sovetchitsa
Советчица
Вход Регистрация
Спросить Советую Промо публикация Поиск товара
Настройки
Язык меню: ru ua Шрифт: a a a
Служба поддержки
Вход Регистрация
Правила | Ограничения | Cookies
©2008—2025 Советчица Kidstaff
Советчица - Еда, Кулинария - Другое
anonim_203
Топтунша• 27 октября 2017

Гостья из Западной Украины сказала, что они не едят, то что мы едим, супы-борщи

и прочее. Девочки из ЗУ, а что вы едите/готовите?
показать весь текст
836 0
Все фото темыКомментарии автораМои ответы
|« «» »|
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • …
  • 28
anonim_113
Ра ру ра ру ра• 27 октября 2017
61
Ответ дляgloriya8305
вот, в том то и дело, что один два ресторана, все верно, но их попробуй найти. в тур зонах еще ничего
я в курсі ))) Часто в Польщі буваю. Ще гольонка смачна, але теж тільки у вибраних закладах. Кремувки в Вадовіце (ті, які папа римський полюбляв) - смакота.
anonim_113
Ра ру ра ру ра• 27 октября 2017
62
Ответ дляNatali8377
Для баноша вам потрібно 0.5л домашньої сметани, 2/3 стакана кукурудзяної крупи (найдрібнішої, яку зможете знайти), стакан молока, дрібку солі.
Найкраще готувати банош в казанку. Виливаєте сметану в казанок, трошки розводите молоком і доводите до кипіння. Далі всипаєте тоненькою цівкою крупу. ПОСТІЙНО ПОТРІБНО ПОМІШУВАТИ, бажано деревяною ложкою. Готувати потрібно приблизно 30хв.

