МаксХмара• 16 января 2023
Регіональні страви української кухні
Які притаманні саме Вашому регіону і не сильно поширені загалом?
Моя бабуся родом з Полісся - їх місцева страва це холодна юшка з риби та білих грибів. Смачна страва. Хоча на Поліссі гриби кладуть майже скрізь. Жодних грибів, окрім білих не визнають, називають їх губ´яками, а білий - це справжній гриб. Ще там до супу замість хліба готують несолодкі млинці. Розповсюджена також мачанка, але це запозичення з білоруської кухні. На свята готують молочний кисиль з родзинками, трохи схожий на панакотту.
На Київщині, звідки мій дідусь родом готували капусняк і коржі з маком.
А що цікавого готують у Вашій місцевості?
Моя бабуся родом з Полісся - їх місцева страва це холодна юшка з риби та білих грибів. Смачна страва. Хоча на Поліссі гриби кладуть майже скрізь. Жодних грибів, окрім білих не визнають, називають їх губ´яками, а білий - це справжній гриб. Ще там до супу замість хліба готують несолодкі млинці. Розповсюджена також мачанка, але це запозичення з білоруської кухні. На свята готують молочний кисиль з родзинками, трохи схожий на панакотту.
На Київщині, звідки мій дідусь родом готували капусняк і коржі з маком.
А що цікавого готують у Вашій місцевості?
2
Из Виа-гры• 16 января 2023
Я від бабусі Житомирська область , Полісся, печу собі капусту в духовці, правда бабуся завжди пекла в печі. Бабуся готувала багато страв, але думаю їх найбільша перевага це те, що вони всі готувалися в печі і бабуся любила це, готувала з любов‘ю
ФрекенБок• 16 января 2023
На Поліссі ще заливне з грибами (як холодець, але замість м´яса гриби), потравка - страва з свинини і картоплі з печі, їдять з кислими млинцями, а ще вареники з меленим маком і варенням.
1
выходные пролетают• 16 января 2023
Деруни просто зі сметаною або начинені м´ясом, грибна юшка, жульєн. Прикарпаття
1
Из Виа-гры• 16 января 2023
Ответ дляShipowner
Ковбык, картопляники( терта картопля з солоним сиром , в печі), кисіль молочний, багато чого але я вже не пам’ятаю , Київщина, кордон з Білоруссю
Ковбик , ви мені нагадили, робила бабуся. Коли мама привозила в Київ і всіх пригощали, ніхто ніколи такої страви не їв.
1
Едимнаморе• 16 января 2023
Смажені бички, борщ зі смаженими бичками, ікра з баклажанів. Миколаївщина.
4
ФрекенБок• 16 января 2023
На Черкащині - ´порося´. В лапках, бо це не порося, а шмат солонини, бажано з дна бочки, обмащеної тістом і запечене в печі. Дуже смачно!
Запечені вареники з солодким сиром і сметаною в печі.
´Начинка´ - по суті, перемелений ліверний фарш, закритий в банки, годиться для вареників і пиріжків.
Запечені вареники з солодким сиром і сметаною в печі.
´Начинка´ - по суті, перемелений ліверний фарш, закритий в банки, годиться для вареників і пиріжків.
1
Утка_в_тапках• 16 января 2023
Гефилте фиш, фаршированные квашеные синие, баница, битки из тюльки, плацинды и т.д. Люблю Одессу и ее шикарную кухню
ФрекенБок• 16 января 2023
А в нас на Хмельниччині вареники були тільки з солоним сиром, і засмажка зі шкварочками. Зелений борщ з кропивою, капусняк тільки з нутряним салом-здором, пиріжки з яйцем і зеленою цибулею без всякого рису, кров´янка тільки з гречкою, м´ясо на ковбасу різали тільки шматочками, м´ясорубку не признавали. З солодкого - верґуни і медівник з сметанним кремом і горіхами. В медівник в тісто обов´язково додавали чорний мелений перець і часом кмин.
2
Борисфенка• 16 января 2023
Пшоняна каша грудками, в печі бабуся готувала, вона солодка, з яйцями і молоком.
Молочний кисіль без родзинок, ніколи не додавали, вперше чую.
Вареники з маком і пшоном, з яблуками і маком, пиріжки з квасолею.
Полісся.
Молочний кисіль без родзинок, ніколи не додавали, вперше чую.
Вареники з маком і пшоном, з яблуками і маком, пиріжки з квасолею.
Полісся.
Ждун с Нибиру• 16 января 2023
Моя свекруха тоже холодную ющку из грибов и рыбы. Смакота.. нигде больше такой не ела. ПОЛЕСЬЕ.
Ждун с Нибиру• 16 января 2023
Мачанка это вы имеете ввиду из творога вып4чка , а потом в сметане?
Ждун с Нибиру• 16 января 2023
Знаю не про молочный, а про овсяный кисель...он молочного цвета. Может вы его имели ввиду?
Ждун с Нибиру• 16 января 2023
Ответ дляShipowner
Ковбык, картопляники( терта картопля з солоним сиром , в печі), кисіль молочний, багато чого але я вже не пам’ятаю , Київщина, кордон з Білоруссю
Как кисель молочный готовили. Мне кажется, все же, что вы про овсяный
Ждун с Нибиру• 16 января 2023
Ответ дляИз Виа-гры
Ковбик , ви мені нагадили, робила бабуся. Коли мама привозила в Київ і всіх пригощали, ніхто ніколи такої страви не їв.
Что такое ковбик?
Ждун с Нибиру• 16 января 2023
Ответ дляБорисфенка
Пшоняна каша грудками, в печі бабуся готувала, вона солодка, з яйцями і молоком.
Молочний кисіль без родзинок, ніколи не додавали, вперше чую.
