06 октября 2018

Як викорінити корупцію в Україні

Хотіла поговорити, як з’являється корупція. На мою думку, щоб викоринити корупцію треба все зробити прозорим. Там де зникає прозорість з’являється сприятливі умови для корупційних відносин. І викладаю недавню життєву історію.
На батьківських зборах, де вибирався батьківський комітет класу, так як бажаючих було дуже мало ми з одною мамою вмовляли кожного з батьків, щоб Вони ввійшли в комітет. Мене теж було вибрано в батьківський комітет. Жінку, яка опікувалася батьківською касою в минулому році, я знаю 13 років, відтоді як у нас народилися сини. Знаю її як чесну і принципову людину. Але у неї є маленька дитина і її важко постійно бігати до школи і займатися коштами. Так як ми всіх опросили і всі відмовилися збирати гроші, то мені довелося взяти це на себе. Хоча на момент мого перебування на зборах я вже була хвора. По проханню класного керівника, яка написала список необхідної канцелярії, мій чоловік її закупив (для того щоб знайти жовті папаки для хімії йому довелося об’їхати декілька магазинів). Для турзліта я замовила онлайн кепки і потім з високою температурою ходила на Нову Пошту їх отримувати. Віддала батькам дітей, які раніше навчалися в в цьому класі залишок коштів, про що є розписка від представника батьківського комітету класу куди вони перейшли. Передавала кошти на продукти для турзліта, за друковані зошити по фізиці і атласи та практикуми по географії, а також мамі що купила все, що вчитель замовив купити для класу. Потім відбувся турзліт, де через хворобу я не могла бути присутньою. Де, чомусь без відома/згоди інших батьків було перевибрано батьківськиї комітет. Чому так відбулося мені так і нихто і не пояснив. До мене звернулася мати нової дитини, що чомусь перейшла з найсильнішого класу нашої школи і сказала, що треба закупляти подарунки для вчителів і змусила віддати батьківську касу. Й я її віддала всі кошти, що були зібрані на той момент. Про те, що я не в батьківському комітеті вона мені не сказала, але запитала скільки я від себе особисто дарую вчителям. Я була дуже вражена, тому що я ніколи в житті не робила такого. Вона створила окрему групу для батьківського комітету в вайбері, куди мене не включила, а я і далі збирала кошти для батьківського комітету. Коли їздила на прийом до лікаря заходила в Планетарії дізнавалася на рахунок екскурсії для дітей.
Потім випадково дізналася про окрему групу для батьківського комітету і спитала їх чому я не там. Отримала грубу відповідь. В класі де навчався мій син ніколи до того не було окремої групи для батьківського комітету і всі батьки завжди були проінформовані, що відбувається у класі.
Tutor - Spain-German 06 октября 2018
1
причем тут коррупция, обидой пока живете
YuliaYuliaYulia 06 октября 2018
2
Конечно,с Вами поступили некрасиво,но коррупции я здесь не увидела. В чем коррупция-то?
mavka_kids 06 октября 2018
3
ну хтось воду у вас мутить. але чому всі батьки на це пристали?
вобщем, БК - зло. для всіх.
котик88 06 октября 2018
4
Корру́пция — термин, обозначающий обычно использование должностным лицом своих властных полномочий и доверенных ему прав, а также связанных с этим официальным статусом авторитета, возможностей, связей в целях личной выгоды.

Где в вашем рассказе коррупция?
Rosewo 06 октября 2018
5
не поняла, где коррупция?
вы просто обижены, что вас в кружок не взяли? ну так бросайте это дело
анна 1986 06 октября 2018
6
Коррупция при чем? Чем-то Вы не устроили родителей,раз они создали др батьком
Еще странно слышать-канцелярия на класс-родители что не могут детям сами тетради,ручки купить
И еще страннее-учитель ’заказала’- она вообще каким боком к покупкам
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта

Ще з цiкавого

Популярные вопросы!

ещё

Сейчас читают!