sovetchitsa
Советчица
Вход Регистрация
Спросить Советую Промо публикация Поиск товара
Настройки
Язык меню: ru ua Шрифт: a a a
Служба поддержки
Вход Регистрация
Правила | Ограничения | Cookies
©2008—2025 Советчица Kidstaff
Советчица - Еда, Кулинария - Кухни мира
anonim_201
Зоркая Зорро• 12 июня в 22:53

Ваше любимое блюдо советской кухни?

У меня гороховый суп с сухариками, макароны по-флотски и кампот из сухофруктов
показать весь текст
dislike 1 like 4 heart 5 woman_facepalming 12
101 0
Все фото темыКомментарии автораМои ответы
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
anonim_17
Лагшмивара• 12 июня в 23:36
61
Ответ дляКвартираЧья
Так это ж не советская
От саме тому і радянська. Багато народів було, були змішані родини і рецепти адаптувались під часи, під роки і вимого, можливості того часу
like 4
anonim_46
Муууумие• 12 июня в 23:36
62
Перекличка плакальщиць за совєтскім качеством зібралась
woman_facepalming 4 clown_face 4 face_with_tears_of_joy 2 like 6 dislike 1
anonim_91
Дай подивлюся• 12 июня в 23:37
63
Гороховий суп, як і горохове пюре, мають походження з польської кухні. Чебуреки - татарське. Олів´є - француз придумав. ’Кампот’ автора - український узвар. А взагалі господині радянського часу були дуже винахідливі - готувати з обмеженого набору продуктів,при практичній відсутності кухонної техніки, з вічними чергами і дефіцитами - треба було вміти.
P.S. Не розповідайте мені, які були шикарні продукти і як чорну ікру їли банками - я 64 року народження, з звичайної сім´ї.
woman_facepalming 1 like 8
anonim_17
Лагшмивара• 12 июня в 23:38
64
Ответ дляАлесс
Какой год?
А я себе никак не куплю бумажную. Электронную скачала. Не помню какой год. 56 или 65
В мене є друкована 50-х років, мама щось по ній консервувала раніше. Точніше не в мене, в мами є. Я не люблю запах старих книг
heart 1
anonim_30
КвартираЧья• 12 июня в 23:41
65
Ответ дляЛагшмивара
От саме тому і радянська. Багато народів було, були змішані родини і рецепти адаптувались під часи, під роки і вимого, можливості того часу
Так оно не в советском союзе смешалось и адаптировалось) как те же пельмени из Китая по миру разошлись задолго до образования союза, так и долма была задолго до)
Чисто советские новшества это солянка, салаты всякие слоеные типа мимозы, вафельный тортик, да и все наверное
woman_facepalming 2 like 1
anonim_118
ЯспАкойнаЯ• 12 июня в 23:43
66
Все,кроме гарбузовой и манной каши
anonim_80
Кружите меня,кружите• 12 июня в 23:43
67
Ответ дляЗоркая Зорро
Хорошая книга ’Сборник рецептурных блюд и кулинарных изделий при общеобразовательных школах’. Все рецепты со школьной столовой
Есть подобная электронная ’сборник рецептур блюд для питания школьников 1987’, иногда что-то беру оттуда.
Вообще очень много в электронном виде старых кулинарных книг, всегда скачиваю, если нахожу что-то новое. Вашу тоже поищу, у меня несколько для столовых в ходу (диетические блюда и для предприятий общепита)
dislike 1
anonim_30
КвартираЧья• 12 июня в 23:44
68
Ответ дляВчителька з мікрорайону
Історія походження десерту «Пташине молоко» сягає 1936 року, коли польська кондитерська фабрика E. Wedel почала випуск цукерок з напівповітряною начинкою під назвою ’Пташине молоко’. Вони були виготовлені за рецептом, подібним до зефіру, але без додавання яєць.
О, ничего себе) видела сегодня в магазинчике птичье молоко E.Wedel, я и не знала, что это - оригинал. Надо взять попробовать
woman_facepalming 1 yawning_face 1 like 2
anonim_17
Лагшмивара• 12 июня в 23:46
69
Ответ дляКвартираЧья
Так оно не в советском союзе смешалось и адаптировалось) как те же пельмени из Китая по миру разошлись задолго до образования союза, так и долма была задолго до)
Чисто советские новшества это солянка, салаты всякие слоеные типа мимозы, вафельный тортик, да и все наверное
Більшою частиною саме за радянських часів. Це радянська влада масово робила переселення людей, щоб рвати єдність національну і виховувати єдність партійну, робочу, радянську. Це дуже грамотно продумана політика змішування народів, щоб не зберігалось автентичне, а формувалось нове, єдине для всіх народів - совєтскоє.
woman_facepalming 1 clown_face 5 dislike 1 like 6
