Фіфачка• 11 ноября в 13:15
це хороше масло ГХІ?
Такого ще не купувала.
можливо хтось з вас підкаже інформацію.
можливо хтось з вас підкаже інформацію.
показать весь текст
1
Мейк-ап форева• 11 ноября в 15:13
Ответ дляСкоро_вчера
Ну перш ніж це заявляти, ви б хоч трохи вивчили історію. Це по-перше. По друге, маючи одну корову на велику сім´ю, а тоді переважали великі сім´ї, особо й не було що топити. Бо все з´їдалося/перероблялося ще до масла, яке й так могли пречудово використати, а не зменшувати його об´єм забираючи корисний білок.
Але я впевнена, що з вами розмовляти, що об стінку горохом
Але я впевнена, що з вами розмовляти, що об стінку горохом
А я впевнена, що з Вами. До побачення.
Скоро_вчера• 11 ноября в 15:14
Ответ дляМейк-ап форева
А я впевнена, що з Вами. До побачення.
Хай щастить!
Мейк-ап форева• 11 ноября в 15:14
Ответ дляЗабежАЛОЧКА
В мене теж немає корови і в бабусі не було
Купую домашнє масло і готую топлене
Купую домашнє масло і готую топлене
Я теж готую, як я написала вище, для вірменів це традиційне.
1
1
ЗабежАЛОЧКА• 11 ноября в 15:17
Ответ дляМейк-ап форева
Я теж готую, як я написала вище, для вірменів це традиційне.
Для українців теж.
Тут як пишуть, що це ’ віяння моди’ мене дуже смішить. Топлене масло навіть є в старих рецептах української кухні
Тут як пишуть, що це ’ віяння моди’ мене дуже смішить. Топлене масло навіть є в старих рецептах української кухні
1
1
Скоро_вчера• 11 ноября в 15:20
Ответ дляЗабежАЛОЧКА
Для українців теж.
Тут як пишуть, що це ’ віяння моди’ мене дуже смішить. Топлене масло навіть є в старих рецептах української кухні
Тут як пишуть, що це ’ віяння моди’ мене дуже смішить. Топлене масло навіть є в старих рецептах української кухні
Що готувалося на топленому маслі? Борщ? Покажіть ваші старі рецепти
2
1
автор
Фіфачка
• 11 ноября в 15:20
Ответ дляЗабежАЛОЧКА
В мене теж немає корови і в бабусі не було
Купую домашнє масло і готую топлене
Купую домашнє масло і готую топлене
розкажіть як ви це робите?
ЗабежАЛОЧКА• 11 ноября в 15:21
Ответ дляСкоро_вчера
Що готувалося на топленому маслі? Борщ? Покажіть ваші старі рецепти
Все куди потрібно жир.
Олію соняшникову масово почали виготовляти на початку 20ст.
До цього люди в їжу вживали топлене масло і смалець, сало.
Олію соняшникову масово почали виготовляти на початку 20ст.
До цього люди в їжу вживали топлене масло і смалець, сало.
2
1
ничевока• 11 ноября в 15:21
Ответ дляЗабежАЛОЧКА
Пам´ятаю ще свою прабабусю в якої завжди стояли глечики з топленим маслом.
Вона 1900 року народження
І бабуся рлзповідала, що таке масло і смалець використовували завжди.
Вона 1900 року народження
І бабуся рлзповідала, що таке масло і смалець використовували завжди.
А у нас, навпаки, я не пам´ятаю, щоб використовували топлене масло. Смалець був в першу чергу, масло домашнє, олія.
1
1
ЗабежАЛОЧКА• 11 ноября в 15:23
Ответ дляничевока
А у нас, навпаки, я не пам´ятаю, щоб використовували топлене масло. Смалець був в першу чергу, масло домашнє, олія.
Олію почали виготовляти масово на Полтавщині на початку 20 ст.