До баношу окремо можна приготувати підливу з сухих грибів, піджарити кусочки підчеревини, посипати солоною бринзою.
я перепрошую, але справжній банош вариться тільки на вершках, ніякої сметани.
Але, скільки господинь - стільки рецептів
noavatar
Natali8377• 27 октября 2017
63
Ответ дляЛо Шарик
Диалект
слово ’зупа’ є в тлумачному словнику української мови. Це є синонім до слова ’юшка’.
noavatar
Natali8377• 27 октября 2017
64
Ответ дляМамзелькин
І ’суп’ і ’зупа’ - слова іншомовного походження.
це точно. Наші предки, напевно, казали ’юшка’.
Дотепер у нас на грибний та на курячий суп кажуть юшка.
noavatar
pollyteika• 27 октября 2017
65
Мої діти їдять лише борщ і «зупку» з фрикадельками. От так і живемо
Іноді, чоловіку готую солянку, або грибний суп. Сама, перші страви не дуже люблю.
noavatar
Olwia• 27 октября 2017
66
Гречана зупа із сухими білими грибами, або пІдпеньками (наголос на І), бульйон із домашньою вермішеллю, люблю чанахи (чоловік не дуже), рисовий суп із фрикадельками, капусняк (щі по вашому).
Йду варити суп пюре із цвітної капусти, шампіньйонами, заправлений плавленими сирками.
anonim_67
МойНеТакой• 27 октября 2017
67
Ответ дляРа ру ра ру ра
я перепрошую, але справжній банош вариться тільки на вершках, ніякої сметани.
Але, скільки господинь - стільки рецептів
я також перепрошую, але чула від наших путильских гуцулів (чернівецька обл.) та від закарпатських, що тільки сметана) дійсно в кожного свої рецепти)
я банош на молоці готую, за що мене ті самі гуцули висміяли.
noavatar
Natali8377• 27 октября 2017
68
Ответ дляРа ру ра ру ра
я перепрошую, але справжній банош вариться тільки на вершках, ніякої сметани.
Але, скільки господинь - стільки рецептів
а що таке, по вашому, вершки??)) Це просто солодка сметана. Сепарована з солодкого молока. І вершки дуже жирні.
Можна звичайно, але тоді банош дуууже жирний.
noavatar
pollyteika• 27 октября 2017
69
Люблю домашній курячий бульйон з домашньою локшиною, такою жовтою та твердою, з перцем і зелениною, але готувати локшину не вмію і вчитись не хочу. Купована, під домашню, всеодно не те.
noavatar
Natali8377• 27 октября 2017
70
Ответ дляМойНеТакой
я також перепрошую, але чула від наших путильских гуцулів (чернівецька обл.) та від закарпатських, що тільки сметана) дійсно в кожного свої рецепти)
я банош на молоці готую, за що мене ті самі гуцули висміяли.
я просто не можу не додати молока, бо лише на сметані дуже жирний виходить.
noavatar
Solomiyka78• 27 октября 2017
71
Судя по соседней теме о борще, на ЗУ борщ варят с фасолью. У нас в Харькове никто из знакомых фасоль не добавляет.
noavatar
Natali8377• 27 октября 2017
72
Ответ дляpollyteika
Люблю домашній курячий бульйон з домашньою локшиною, такою жовтою та твердою, з перцем і зелениною, але готувати локшину не вмію і вчитись не хочу. Купована, під домашню, всеодно не те.
там нічого не треба вчитись))) замісити дуже туге тісто, розтачати, підсушити і дрібно порізати. Можна заготувати більшу порцію і зберігати в скляній посуді.
anonim_113
Ра ру ра ру ра• 27 октября 2017
73
Ответ дляNatali8377
а що таке, по вашому, вершки??)) Це просто солодка сметана. Сепарована з солодкого молока. І вершки дуже жирні.
Можна звичайно, але тоді банош дуууже жирний.
ви не відрізните вершки від сметани? Сметана - жир зі скислого молока, якщо примітивно. Жирність вершків і сметани з одного і того ж молока - однакова. І ми говоримо про автентичність страви. Банош був тільки на вершках і тільки в печі готувався. До речі, є декілька закладів, де досі так його готують. Повірте, дуууже відрізняєтся смаком в кращу сторону )))
anonim_212
Не танцую- но пою• 27 октября 2017
74
noavatar
Natali8377• 27 октября 2017
75
Ответ дляSolomiyka78
Судя по соседней теме о борще, на ЗУ борщ варят с фасолью. У нас в Харькове никто из знакомых фасоль не добавляет.
не всі і не завжди. Деколи можуть додавати фасолю (велику, білу) і гриби.
Але, як правило, класичний рецепт переважає.
anonim_113
Ра ру ра ру ра• 27 октября 2017
76
Ответ дляSolomiyka78
Судя по соседней теме о борще, на ЗУ борщ варят с фасолью. У нас в Харькове никто из знакомых фасоль не добавляет.
може бути квасоля, але не обов’язково. Я майже ніколи не додаю, і ніхто серед знайомих-родичів теж
noavatar
pollyteika• 27 октября 2017
77
Ответ дляNatali8377
слово ’зупа’ є в тлумачному словнику української мови. Це є синонім до слова ’юшка’.
Багато українських, літературних слів, тутешні сприймають за діалект, бо їхні російськомовні вчителі української, подібного не вживали. Втомилась пояснювати та виправдовуватись. Просто ігнорую.
anonim_17
Белая и пушистая• 27 октября 2017
78
Ответ дляNatali8377
я просто не можу не додати молока, бо лише на сметані дуже жирний виходить.
а я взагалі варю кулешку на воді і лише в кінці добавляю кілька ложок свіжої сметани.
Так дієтичніше і теж смачно ))
noavatar
Natali8377• 27 октября 2017
79
Ответ дляРа ру ра ру ра
