Зоркая Зорро• 12 июня в 22:53
Ваше любимое блюдо советской кухни?
У меня гороховый суп с сухариками, макароны по-флотски и кампот из сухофруктов
показать весь текст
1
4
5
12
Лагшмивара• 12 июня в 23:36
Ответ дляКвартираЧья
Так это ж не советская
От саме тому і радянська. Багато народів було, були змішані родини і рецепти адаптувались під часи, під роки і вимого, можливості того часу
4
Дай подивлюся• 12 июня в 23:37
Гороховий суп, як і горохове пюре, мають походження з польської кухні. Чебуреки - татарське. Олів´є - француз придумав. ’Кампот’ автора - український узвар. А взагалі господині радянського часу були дуже винахідливі - готувати з обмеженого набору продуктів,при практичній відсутності кухонної техніки, з вічними чергами і дефіцитами - треба було вміти.
P.S. Не розповідайте мені, які були шикарні продукти і як чорну ікру їли банками - я 64 року народження, з звичайної сім´ї.
P.S. Не розповідайте мені, які були шикарні продукти і як чорну ікру їли банками - я 64 року народження, з звичайної сім´ї.
1
8
Лагшмивара• 12 июня в 23:38
Ответ дляАлесс
Какой год?
А я себе никак не куплю бумажную. Электронную скачала. Не помню какой год. 56 или 65
А я себе никак не куплю бумажную. Электронную скачала. Не помню какой год. 56 или 65
В мене є друкована 50-х років, мама щось по ній консервувала раніше. Точніше не в мене, в мами є. Я не люблю запах старих книг
1
КвартираЧья• 12 июня в 23:41
Ответ дляЛагшмивара
От саме тому і радянська. Багато народів було, були змішані родини і рецепти адаптувались під часи, під роки і вимого, можливості того часу
Так оно не в советском союзе смешалось и адаптировалось) как те же пельмени из Китая по миру разошлись задолго до образования союза, так и долма была задолго до)
Чисто советские новшества это солянка, салаты всякие слоеные типа мимозы, вафельный тортик, да и все наверное
Чисто советские новшества это солянка, салаты всякие слоеные типа мимозы, вафельный тортик, да и все наверное
2
1
Кружите меня,кружите• 12 июня в 23:43
Ответ дляЗоркая Зорро
Хорошая книга ’Сборник рецептурных блюд и кулинарных изделий при общеобразовательных школах’. Все рецепты со школьной столовой
Есть подобная электронная ’сборник рецептур блюд для питания школьников 1987’, иногда что-то беру оттуда.
Вообще очень много в электронном виде старых кулинарных книг, всегда скачиваю, если нахожу что-то новое. Вашу тоже поищу, у меня несколько для столовых в ходу (диетические блюда и для предприятий общепита)
Вообще очень много в электронном виде старых кулинарных книг, всегда скачиваю, если нахожу что-то новое. Вашу тоже поищу, у меня несколько для столовых в ходу (диетические блюда и для предприятий общепита)
1
КвартираЧья• 12 июня в 23:44
Ответ дляВчителька з мікрорайону
Історія походження десерту «Пташине молоко» сягає 1936 року, коли польська кондитерська фабрика E. Wedel почала випуск цукерок з напівповітряною начинкою під назвою ’Пташине молоко’. Вони були виготовлені за рецептом, подібним до зефіру, але без додавання яєць.
О, ничего себе) видела сегодня в магазинчике птичье молоко E.Wedel, я и не знала, что это - оригинал. Надо взять попробовать
1
1
2
Лагшмивара• 12 июня в 23:46
Ответ дляКвартираЧья
Так оно не в советском союзе смешалось и адаптировалось) как те же пельмени из Китая по миру разошлись задолго до образования союза, так и долма была задолго до)
Чисто советские новшества это солянка, салаты всякие слоеные типа мимозы, вафельный тортик, да и все наверное
Чисто советские новшества это солянка, салаты всякие слоеные типа мимозы, вафельный тортик, да и все наверное
Більшою частиною саме за радянських часів. Це радянська влада масово робила переселення людей, щоб рвати єдність національну і виховувати єдність партійну, робочу, радянську. Це дуже грамотно продумана політика змішування народів, щоб не зберігалось автентичне, а формувалось нове, єдине для всіх народів - совєтскоє.