anonim_179
Новопоштинская• 12 июня в 23:47
70
Ответ дляДай подивлюся
Гороховий суп, як і горохове пюре, мають походження з польської кухні. Чебуреки - татарське. Олів´є - француз придумав. ’Кампот’ автора - український узвар. А взагалі господині радянського часу були дуже винахідливі - готувати з обмеженого набору продуктів,при практичній відсутності кухонної техніки, з вічними чергами і дефіцитами - треба було вміти.
P.S. Не розповідайте мені, які були шикарні продукти і як чорну ікру їли банками - я 64 року народження, з звичайної сім´ї.
Угу. Мама дивувалася, чого по тому ж рецепту у неї шарлотка така не виходить, як у мене. А потім познайомилася з НИМ - міксером))) і сталось диво
like 2 woman_facepalming 2
anonim_179
Новопоштинская• 12 июня в 23:48
71
Ответ дляКвартираЧья
Так оно не в советском союзе смешалось и адаптировалось) как те же пельмени из Китая по миру разошлись задолго до образования союза, так и долма была задолго до)
Чисто советские новшества это солянка, салаты всякие слоеные типа мимозы, вафельный тортик, да и все наверное
Четвер - рибний день. Рибу мало їли, почали вводити в меню від нестачі м´яса
like 2
anonim_30
КвартираЧья• 12 июня в 23:50
72
Ответ дляЛагшмивара
Більшою частиною саме за радянських часів. Це радянська влада масово робила переселення людей, щоб рвати єдність національну і виховувати єдність партійну, робочу, радянську. Це дуже грамотно продумана політика змішування народів, щоб не зберігалось автентичне, а формувалось нове, єдине для всіх народів - совєтскоє.
Какое перемешивание? Зачем нас с кем-то перемешивать для изобретения голубцов, если набеги турков на Украину были столетиями до появления совка. То, что москали щи перестали хлебать, а нормальную еду увидели - это для них плюс, конечно. Но у нас и так богатая кухня была
dislike 1 woman_facepalming 4
anonim_127
Вчителька з мікрорайону• 12 июня в 23:50
73
Ответ дляКвартираЧья
Так оно не в советском союзе смешалось и адаптировалось) как те же пельмени из Китая по миру разошлись задолго до образования союза, так и долма была задолго до)
Чисто советские новшества это солянка, салаты всякие слоеные типа мимозы, вафельный тортик, да и все наверное
Вафельний торт має цікаву історію, що сягає своїми коріннями до середньовіччя, коли вафлі були популярним видом печива. Пізніше, в 1880-х роках, віденський кондитер Оскар Пішінгер запатентував вафельний торт зі слоїстими вафлями (облатками) та кремовою прошаркой.
like 3 woman_facepalming 1
anonim_91
Дай подивлюся• 12 июня в 23:52
74
Ответ дляНовопоштинская
Угу. Мама дивувалася, чого по тому ж рецепту у неї шарлотка така не виходить, як у мене. А потім познайомилася з НИМ - міксером))) і сталось диво
А хіба тільки міксер? Зараз стільки всякого, і не тільки для кухні, і продукти різноманітні. Навіть ті ж кури, яких багато порадниць за нормальну їжу не вважає, продаються розібрані на все, що хочеш.
anonim_19
Розумна Губка• 12 июня в 23:52
75
Ответ дляЗоркая Зорро
Хорошая книга ’Сборник рецептурных блюд и кулинарных изделий при общеобразовательных школах’. Все рецепты со школьной столовой
Приміть мої щирі співчуття.Прикро,що Ви змушені їсти це сміття.
heart 4 dislike 4
anonim_19
Розумна Губка• 12 июня в 23:53
76
Ответ дляРадуга-дуга
О как корежит чертей.
Самокритичненько.
woman_facepalming 1 like 3
anonim_91
Дай подивлюся• 12 июня в 23:56
77
Ответ дляКвартираЧья
Какое перемешивание? Зачем нас с кем-то перемешивать для изобретения голубцов, если набеги турков на Украину были столетиями до появления совка. То, что москали щи перестали хлебать, а нормальную еду увидели - это для них плюс, конечно. Но у нас и так богатая кухня была
Нас перемішували не для винайдення голубців, а для того, щоб ми забули, що це українська страва. До речі, почитайте того самого Похльобкіна - він ледь не прямим текстом пише, що сама-сама-сама кухня - то кацапська, а решта так, не зрозуміло що
woman_facepalming 2 like 5
anonim_30
КвартираЧья• 13 июня в 00:00
78
Ответ дляДай подивлюся
Нас перемішували не для винайдення голубців, а для того, щоб ми забули, що це українська страва. До речі, почитайте того самого Похльобкіна - він ледь не прямим текстом пише, що сама-сама-сама кухня - то кацапська, а решта так, не зрозуміло що
