26 декабря 2017

Температура высокая у ребенка 2 года. Второй день

До 39.7сегодня уже сопли и покашливает
Скорую вчера вызывала
Сегодня педиатра. Пришел, послушал, ничего такого не нашел. Выписал антибиотики на всякий случай ( он у нас всегда так делает)
И вот опять 39
Так часто даю нурофен- это не страшно? Фактически каждые 5-6 часов. Чередую с паоацетвмрлом
Я не понимаю. Может анализ крови сдать?
Какой-то врач непонятный
Что делать ? До другого врача далеко, нечем ехать. Я в отчаянии ((
Леннон_Жив! 26 декабря 2017
1
Для отчаяния рано, всего-то второй день. Чередуйте Нурофен и Парацетамол, все сон\гласно инструкции.
Инфотуфелька 26 декабря 2017
2
Сдайте кровь, и мочу...может почки гонят темпу
Языката Хвеська 26 декабря 2017
3
Сдайте анализы, конечно, лабораторию и на дом можно вызвать.
Просто Филя 26 декабря 2017
4
Посмотрите сами горло, может налёт от ангины есть?
СтелькаОТединицы 26 декабря 2017
5
+++кровь сдайте,точно не помню какой показатель указывает на вирус,погуглите в интернете или позже посмотрю,отпишусь
Майская киска 26 декабря 2017
6
Анализы - это в первую очередь...стараюсь сдать еще до прихода врача. А паникуете рано. Првильно пишут: чередуйте ибупрофен с парацитамолом. Если ручки, ножки холодные - 0,25 табл.ношпы за 20 минут до приема очередной порции жаропонижающего, но я её давала не больше 1 раза в сутки (моему ребенку больше и не нужно было). Пить-пить-пить, увлажнение квартиры, проветривание
Да Щас же 26 декабря 2017
7
При вирусе температура может держа 3-5 дней . Анализы сдайте обязательно. антибиотики пить на всякий случай это конечно жесть(
Да Щас же 26 декабря 2017
8
Ответ дляСтелькаОТединицы
+++кровь сдайте,точно не помню какой показатель указывает на вирус,погуглите в интернете или позже посмотрю,отпишусь
Высокие лимфоциты это вирусная инфекция
А я с косою 26 декабря 2017
9
У нас так было, вызвали скорую, сейчас лежим в больнице: диагноз ОРИ. Температуру сбили, сейчас колят антибиотики. Пырскаем горло, синьку на язык. А вам скорая не предложила ехать в больницу? Странно.это же ребенок
Утка_в_тапках 26 декабря 2017
10
высокая температура будет 3 дня.На 4-й станет спадать.Так вырабатывается иммунитет,это нормально.Ничего страшного нет.Стоит правильно сбивать температуру,и не бояться ее.Поскольку процесс повышения температуры очень полезный для нашего организма.Скину Вам научную статью моего преподавателя Гайдука Игоря Богдановича,кандидата мед.наук,который подробно описывает как правильно это делать.
А антибиотик назначают только на 4 сутки не спадаемой высокой температуры.Первые 3 сутки бактериальной инфекции нет,антибиотик не целесообразен.Обязательно поменяйте врача.

