МаксХмара• 16 января 2023
Регіональні страви української кухні
Які притаманні саме Вашому регіону і не сильно поширені загалом?
Моя бабуся родом з Полісся - їх місцева страва це холодна юшка з риби та білих грибів. Смачна страва. Хоча на Поліссі гриби кладуть майже скрізь. Жодних грибів, окрім білих не визнають, називають їх губ´яками, а білий - це справжній гриб. Ще там до супу замість хліба готують несолодкі млинці. Розповсюджена також мачанка, але це запозичення з білоруської кухні. На свята готують молочний кисиль з родзинками, трохи схожий на панакотту.
На Київщині, звідки мій дідусь родом готували капусняк і коржі з маком.
А що цікавого готують у Вашій місцевості?
Моя бабуся родом з Полісся - їх місцева страва це холодна юшка з риби та білих грибів. Смачна страва. Хоча на Поліссі гриби кладуть майже скрізь. Жодних грибів, окрім білих не визнають, називають їх губ´яками, а білий - це справжній гриб. Ще там до супу замість хліба готують несолодкі млинці. Розповсюджена також мачанка, але це запозичення з білоруської кухні. На свята готують молочний кисиль з родзинками, трохи схожий на панакотту.
На Київщині, звідки мій дідусь родом готували капусняк і коржі з маком.
А що цікавого готують у Вашій місцевості?
показать весь текст
2
Борисфенка• 17 января 2023
Ответ дляДюймовочка
кацапи на Різдво їдять
Хай хоч кори гризуть, байдуже.
Дюймовочка• 17 января 2023
Ответ дляБорисфенка
Хай хоч кори гризуть, байдуже.
А ще краще один одного
це я в одній групі закордонній нещодавно прочитала. Бідкалася кацапка, що їй ввсяну пластівці не киснуть і як ж вона без кісєльку буде. Та й загуглила що то таке.
це я в одній групі закордонній нещодавно прочитала. Бідкалася кацапка, що їй ввсяну пластівці не киснуть і як ж вона без кісєльку буде. Та й загуглила що то таке.
автор
МаксХмара
• 17 января 2023
Ответ дляСумка с непогодой
Запоріжжя. Орішки
Орішки? Зі згущенкою котрі?
Сумка с непогодой• 17 января 2023
Ответ дляМаксХмара
Орішки? Зі згущенкою котрі?
Ні) в нас в селі так вергуни називали)
2
Ответ дляДюймовочка
А ще краще один одного
це я в одній групі закордонній нещодавно прочитала. Бідкалася кацапка, що їй ввсяну пластівці не киснуть і як ж вона без кісєльку буде. Та й загуглила що то таке.
це я в одній групі закордонній нещодавно прочитала. Бідкалася кацапка, що їй ввсяну пластівці не киснуть і як ж вона без кісєльку буде. Та й загуглила що то таке.
Вівсяний кисіль, це словянська страва з часів Київськлї Русі. Ще в Карпатах у гуцулів є. Я робила, смачно.Киселиця у гуцулів
Из Виа-гры• 17 января 2023
Ответ дляShipowner
Это желудок свиной, его чистили , скребли, начиняли печенью, легкими, мясом , салом , сердцем,солили ,ложили под пресс а потом в печи жарили
Ели холодны
Ели холодны
Саме так, але бабуся ще пекла до того всього корж смачний , нарізала шматками , змішувала все і варила мені здається в печі , а потім під прес.
Из Виа-гры• 17 января 2023
Ответ дляok1904
Це наче страва ’заєць’, коли мясне з хлібним запікається
Не знаю, у нас називали ковбик і ми іншого не їли. Там дуже мало того коржа, але все ж таки він є. Бабуся давно померла, Царство Небесне, запитати нема в кого що да як.
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта
Похожие темы:
Назад Комментарии к ответу