Невгамовна шахиня• Изменено 04 мая в 01:56
Чому людей не влаштовує звичайна паска?
Шось там мудрують, ліплять якесь печиво зверху, снікерси, мармелади. Тобі що, мало звичайної паски класичної, як бабуся робила? Гоголь-моголь, родзинки, цвітаста присипка і більш нічого. Наколоти чаю і сиди кайфуй від класики. Ні, треба ж показати, шо ти сама крута і оригінальна в церкві зі своєю понтовою паскою.
показать весь текст
Зробіть вибір:
вже голосів:
781
Я за класику
Я за оригінальність і понти
64
29
19
3
Брюльтик• 04 мая в 15:47
Ну зараз не носять сукні, як носили наші бабусі, хустинки, усе не стоїть на місці і розвивається!
Моя мама любить пекти, і завжди щось новеньке! А не таке як пекла бабуся чи ще хтось. Яка ваша справа до інших? Вам подобається класика, робіть її.
Моя мама любить пекти, і завжди щось новеньке! А не таке як пекла бабуся чи ще хтось. Яка ваша справа до інших? Вам подобається класика, робіть її.
1
Брюльтик• 04 мая в 15:47
Ответ дляCarin
Пусть дамы самовыражаются как хотят, главное, чтобы до мракобесия не доходило. Больше энергии уйдет в полезном направлении.
Саме слово мракобесіє стосовно пасок - вже мракобесіє
Ответ дляБрюльтик
Саме слово мракобесіє стосовно пасок - вже мракобесіє
Наверное, надо разъяснять )
Реакционное, крайне враждебное отношение к просвещению, образованию и науке, КО ВСЕМУ НОВОМУ, ПЕРЕДОВОМУ
Имелось в виду, что за украшенные нетрадиционно, в новом стиле паски бить лицо не надо.
Хотя и ’без бесовщины’ тоже желательно.
Реакционное, крайне враждебное отношение к просвещению, образованию и науке, КО ВСЕМУ НОВОМУ, ПЕРЕДОВОМУ
Имелось в виду, что за украшенные нетрадиционно, в новом стиле паски бить лицо не надо.
Хотя и ’без бесовщины’ тоже желательно.
ТихоЯ• 04 мая в 16:32
Ответ дляНевгамовна шахиня
Того шо я за незмінність традицій, що переходили від покоління до покоління. А тут - на тобі, снікерси вона ліпить, гоголь-моголь їй не такий
Та хай ліпить, а ви не ліпіть. Я снікерси не ліплю, але шоколадні яйця, гнізда, що діят цікаво, чому б ні. Умовна вона ж не фукає на ваш декор.
1
Плету интриги• 04 мая в 16:41
Ответ дляСиликоночка
А в церкви происходит отбор пасок , которые можно святить , по внешнему виду ?
Там для этого есть специальные бабци
2
КараПузовна• 04 мая в 16:51
А ви, як бабуся, підете святити без трусів, поперете руками, все як бабуся?
1
КараПузовна• 04 мая в 16:52
Раніше пшоно фарбували, ви, як бабуся, по традиціям уже нафарбували, покажіть свою паску
2
КараПузовна• 04 мая в 16:53
Ответ дляИграю у края
очень в духе религиозных вирян, развести срачок из-за кулича)
Кулічики накекують песики і загрібають потім
РокерША• 04 мая в 17:52
Ответ дляДелиВерка
Люблю бути оригінальною.
Тому глазур із желе ))))
Тому глазур із желе ))))
Из бычьих яиц попробуйте. Будете самая оригинальная.
РокерША• 04 мая в 17:53
Ответ дляНевгамовна шахиня
Того шо я за незмінність традицій, що переходили від покоління до покоління. А тут - на тобі, снікерси вона ліпить, гоголь-моголь їй не такий
Я тоже не понимаю этих понтов. Я за классическую паску. Глазурь, присыпка. Все.
2
LoveYouOrNot• 04 мая в 19:24
Ответ дляДайте вподобайок
Так немає чітких інструкцій.100-150 років тому і борщ був іншим, і хліб.Кожне покоління щось своє вносить. Моя бабуся казала, що в її сім´ї заведено було пекти паску здобну за рахунок великої кількості яєць, але не солодку, щоб їсти її з шинкою чи ковбасою. Але часи змінюються, паска зараз на десерт іде, а не замість хліба.
Ми їмо солодкі з маслом, шинкою і хріном. Мммм...
1
Ответ дляДайте вподобайок
Так немає чітких інструкцій.100-150 років тому і борщ був іншим, і хліб.Кожне покоління щось своє вносить. Моя бабуся казала, що в її сім´ї заведено було пекти паску здобну за рахунок великої кількості яєць, але не солодку, щоб їсти її з шинкою чи ковбасою. Але часи змінюються, паска зараз на десерт іде, а не замість хліба.
Вперше чую, що колись паска була несолодкою. В якій частині України була така традиція/ рецепт?