Гарячка – захисно-пристосувальна реакція організму, яка виникає у відповідь на дію патогенних подразників і для якої притаманна перебудова процесів терморегуляції, що призводить до підвищення температури тіла і стимулює природну реактивність організму.
Нормальна температура тіла дитини протягом доби змінюється в межах 0,5- 1С ( від 36,5 – 37,5С у аксилярній, тобто пахвовій ямці). Причиною появи гарячки є, в першу чергу, інфекція: бактерії, віруси, найпростіші, грибки, паразити. За ступенем підвищення температури тіла розрізняють субфебрильну до 38С; фебрильну –38,1-39С; фебрильну високу 39,1- 40С і гіпертермічну вище 41С гарячки.
При підвищенні температури тіла в організмі активуються такі чинники захисту:
- підвищується фагоцитарна активність лейкоцитів і макрофагів ( їхня здатність захоплювати і знищувати збудників);
- посилюється синтез інтерферону, який захищає здорові клітини від проникнення збудників;
- активуються внутрішньоклітинні ферменти, які приймають участь у пригніченні репродукції вірусів (пригнічують розмноження вірусів);
- швидкість синтезу специфічних антитіл (білкові сполуки, які організм людини виробляє для знищення збудників хвороб) підвищується у 10 – 20 разів;
- підвищується антитоксична функція печінки;
- зменшується, або припиняється інтенсивність розмноження збудників.
Найактивніше ці процеси відбуваються при t тіла 38,5 – 39С.
Причини частих захворювань викликані такими особливостями імунітету дитини
1. Знижена продукція інтерферону, у дітей раннього віку та його мала противірусна активність («ранній інтерферон»)
2. Відносна незрілість макрофагально-фагоцитарної ланки, схильність до незавершеного фагоцитозу. Клітини захисту поглинають збудник, але не знищують його, і він починає в них розмножуватись
3. Низька цитотоксичність природних кілерів (Т-лімфоцитів) які повинні вбивати інфіковані клітини, обриваючи процес нагромадження мікробів
4. Запізнілий синтез антитіл, що дає змогу мікробам безперешкодно розмножуватися до небезпечної кількості.
5. Знижена концентрація імуноглобулінів ( особливо класу Ig A), які з перших хвилин попадання збудника повинні перешкоджати його проникненню в клітини організму.
Маючи такі вразливі захисні позиції, дитячий організм без допомоги обійтися нездатний.
Такою допомогою від природи є гарячка, яка своєю дією активує кожну ланку імунної відповіді. Вона виступає тим стимулом, якого бракує дитині у боротьбі з інфекцією.
Тому перш ніж знижувати підвищену температуру тіла добре зважте , що ви робите: допомагаєте дитині чи мікробам.
Термофобія.
70 – 80% батьків вважають, що підвищення t тіла поза 40 С викликає важкі ураження мозку. Насправді ж небезпечні зміни виникають при t 41,7 С.
Фебрильні судоми виникають у 4% дітей з високою гарячкою у віці до 6 років. Чим швидше підвищується температура тіла, тим більша ймовірність судом. У 40% дітей, які мали судоми, можливе повторення при подібних ситуаціях знову.
В групу високого ризику розвитку судом відносяться діти у яких:
- при підвищенні t тіла руки і ноги бліді, холодні («бліда» гарячка);
- зневоднені діти – відсутність сечі більше ніж 8 годин;
- вік менше 3 місяців і t 38 С;
- гарячка 40 С;
- діти у важкому загальному стані;
- діти, які перенесли травми в пологах або після пологів, недоношені;
- з тривалим монотонним плачем, або плачем при кожному доторканні;
- з великим тім’ячком, яке випинається над кістками черепа;
- дитина, яка багато спить, її тяжко розбудити;
- якщо температура 39С утримується більше 24 годин.

Протокол № 437 від 31.08 2004 затверджений міністерством охорони здоров’я України про невідкладну медичну допомогу при невідкладних станах у дітей на шпитальному і дошпитальному етапі (див. сайт МОЗ України)

Медична допомога при високій температурі тіла:
Жарознижуючі препарати при гіперпірексії використовують таким чином:
- раніше здоровим дітям при температурі тіла вище 39 С і / або при м’язовій ломоті і болю голови;
- дітям з фебрильними судомами в анамнезі при температурі тіла вище 38 - 38,5 С;
- дітям з важкими захворюваннями серця і легень при температурі тіла вище 38,5 С;
- дітям перших 3 місяців життя при температурі тіла вище 38 С.
1.Парацетамол 10-15 мг/кг або ібупрофен ( дітям старше 3 місяців) 5-10 мг/кг усередину, або ацелізін 0,1-0,2 мл/рік життя або 50% розчину анальгіну в дозі 0,1 мл/рік життя дом’язево або довенно.
2.При неефективності або порушеннях мікроциркуляції ( холодні кінцівки при гіпертермії, озноб) –папаверин 2% у д
Утка_в_тапках 26 декабря 2017
11
1.Парацетамол 10-15 мг/кг або ібупрофен ( дітям старше 3 місяців) 5-10 мг/кг усередину, або ацелізін 0,1-0,2 мл/рік життя або 50% розчину анальгіну в дозі 0,1 мл/рік життя дом’язево або довенно.
2.При неефективності або порушеннях мікроциркуляції ( холодні кінцівки при гіпертермії, озноб) –папаверин 2% у дозі 0,5 мг/кг або бензодіазепіни (седуксен, реланіум, діазепам, сібазон) у дозі 0,2-0,3 мг/кг дом’язево.

