Оскорбляю всячески• Изменено 05 декабря 2024
Вы сами солите красную рыбу и кваш капусту или покупаете готовые?
Если сами- поделитесь рецептом
показать весь текст
1
Плекаю думи• 05 декабря 2024
Муж солит, но скумбрию, не красную.
Я квашу капусту.
В этом году попробовала кимчи (кимчхи) и хочу приготовить ее тоже.
Ее много разновидностей, хочу сделать кимчи с пекинкой и с дайконом.
Я квашу капусту.
В этом году попробовала кимчи (кимчхи) и хочу приготовить ее тоже.
Ее много разновидностей, хочу сделать кимчи с пекинкой и с дайконом.
1
Плекаю думи• 05 декабря 2024
Ответ дляфрау Гітта
Рыбу сама солю. Капусту покупаю.
Покупная капуста часто вкусная, но с уксусом, не квашеная(
Не виправдовуюсь• 05 декабря 2024
Ответ дляПлекаю думи
Муж солит, но скумбрию, не красную.
Я квашу капусту.
В этом году попробовала кимчи (кимчхи) и хочу приготовить ее тоже.
Ее много разновидностей, хочу сделать кимчи с пекинкой и с дайконом.
Я квашу капусту.
В этом году попробовала кимчи (кимчхи) и хочу приготовить ее тоже.
Ее много разновидностей, хочу сделать кимчи с пекинкой и с дайконом.
Я пробувала робити кімчі, але кинула то заняття, бо немає в нас всіх інгредієнтів на справжню кімчі, і умов для зберігання немає, в простому холодильнику вона швидко псується(
Пробувала справжню в Кореї, в нас така точно не вийде)
Пробувала справжню в Кореї, в нас така точно не вийде)
2
Плекаю думи• 05 декабря 2024
Свекровь готовила еще шпроты из салаки (по моему) с черным чаем в духовке, на вкус точно шпроты как с банки, но крупнее и вкуснее
фрау Гітта• 05 декабря 2024
Ответ дляПлекаю думи
Покупная капуста часто вкусная, но с уксусом, не квашеная(
Квашеную покупную беру на рынке - обалденно вкусная и хрустящая)
2
Плекаю думи• 05 декабря 2024
Ответ дляКукарикуууууу
Капусту мама квасит. Красную рыбу не покупаем, нам не по карману.
Мы берем хребты красной рыбы, варим суп с зажаркой, немного картопли, и в конце по желанию плавленый сырок.
1
4
1
Плекаю думи• 05 декабря 2024
Ответ дляЯ_з_Франека
Для риби тільки сіль і цукор, ніяких спецій. Капусту мариновану роблю, треба ще й навчитися квасить
Кажуть, у місячні не можна квасити, а чому не знаю.
1
Плекаю думи• 05 декабря 2024
Ответ дляНе виправдовуюсь
Я пробувала робити кімчі, але кинула то заняття, бо немає в нас всіх інгредієнтів на справжню кімчі, і умов для зберігання немає, в простому холодильнику вона швидко псується(
Пробувала справжню в Кореї, в нас така точно не вийде)
Пробувала справжню в Кореї, в нас така точно не вийде)
Сестра робила у пластиковому судочку на холодному балконі зберігала, начебто добра.
Дивились багато відео про кімчі, як розумію, головне щоб просолився кожен лист та була автентично гостра (багато імбиру, часнику та червоного перцю, бажано кочукару але можна і наш), а ось самі корейці половина додає туди трохи анчоусів чи приправу з них, але це необов´язково, як я зрозуміла.
Дивились багато відео про кімчі, як розумію, головне щоб просолився кожен лист та була автентично гостра (багато імбиру, часнику та червоного перцю, бажано кочукару але можна і наш), а ось самі корейці половина додає туди трохи анчоусів чи приправу з них, але це необов´язково, як я зрозуміла.
Не виправдовуюсь• 05 декабря 2024
Ответ дляПлекаю думи
Сестра робила у пластиковому судочку на холодному балконі зберігала, начебто добра.
Дивились багато відео про кімчі, як розумію, головне щоб просолився кожен лист та була автентично гостра (багато імбиру, часнику та червоного перцю, бажано кочукару але можна і наш), а ось самі корейці половина додає туди трохи анчоусів чи приправу з них, але це необов´язково, як я зрозуміла.
Дивились багато відео про кімчі, як розумію, головне щоб просолився кожен лист та була автентично гостра (багато імбиру, часнику та червоного перцю, бажано кочукару але можна і наш), а ось самі корейці половина додає туди трохи анчоусів чи приправу з них, але це необов´язково, як я зрозуміла.
