Мішечок щастя• Изменено 31 декабря 2024
Відтоплюю сир, ще погріти?
Вдруге відтоплюю.прогріла до мінімуму потім вимкнула, ще погріти чи достатньо. Не хочу перетопити
2
После шести ни-ни• 31 декабря 2024
Ответ дляБринзолетта
Ви в духовці? Клас
О це смакота
О це смакота
Смакота,якщо молоко коров´яче,а не з порошка.
3
автор
Мішечок щастя
• 31 декабря 2024
Ответ дляБринзолетта
Ви в духовці? Клас
О це смакота
О це смакота
Ну так, молоко купити я можу, а кисломолочний у цієї ж молочниці під замовлення(зима, мало молока ), розбирають. То так я вже зібрала сметану, і буде сир, сироватка. Це вдруге роблю, перший раз перетримала, тепер слідкую уважно
Бринзолетта• 31 декабря 2024
Ответ дляПосле шести ни-ни
Смакота,якщо молоко коров´яче,а не з порошка.
За 42 роки жодного разу не вживала молоко з магазину, корови немає але є де купити ідальне молоко
автор
Мішечок щастя
• 31 декабря 2024
Ответ дляПосле шести ни-ни
Смакота,якщо молоко коров´яче,а не з порошка.
Коров´яче.
.
.
Бринзолетта• 31 декабря 2024
Ответ дляМішечок щастя
Ну так, молоко купити я можу, а кисломолочний у цієї ж молочниці під замовлення(зима, мало молока ), розбирають. То так я вже зібрала сметану, і буде сир, сироватка. Це вдруге роблю, перший раз перетримала, тепер слідкую уважно
Ви з топленого молока не готували? Я все хочу спробувати.
автор
Мішечок щастя
• 31 декабря 2024
Ответ дляБринзолетта
За 42 роки жодного разу не вживала молоко з магазину, корови немає але є де купити ідальне молоко
Я теж надаю перевагу домашнім молочним продуктам. Роблю різне. Купую молоко, а далі під на трій. Найбільше люблю бринзу робити, там простіше ніж з кисломолочним сиром. А от пряжене купую. Переїхала, тут молоко є, а різного з молока малувато. На роботу люблю брати чи снідати сир
автор
Мішечок щастя
• 31 декабря 2024
Ответ дляБринзолетта
Ви з топленого молока не готували? Я все хочу спробувати.
Ряжанка з топленого класна. А сир навіть не думала . В пряженому вже трошки не той казеїн після термообообки, не знаю який тоді буде сир
Мира всем• 31 декабря 2024
І воно коли відтоплюється, то банка така наче зелена стає, світиться красиво.
В мене стерлось попереднє повідомлення. Моїмама з бабусею(мали корови) коли відтоплювали то сиру в банкі лишаллсь на 2/3. Ваш я б ще погріла.
В мене стерлось попереднє повідомлення. Моїмама з бабусею(мали корови) коли відтоплювали то сиру в банкі лишаллсь на 2/3. Ваш я б ще погріла.
Бринзолетта• 31 декабря 2024
Ответ дляМішечок щастя
Ряжанка з топленого класна. А сир навіть не думала . В пряженому вже трошки не той казеїн після термообообки, не знаю який тоді буде сир
Спстерігаю за однією дівчиною в неї корова, вона готує і навіть рецептом доділилася.
Наче не важко
Наче не важко
автор
Мішечок щастя
• 31 декабря 2024
Ответ дляБринзолетта
За 42 роки жодного разу не вживала молоко з магазину, корови немає але є де купити ідальне молоко
Для мене пошук якісного молока в новому місці як полювання чи рибальство. Я пробую на смак сметану і сир в молочниці, якщо мій смак, немає специфічного післясмаку, тоді беру молоко, потім спостерігаю за ним вдома, яке в банці, скільки може зберігатися в холодильнику(якісне довго зберігпється) і тоді іду і беру 5-6л, бо треба то сир, то бринза, то сметана
автор
Мішечок щастя
• 31 декабря 2024
Ответ дляМира всем
І воно коли відтоплюється, то банка така наче зелена стає, світиться красиво.