ви не відрізните вершки від сметани? Сметана - жир зі скислого молока, якщо примітивно. Жирність вершків і сметани з одного і того ж молока - однакова. І ми говоримо про автентичність страви. Банош був тільки на вершках і тільки в печі готувався. До речі, є декілька закладів, де досі так його готують. Повірте, дуууже відрізняєтся смаком в кращу сторону )))
я не сперечаюся))
noavatar
Natali8377• 27 октября 2017
80
Ответ дляБелая и пушистая
а я взагалі варю кулешку на воді і лише в кінці добавляю кілька ложок свіжої сметани.
Так дієтичніше і теж смачно ))
це страва мого дитинства. Кулешу бабуся дуже часто варила колись в дитинстві.
anonim_67
МойНеТакой• 27 октября 2017
81
а вообще сколько помню, то никогда у нас не готовили исключительно местные блюда, при СССР журналы были с рецептами, кулинарные книги - готовили в том числе по ним. а сейчас век интернета, ИМХО можно говорить о готовке в каждой конкретной семье, кто каких принципов в питании придерживается, а не о регионе в целом. из первых блюд я готовлю борщ, капустняк из квашеной капусты, куриный бульон с вермишелью, чанахи, гороховый суп с копченостями и сухариками, солянку, грибной суп, тыквенный суп-пюре, овощные супы всякие разные, суп-гуляш, рыбный суп, белорусский холодник, окрошку. наверняка не все перечислила. просто у нас в семье любят первые блюда, и я готовлю их именно, как полноценное блюдо, когда только супом можно наесться, а не одна картошка на ведро воды, как тут иногда девочки описывают супы, типа еда для бедных.
anonim_67
МойНеТакой• 27 октября 2017
82
Ответ дляNatali8377
я просто не можу не додати молока, бо лише на сметані дуже жирний виходить.
я на молоці роблю також з таких міркувань, бо якщо до баноша ще гриби в сметані, то дуже жирно.
noavatar
pollyteika• 27 октября 2017
83
Ответ дляNatali8377
там нічого не треба вчитись))) замісити дуже туге тісто, розтачати, підсушити і дрібно порізати. Можна заготувати більшу порцію і зберігати в скляній посуді.
Дякую, у мене річний малюк, який, поки не спить , товчеться по мені, ловить за ноги, от зараз, дубасить маскою трансформера по голові. Під час останньої вагітності, ліпила постійно вареники з різними начинками, пельмені, може б з часом і до локшини добралась, але зараз, виключно, все без мороки)
noavatar
Ленка1988• 27 октября 2017
84
я на Западной обожаю всегда заказывать в кафешках грибную юшкуэто безумно вкусно ( в Сходнице есть кафе Chalet в центре, так это лучшее место, где готовят вкуснейшую грибную юшку)я езжу обычно на 2 недели туда и ежедневно заказываю в обед себе эту юшку, не могу от нее отказаться а еще люблю там брать ’картошку по-селянськi’ запеченную в духовке вместе с чесноком, она получается с ароматной хрустящей корочкой, пропитанной чесночным запахом - невероятно вкусно.. А отбивная из свинины с грибами, под сыром - все, я не выдерживаю..пошла кушать бутерброды с чаем
anonim_27
Обращеница• 27 октября 2017
85
Ответ дляtsibinanna
На з.у. очень тяжелая пища (картошка,грибы,баранина.
баранина -это точно не тяжелая пища, а самая легкая и полезная из мяса.
noavatar
Птенчик• 27 октября 2017
86
Ответ дляSolomiyka78
Судя по соседней теме о борще, на ЗУ борщ варят с фасолью. У нас в Харькове никто из знакомых фасоль не добавляет.
в нас теж варять з квасолею, а ще з рожевим полосатим бурячком ))
anonim_71
Папина дочка• 27 октября 2017
87
Девочки, вот сварили вы банош, а что туда в готовый добавить , что бы классика была?
noavatar
Yamini• 27 октября 2017
88
Ответ дляDzvina_Dzvinochok
Готуємо і їмо)) Якраз в процесі готування борщику червоного. Але намагаюсь готувати не жирну їжу, не складні страви. Відпочивали не раз в Карпатах, на Волині, бували в Закарпатті. Там їжа смачнюща. Але така поживна і колорійна, що я зайвиі кг завжди привозила. Вдома набарато простіше готую.
Да, там такая сытная еда, что надо бегать по горам, чтобы не приехать домой с лишними кг
noavatar
pollyteika• 27 октября 2017
89
Ответ дляЛенка1988
я на Западной обожаю всегда заказывать в кафешках грибную юшкуэто безумно вкусно ( в Сходнице есть кафе Chalet в центре, так это лучшее место, где готовят вкуснейшую грибную юшку)я езжу обычно на 2 недели туда и ежедневно заказываю в обед себе эту юшку, не могу от нее отказаться а еще люблю там брать ’картошку по-селянськi’ запеченную в духовке вместе с чесноком, она получается с ароматной хрустящей корочкой, пропитанной чесночным запахом - невероятно вкусно.. А отбивная из свинины с грибами, под сыром - все, я не выдерживаю..пошла кушать бутерброды с чаем
Дуже смачно описали і я пішла
anonim_67
МойНеТакой• 27 октября 2017
90
Ответ дляПапина дочка
Девочки, вот сварили вы банош, а что туда в готовый добавить , что бы классика была?
я делаю либо с тертой брынзой, либо с грибами в сметане, можно еще со шкварками. на классику не претендую)
|« «» »|
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • …
  • 28
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта

Похожие темы:

Ще з цiкавого


Популярные вопросы!

Сегодня Вчера 7 дней 30 дней

ещё

Сейчас читают!

Назад Комментарии к ответу

О нас | Служба Поддержки | Помощь

Правила | Ограничения | Cookies ©2008—2025 Советчица Kidstaff