1
5
1
6
Новопоштинская• 12 июня в 23:47
Ответ дляДай подивлюся
Гороховий суп, як і горохове пюре, мають походження з польської кухні. Чебуреки - татарське. Олів´є - француз придумав. ’Кампот’ автора - український узвар. А взагалі господині радянського часу були дуже винахідливі - готувати з обмеженого набору продуктів,при практичній відсутності кухонної техніки, з вічними чергами і дефіцитами - треба було вміти.
P.S. Не розповідайте мені, які були шикарні продукти і як чорну ікру їли банками - я 64 року народження, з звичайної сім´ї.
P.S. Не розповідайте мені, які були шикарні продукти і як чорну ікру їли банками - я 64 року народження, з звичайної сім´ї.
Угу. Мама дивувалася, чого по тому ж рецепту у неї шарлотка така не виходить, як у мене. А потім познайомилася з НИМ - міксером))) і сталось диво
2
2
Новопоштинская• 12 июня в 23:48
Ответ дляКвартираЧья
Так оно не в советском союзе смешалось и адаптировалось) как те же пельмени из Китая по миру разошлись задолго до образования союза, так и долма была задолго до)
Чисто советские новшества это солянка, салаты всякие слоеные типа мимозы, вафельный тортик, да и все наверное
Чисто советские новшества это солянка, салаты всякие слоеные типа мимозы, вафельный тортик, да и все наверное
Четвер - рибний день. Рибу мало їли, почали вводити в меню від нестачі м´яса
2
КвартираЧья• 12 июня в 23:50
Ответ дляЛагшмивара
Більшою частиною саме за радянських часів. Це радянська влада масово робила переселення людей, щоб рвати єдність національну і виховувати єдність партійну, робочу, радянську. Це дуже грамотно продумана політика змішування народів, щоб не зберігалось автентичне, а формувалось нове, єдине для всіх народів - совєтскоє.
Какое перемешивание? Зачем нас с кем-то перемешивать для изобретения голубцов, если набеги турков на Украину были столетиями до появления совка. То, что москали щи перестали хлебать, а нормальную еду увидели - это для них плюс, конечно. Но у нас и так богатая кухня была
1
4
Вчителька з мікрорайону• 12 июня в 23:50
Ответ дляКвартираЧья
Так оно не в советском союзе смешалось и адаптировалось) как те же пельмени из Китая по миру разошлись задолго до образования союза, так и долма была задолго до)
Чисто советские новшества это солянка, салаты всякие слоеные типа мимозы, вафельный тортик, да и все наверное
Чисто советские новшества это солянка, салаты всякие слоеные типа мимозы, вафельный тортик, да и все наверное
Вафельний торт має цікаву історію, що сягає своїми коріннями до середньовіччя, коли вафлі були популярним видом печива. Пізніше, в 1880-х роках, віденський кондитер Оскар Пішінгер запатентував вафельний торт зі слоїстими вафлями (облатками) та кремовою прошаркой.
3
1
Дай подивлюся• 12 июня в 23:52
Ответ дляНовопоштинская
Угу. Мама дивувалася, чого по тому ж рецепту у неї шарлотка така не виходить, як у мене. А потім познайомилася з НИМ - міксером))) і сталось диво
А хіба тільки міксер? Зараз стільки всякого, і не тільки для кухні, і продукти різноманітні. Навіть ті ж кури, яких багато порадниць за нормальну їжу не вважає, продаються розібрані на все, що хочеш.
Розумна Губка• 12 июня в 23:52
Ответ дляЗоркая Зорро
Хорошая книга ’Сборник рецептурных блюд и кулинарных изделий при общеобразовательных школах’. Все рецепты со школьной столовой
Приміть мої щирі співчуття.Прикро,що Ви змушені їсти це сміття.
4
4
Дай подивлюся• 12 июня в 23:56
Ответ дляКвартираЧья
Какое перемешивание? Зачем нас с кем-то перемешивать для изобретения голубцов, если набеги турков на Украину были столетиями до появления совка. То, что москали щи перестали хлебать, а нормальную еду увидели - это для них плюс, конечно. Но у нас и так богатая кухня была
Нас перемішували не для винайдення голубців, а для того, щоб ми забули, що це українська страва. До речі, почитайте того самого Похльобкіна - він ледь не прямим текстом пише, що сама-сама-сама кухня - то кацапська, а решта так, не зрозуміло що
2
5
КвартираЧья• 13 июня в 00:00
Ответ дляДай подивлюся
Нас перемішували не для винайдення голубців, а для того, щоб ми забули, що це українська страва. До речі, почитайте того самого Похльобкіна - він ледь не прямим текстом пише, що сама-сама-сама кухня - то кацапська, а решта так, не зрозуміло що
Нет, я к тому написала, что турки на нашей земле бегали в 15-17 веках со своей долмой, причем здесь вообще перемешивание в совке) точно также как и другие заимствованные блюда разошлись по миру задолго до образования этого государства-франкенштейна. Единственное «достояние» этого «смешивания» для Украины - готовка из ограниченного количества продуктов, залив их майонезом.