Вареники з маком і пшоном, з яблуками і маком, пиріжки з квасолею.
Полісся.
Молочний кисіль без родзинок, ніколи не додавали, вперше чую.
Вареники з маком і пшоном, з яблуками і маком, пиріжки з квасолею.
Полісся.
Дайте рецепт молочного киселя, если знаете
дЫнька• 16 января 2023
Ответ дляЖдун с Нибиру
Что такое ковбик?
Сальтисон, там свои названия просто
2
Копуша• 16 января 2023
Суп з галушкам ,суп з пшоном з дод.сирого яйця,картопляники з лівером,пиріжки з ревенем.
Пісний борщ з смаженими карасями.
Зелений борщ з кропивою, щавлем і садовою лободою навесні.
Пісний борщ з смаженими карасями.
Зелений борщ з кропивою, щавлем і садовою лободою навесні.
Борисфенка• 16 января 2023
Ответ дляЖдун с Нибиру
Дайте рецепт молочного киселя, если знаете
Молоко, яйця, крохмаль, ванільний цукор. Заварити, як заварний крем.
А овсяний кисіль інший, він з вівса робиться, сірого кольору і несолодкий. Це обрядова поминальна страва, на поминки роблять. Рецепт не знаю, ніколи його не їла і не готувала.
А овсяний кисіль інший, він з вівса робиться, сірого кольору і несолодкий. Це обрядова поминальна страва, на поминки роблять. Рецепт не знаю, ніколи його не їла і не готувала.
2
Ждун с Нибиру• 16 января 2023
Ответ дляБорисфенка
Молоко, яйця, крохмаль, ванільний цукор. Заварити, як заварний крем.
А овсяний кисіль інший, він з вівса робиться, сірого кольору і несолодкий. Це обрядова поминальна страва, на поминки роблять. Рецепт не знаю, ніколи його не їла і не готувала.
А овсяний кисіль інший, він з вівса робиться, сірого кольору і несолодкий. Це обрядова поминальна страва, на поминки роблять. Рецепт не знаю, ніколи його не їла і не готувала.
Благодарю
1
Уходя дверю не хлопать• 16 января 2023
Ответ дляЖдун с Нибиру
Моя свекруха тоже холодную ющку из грибов и рыбы. Смакота.. нигде больше такой не ела. ПОЛЕСЬЕ.
І ми з Поліського краю, але юшки такої не пробувала. В будень в нас були прості страви. Але найулюбленіша мені була це токмач. Відварена, потовчена і присмачена картопля. Зранку його їли просто, а рештки бабуся викладала на сковорідку і ставила в піч. Там він підпікався. Десь через годинку це була картопля з шкоринкою, а на вечір запіканка, яка різалась ножем. В неділю готувалися бульбовники.Це такі печені нібито пиріжки з суміші сирої тертої та вареної товченої картопля. Їли їх з соленим сиром змішаним з вершками. З ними доводилось повозитися. Ще по по вихідним пеклися млинці на дріжджах. Такі товсті, великі млинці. Їдять їх з тим же соленим сиром, шкварками, домашньою ковбаскою. Пишу все і слюною давлюся. Прості страви, але які смачні.
1
Ждун с Нибиру• 16 января 2023
Ответ дляУходя дверю не хлопать
І ми з Поліського краю, але юшки такої не пробувала. В будень в нас були прості страви. Але найулюбленіша мені була це токмач. Відварена, потовчена і присмачена картопля. Зранку його їли просто, а рештки бабуся викладала на сковорідку і ставила в піч. Там він підпікався. Десь через годинку це була картопля з шкоринкою, а на вечір запіканка, яка різалась ножем. В неділю готувалися бульбовники.Це такі печені нібито пиріжки з суміші сирої тертої та вареної товченої картопля. Їли їх з соленим сиром змішаним з вершками. З ними доводилось повозитися. Ще по по вихідним пеклися млинці на дріжджах. Такі товсті, великі млинці. Їдять їх з тим же соленим сиром, шкварками, домашньою ковбаскою. Пишу все і слюною давлюся. Прості страви, але які смачні.
Ой, я помню такую картошку. Типа объедки, но когда постоят в печи... господи, как все вкусно это было
Уходя дверю не хлопать• 16 января 2023
А ще в нас кендюх готували. Його ще мацик називають. Начинений шлунок м´ясом і салом підвішувався в сінях. Робили його зимою, а їсти починали десь літом. Яке те м´ясо було смачне. В нас і зараз їх роблять на продаж, але ж невитримують тих термінів.
Дюймовочка• 17 января 2023
Ответ дляФрекенБок
А в нас на Хмельниччині вареники були тільки з солоним сиром, і засмажка зі шкварочками. Зелений борщ з кропивою, капусняк тільки з нутряним салом-здором, пиріжки з яйцем і зеленою цибулею без всякого рису, кров´янка тільки з гречкою, м´ясо на ковбасу різали тільки шматочками, м´ясорубку не признавали. З солодкого - верґуни і медівник з сметанним кремом і горіхами. В медівник в тісто обов´язково додавали чорний мелений перець і часом кмин.
а з чим ще буває кров´янка окрім гречки?
Дюймовочка• 17 января 2023
Ответ дляБорисфенка
Молоко, яйця, крохмаль, ванільний цукор. Заварити, як заварний крем.
А овсяний кисіль інший, він з вівса робиться, сірого кольору і несолодкий. Це обрядова поминальна страва, на поминки роблять. Рецепт не знаю, ніколи його не їла і не готувала.
А овсяний кисіль інший, він з вівса робиться, сірого кольору і несолодкий. Це обрядова поминальна страва, на поминки роблять. Рецепт не знаю, ніколи його не їла і не готувала.
кацапи на Різдво їдять
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта
Похожие темы:
Назад Комментарии к ответу