MacOS-ница• 27 июня в 18:11
Непереносимість глютену і молочки
Народ, хелп! Дитині 15 років, з народження проблеми з травленням, постійні здуття, коліки, розлади, закрепи, страждає підшлункова. Аж в 13 років гастроентеролог вперше назначив нам аналіз на непереносимість молочки ( я підозрювала непереносимість лактози, але прийом безлактозного тільки трохи зменшив проблему), аналіз підтвердив що нам не можна нічого молочного. Два роки без молочки, останнім часом трохи під прикриттям ферментів дозволили соі то ложку сметани, то морозиво. Але знову здуття і алергія. Вчора ще один лікар дав направлення на непереносимість глютену. І як результат -Гліадин, антитіла IgG 81.12) У мене шок, шукаю рецепти, форуми, поради для тих хто живе з такою подвійною непереносимістю. Буду вдяячна за рецепти, поради і коментарі!
Пушка заряджена• 27 июня в 18:14
З молочкою простіше, можна напохваті мати лактазу. Теж була в шоці, коли аналіз показав непереносимість у дитини.
Питання з глютеном не досліджувала.
Питання з глютеном не досліджувала.
автор
MacOS-ница
• 27 июня в 18:17
Ответ дляПушка заряджена
З молочкою простіше, можна напохваті мати лактазу. Теж була в шоці, коли аналіз показав непереносимість у дитини.
Питання з глютеном не досліджувала.
Питання з глютеном не досліджувала.
ну от ми якось два роки варіювали, сухарики їли саморобні, макарони твердих сортів, кунжутом все посипали щоб кальцій не падав. А тут бабах - і ще мінус частина продуктів. В пошуках рецептів, бо один рис, гречка, пшоно то капець в 15 років
АБВГДейка• 27 июня в 18:19
на глютен не робила аналіз, але від молочного дуже погано то не вживаю, причому безлактозне також бо, як і у вашому випадку, погано й від нього просто менше. Не сказати що дуже страждаю - в усю випічку, млинці, омлет додаю соєве молоко, мені абсолютно норм. Замість масла -рослинне масло вживаю ’ plant based’ - воно на смак трохи віддає маргарином але по коесистенції таке ж як звичайне масло, тане в роті, і якщо длвго вживаєш то присмак вже не відчувається. Мажу на бутери з рибою, змащую млинці. Цього року навіть паски пекла на соєвому молоці і з рослинним маслом -вийшли чудові. Є йогурти і морозиво на кокосовому молоці, теж досить смачно. Від сиру творогу й сметани довелося відмовитися, аналогів не знаю на жаль.
Є ще веганськтй шоколад, але досить дорогий
Є ще веганськтй шоколад, але досить дорогий
Мишка-шалунишка• 27 июня в 18:19
В фб є група. там і рецепти, і продукти з-за кордону. Було дешевше, ніж в наших мережах. якщо ви ЗУ, то можете і самі на закупи їздити, ще дешевше.
81 це ще небагато. Може бути транзиторна. Пару років дієти і пройде
81 це ще небагато. Може бути транзиторна. Пару років дієти і пройде
Мишка-шалунишка• 27 июня в 18:20
Чому один рис-гречка?
Палео дієта читайте. М´ясо, риба, овочі, крупи
Палео дієта читайте. М´ясо, риба, овочі, крупи
Мишка-шалунишка• 27 июня в 18:21
І від глютену теж є ферменти, але то пізніше. Готуйтеся пару років потерпіти
1
автор
MacOS-ница
• 27 июня в 18:23
Ответ дляАБВГДейка
на глютен не робила аналіз, але від молочного дуже погано то не вживаю, причому безлактозне також бо, як і у вашому випадку, погано й від нього просто менше. Не сказати що дуже страждаю - в усю випічку, млинці, омлет додаю соєве молоко, мені абсолютно норм. Замість масла -рослинне масло вживаю ’ plant based’ - воно на смак трохи віддає маргарином але по коесистенції таке ж як звичайне масло, тане в роті, і якщо длвго вживаєш то присмак вже не відчувається. Мажу на бутери з рибою, змащую млинці. Цього року навіть паски пекла на соєвому молоці і з рослинним маслом -вийшли чудові. Є йогурти і морозиво на кокосовому молоці, теж досить смачно. Від сиру творогу й сметани довелося відмовитися, аналогів не знаю на жаль.
Є ще веганськтй шоколад, але досить дорогий
Є ще веганськтй шоколад, але досить дорогий
так, з молочкою ми знаємо вже як, і масло рослинне, молоко рослинне, а от з злаками вперше маємо страву
автор
MacOS-ница
• 27 июня в 18:24
Ответ дляМишка-шалунишка
В фб є група. там і рецепти, і продукти з-за кордону. Було дешевше, ніж в наших мережах. якщо ви ЗУ, то можете і самі на закупи їздити, ще дешевше.