1
Играю_на_кларнете• 04 мая в 20:11
Ответ дляSanechko
Вперше чую, що колись паска була несолодкою. В якій частині України була така традиція/ рецепт?
Чернігівщина. Паску пекли не дуже солодкою, бо Їли з ковбасами та запеченим салом.
3
1
Играю_на_кларнете• 04 мая в 20:19
Ответ дляSanechko
Не знала. Я з Ц У.
У нас паска мала бути здобною та солодкою
У нас паска мала бути здобною та солодкою
я в дитинстві не любила це свято. бабуся піч не топила і приходилось їсти тільки не солодкі паски, м ясо та сало.
Мишка-шалунишка• 04 мая в 20:27
Ответ дляУкраиночка
Я люблю щоб було смачно, а чим воно прикрашено то вторинне). Подобаються коломбо, панетоне з начінками з крему.
Сама пеку легкі і воздушні, не жирні, вчора почитала що то не справжні паски, а треба щоб і сметани і масла і яєць багато. Ну а мені таке тісто гливке. Зверху ніякою присипки і фігурок, просто легка глазур з лимону, пудри і коньяку). Тому скільки людей стільки і думок, комусь ті снікерси зверху др вподоби🤷🏼♀️
Сама пеку легкі і воздушні, не жирні, вчора почитала що то не справжні паски, а треба щоб і сметани і масла і яєць багато. Ну а мені таке тісто гливке. Зверху ніякою присипки і фігурок, просто легка глазур з лимону, пудри і коньяку). Тому скільки людей стільки і думок, комусь ті снікерси зверху др вподоби🤷🏼♀️
Поділиться, будь ласка, своїм рецептом легкої паски та глазурі до неї
Уравнобешенная• 04 мая в 20:48
Ответ дляSanechko
Вперше чую, що колись паска була несолодкою. В якій частині України була така традиція/ рецепт?
Закарпатська традиція. Закарпатська паска схожа на коровай і вражає насамперед декором. Жодних кольорових посипок чи глазурі нема — тільки завитки з тіста різних форм: квіти, коси, віночки, хрести, сонце, місяць. Паски слугують не лише їжею, а й оберегом.
На відміну від більшості регіонів України, де паска традиційно є солодкою, закарпатська виступає як білий хліб з високоякісного борошна, яке колись вважалося розкішшю. Це борошно називали «петльованим», і це означало, що воно вищого ґатунку.
На відміну від більшості регіонів України, де паска традиційно є солодкою, закарпатська виступає як білий хліб з високоякісного борошна, яке колись вважалося розкішшю. Це борошно називали «петльованим», і це означало, що воно вищого ґатунку.
Уравнобешенная• 04 мая в 20:49
Закарпатський етнограф Федір Потошняк описує на своїй сторінці у Facebook традицію подачі випеченої паски: її кладуть на велику тарілку, яка стоїть на особливій великодній скатертині. Нижче паски завжди лежать яйця, ковбаса, шинка, сир, масло, сіль тощо.
Ответ дляУравнобешенная
Закарпатська традиція. Закарпатська паска схожа на коровай і вражає насамперед декором. Жодних кольорових посипок чи глазурі нема — тільки завитки з тіста різних форм: квіти, коси, віночки, хрести, сонце, місяць. Паски слугують не лише їжею, а й оберегом.
На відміну від більшості регіонів України, де паска традиційно є солодкою, закарпатська виступає як білий хліб з високоякісного борошна, яке колись вважалося розкішшю. Це борошно називали «петльованим», і це означало, що воно вищого ґатунку.
На відміну від більшості регіонів України, де паска традиційно є солодкою, закарпатська виступає як білий хліб з високоякісного борошна, яке колись вважалося розкішшю. Це борошно називали «петльованим», і це означало, що воно вищого ґатунку.
Петльване борошно і було в Ц У.
Бо на щодень мололи на жорнах- такі камінці. Ми ще дітьми гралися ними.
А я дійсно здивована/ шокована, що паска може бути несолодкою.
А ще мама запікала творог з родзинками. То десь добу було в печі. Згодом- кавовий колір та неймовірний аромат
Бо на щодень мололи на жорнах- такі камінці. Ми ще дітьми гралися ними.
А я дійсно здивована/ шокована, що паска може бути несолодкою.
А ще мама запікала творог з родзинками. То десь добу було в печі. Згодом- кавовий колір та неймовірний аромат
Дуняша• 04 мая в 21:14
Ответ дляПффф 100%
Мне кажется, цыплята из марципанов - это западная пасхальная эстетика
но у нас єто трансформировалось в яйца
Дуняша• 04 мая в 21:37
Кстати насчёт ссор вокруг пасхи, дизайна и так далее, помню раньше так само наших молодых мам ругали бабушки и свои и чужие за пасху с модной разноцветной присыпкой и за пищевые красители ярких цветов для яиц, ну а нашим мамам просто хотелось чего-то модного, нового, яркого и позитивного. По этому пусть у каждого в этом году будет та пасха которая нравится лично вам и вашим родным больше всего)) не сорьтесь девачки
2
Назад Комментарии к ответу