До того їли масло і смалець
До того їли масло і смалець
2
1
ничевока• 11 ноября в 15:23
Ответ дляСкоро_вчера
А в моєї не стояло. Стояли глечики зі смальцем. На смальці смажили борщ, картоплю та інші національні блюда
О, саме так було у моїх бабусь. Просто смалець, смалець зі шкварками.
1
Скоро_вчера• 11 ноября в 15:25
Ответ дляЗабежАЛОЧКА
Все куди потрібно жир.
Олію соняшникову масово почали виготовляти на початку 20ст.
До цього люди в їжу вживали топлене масло і смалець, сало.
Олію соняшникову масово почали виготовляти на початку 20ст.
До цього люди в їжу вживали топлене масло і смалець, сало.
Ні. Всюди, куди потрібно було жир - смалець! Або смажене сало.
Ви мені так і не показали український рецепт
Ви мені так і не показали український рецепт
2
1
ЗабежАЛОЧКА• 11 ноября в 15:25
Ответ дляничевока
О, саме так було у моїх бабусь. Просто смалець, смалець зі шкварками.
Ну я не пишу про вподобання окремої сім´ї
Пишу що топлене масло зовсім не маркетинг зараз, а просто забуте старе
Пишу що топлене масло зовсім не маркетинг зараз, а просто забуте старе
2
1
ЗабежАЛОЧКА• 11 ноября в 15:28
Ответ дляСкоро_вчера
Ні. Всюди, куди потрібно було жир - смалець! Або смажене сало.
Ви мені так і не показали український рецепт
Ви мені так і не показали український рецепт
Помиляєтесь. Масло Топлене використовували в кухні.
Скоро_вчера• 11 ноября в 15:32
Ответ дляЗабежАЛОЧКА
Помиляєтесь. Масло Топлене використовували в кухні.
Тобто рецепта так і не буде?
Помиляєтесь ви. Всюди використовували смалець та смалець. Масло вершкове використовували менше, а топлене -ще менше. І я не заперечує його існування в українській кухні.
Помиляєтесь ви. Всюди використовували смалець та смалець. Масло вершкове використовували менше, а топлене -ще менше. І я не заперечує його існування в українській кухні.
2
1
1
ЗабежАЛОЧКА• 11 ноября в 15:33
Ответ дляСкоро_вчера
Тобто рецепта так і не буде?
Помиляєтесь ви. Всюди використовували смалець та смалець. Масло вершкове використовували менше, а топлене -ще менше. І я не заперечує його існування в українській кухні.
Помиляєтесь ви. Всюди використовували смалець та смалець. Масло вершкове використовували менше, а топлене -ще менше. І я не заперечує його існування в українській кухні.
Бідні використовували здебільшого смалець.
Рецепти є навіть в творах українських письменників.
Рецепти є навіть в творах українських письменників.
1
1
Скоро_вчера• 11 ноября в 15:34
Ответ дляЗабежАЛОЧКА
Бідні використовували здебільшого смалець.
Рецепти є навіть в творах українських письменників.
Рецепти є навіть в творах українських письменників.
Який твір почитати? Де борщ варять на топленому маслі?
1
ЗабежАЛОЧКА• 11 ноября в 15:34
Ответ дляСкоро_вчера
Який твір почитати? Де борщ варять на топленому маслі?
Топлене масло в Україні традиційно використовувалося в селянській кухні для смаження, приготування каш та бутербродів завдяки його високій температурі димлення, яка дозволяє смажити продукти без утворення шкідливих речовин. Воно також мало лікувальне застосування в народній медицині, зокрема для загоєння ран та лікування застуди, завдяки антибактеріальним властивостям.
1
Мейк-ап форева• 11 ноября в 15:50
Ответ дляЗабежАЛОЧКА
Топлене масло в Україні традиційно використовувалося в селянській кухні для смаження, приготування каш та бутербродів завдяки його високій температурі димлення, яка дозволяє смажити продукти без утворення шкідливих речовин. Воно також мало лікувальне застосування в народній медицині, зокрема для загоєння ран та лікування застуди, завдяки антибактеріальним властивостям.