В мене стерлось попереднє повідомлення. Моїмама з бабусею(мали корови) коли відтоплювали то сиру в банкі лишаллсь на 2/3. Ваш я б ще погріла.
В мене стерлось попереднє повідомлення. Моїмама з бабусею(мали корови) коли відтоплювали то сиру в банкі лишаллсь на 2/3. Ваш я б ще погріла.
От я теж думаю, що можна трошки включити духовку
автор
Мішечок щастя
• 31 декабря 2024
Ответ дляМира всем
І воно коли відтоплюється, то банка така наче зелена стає, світиться красиво.
В мене стерлось попереднє повідомлення. Моїмама з бабусею(мали корови) коли відтоплювали то сиру в банкі лишаллсь на 2/3. Ваш я б ще погріла.
В мене стерлось попереднє повідомлення. Моїмама з бабусею(мали корови) коли відтоплювали то сиру в банкі лишаллсь на 2/3. Ваш я б ще погріла.
От бринзу легко робити. А коло творогу треба потанцювати. Я би творг купувала (молочник привозить обезжирений, бо сепарує вершки, дуже якісні продукти в нього), але поки з ма, сир і вершки під замовлення, раз на тиждень, то треба робити самостійно
Кондуктор трамвая• 31 декабря 2024
Ответ дляМішечок щастя
От бринзу легко робити. А коло творогу треба потанцювати. Я би творг купувала (молочник привозить обезжирений, бо сепарує вершки, дуже якісні продукти в нього), але поки з ма, сир і вершки під замовлення, раз на тиждень, то треба робити самостійно
Ви десь ближче до західної живете?
У 2022 жили у Хмельницькій області. Купити нормальний домашній творог, до якого ми звикли, виявилося проблемою. Увесь після сепаратора, несмачний(( Коли пару бабусь виносили на базар звичайний - розмітали за декілька хвилин.
У 2022 жили у Хмельницькій області. Купити нормальний домашній творог, до якого ми звикли, виявилося проблемою. Увесь після сепаратора, несмачний(( Коли пару бабусь виносили на базар звичайний - розмітали за декілька хвилин.
автор
Мішечок щастя
• 31 декабря 2024
Ответ дляКондуктор трамвая
Ви десь ближче до західної живете?
У 2022 жили у Хмельницькій області. Купити нормальний домашній творог, до якого ми звикли, виявилося проблемою. Увесь після сепаратора, несмачний(( Коли пару бабусь виносили на базар звичайний - розмітали за декілька хвилин.
У 2022 жили у Хмельницькій області. Купити нормальний домашній творог, до якого ми звикли, виявилося проблемою. Увесь після сепаратора, несмачний(( Коли пару бабусь виносили на базар звичайний - розмітали за декілька хвилин.
Ні посьолок в передмісті Миколаєва. Я з Київщини, де кисломолочна і молочні продукти в великому асортименті. На Хмельниччині , Чернівеччині зовсім не смачний сир, але це для нас , вони свій люблять і за ним в Києві сумують, це я теж добре знаю
1
автор
Мішечок щастя
• 31 декабря 2024
Ответ для_Helenn_
Смачний сир буде. Я часто літом собі роблю.
Так треба собі догоджати смачненьким, я магазинний сир ні разу не купувала, чогось не довіряю, що то кисломолочний сир за класичною технологією.
рукиЖимолости• 31 декабря 2024
Ответ дляМішечок щастя
От бринзу легко робити. А коло творогу треба потанцювати. Я би творг купувала (молочник привозить обезжирений, бо сепарує вершки, дуже якісні продукти в нього), але поки з ма, сир і вершки під замовлення, раз на тиждень, то треба робити самостійно
напишіть, будь ласка, як робите бринзу...