2
Привіт з ботойбіччя• 13 июня в 00:01
А що таке совєтська кухня? Майонезні салати - Шуба, Мімоза, Олівʼє? Які ще чисто совєтські страви? Окрім «супу з сокири», де господиням приходилось викручуватись, щоб приготувати щось смачне з мінімум витрат?
В основному ж це були страви з кухонь різних республік, навряд їх можна віднести суто до совєтської кухні.
В основному ж це були страви з кухонь різних республік, навряд їх можна віднести суто до совєтської кухні.
4
2
КвартираЧья• 13 июня в 00:02
Помню еще прекрасный десерт был советский - хлебушек смоченный водой и посыпанный сахаром
1
5
2
Вчителька з мікрорайону• 13 июня в 00:09
Ответ дляДуб береза
шуба, оливье)
Рецепт салату був вигаданий французьким шеф-кухарем Люсьєном Олів´є, який належав до однієї з кулінарних династій французького Провансу. У Франції династія Олів´є прославилася тим, що придумала соус «Провансаль»
Дуб береза• 13 июня в 00:10
Ответ дляВчителька з мікрорайону
Рецепт салату був вигаданий французьким шеф-кухарем Люсьєном Олів´є, який належав до однієї з кулінарних династій французького Провансу. У Франції династія Олів´є прославилася тим, що придумала соус «Провансаль»
він дуже далеко від нашого, зовсім інший рецепт)
1
Вчителька з мікрорайону• 13 июня в 00:10
Ответ дляДуб береза
шуба, оливье)
Салат ’Оселедець під шубою’ (або просто ’Шуба’) винайшов у 1919 році московський купець Анастас Богомилов. Він вирішив створити доступну страву для свого трактиру, яка б символізувала різні верстви суспільства.
1
Вчителька з мікрорайону• 13 июня в 00:11
Ответ дляДуб береза
він дуже далеко від нашого, зовсім інший рецепт)
Авокадо мы заменили отварным картофелем, а креветки - поджаренным салом, но в целом ваш рецепт салата из авокадо с креветками очень вкусний
2
Соседушка• 13 июня в 00:20
Шуба, гренки со шпротами (их мои дети обожают)))), холодец, голубцы. Пока это все готовит моя мама. Как я буду жить с руками из опы и тем что я не дома и тут такого не едят, не представляю
1
Блиск думки• 13 июня в 00:30
Ответ дляВчителька з мікрорайону
Прямо з совєцької
Якщо б лєнін союз не створив, мамонтів би їли по нинішній день
Якщо б лєнін союз не створив, мамонтів би їли по нинішній день
Та вийшла громадяночка на роботу, що ж зробити. Хто як може...
1
3
Привіт з ботойбіччя• 13 июня в 01:19
Ответ дляСоседушка
Шуба, гренки со шпротами (их мои дети обожают)))), холодец, голубцы. Пока это все готовит моя мама. Как я буду жить с руками из опы и тем что я не дома и тут такого не едят, не представляю
Чому холодець та голубці це страви совєтської кухні, поясніть, будь ласка?
2
1
Добрая свекровь• 13 июня в 02:13
Ответ дляКвартираЧья
Так оно не в советском союзе смешалось и адаптировалось) как те же пельмени из Китая по миру разошлись задолго до образования союза, так и долма была задолго до)
Чисто советские новшества это солянка, салаты всякие слоеные типа мимозы, вафельный тортик, да и все наверное
Чисто советские новшества это солянка, салаты всякие слоеные типа мимозы, вафельный тортик, да и все наверное
Это 90е
Щось не спиться• 13 июня в 02:56
Вермішель з кількою в томаті. Але це з 90-х. А з совку колись був торт Космос чи Космічний, маленький квадратний, на ньому зверху дві желейки ромбом - ми в дитинстві бились з майбутньою кумою за ті желейки. І ще ’кава’ в брикетах в ТЮЗі подобалась.
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта
Похожие темы:
Назад Комментарии к ответу