Котя_люлю• 23 декабря 2023
Кому Київського торта?
показать весь текст
2
3
6
Сижу_и_плачу• 23 декабря 2023
Немає вже ніде того Київського торта, який повинен бути. Все змінили і здешевили. Хто помолодше, той і не застав справжнього, то їм все смачно. Може, воно і непогане, але ж далеко від оригіналу.
1
Трохи злякана• 23 декабря 2023
Ответ дляЯк_наготую...
Як Рошен зміг запатентувати рецептуру, якщо торт з´явився задовго до виникнення Рошену?
Раніше ця фабрика називалась Карла Маркса і авторське свідоцтво отримувала саме ця фабрика. Рошен - її наступник. Рецептура трохи змінилась (наприклад кешью замінили фундуком, а крем став масляним). Але за законом Київський торт може виготовляти лише фабрика Рошен
1
1
Як_наготую...• 23 декабря 2023
Ответ дляСижу_и_плачу
Немає вже ніде того Київського торта, який повинен бути. Все змінили і здешевили. Хто помолодше, той і не застав справжнього, то їм все смачно. Може, воно і непогане, але ж далеко від оригіналу.
В мене є))
Трохи злякана• 23 декабря 2023
Ответ дляСижу_и_плачу
Немає вже ніде того Київського торта, який повинен бути. Все змінили і здешевили. Хто помолодше, той і не застав справжнього, то їм все смачно. Може, воно і непогане, але ж далеко від оригіналу.
Я застала
Мама працювала кондитером і на Маркса теж.
Там були кешью і інший крем. Але мені в нинішньому варіанті подобається більше.
Мама працювала кондитером і на Маркса теж.
Там були кешью і інший крем. Але мені в нинішньому варіанті подобається більше.
2
Як_наготую...• 23 декабря 2023
Ответ дляТрохи злякана
Раніше ця фабрика називалась Карла Маркса і авторське свідоцтво отримувала саме ця фабрика. Рошен - її наступник. Рецептура трохи змінилась (наприклад кешью замінили фундуком, а крем став масляним). Але за законом Київський торт може виготовляти лише фабрика Рошен
А який крем був спочатку?
Сижу_и_плачу• 23 декабря 2023
Ответ дляЯк_наготую...
В мене є))
Звідки він у Вас є, якщо справжній був у радянськи часи? У Вас машина часу? Не подумайте, що я фанат того совка, але торти реально смачні пам’ятаю.
Мішечок щастя• 23 декабря 2023
Ответ дляТрохи злякана
Раніше ця фабрика називалась Карла Маркса і авторське свідоцтво отримувала саме ця фабрика. Рошен - її наступник. Рецептура трохи змінилась (наприклад кешью замінили фундуком, а крем став масляним). Але за законом Київський торт може виготовляти лише фабрика Рошен
Но это бредово, как если бы Панеттоне или Штоллен могла изготавливать единственная фабрика в мире. Рошен просто вовремя отхватил фабрику с рецептами, которые достояние киевлян
1
Трохи злякана• 23 декабря 2023
Ответ дляЯк_наготую...
А який крем був спочатку?
Шарлот (молочний сироп, жовтки, масло)
Як_наготую...• 23 декабря 2023
Ответ дляСижу_и_плачу
Звідки він у Вас є, якщо справжній був у радянськи часи? У Вас машина часу? Не подумайте, що я фанат того совка, але торти реально смачні пам’ятаю.
Бо я вмію його спекти і нічого не замінюю, а рецепт вже давно не секрет)
5
1
Як_наготую...• 23 декабря 2023
Ответ дляТрохи злякана
Шарлот (молочний сироп, жовтки, масло)
Так і роблю. Завжди думала, що масляний його друга назва.
Трохи злякана• 23 декабря 2023
Ответ дляМішечок щастя
Но это бредово, как если бы Панеттоне или Штоллен могла изготавливать единственная фабрика в мире. Рошен просто вовремя отхватил фабрику с рецептами, которые достояние киевлян
Патент есть патент
К примеру Шанель #5 тоже не все могут производить, хотя аналогов море
К примеру Шанель #5 тоже не все могут производить, хотя аналогов море
Мішечок щастя• 23 декабря 2023
Ответ дляТрохи злякана
Патент есть патент
К примеру Шанель #5 тоже не все могут производить, хотя аналогов море
К примеру Шанель #5 тоже не все могут производить, хотя аналогов море
Ну так шанель #5 был придуман Шанель, а Киевский торт задолго до открытия Рошен
1
Сижу_и_плачу• 23 декабря 2023
Ответ дляТрохи злякана
Я застала
Мама працювала кондитером і на Маркса теж.
Там були кешью і інший крем. Але мені в нинішньому варіанті подобається більше.
Мама працювала кондитером і на Маркса теж.