Для випічки теж, нарівні зі смальцем, білий казеїновий осад, що лишається під час приготування топленого масла, теж ішов у випічку.
1
Ро30BbIu_CJIoHuK• 11 ноября в 16:53
Люди, мені здається, ви тут самі себе плутаєте. Сто відсотків топлене масло було давно, але от чи воно було саме топлене (просто перетопили і все), чи саме гхі (тобто жир зливали, весь осад викидали)- це треба спитати у більш старого покоління. Якщо в когось є бабусі 80+ було б цікаво почути їх рецепти, як вони то робили.
1
Мейк-ап форева• 11 ноября в 17:20
Ответ дляРо30BbIu_CJIoHuK
Люди, мені здається, ви тут самі себе плутаєте. Сто відсотків топлене масло було давно, але от чи воно було саме топлене (просто перетопили і все), чи саме гхі (тобто жир зливали, весь осад викидали)- це треба спитати у більш старого покоління. Якщо в когось є бабусі 80+ було б цікаво почути їх рецепти, як вони то робили.
Я вже написала, осад темний викидали, білий білковий осад ішов на випічку. Українська моя бабуся 28 р.н. робила так само, як її матір і баба. Вірменська бабуся казеїновий осад використовувала для начинки в гату.
1
Мейк-ап форева• 11 ноября в 17:27
Ответ дляРо30BbIu_CJIoHuK
Люди, мені здається, ви тут самі себе плутаєте. Сто відсотків топлене масло було давно, але от чи воно було саме топлене (просто перетопили і все), чи саме гхі (тобто жир зливали, весь осад викидали)- це треба спитати у більш старого покоління. Якщо в когось є бабусі 80+ було б цікаво почути їх рецепти, як вони то робили.
Рецепт: довго топиться масло, піна знімається (не одразу). Коли стає прозорим і випадає осад, зливається масло, білий осад на випічку, той темний, що припікся, викидається. Чи так само готується гхі не маю поняття, але по ідеї має готуватися так само, як йому ще готуватися.
ГейСюда• 11 ноября в 17:28
Ответ дляПенек Возмездия
Потому что хранится дольше. То это не значит, что оно полезно.
Довше зберігається, значить,не окисляється швидко. Плюс висока температура димлення
Ро30BbIu_CJIoHuK• 11 ноября в 17:35
Ответ дляМейк-ап форева
Рецепт: довго топиться масло, піна знімається (не одразу). Коли стає прозорим і випадає осад, зливається масло, білий осад на випічку, той темний, що припікся, викидається. Чи так само готується гхі не маю поняття, але по ідеї має готуватися так само, як йому ще готуватися.
Ну гхі я так розумію - це все жовте прозоре. До осаду. Весь осад викидається. По суті, жовте - то жир. Смалець - це теж жир. Жири в помірній кількості потрібні організму, звісно що без перебільшення. Може ті індуси його ложками їли, то звичайно на серце буде не добре
Мейк-ап форева• 11 ноября в 17:42
Ответ дляРо30BbIu_CJIoHuK
Ну гхі я так розумію - це все жовте прозоре. До осаду. Весь осад викидається. По суті, жовте - то жир. Смалець - це теж жир. Жири в помірній кількості потрібні організму, звісно що без перебільшення. Може ті індуси його ложками їли, то звичайно на серце буде не добре
Так індійці взагалі все їдять смажене і дуже жирне, фрітюр весь час, може, там не в маслі справа.
2
1
Скоро_вчера• 11 ноября в 22:40
Ответ дляЗабежАЛОЧКА
Топлене масло в Україні традиційно використовувалося в селянській кухні для смаження, приготування каш та бутербродів завдяки його високій температурі димлення, яка дозволяє смажити продукти без утворення шкідливих речовин. Воно також мало лікувальне застосування в народній медицині, зокрема для загоєння ран та лікування застуди, завдяки антибактеріальним властивостям.
Усе змішалось: коні, люди
Це ж які бутерброди використовували здавна?
