КаРаКаТиЦа• 05 июня 2015
Сезонные заготовки
Девочки – хозяюшки. Знаю, что вы все знаете, все умеете ))) Сориентируйте хотя бы приблизительно, когда вы что заготавливаете. Я слабо ориентируюсь во времен касаемо сезонных заготовок. В этом году хочу заморозить немного клубники, вишни, молодого горошка ну и т.д. Меня интересует, приблизительно, когда что отходит: вишня, помидоры, огурцы и так далее. Чтобы подгадать купить по минимальной цене, по сезону, но и не прозевать совсем. Если знаете, подскажите, пожалуйста.
Как вариант интересует:
Клубника – начало-середина июня?
Вишня –
Огурец –
Помидор –
Кабачек –
Баклажан –
Ну, может, еще что-нибудь посоветуете. Спасибо!
Как вариант интересует:
Клубника – начало-середина июня?
Вишня –
Огурец –
Помидор –
Кабачек –
Баклажан –
Ну, может, еще что-нибудь посоветуете. Спасибо!
показать весь текст
автор
КаРаКаТиЦа
• 05 июня 2015
Ответ дляЭкстрасенсиХаЯ
хороших вам заготовочек
приятно было поделиться и поболтать :)
Еще раз большое Вам спасибо за советы и опыт!
Вам так же удачных заготовок и хороших людей рядом!
Цветовод Оксана• 05 июня 2015
Ответ дляКаРаКаТиЦа
Точно так же делаю! В последний год только кубиками, для борща, супа. Потому что на целый места нет (((
А я щороку морожу декілька перчинок так: беру довгий стиглий перчик, чищу, мию, просушую. Окремо готуються зелень (кріп, петрушку) - мию, сушу, дрібно ріжу, можу додати ще дрібно порізану перчинку. Додаю в зелень м´яке масло вершкове (небагато, щоб скріпити зелень) і цією сумішшю фарширую підготовлений раніше довгий перець - і в морозилку. Зимою відрізаю по два- три кружечки в суп - це дуже смачно!
Цветовод Оксана• 05 июня 2015
В продовження мого попереднього коментарія - малину я не морожу. Ягоди переминаю, перетираю через сито, зважую, додаю цукор - в два рази більше, ніж малинового пюре, добре перемішую і залишаю на годинку до розчинення цукру, періодично помішую. Потім розкладаю в стерильні баночки, закриваю кришками ( я беру банки з кришками, що закручуються, з-під соусу наприклад) і в холодильник по куточках розставляю. Мені так дуже подобається - ніяких температурних обробок (ні варки, ні заморозки), кісточок теж немає, хочете - в йогурт додаєте, хочете - на хліб, хочете - в воду і виходить шикарний неварений вітамінний малиновий компот.
автор
КаРаКаТиЦа
• 05 июня 2015
Ответ дляЦветовод Оксана
А я щороку морожу декілька перчинок так: беру довгий стиглий перчик, чищу, мию, просушую. Окремо готуються зелень (кріп, петрушку) - мию, сушу, дрібно ріжу, можу додати ще дрібно порізану перчинку. Додаю в зелень м´яке масло вершкове (небагато, щоб скріпити зелень) і цією сумішшю фарширую підготовлений раніше довгий перець - і в морозилку. Зимою відрізаю по два- три кружечки в суп - це дуже смачно!
Треба буде спробувати. Дякую за рецепт!
автор
КаРаКаТиЦа
• 05 июня 2015
Ответ дляЦветовод Оксана
В продовження мого попереднього коментарія - малину я не морожу. Ягоди переминаю, перетираю через сито, зважую, додаю цукор - в два рази більше, ніж малинового пюре, добре перемішую і залишаю на годинку до розчинення цукру, періодично помішую. Потім розкладаю в стерильні баночки, закриваю кришками ( я беру банки з кришками, що закручуються, з-під соусу наприклад) і в холодильник по куточках розставляю. Мені так дуже подобається - ніяких температурних обробок (ні варки, ні заморозки), кісточок теж немає, хочете - в йогурт додаєте, хочете - на хліб, хочете - в воду і виходить шикарний неварений вітамінний малиновий компот.
