sovetchitsa
Советчица
Вход Регистрация
Спросить Советую Промо публикация Поиск товара
Настройки
Язык меню: ru ua Шрифт: a a a
Служба поддержки
Вход Регистрация
Правила | Ограничения | Cookies
©2008—2025 Советчица Kidstaff
Советчица - Еда, Кулинария - Кухни мира
anonim_62
МаксХмара• 16 января 2023

Регіональні страви української кухні

Які притаманні саме Вашому регіону і не сильно поширені загалом?
Моя бабуся родом з Полісся - їх місцева страва це холодна юшка з риби та білих грибів. Смачна страва. Хоча на Поліссі гриби кладуть майже скрізь. Жодних грибів, окрім білих не визнають, називають їх губ´яками, а білий - це справжній гриб. Ще там до супу замість хліба готують несолодкі млинці. Розповсюджена також мачанка, але це запозичення з білоруської кухні. На свята готують молочний кисиль з родзинками, трохи схожий на панакотту.
На Київщині, звідки мій дідусь родом готували капусняк і коржі з маком.
А що цікавого готують у Вашій місцевості?
heart 2
45 0
Все фото темыКомментарии автораМои ответы
  • 1
  • 2
noavatar
МДТ• 16 января 2023
1
Риба і морепродукти, свіжі овочі від ранньої весни до пізньої осені, квашення, особливе місце має квашений кавун.
heart 1
anonim_200
Из Виа-гры• 16 января 2023
2
Я від бабусі Житомирська область , Полісся, печу собі капусту в духовці, правда бабуся завжди пекла в печі. Бабуся готувала багато страв, але думаю їх найбільша перевага це те, що вони всі готувалися в печі і бабуся любила це, готувала з любов‘ю
noavatar
Shipowner• 16 января 2023
3
Ковбык, картопляники( терта картопля з солоним сиром , в печі), кисіль молочний, багато чого але я вже не пам’ятаю , Київщина, кордон з Білоруссю
heart 1
anonim_38
Прилипало• 16 января 2023
4
Крабовый салат с рисом
Полтавщина
heart 2
anonim_72
Сама не знаю• 16 января 2023
5
Ответ дляПрилипало
Крабовый салат с рисом
Полтавщина
А галушки ?
anonim_64
ФрекенБок• 16 января 2023
6
На Поліссі ще заливне з грибами (як холодець, але замість м´яса гриби), потравка - страва з свинини і картоплі з печі, їдять з кислими млинцями, а ще вареники з меленим маком і варенням.
heart 1
anonim_127
выходные пролетают• 16 января 2023
7
Деруни просто зі сметаною або начинені м´ясом, грибна юшка, жульєн. Прикарпаття
heart 1
anonim_200
Из Виа-гры• 16 января 2023
8
Ответ дляShipowner
Ковбык, картопляники( терта картопля з солоним сиром , в печі), кисіль молочний, багато чого але я вже не пам’ятаю , Київщина, кордон з Білоруссю
Ковбик , ви мені нагадили, робила бабуся. Коли мама привозила в Київ і всіх пригощали, ніхто ніколи такої страви не їв.
heart 1
anonim_164
Едимнаморе• 16 января 2023
9
Смажені бички, борщ зі смаженими бичками, ікра з баклажанів. Миколаївщина.
heart 4
anonim_64
ФрекенБок• 16 января 2023
10
На Черкащині - ´порося´. В лапках, бо це не порося, а шмат солонини, бажано з дна бочки, обмащеної тістом і запечене в печі. Дуже смачно!
Запечені вареники з солодким сиром і сметаною в печі.
´Начинка´ - по суті, перемелений ліверний фарш, закритий в банки, годиться для вареників і пиріжків.
heart 1
anonim_164
Едимнаморе• 16 января 2023
11
І таки да - Едим на море))
anonim_61
Утка_в_тапках• 16 января 2023
12
Гефилте фиш, фаршированные квашеные синие, баница, битки из тюльки, плацинды и т.д. Люблю Одессу и ее шикарную кухню