Нет, я к тому написала, что турки на нашей земле бегали в 15-17 веках со своей долмой, причем здесь вообще перемешивание в совке) точно также как и другие заимствованные блюда разошлись по миру задолго до образования этого государства-франкенштейна. Единственное «достояние» этого «смешивания» для Украины - готовка из ограниченного количества продуктов, залив их майонезом.
like 2
anonim_166
Привіт з ботойбіччя• 13 июня в 00:01
79
А що таке совєтська кухня? Майонезні салати - Шуба, Мімоза, Олівʼє? Які ще чисто совєтські страви? Окрім «супу з сокири», де господиням приходилось викручуватись, щоб приготувати щось смачне з мінімум витрат?
В основному ж це були страви з кухонь різних республік, навряд їх можна віднести суто до совєтської кухні.
like 4 woman_facepalming 2
anonim_30
КвартираЧья• 13 июня в 00:02
80
Помню еще прекрасный десерт был советский - хлебушек смоченный водой и посыпанный сахаром
crying_face 1 like 5 face_with_tears_of_joy 2
anonim_218
Дуб береза• 13 июня в 00:06
81
шуба, оливье)
anonim_127
Вчителька з мікрорайону• 13 июня в 00:09
82
Ответ дляДуб береза
шуба, оливье)
Рецепт салату був вигаданий французьким шеф-кухарем Люсьєном Олів´є, який належав до однієї з кулінарних династій французького Провансу. У Франції династія Олів´є прославилася тим, що придумала соус «Провансаль»
anonim_218
Дуб береза• 13 июня в 00:10
83
Ответ дляВчителька з мікрорайону
Рецепт салату був вигаданий французьким шеф-кухарем Люсьєном Олів´є, який належав до однієї з кулінарних династій французького Провансу. У Франції династія Олів´є прославилася тим, що придумала соус «Провансаль»
він дуже далеко від нашого, зовсім інший рецепт)
like 1
anonim_127
Вчителька з мікрорайону• 13 июня в 00:10
84
Ответ дляДуб береза
шуба, оливье)
Салат ’Оселедець під шубою’ (або просто ’Шуба’) винайшов у 1919 році московський купець Анастас Богомилов. Він вирішив створити доступну страву для свого трактиру, яка б символізувала різні верстви суспільства.
heart 1
anonim_127
Вчителька з мікрорайону• 13 июня в 00:11
85
Ответ дляДуб береза
він дуже далеко від нашого, зовсім інший рецепт)
Авокадо мы заменили отварным картофелем, а креветки - поджаренным салом, но в целом ваш рецепт салата из авокадо с креветками очень вкусний
face_with_tears_of_joy 2
anonim_169
Соседушка• 13 июня в 00:20
86
Шуба, гренки со шпротами (их мои дети обожают)))), холодец, голубцы. Пока это все готовит моя мама. Как я буду жить с руками из опы и тем что я не дома и тут такого не едят, не представляю
like 1
anonim_148
Блиск думки• 13 июня в 00:30
87
Ответ дляВчителька з мікрорайону
Прямо з совєцької Якщо б лєнін союз не створив, мамонтів би їли по нинішній день
Та вийшла громадяночка на роботу, що ж зробити. Хто як може...
dislike 1 face_with_tears_of_joy 3
anonim_166
Привіт з ботойбіччя• 13 июня в 01:19
88
Ответ дляСоседушка
Шуба, гренки со шпротами (их мои дети обожают)))), холодец, голубцы. Пока это все готовит моя мама. Как я буду жить с руками из опы и тем что я не дома и тут такого не едят, не представляю
Чому холодець та голубці це страви совєтської кухні, поясніть, будь ласка?
woman_facepalming 2 like 1
anonim_22
Добрая свекровь• 13 июня в 02:13
89
Ответ дляКвартираЧья
Так оно не в советском союзе смешалось и адаптировалось) как те же пельмени из Китая по миру разошлись задолго до образования союза, так и долма была задолго до)
Чисто советские новшества это солянка, салаты всякие слоеные типа мимозы, вафельный тортик, да и все наверное
Это 90е
anonim_96
Щось не спиться• 13 июня в 02:56
90
Вермішель з кількою в томаті. Але це з 90-х. А з совку колись був торт Космос чи Космічний, маленький квадратний, на ньому зверху дві желейки ромбом - ми в дитинстві бились з майбутньою кумою за ті желейки. І ще ’кава’ в брикетах в ТЮЗі подобалась.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта

Похожие темы:

Ще з цiкавого


Популярные вопросы!

Сегодня Вчера 7 дней 30 дней

ещё

Сейчас читают!

Назад Комментарии к ответу

О нас | Служба Поддержки | Помощь

Правила | Ограничения | Cookies ©2008—2025 Советчица Kidstaff