81 це ще небагато. Може бути транзиторна. Пару років дієти і пройде
81 це ще небагато. Може бути транзиторна. Пару років дієти і пройде
Київ. як група називається, не підкажете?
автор
MacOS-ница
• 27 июня в 18:25
Ответ дляМишка-шалунишка
Чому один рис-гречка?
Палео дієта читайте. М´ясо, риба, овочі, крупи
Палео дієта читайте. М´ясо, риба, овочі, крупи
яйця нам теж не можна і телятину. овочі частково. дякую
АБВГДейка• 27 июня в 18:26
Ответ дляMacOS-ница
так, з молочкою ми знаємо вже як, і масло рослинне, молоко рослинне, а от з злаками вперше маємо страву
наскільки я чула зараз є купа безглютенових рецептів, а також смаколики з помвткою ’ gluten free’, кафе зі стравами без глютену. На ютубі і в гулі знайдете бітьше ніж тут.
Нажаль, все упирається в гроші, бо всі безглютенові продукти набагато дорожчі. А так є і торти, і хліб, і піцца безглютенові
Нажаль, все упирається в гроші, бо всі безглютенові продукти набагато дорожчі. А так є і торти, і хліб, і піцца безглютенові
Ряженка• 27 июня в 18:54
Не знаю есть ли у меня непереностмость молочки, но только от запаха меня уже тошнит. Если съем - вырву. Не ем всю свою, жизнь более 40 лет - полёт нормальный.
Мишка-шалунишка• 27 июня в 19:02
Ответ дляMacOS-ница
Київ. як група називається, не підкажете?
Ви у якого лікаря? Моя дитина була у Корчемної, зараз молочка з ферментом, а іноді і без. Дієта 4 роки. Зараз вже більше чистих продуктів. І вік у вашої свідомий. Якщо не буде втиху під´їдати заборонене, то все налагодиться
1
автор
MacOS-ница
• 27 июня в 20:18
Ответ дляМишка-шалунишка
Ви у якого лікаря? Моя дитина була у Корчемної, зараз молочка з ферментом, а іноді і без. Дієта 4 роки. Зараз вже більше чистих продуктів. І вік у вашої свідомий. Якщо не буде втиху під´їдати заборонене, то все налагодиться
ми в Дарницькому районі, вже три дікаря змінили
Мишка-шалунишка• 27 июня в 20:50
Ответ дляMacOS-ница
ми в Дарницькому районі, вже три дікаря змінили
У вас там ми були у Гончар. Її теж хвалять, але мені більше сподобалось у Гастроцентрі на Копиловського (тепер Стуса)
автор
MacOS-ница
• 28 июня в 10:05
Ответ дляМишка-шалунишка
У вас там ми були у Гончар. Її теж хвалять, але мені більше сподобалось у Гастроцентрі на Копиловського (тепер Стуса)
Гончар нас вперше направиа на аналізи в 1 років і виявила непереносимість молока.
Мишка-шалунишка• 28 июня в 10:17
Ответ дляMacOS-ница
Гончар нас вперше направиа на аналізи в 1 років і виявила непереносимість молока.
Моїй призначили одночасно здавати і на лактоза, і на глютен. У моєї по глютену лікар сказала, що такий стан на фоні лактозної. І дійсно, за роки дієти стан покращився, зараз їсть звичайний хліб і не переймається глютеном.
По лактозі теж неоднозначно. Навіть якщо у вас генетичний СС, то варто зробити дихальний тест і з´ясувати, наскільки виражена недостатність.
У моєї сильні прояви почались в 10 років. А до того ми не знали. 2 роки ГВ. Звичайна молочка. Правда, я ніколи не давала пити молоко, з інших міркувань. Кисломолочне переважно в раціоні, на молоці каші були, у випічці, відносно небагато. Як ото стаканами молоко пити - абсолютно не наше. Може тому затягнулося виявлення.
По ферментах я помітила накопичувальний ефект. Переважно беру з айхерба.
По лактозі теж неоднозначно. Навіть якщо у вас генетичний СС, то варто зробити дихальний тест і з´ясувати, наскільки виражена недостатність.
У моєї сильні прояви почались в 10 років. А до того ми не знали. 2 роки ГВ. Звичайна молочка. Правда, я ніколи не давала пити молоко, з інших міркувань. Кисломолочне переважно в раціоні, на молоці каші були, у випічці, відносно небагато. Як ото стаканами молоко пити - абсолютно не наше. Може тому затягнулося виявлення.
По ферментах я помітила накопичувальний ефект. Переважно беру з айхерба.
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта
Похожие темы:
Назад Комментарии к ответу