Я з Вінниці у нас кутя це пшениця ,горіхи,родзинки мак ,цукор і трошки води чи узвару .Так готовила моя бабуся ,мама ,і тепер готую я.Дуже смачно виходить.Кутю обожнюю
Черкащина. У нас рідку завжди готують. Пшениця, перетертий мак з цукром у макітрі, волоські горіхи, розбавлене все водою. Пробувала густу готувати (з родзинками,з халвою)мені просто незвично таке. Але у кожного свої вподобання, звісно В нас в сім´ї тато її готує)
♥️Львів, готую як Ви останні роки, тобто із маковою сумішю, шукаю, що б без ванілі була.Цьогоріч чудова суміш була в Сільпо,з апельсиновими цукатами.
Ой, згадую часи, коли то ще не було так все маркетингово. Купували у бабусь на ринку ’попихану’ пшеницю, мама мені ще наголошувала, щоб запитала, щоб взяла ’попихану’. Промивали її, замочували. То зараз продається вже в пакетиках така, що швидко вариться. Хоча я за звичкою на ніч замочую. Мак у макітрі терли макогоном. Макогон облизувати не можна бо ’чоловік лисий буде’ :))) Трохи сумую за тим. Вже й макогон не знаю навіть де. Треба якось буде собі такий хардкор зробити. Точніше дітям а не собі. Бо й не знають мої такого.