anonim_64
ФрекенБок• 16 января 2023
13
А в нас на Хмельниччині вареники були тільки з солоним сиром, і засмажка зі шкварочками. Зелений борщ з кропивою, капусняк тільки з нутряним салом-здором, пиріжки з яйцем і зеленою цибулею без всякого рису, кров´янка тільки з гречкою, м´ясо на ковбасу різали тільки шматочками, м´ясорубку не признавали. З солодкого - верґуни і медівник з сметанним кремом і горіхами. В медівник в тісто обов´язково додавали чорний мелений перець і часом кмин.
heart 2
noavatar
Борисфенка• 16 января 2023
14
Пшоняна каша грудками, в печі бабуся готувала, вона солодка, з яйцями і молоком.
Молочний кисіль без родзинок, ніколи не додавали, вперше чую.
Вареники з маком і пшоном, з яблуками і маком, пиріжки з квасолею.
Полісся.
anonim_57
Ждун с Нибиру• 16 января 2023
15
Моя свекруха тоже холодную ющку из грибов и рыбы. Смакота.. нигде больше такой не ела. ПОЛЕСЬЕ.
anonim_57
Ждун с Нибиру• 16 января 2023
16
Мачанка это вы имеете ввиду из творога вып4чка , а потом в сметане?
anonim_57
Ждун с Нибиру• 16 января 2023
17
Знаю не про молочный, а про овсяный кисель...он молочного цвета. Может вы его имели ввиду?
anonim_57
Ждун с Нибиру• 16 января 2023
18
Ответ дляShipowner
Ковбык, картопляники( терта картопля з солоним сиром , в печі), кисіль молочний, багато чого але я вже не пам’ятаю , Київщина, кордон з Білоруссю
Как кисель молочный готовили. Мне кажется, все же, что вы про овсяный
anonim_57
Ждун с Нибиру• 16 января 2023
19
Ответ дляИз Виа-гры
Ковбик , ви мені нагадили, робила бабуся. Коли мама привозила в Київ і всіх пригощали, ніхто ніколи такої страви не їв.
Что такое ковбик?
anonim_57
Ждун с Нибиру• 16 января 2023
20
Ответ дляБорисфенка
Пшоняна каша грудками, в печі бабуся готувала, вона солодка, з яйцями і молоком.
Молочний кисіль без родзинок, ніколи не додавали, вперше чую.
Вареники з маком і пшоном, з яблуками і маком, пиріжки з квасолею.
Полісся.
Дайте рецепт молочного киселя, если знаете
anonim_66
дЫнька• 16 января 2023
21
Ответ дляЖдун с Нибиру
Что такое ковбик?
Сальтисон, там свои названия просто
heart 2
anonim_142
Копуша• 16 января 2023
22
Суп з галушкам ,суп з пшоном з дод.сирого яйця,картопляники з лівером,пиріжки з ревенем.
Пісний борщ з смаженими карасями.
Зелений борщ з кропивою, щавлем і садовою лободою навесні.
noavatar
Борисфенка• 16 января 2023
23
Ответ дляЖдун с Нибиру
Дайте рецепт молочного киселя, если знаете
Молоко, яйця, крохмаль, ванільний цукор. Заварити, як заварний крем.
А овсяний кисіль інший, він з вівса робиться, сірого кольору і несолодкий. Це обрядова поминальна страва, на поминки роблять. Рецепт не знаю, ніколи його не їла і не готувала.
heart 2
anonim_57
Ждун с Нибиру• 16 января 2023
24
Ответ дляБорисфенка
Молоко, яйця, крохмаль, ванільний цукор. Заварити, як заварний крем.
А овсяний кисіль інший, він з вівса робиться, сірого кольору і несолодкий. Це обрядова поминальна страва, на поминки роблять. Рецепт не знаю, ніколи його не їла і не готувала.
Благодарю
heart 1
noavatar
Борисфенка• 16 января 2023
25
Ответ дляЖдун с Нибиру
Благодарю
https://www.google.com/amp/s/www.unian.ua/recipes/...
anonim_5
Уходя дверю не хлопать• 16 января 2023
26
Ответ дляЖдун с Нибиру
