той или иной разновидности в духовке.
По сути, это густое тесто на оладьи в той или иной разновидности в духовке.
В рецепті взагалі нема борошна. Кому потрібно збільшити споживання білку, або знизити рівень холестерину - чудовий варіант.
5
НичеНипанимаю• 27 февраля в 16:14
Покажіть ваш хлібчик у розрізі.
Для мене сочевиця тільки на пюре в суп .
Це ж з гороха, квасолі можна зробити
Для мене сочевиця тільки на пюре в суп .
Це ж з гороха, квасолі можна зробити
Золота орда• 27 февраля в 16:14
А я недавно совсем, стала готовить цельно зерновой хлеб, покупаю в метро муку, она прям крупного помола и пеку, но там немного дрожжей, так вкусно, капец)
автор
Все буде
• 27 февраля в 16:15
Ответ дляНичеНипанимаю
Покажіть ваш хлібчик у розрізі.
Для мене сочевиця тільки на пюре в суп .
Це ж з гороха, квасолі можна зробити
Для мене сочевиця тільки на пюре в суп .
Це ж з гороха, квасолі можна зробити
Верхня кірочка трішки відійшла, бо я не могла витягти його з форми, знизу пристав до форми. Потрібно було постелити пергамент, я не здогадалась. То я його витягала і трішки кірочку підірвала.
13
НичеНипанимаю• 27 февраля в 16:15
Ответ дляВсе буде
Верхня кірочка трішки відійшла, бо я не могла витягти його з форми, знизу пристав до форми. Потрібно було постелити пергамент, я не здогадалась. То я його витягала і трішки кірочку підірвала.
Супер
1
Апрель Ивановна• 27 февраля в 16:16
Ответ дляЗолота орда
А я недавно совсем, стала готовить цельно зерновой хлеб, покупаю в метро муку, она прям крупного помола и пеку, но там немного дрожжей, так вкусно, капец)
Діліттся рецептом)
Анчо Ус• 27 февраля в 16:25
Гарний у вас хліб вийшов.
В мене мрія навчитись пекти хліб на заквасці, але все ніяк руки не доходять(
В мене мрія навчитись пекти хліб на заквасці, але все ніяк руки не доходять(
1
Почекуха• 27 февраля в 16:27
Ответ дляАнчо Ус
Гарний у вас хліб вийшов.
В мене мрія навчитись пекти хліб на заквасці, але все ніяк руки не доходять(
В мене мрія навчитись пекти хліб на заквасці, але все ніяк руки не доходять(
Так закваска вона вперше теж формується на дріжджах
Тому хліб на заквасці це маркетинговий хід більше, ніж користь
Тому хліб на заквасці це маркетинговий хід більше, ніж користь
5
Анчо Ус• 27 февраля в 16:32
Ответ дляПочекуха
Так закваска вона вперше теж формується на дріжджах
Тому хліб на заквасці це маркетинговий хід більше, ніж користь
Тому хліб на заквасці це маркетинговий хід більше, ніж користь
Ні, є закваски без дріжджів. В моєї прабабусі саме така і була. Вона її постійно підгодовувала.
2
1
автор
Все буде
• 27 февраля в 16:33
Ответ дляАнчо Ус
Гарний у вас хліб вийшов.
В мене мрія навчитись пекти хліб на заквасці, але все ніяк руки не доходять(
В мене мрія навчитись пекти хліб на заквасці, але все ніяк руки не доходять(
Дякую
.
Я дуже мало хліба їм, мені однієї хлібинки на тиждень вистачить. У чоловіка з бобовими якось не склалось
.
А на заквасці не пробувала також.
. Я дуже мало хліба їм, мені однієї хлібинки на тиждень вистачить. У чоловіка з бобовими якось не склалось
. А на заквасці не пробувала також.
автор
Все буде
• 27 февраля в 16:34
Ответ дляПочекуха
І я пекла минулих вихідних
Мені теж сподобався
Доньці ні
Мені теж сподобався
Доньці ні
Чоловікові теж не зайшов. Але він нічого з бобових не вживає, хіба, що квасолю у борщі)
Губной рояль• 27 февраля в 17:05
Ответ дляАнчо Ус
Ні, є закваски без дріжджів. В моєї прабабусі саме така і була. Вона її постійно підгодовувала.
Закваска це власноруч вирощені дріжджі, ніяк інакше. Тому хліб на заквасці це просто мода.
1
Золота орда• 27 февраля в 18:47
Ответ дляАпрель Ивановна
Діліттся рецептом)
200 мл.воды, , 20 мл.подс.масла, 1 ч.л соли, 2 ч.л сахара, 13 грм. живых дрожжей. 300-350 грм муки. Замесить и дать подойти. 200 градусов на 30 мин.
Почекуха• 27 февраля в 19:01
Ответ дляАнчо Ус
Ні, є закваски без дріжджів. В моєї прабабусі саме така і була. Вона її постійно підгодовувала.
Точно
Але вперше так сказати народжена закваска - це дріжджі і ніяк інакше
Але вперше так сказати народжена закваска - це дріжджі і ніяк інакше
Анчо Ус• 27 февраля в 20:11
Ответ дляПочекуха
Точно
Але вперше так сказати народжена закваска - це дріжджі і ніяк інакше
Але вперше так сказати народжена закваска - це дріжджі і ніяк інакше
Чесно, взагалі не в темі. Але прабабуся використовувала саме свою закваску, а не дріжджі.
От поцікавилася в чата gpt, і так, він каже, що це не одне і те ж саме.
Ось маленька частина в чому саме користь для організму:
• Закваска містить не тільки дріжджі, а й молочнокислі бактерії (Lactobacillus), які додають кислотність і розвивають складніший смак.
• Дріжджі просто піднімають тісто.
• Закваска містить молочнокислі бактерії, які частково розщеплюють глютен, роблять випічку легшою для травлення і можуть знижувати рівень фітинової кислоти (краще засвоєння мінералів).
Якщо хочеш отримати більш автентичний смак, довготривалу користь і натуральний процес ферментації – краще використовувати закваску. Якщо потрібна швидкість і прогнозований результат – дріжджі.
От поцікавилася в чата gpt, і так, він каже, що це не одне і те ж саме.
Ось маленька частина в чому саме користь для організму:
• Закваска містить не тільки дріжджі, а й молочнокислі бактерії (Lactobacillus), які додають кислотність і розвивають складніший смак.
• Дріжджі просто піднімають тісто.
• Закваска містить молочнокислі бактерії, які частково розщеплюють глютен, роблять випічку легшою для травлення і можуть знижувати рівень фітинової кислоти (краще засвоєння мінералів).
Якщо хочеш отримати більш автентичний смак, довготривалу користь і натуральний процес ферментації – краще використовувати закваску. Якщо потрібна швидкість і прогнозований результат – дріжджі.
А_я_ЛОЖУ!• 27 февраля в 21:49
Ответ дляЗолота орда
200 мл.воды, , 20 мл.подс.масла, 1 ч.л соли, 2 ч.л сахара, 13 грм. живых дрожжей. 300-350 грм муки. Замесить и дать подойти. 200 градусов на 30 мин.
Весь объем муки цельнозерновая, без обычной?
Золота орда• 27 февраля в 22:50
Ответ дляА_я_ЛОЖУ!
Весь объем муки цельнозерновая, без обычной?
Да, только цельнозерновая.
1
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта
Похожие темы:
Назад Комментарии к ответу