А точка димлення селян так взагалі менш за все турбувала. Тоді і слів таких не знали. Кажу ж, жертва маркетингу
І читайте по буквах: я не заперечую існування топленого масла в давні часи. Але не було воно аж таким поширеним, яким ви хочете тут показати і навіть нав´язати.
Це ж які бутерброди використовували здавна?
А точка димлення селян так взагалі менш за все турбувала. Тоді і слів таких не знали. Кажу ж, жертва маркетингу
І читайте по буквах: я не заперечую існування топленого масла в давні часи. Але не було воно аж таким поширеним, яким ви хочете тут показати і навіть нав´язати.
1
1
ЗабежАЛОЧКА• 11 ноября в 22:43
Ответ дляСкоро_вчера
Усе змішалось: коні, люди
Це ж які бутерброди використовували здавна?
А точка димлення селян так взагалі менш за все турбувала. Тоді і слів таких не знали. Кажу ж, жертва маркетингу
І читайте по буквах: я не заперечую існування топленого масла в давні часи. Але не було воно аж таким поширеним, яким ви хочете тут показати і навіть нав´язати.
Це ж які бутерброди використовували здавна?
А точка димлення селян так взагалі менш за все турбувала. Тоді і слів таких не знали. Кажу ж, жертва маркетингу
І читайте по буквах: я не заперечую існування топленого масла в давні часи. Але не було воно аж таким поширеним, яким ви хочете тут показати і навіть нав´язати.
О ,як вона тепер заспівала
Коли не тільки я написала, що топлене масло в Україні давно є.
І читайте по буквах: Якщо ви чогось не знаєте, це не означає, що цього не існувало до вас.
Коли не тільки я написала, що топлене масло в Україні давно є.
І читайте по буквах: Якщо ви чогось не знаєте, це не означає, що цього не існувало до вас.
1
1
Скоро_вчера• 11 ноября в 22:59
Ответ дляЗабежАЛОЧКА
О ,як вона тепер заспівала
Коли не тільки я написала, що топлене масло в Україні давно є.
І читайте по буквах: Якщо ви чогось не знаєте, це не означає, що цього не існувало до вас.
Коли не тільки я написала, що топлене масло в Україні давно є.
І читайте по буквах: Якщо ви чогось не знаєте, це не означає, що цього не існувало до вас.
Заспівала? Та може це ви щось не те співаєте? Ви тут мені ШІ весь час копіпастите, то хоч спитали, що таке топлене масло та гхі. І так, жертва маркетингу, ви то купляєте гхі
1
1
ЗабежАЛОЧКА• 11 ноября в 23:02
Ответ дляСкоро_вчера
Заспівала? Та може це ви щось не те співаєте? Ви тут мені ШІ весь час копіпастите, то хоч спитали, що таке топлене масло та гхі. І так, жертва маркетингу, ви то купляєте гхі
Я роблю сама топлене масло як робили його українські жінки і 100 років тому
Скоро_вчера• 11 ноября в 23:07
Ответ дляЗабежАЛОЧКА
Я роблю сама топлене масло як робили його українські жінки і 100 років тому
Топлене масло це не гхі. По перше. По друге, ви робите зі звичайного масла. Ви ж доводили, що ’ще до появи сучасних технологій виробництва вершкового масла’.
То з якого курдюка ваше топлене масло? Ви ж за давніми технологіями робите, так?
То з якого курдюка ваше топлене масло? Ви ж за давніми технологіями робите, так?
1
1
ЗабежАЛОЧКА• 11 ноября в 23:09
Ответ дляСкоро_вчера
Топлене масло це не гхі. По перше. По друге, ви робите зі звичайного масла. Ви ж доводили, що ’ще до появи сучасних технологій виробництва вершкового масла’.
То з якого курдюка ваше топлене масло? Ви ж за давніми технологіями робите, так?
То з якого курдюка ваше топлене масло? Ви ж за давніми технологіями робите, так?
Чоловіка свого йдіть зайобуйте.
1
1
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Похожие темы:
Назад Комментарии к ответу