Моя свекруха тоже холодную ющку из грибов и рыбы. Смакота.. нигде больше такой не ела. ПОЛЕСЬЕ.
І ми з Поліського краю, але юшки такої не пробувала. В будень в нас були прості страви. Але найулюбленіша мені була це токмач. Відварена, потовчена і присмачена картопля. Зранку його їли просто, а рештки бабуся викладала на сковорідку і ставила в піч. Там він підпікався. Десь через годинку це була картопля з шкоринкою, а на вечір запіканка, яка різалась ножем. В неділю готувалися бульбовники.Це такі печені нібито пиріжки з суміші сирої тертої та вареної товченої картопля. Їли їх з соленим сиром змішаним з вершками. З ними доводилось повозитися. Ще по по вихідним пеклися млинці на дріжджах. Такі товсті, великі млинці. Їдять їх з тим же соленим сиром, шкварками, домашньою ковбаскою. Пишу все і слюною давлюся. Прості страви, але які смачні.
heart 1
anonim_57
Ждун с Нибиру• 16 января 2023
27
Ответ дляУходя дверю не хлопать
І ми з Поліського краю, але юшки такої не пробувала. В будень в нас були прості страви. Але найулюбленіша мені була це токмач. Відварена, потовчена і присмачена картопля. Зранку його їли просто, а рештки бабуся викладала на сковорідку і ставила в піч. Там він підпікався. Десь через годинку це була картопля з шкоринкою, а на вечір запіканка, яка різалась ножем. В неділю готувалися бульбовники.Це такі печені нібито пиріжки з суміші сирої тертої та вареної товченої картопля. Їли їх з соленим сиром змішаним з вершками. З ними доводилось повозитися. Ще по по вихідним пеклися млинці на дріжджах. Такі товсті, великі млинці. Їдять їх з тим же соленим сиром, шкварками, домашньою ковбаскою. Пишу все і слюною давлюся. Прості страви, але які смачні.
Ой, я помню такую картошку. Типа объедки, но когда постоят в печи... господи, как все вкусно это было
anonim_5
Уходя дверю не хлопать• 16 января 2023
28
А ще в нас кендюх готували. Його ще мацик називають. Начинений шлунок м´ясом і салом підвішувався в сінях. Робили його зимою, а їсти починали десь літом. Яке те м´ясо було смачне. В нас і зараз їх роблять на продаж, але ж невитримують тих термінів.
anonim_93
Дюймовочка• 17 января 2023
29
Ответ дляФрекенБок
А в нас на Хмельниччині вареники були тільки з солоним сиром, і засмажка зі шкварочками. Зелений борщ з кропивою, капусняк тільки з нутряним салом-здором, пиріжки з яйцем і зеленою цибулею без всякого рису, кров´янка тільки з гречкою, м´ясо на ковбасу різали тільки шматочками, м´ясорубку не признавали. З солодкого - верґуни і медівник з сметанним кремом і горіхами. В медівник в тісто обов´язково додавали чорний мелений перець і часом кмин.
а з чим ще буває кров´янка окрім гречки?
anonim_93
Дюймовочка• 17 января 2023
30
Ответ дляБорисфенка
Молоко, яйця, крохмаль, ванільний цукор. Заварити, як заварний крем.
А овсяний кисіль інший, він з вівса робиться, сірого кольору і несолодкий. Це обрядова поминальна страва, на поминки роблять. Рецепт не знаю, ніколи його не їла і не готувала.
кацапи на Різдво їдять
  • 1
  • 2
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта

Похожие темы:

Ще з цiкавого


Популярные вопросы!

Сегодня Вчера 7 дней 30 дней

ещё

Сейчас читают!

Благотворительность!

Назад Комментарии к ответу

О нас | Служба Поддержки | Помощь

Правила | Ограничения | Cookies ©2008—2025 Советчица Kidstaff