Не половина, а всі)
Білок обов´язковий для ферментації. Інакше це просто гостра маринована пекінка)
Про зберігання - якщо зробити трошки, то можна і в холодильнику 2-3 тижні тримати.
Але корейці для кімчі спеціальні холодильники купують, там вологість, температура, вентиляція спеціально для того, щоб кімчі весь рік зберігати.
Білок обов´язковий для ферментації. Інакше це просто гостра маринована пекінка)
Про зберігання - якщо зробити трошки, то можна і в холодильнику 2-3 тижні тримати.
Але корейці для кімчі спеціальні холодильники купують, там вологість, температура, вентиляція спеціально для того, щоб кімчі весь рік зберігати.
2
Плекаю думи• 05 декабря 2024
Ответ дляНе виправдовуюсь
Не половина, а всі)
Білок обов´язковий для ферментації. Інакше це просто гостра маринована пекінка)
Про зберігання - якщо зробити трошки, то можна і в холодильнику 2-3 тижні тримати.
Але корейці для кімчі спеціальні холодильники купують, там вологість, температура, вентиляція спеціально для того, щоб кімчі весь рік зберігати.
Білок обов´язковий для ферментації. Інакше це просто гостра маринована пекінка)
Про зберігання - якщо зробити трошки, то можна і в холодильнику 2-3 тижні тримати.
Але корейці для кімчі спеціальні холодильники купують, там вологість, температура, вентиляція спеціально для того, щоб кімчі весь рік зберігати.
Цікаво, квашена капуста ж теж продукт ферментації, але білка немає 🤔 корисні бактерії з´являються іншим чином та запускають процес заквашування.
Загалом, продукти ферментації дуже корисні, шкода що багато людей про це й не знають.
Так само як корисний пектин що утворюється у пастилі або печених яблуках, гарбузі.
Загалом, продукти ферментації дуже корисні, шкода що багато людей про це й не знають.
Так само як корисний пектин що утворюється у пастилі або печених яблуках, гарбузі.
Плекаю думи• 05 декабря 2024
Ответ дляНе виправдовуюсь
Не половина, а всі)
Білок обов´язковий для ферментації. Інакше це просто гостра маринована пекінка)
Про зберігання - якщо зробити трошки, то можна і в холодильнику 2-3 тижні тримати.
Але корейці для кімчі спеціальні холодильники купують, там вологість, температура, вентиляція спеціально для того, щоб кімчі весь рік зберігати.
Білок обов´язковий для ферментації. Інакше це просто гостра маринована пекінка)
Про зберігання - якщо зробити трошки, то можна і в холодильнику 2-3 тижні тримати.
Але корейці для кімчі спеціальні холодильники купують, там вологість, температура, вентиляція спеціально для того, щоб кімчі весь рік зберігати.
Цікава інформація, дякую ❤️
Плекаю думи• 05 декабря 2024
Ответ дляНе виправдовуюсь
Не половина, а всі)
Білок обов´язковий для ферментації. Інакше це просто гостра маринована пекінка)
Про зберігання - якщо зробити трошки, то можна і в холодильнику 2-3 тижні тримати.
Але корейці для кімчі спеціальні холодильники купують, там вологість, температура, вентиляція спеціально для того, щоб кімчі весь рік зберігати.
Білок обов´язковий для ферментації. Інакше це просто гостра маринована пекінка)
Про зберігання - якщо зробити трошки, то можна і в холодильнику 2-3 тижні тримати.
Але корейці для кімчі спеціальні холодильники купують, там вологість, температура, вентиляція спеціально для того, щоб кімчі весь рік зберігати.
До речі, читала що у Кореї, як і в Таї, Японії, не був культивіруваний перець, зокрема гострий (їх завезли пізніше з Америки)
І їм ця гострота настільки сподобалась що перець або гостре стали добавляти усюди, в першу чергу в супи, як том ям чи кімчі тіге.
В них навіть ієрогліф що означає смачний, має інше значення гострий.
І їм ця гострота настільки сподобалась що перець або гостре стали добавляти усюди, в першу чергу в супи, як том ям чи кімчі тіге.
В них навіть ієрогліф що означає смачний, має інше значення гострий.
Угги_в_горошек• 05 декабря 2024
Капусту мама але в неї рецепт на 50 кг
Рибу сама, мені нормально і така
Рибу сама, мені нормально і така
ДелайКак_Я• 05 декабря 2024
Ответ дляПес Патрон
Рыбу солю сама, но так вкусно, как в магазине не получается. Как и нарезать ее тонко.