Шановні батьки ! Використовуючи жарознижувальні засоби слід враховувати, що вони потрібні не для «нормалізації» температури тіла, а для її зниження і покращення самопочуття дитини.

Найбільш доцільним на мій погляд видається такий алгоритм впливу на гарячку:
І. Забезпечення достатньої кількості рідини: у віці до 3 років це по 100мл на кожен кілограм ваги тіла. Сюди входить об’єм їжі і напитків. Діти охоче п’ють розведену 1:1 з водою кока – колу, або чай з розчином глюкози ( на 100,0 чаю 10,0 - 40% розчину глюкози). Обидва ці напої запобігають підвищенню рівня ацетону в організмі дитини, особливо коли відсутній апетит, стимулюють сечовиділення.
ІІ. До 38 С жодних втручань.
ІІІ. При t 38 - 39 С і теплих чи гарячих кінцівках, рожевій шкірі тулуба, доброму самопочутті дитини –використовувати фізичні методи:
- роздягнути дитину до підгузника;
- обдувати вентилятором, або віялом;
- змочувати рясно волосисту частину голови теплою 32 -35 С водою. Після висихання процедуру повторити. За 2 -3 рази температура тіла переважно знижується на 0,5С. Звертаю увагу, що ця процедура є найбільш бажаною, оскільки дозволяє охолодити голову. Перегрітий мозок набрякає, збільшується в розмірах. Це викликає біль голови, можливі судоми. Охолодження зменшує набряк мозку, покращує самопочутття, знімає біль, запобігає розвиткові судом.
- обтирання рожевого, гарячого тулуба дитини губкою, змоченою теплою
32 -35 С водою. Вода, випаровуючись із поверхні тіла, буде виконувати
роль поту, охолоджуючи дитину. Ніжне тертя губкою шкіри сприяє розширенню судин і підсилює тепловіддачу.
- приємним для дитини і ефективним є також теплий душ 32-35 С - тривалістю 5-10 хвилин, після чого дитину не витирати, а нехай обсохне, як на пляжі. Після такої процедури tтемпература тіла знижується на 1С.
Не бажано використовувати холодну воду, розчини спирту, оцту, оскільки швидке випаровування і охолодження шкіри може викликати рефлекторний спазм судин і припинити тепловіддачу. Фізичні процедури діють швидко, без жодних ускладнень, їх можна повторювати декілька разів на добу при повторному підвищенні t.
IV. Якщо при t 38С кінцівки холодні, це означає, що температура тіла ще буде підніматися. Необхідно застосувати судинорозширювальні засоби: папаверин (0,5 мг/кг) дітям до 6 міс. 2% розчин -0,1; до 1р. – 0,2; до 2р. – 0,3; до 3р. – 0,5; до 4 р. -0,6; до 5р. – 0,8мл, або у свічках – ¼ св. до 1 року, 1/3 – до 3-х років, ½ - до 5 років.
- голову рясно змочувати водою t 32 – 35 С ;
- при t >39 С і поганому самопочутті – жарознижувальні засоби.
Ідеальним є зниження t до 38,5С, оскільки така температура є потужним стимулом для захисних реакцій організму. Вона суттєво вкорочує тривалість хвороби і добре переноситься дітьми. Тому бажано давати 1/2 рекомендованої дози парацетамолу чи ібуфену. Таку дозу можна частіше повторювати.
V. Якщо протягом більше 1 години жодними медикаментами не вдається забезпечити потепління кінцівок, і температура тіла вперто піднімається до 39,5-40,0 Со, ввести Дексаметазон внутрішньом’язево повільно 1мл, незалежно від віку і негайно викликати невідкладну швидку допомогу або звернутись до фахового лікаря.
VI. Якщо більше доби температура тіла не знижується нижче 39С, обов’язковою є консультація фахівця, дослідження крові та сечі.
Шановні батьки! Тепер Ви маєте уяву про лавину захисних реакцій, які виникають у організми дитину під впливом гарячки. Лише Вам вирішувати, чи безжально «збивати» температуру і зупиняти боротьбу, чи дещо знизити температуру, покращити самопочуття пацієнта і не заважати йому далі боротися.

З повагою, канд. мед. н., лікар-інфекціоніст Ігор Гайдук
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта

Ще з цiкавого

Популярные вопросы!

ещё

Сейчас читают!