sovetchitsa
Советчица
Вход Регистрация
Спросить Советую Промо публикация Поиск товара
Настройки
Язык меню: ru ua Шрифт: a a a
Служба поддержки
Вход Регистрация
Правила | Ограничения | Cookies
©2008—2025 Советчица Kidstaff
Советчица - Еда, Кулинария - Кухни мира
anonim_62
МаксХмара• 16 января 2023

Регіональні страви української кухні

Які притаманні саме Вашому регіону і не сильно поширені загалом?
Моя бабуся родом з Полісся - їх місцева страва це холодна юшка з риби та білих грибів. Смачна страва. Хоча на Поліссі гриби кладуть майже скрізь. Жодних грибів, окрім білих не визнають, називають їх губ´яками, а білий - це справжній гриб. Ще там до супу замість хліба готують несолодкі млинці. Розповсюджена також мачанка, але це запозичення з білоруської кухні. На свята готують молочний кисиль з родзинками, трохи схожий на панакотту.
На Київщині, звідки мій дідусь родом готували капусняк і коржі з маком.
А що цікавого готують у Вашій місцевості?
показать весь текст
heart 2
45 0
Все фото темыКомментарии автораМои ответы
  • 1
  • 2
noavatar
Борисфенка• 17 января 2023
31
Ответ дляДюймовочка
кацапи на Різдво їдять
Хай хоч кори гризуть, байдуже.
anonim_93
Дюймовочка• 17 января 2023
32
Ответ дляБорисфенка
Хай хоч кори гризуть, байдуже.
А ще краще один одного
це я в одній групі закордонній нещодавно прочитала. Бідкалася кацапка, що їй ввсяну пластівці не киснуть і як ж вона без кісєльку буде. Та й загуглила що то таке.
noavatar
Shipowner• 17 января 2023
33
Ответ дляЖдун с Нибиру
Как кисель молочный готовили. Мне кажется, все же, что вы про овсяный
Нет, в молоко добавляли крахмал, сахар
Не из овса точно
noavatar
Shipowner• 17 января 2023
34
Ответ дляЖдун с Нибиру
Что такое ковбик?
Это желудок свиной, его чистили , скребли, начиняли печенью, легкими, мясом , салом , сердцем,солили ,ложили под пресс а потом в печи жарили
Ели холодны
heart 1
noavatar
Shipowner• 17 января 2023
35
Ответ длядЫнька
Сальтисон, там свои названия просто
Нет, сальтисон немного не такой
В этот желудок ложат именно печегь6, мясо, сердце и легкие немного для лёгкости, сало мелко
heart 1
anonim_1
Сумка с непогодой• 17 января 2023
36
Запоріжжя. Орішки
anonim_62
автор МаксХмара • 17 января 2023
37
Ответ дляСумка с непогодой
Запоріжжя. Орішки
Орішки? Зі згущенкою котрі?
anonim_1
Сумка с непогодой• 17 января 2023
38
Ответ дляМаксХмара
Орішки? Зі згущенкою котрі?
Ні) в нас в селі так вергуни називали)
heart 2
noavatar
ok1904• 17 января 2023
39
Ответ дляДюймовочка
А ще краще один одного
це я в одній групі закордонній нещодавно прочитала. Бідкалася кацапка, що їй ввсяну пластівці не киснуть і як ж вона без кісєльку буде. Та й загуглила що то таке.
Вівсяний кисіль, це словянська страва з часів Київськлї Русі. Ще в Карпатах у гуцулів є. Я робила, смачно.Киселиця у гуцулів
anonim_200
Из Виа-гры• 17 января 2023
40
Ответ дляShipowner
Это желудок свиной, его чистили , скребли, начиняли печенью, легкими, мясом , салом , сердцем,солили ,ложили под пресс а потом в печи жарили
Ели холодны
Саме так, але бабуся ще пекла до того всього корж смачний , нарізала шматками , змішувала все і варила мені здається в печі , а потім під прес.
noavatar
ok1904• 17 января 2023
41
Ответ дляИз Виа-гры
Саме так, але бабуся ще пекла до того всього корж смачний , нарізала шматками , змішувала все і варила мені здається в печі , а потім під прес.
Це наче страва ’заєць’, коли мясне з хлібним запікається
anonim_200
Из Виа-гры• 17 января 2023
42
Ответ дляok1904
Це наче страва ’заєць’, коли мясне з хлібним запікається
Не знаю, у нас називали ковбик і ми іншого не їли. Там дуже мало того коржа, але все ж таки він є. Бабуся давно померла, Царство Небесне, запитати нема в кого що да як.
noavatar
Shipowner• 17 января 2023
43
Ответ дляИз Виа-гры
Саме так, але бабуся ще пекла до того всього корж смачний , нарізала шматками , змішувала все і варила мені здається в печі , а потім під прес.
Это я вам не подскажу) помню , только, как его нарезали такими длинными кусками, выглядело красиво)
noavatar
ok1904• 17 января 2023
44
Ответ дляИз Виа-гры
Не знаю, у нас називали ковбик і ми іншого не їли. Там дуже мало того коржа, але все ж таки він є. Бабуся давно померла, Царство Небесне, запитати нема в кого що да як.
Ковбиком моя мама називає сальтісон, так його називала бабуся.
noavatar
ok1904• 17 января 2023
45
Ответ дляИз Виа-гры
Не знаю, у нас називали ковбик і ми іншого не їли. Там дуже мало того коржа, але все ж таки він є. Бабуся давно померла, Царство Небесне, запитати нема в кого що да як.
То видно якісь ізиск , лайфхак Вашої бабусі. Треба подумати над таким варіантом.
  • 1
  • 2
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта

Похожие темы:

Ще з цiкавого


Популярные вопросы!

Сегодня Вчера 7 дней 30 дней

ещё

Сейчас читают!

Благотворительность!

Назад Комментарии к ответу

О нас | Служба Поддержки | Помощь

Правила | Ограничения | Cookies ©2008—2025 Советчица Kidstaff