Бо ви не даєте глутамат натрію )
ДелайКак_Я• 05 декабря 2024
Ответ дляКукарикуууууу
Капусту мама квасит. Красную рыбу не покупаем, нам не по карману.
У вас слайси не продаються?
Досить непогані і бюджетні.
170 гр 1 кг
Досить непогані і бюджетні.
170 гр 1 кг
1
ДелайКак_Я• 05 декабря 2024
Ответ дляБавовна
Девочки поделитесь чем Вы шинкуете капусту? Каким ножом или тёркой или может ещё чем-то?
При срсрі продавались легенькі,але крепкі пластикові шинковки.
Роками користуюсь і від мами забрала.
Ще в м*ясорубці є насадка
Роками користуюсь і від мами забрала.
Ще в м*ясорубці є насадка
Пес Патрон• 05 декабря 2024
Ответ дляНе виправдовуюсь
Сама:
Солю червону рибу
Мариную тюльку
Солю сало
Квашу капусту
Роблю Пелюстку
Роблю моркву по-корейськи
Биті огірки
І ще дуже багато чого роблю сама. Мені спокійніше і смачніше їсти своє, а не куплене - хз як приготоване.
Солю червону рибу
Мариную тюльку
Солю сало
Квашу капусту
Роблю Пелюстку
Роблю моркву по-корейськи
Биті огірки
І ще дуже багато чого роблю сама. Мені спокійніше і смачніше їсти своє, а не куплене - хз як приготоване.
А поделитесь рецептом Пелюстки пожалуйста? Я тут недавно капусту на нее варила, но что-то ничего не получилось.
Бентливуман• 05 декабря 2024
Посол червоної риби: на 1 кг ваги риби 2 стол. ложки солі і 1 стол.л.цукру.- це класичний посол. Можна їсти на наступну добу.
Капуста квашена: 3 кг порізаної капусти, 1 морквина натерта на крупну терку, 1 ст.ложка солі з невеликою гіркою- перемішати все й натрамбувати щільно в 3-літрову банку.
Банку прикрити, наприклад, кульком не щільно і поставити в чисту миску в теплій кімнаті.
Сік буде витікати з банки. Капусту 1-2 рази на день проштрикувати в декількох місцях шашличною паличкою або виделкою і повертати в банку сік, що витік. На 3-й день зранку капуста зазвичай готова (попробувати на смак). Накрити кришкою і поставити в холодильник. Смачного!
Капуста квашена: 3 кг порізаної капусти, 1 морквина натерта на крупну терку, 1 ст.ложка солі з невеликою гіркою- перемішати все й натрамбувати щільно в 3-літрову банку.
Банку прикрити, наприклад, кульком не щільно і поставити в чисту миску в теплій кімнаті.
Сік буде витікати з банки. Капусту 1-2 рази на день проштрикувати в декількох місцях шашличною паличкою або виделкою і повертати в банку сік, що витік. На 3-й день зранку капуста зазвичай готова (попробувати на смак). Накрити кришкою і поставити в холодильник. Смачного!
3
1
Пес Патрон• 06 декабря 2024
Ответ дляДелайКак_Я
Бо ви не даєте глутамат натрію )
А если добавить, то реально вкусно?
ДелайКак_Я• 06 декабря 2024
Ответ дляПес Патрон
А если добавить, то реально вкусно?
Не пробувала (
Астоновитесь!• 06 декабря 2024
В мене один рецепт на засолку капусти, квашених баклажанів, зелених помідорів - нашинкувати, порізати, скласти - ну зрозуміло що кожне в свою тару - і залити розсолом - 50 гр солі на 1.2 літра води. Все ідеальне.
На червону рибу - ст.ложка з горкою солі -дві без горки цукру. На ніч в холодильник. З ранку - сіль змила, у пергамент та знову в холодильник.
Якщо рибка з річки - то тільки сіль, а потім маринад.
На червону рибу - ст.ложка з горкою солі -дві без горки цукру. На ніч в холодильник. З ранку - сіль змила, у пергамент та знову в холодильник.
Якщо рибка з річки - то тільки сіль, а потім маринад.
1
1
Репетиторша• 06 декабря 2024
Ответ дляПлекаю думи
Кажуть, у місячні не можна квасити, а чому не знаю.
В месячные причащаться нельзя. А квасить можна.