Дякую! А скільки може стояти така малинка? Без термічної обробки і заморозки? Лише у холодильнику, правильно? Скільки найдовше вона зберігається? Дякую
Цветовод Оксана• 05 июня 2015
Минулорічні малина на сьогодні як свіжа, син пару днів тому відкрив баночку, тож якщо буде правильна пропорція і зберігатимете в холодильнику - до нового врожаю точно достоіть. Ще такий нюанс - ягоди малини я не мию, просто добре перебираю і зразу в переробку.
Цветовод Оксана• 05 июня 2015
Колега розказувала, як її знайома заготовляє баклажани: ріже пластинками, підсолює, щоб вийшла гіркота, промиває, обсмажує в борошні тільки злегка, остужує, складає стовпчиками в пакет і заморожує, а зимою розморожує, ’оживляє’ на сковорідці і робить рулетики з начинкою і т.д. - все, що захоче. Я так не робила ще, але цього року спробую.
Цветовод Оксана• 05 июня 2015
До речі, так само, як малину, я роблю і смородину, тільки ягоди мию, сушу на рушнику, перемелюю через м´ясорубку, додаю цукру вдвічі більше, ніж ягід, перемішую, розкладаю в стерильні сухі банки і в холодильник. Весною з таких заготовок ще з позаминулого року варила компот, смородина хіба трохи загусла, а смак і запах не змінився.
автор
КаРаКаТиЦа
• 05 июня 2015
Ответ дляЦветовод Оксана
Минулорічні малина на сьогодні як свіжа, син пару днів тому відкрив баночку, тож якщо буде правильна пропорція і зберігатимете в холодильнику - до нового врожаю точно достоіть. Ще такий нюанс - ягоди малини я не мию, просто добре перебираю і зразу в переробку.
Щиро-щиро дякую Вам за поради! Обов’язково спробую зробити такі заготовки.
Ответ дляКаРаКаТиЦа
Спасибо Вам большое за детальные ответы и советы!
У меня пока нет отдельной морозильной камеры, поэтому морожу только необходимое или на пробу, чтобы знать как потом ))) Точно хочу заморозить понемногу вишню, горошек, перец болгарский и зелень. Теперь хочу попробовать и кукурузку, по вашему совету точно попробую!
Еще морозила черную смородину, йошту и малину. Это тоже вкусно, но не так необходимо, при ограниченной возможности заморозки. Когда будет куда складывать, точно буду морозить по чуть-чуть ))) Облепиху у нас не очень жалуют, хоть и полезно. Ежевику тоже, равнодушны
У меня пока нет отдельной морозильной камеры, поэтому морожу только необходимое или на пробу, чтобы знать как потом ))) Точно хочу заморозить понемногу вишню, горошек, перец болгарский и зелень. Теперь хочу попробовать и кукурузку, по вашему совету точно попробую!
Еще морозила черную смородину, йошту и малину. Это тоже вкусно, но не так необходимо, при ограниченной возможности заморозки. Когда будет куда складывать, точно буду морозить по чуть-чуть ))) Облепиху у нас не очень жалуют, хоть и полезно. Ежевику тоже, равнодушны
Я облепиху перетираю с сахаром и храню в баночке в холодильнике. Месяцв 5 хранится, а может и больше.
Ответ дляЦветовод Оксана
До речі, так само, як малину, я роблю і смородину, тільки ягоди мию, сушу на рушнику, перемелюю через м´ясорубку, додаю цукру вдвічі більше, ніж ягід, перемішую, розкладаю в стерильні сухі банки і в холодильник. Весною з таких заготовок ще з позаминулого року варила компот, смородина хіба трохи загусла, а смак і запах не змінився.
У минулому році моя мама так робила. Я цілу зиму сину у школу смородинові морси давала.
автор
КаРаКаТиЦа
• 09 июня 2015
Ответ дляЦветовод Оксана
Нехай у Вас все вдасться!
Щиро дякую! Вам також ВСЬОГО НАЙКРАЩОГО і НАЙСВІТЛІШОГО у житті!
автор
КаРаКаТиЦа
• 10 июня 2015
Ответ дляAnnaTanTik
О! Нашла сестру.)) Я тоже плохо ориентируясь в сезонности овощей и ягод. Вот что нашла недавно.
Огромное спасибо!!!
Очень полезно! Спасибо, что поделились!
Очень полезно! Спасибо, что поделились!
Назад Комментарии к ответу