що до сиру - я робили його, прогрівала, занурюючи банку у воду. Отже - вода кипить хв 15 - 20, потім вимикаю і він стоить на ’бані’ поки зовсім не охолоне. Але з часом можно експерементувати, бувало що забула за процес, и більше години воно кипіло, але сир був лише більш щільний але добрий все одно.
що до сиру - я робили його, прогрівала, занурюючи банку у воду. Отже - вода кипить хв 15 - 20, потім вимикаю і він стоить на ’бані’ поки зовсім не охолоне. Але з часом можно експерементувати, бувало що забула за процес, и більше години воно кипіло, але сир був лише більш щільний але добрий все одно.
автор
Мішечок щастя
• 31 декабря 2024
Ответ длярукиЖимолости
напишіть, будь ласка, як робите бринзу...
що до сиру - я робили його, прогрівала, занурюючи банку у воду. Отже - вода кипить хв 15 - 20, потім вимикаю і він стоить на ’бані’ поки зовсім не охолоне. Але з часом можно експерементувати, бувало що забула за процес, и більше години воно кипіло, але сир був лише більш щільний але добрий все одно.
що до сиру - я робили його, прогрівала, занурюючи банку у воду. Отже - вода кипить хв 15 - 20, потім вимикаю і він стоить на ’бані’ поки зовсім не охолоне. Але з часом можно експерементувати, бувало що забула за процес, и більше години воно кипіло, але сир був лише більш щільний але добрий все одно.
Тобто в воду киплячу ставити банку? Знаю за таку баню, але все забуваю спробувати.
Для бринзи я купую рідкий фермент вет аптеці.
Зручно бо легко відділити дозу ферменту звичайним шприцом.. Натуральний, Зберігається роками, консервант звичайна сіль. Рецепт брала на сайті виробника, але достатньо в інтернеті. З 5л молока десь 900 грам бринзи плюс класна, солодка сироватка (скисає потім, я ще п´ю солодкою). Молоко беру вечірнє. Не додаю кальцій хлориду, не бачу великого сенсу, то для промислових масштабів. Ферменту іде 1мл на 1л молока, можна додавати в молоко сметану чи іншу закваску. Це в двух словах . Я спочатку роблю головки, а вже потім солю і загортаю в звичайний пергамент/не силіконовий/, ставлю в холодильник просолюватися.
Для бринзи я купую рідкий фермент вет аптеці.
Зручно бо легко відділити дозу ферменту звичайним шприцом.. Натуральний, Зберігається роками, консервант звичайна сіль. Рецепт брала на сайті виробника, але достатньо в інтернеті. З 5л молока десь 900 грам бринзи плюс класна, солодка сироватка (скисає потім, я ще п´ю солодкою). Молоко беру вечірнє. Не додаю кальцій хлориду, не бачу великого сенсу, то для промислових масштабів. Ферменту іде 1мл на 1л молока, можна додавати в молоко сметану чи іншу закваску. Це в двух словах . Я спочатку роблю головки, а вже потім солю і загортаю в звичайний пергамент/не силіконовий/, ставлю в холодильник просолюватися.
1
автор
Мішечок щастя
• 31 декабря 2024
Ответ для_Helenn_
Нема магазинного .Я минулого року зимою перепробувала весь асортимент. Навіть приблизно схожого немає.
Ну от. То для чого себе обманювати, коли собі зробити можна, процес переробки молока в інші продукти не складний. Добре, що ще є доступним коровяче цільне молоко
Ответ дляМішечок щастя
Ну от. То для чого себе обманювати, коли собі зробити можна, процес переробки молока в інші продукти не складний. Добре, що ще є доступним коровяче цільне молоко
Не складний,але іноді довготривалий. Ну і тварини не цілий рік дояться. У нас кози свекор тримає. Мені не вистачило замороженого сиру тоді,от і шукала більш -менш схожий за смаком в магазинах. В цьому році заздалегідь вже почала заморожувати сир кисломолочний,масло,молоко і сулугуні для бутербродів і піци
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта
Похожие темы:
Назад Комментарии к ответу