Стефанія• 06 декабря 2024
Я покупаю и готовую , но чаще сама делаю .
Рыбу примерно 1:1 соль с сахаром обильно смазываю и в холодильник на сутки .
Капусту примерно так же , но зависит от сорта , заливаю холодной кипяченой водой на день -два под стол и потом в холодное место .
Рыбу примерно 1:1 соль с сахаром обильно смазываю и в холодильник на сутки .
Капусту примерно так же , но зависит от сорта , заливаю холодной кипяченой водой на день -два под стол и потом в холодное место .
Не виправдовуюсь• 06 декабря 2024
Ответ дляПес Патрон
А поделитесь рецептом Пелюстки пожалуйста? Я тут недавно капусту на нее варила, но что-то ничего не получилось.
На Пелюстку точно нічого варити не треба)
Качан капусти десь до 2.5 кг, бажано пласкої, а не круглої. 1 червоний буряк. Часник за смаком - десь 4 великих зубчика для легкої гостринки, і більше, якщо хочеться прям гостренької.
Для маринаду - 1 л води, 50 гр цукру (3 ст л з гіркою) , 35-40 гр солі (2 ст л з великою гіркою). Звісно, пропорції солі і цукру можна міняти, кладіть за своїм смаком.
2-3 лаврових листка, по декілька горошин чорного та духм´яного перцю, можна дрібку коріандра або кмину для пряного смаку.
90 мл (6 ст л) оцету. Якщо додаєте яблучний, винний чи бальзамічний - то на 1/3 більше, бо вони слабші.
Капусту ріжете 3×3 см, буряк тонкими слайсами, часник роздавлюєте ножем.
В чистий бутель кладете шарами слайси буряка, капусту, часник. Повторюєте 3-4 рази.
В воду кладете цукор, сіль, перці, лаврове листя, приправи за смаком. Доводите до кипіння, щоб сіль і цукор розчинились. Вливаєте оцет і зразу виключаєте. Даєте маринаду прохолонути, і заливаєте капусту ТЕПЛИМ маринадом.
Накриваєте марлею або неплотно кришкою, залишаєте при кімнатній температурі хоча б на добу. Потім можна в холодильник.
Качан капусти десь до 2.5 кг, бажано пласкої, а не круглої. 1 червоний буряк. Часник за смаком - десь 4 великих зубчика для легкої гостринки, і більше, якщо хочеться прям гостренької.
Для маринаду - 1 л води, 50 гр цукру (3 ст л з гіркою) , 35-40 гр солі (2 ст л з великою гіркою). Звісно, пропорції солі і цукру можна міняти, кладіть за своїм смаком.
2-3 лаврових листка, по декілька горошин чорного та духм´яного перцю, можна дрібку коріандра або кмину для пряного смаку.
90 мл (6 ст л) оцету. Якщо додаєте яблучний, винний чи бальзамічний - то на 1/3 більше, бо вони слабші.
Капусту ріжете 3×3 см, буряк тонкими слайсами, часник роздавлюєте ножем.
В чистий бутель кладете шарами слайси буряка, капусту, часник. Повторюєте 3-4 рази.
В воду кладете цукор, сіль, перці, лаврове листя, приправи за смаком. Доводите до кипіння, щоб сіль і цукор розчинились. Вливаєте оцет і зразу виключаєте. Даєте маринаду прохолонути, і заливаєте капусту ТЕПЛИМ маринадом.
Накриваєте марлею або неплотно кришкою, залишаєте при кімнатній температурі хоча б на добу. Потім можна в холодильник.
3
Задолбулька• 27 декабря 2024
Ответ дляКукарикуууууу
Капусту мама квасит. Красную рыбу не покупаем, нам не по карману.
Шматочки червоної риби— 300-400 гривень за кг.
Можна взяти грам 300 на 100 гривень та засолити. Там багато вийде, щоб бутерброди зробити.
Можна взяти грам 300 на 100 гривень та засолити. Там багато вийде, щоб бутерброди зробити.
2
Задолбулька• 27 декабря 2024
Ответ дляДелайКак_Я
У вас слайси не продаються?
Досить непогані і бюджетні.
170 гр 1 кг
Досить непогані і бюджетні.
170 гр 1 кг
Такі дешеві?
Це де Ви брали?
Це де Ви брали?
ДелайКак_Я• 27 декабря 2024
Ответ дляЗадолбулька
Такі дешеві?
Це де Ви брали?
Це де Ви брали?
В себе в магазині. Коломия
1
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта
Похожие темы:
Назад Комментарии к ответу