Там були кешью і інший крем. Але мені в нинішньому варіанті подобається більше.
Ну, все справа смаку, звичайно. Але ж продукти у складі кращі були і цукати натуральні, і горіхи смачні. Ще питання, в який період Ви його пам’ятаєте, бо ж давно почали здешевлення і додавання пальмових жирів, може Ви тоді і куштували?
1
Трохи злякана• 23 декабря 2023
Ответ дляЯк_наготую...
Так і роблю. Завжди думала, що масляний його друга назва.
Ні, він взагалі по-іншому робиться.
Трохи злякана• 23 декабря 2023
Ответ дляМішечок щастя
Ну так шанель #5 был придуман Шанель, а Киевский торт задолго до открытия Рошен
Рошен просто переименовали после того, как выкупили. Фабрика та же
Сижу_и_плачу• 23 декабря 2023
Ответ дляЯк_наготую...
Бо я вмію його спекти і нічого не замінюю, а рецепт вже давно не секрет)
Залишайтесь на місці, ми виїзжаємо до Вас
А реально ж там в оригінальному рецепті сквашені білки, дорогі горіхи і цукати. Ви ото все виробляєте? То Ви герой.
А реально ж там в оригінальному рецепті сквашені білки, дорогі горіхи і цукати. Ви ото все виробляєте? То Ви герой.
Трохи злякана• 23 декабря 2023
Ответ дляСижу_и_плачу
Ну, все справа смаку, звичайно. Але ж продукти у складі кращі були і цукати натуральні, і горіхи смачні. Ще питання, в який період Ви його пам’ятаєте, бо ж давно почали здешевлення і додавання пальмових жирів, може Ви тоді і куштували?
Я вже далеко не молода, а мами вже давно немає. Так, давно куштувала. Можна сказати ’стежила за змінами’)
Як_наготую...• 23 декабря 2023
Ответ дляТрохи злякана
Ні, він взагалі по-іншому робиться.
Дякую, буду знати
Трохи злякана• 23 декабря 2023
Доречі, вдома мама не могла повторити цей торт один-в- один, тому що потрібно було дотримуватись чіткої технології, що в домашніх умовах було нереально.
Робила А-ля Київський торт
Робила А-ля Київський торт
1
Як_наготую...• 23 декабря 2023
Ответ дляСижу_и_плачу
Залишайтесь на місці, ми виїзжаємо до Вас
А реально ж там в оригінальному рецепті сквашені білки, дорогі горіхи і цукати. Ви ото все виробляєте? То Ви герой.
А реально ж там в оригінальному рецепті сквашені білки, дорогі горіхи і цукати. Ви ото все виробляєте? То Ви герой.
З кешью мені не сподобався, вже мабуть сила звички. Фундук має більш яскравий смак.
Сижу_и_плачу• 23 декабря 2023
Ответ дляЯк_наготую...
З кешью мені не сподобався, вже мабуть сила звички. Фундук має більш яскравий смак.
Фундук же також був в одному із оригінальних варіантів, вони міняли періодами. Я і те і те любила.
1
Сижу_и_плачу• 23 декабря 2023
Ответ дляТрохи злякана
Доречі, вдома мама не могла повторити цей торт один-в- один, тому що потрібно було дотримуватись чіткої технології, що в домашніх умовах було нереально.
Робила А-ля Київський торт
Робила А-ля Київський торт
А ще ж оті всі розочки і візеруночки на фабричному торті. В дитинстві це частина задоволення їх з’їсти. На домашніх такого не роблять.
Трохи злякана• 23 декабря 2023
Ответ дляСижу_и_плачу
А ще ж оті всі розочки і візеруночки на фабричному торті. В дитинстві це частина задоволення їх з’їсти. На домашніх такого не роблять.
Моя робила)
В цьому мама була асом. Такі прикраси витворила - Лебедів, які злітають, букет троянд у вазі вертикально і т.д. Це ще без нинішніх прибамбасів кондитерстких
В цьому мама була асом. Такі прикраси витворила - Лебедів, які злітають, букет троянд у вазі вертикально і т.д. Це ще без нинішніх прибамбасів кондитерстких
1
Сижу_и_плачу• 23 декабря 2023
Ответ дляТрохи злякана
Моя робила)
В цьому мама була асом. Такі прикраси витворила - Лебедів, які злітають, букет троянд у вазі вертикально і т.д. Це ще без нинішніх прибамбасів кондитерстких
В цьому мама була асом. Такі прикраси витворила - Лебедів, які злітають, букет троянд у вазі вертикально і т.д. Це ще без нинішніх прибамбасів кондитерстких
Нинішні способу декору, чесно кажучі, мені далеко не всі подобаються. Якось я не фанат отого якогось пластикового вигляду торту, затягнутого неїстівною мастикою чи шо воно там таке. Якісь золоті штучки чи перлини у мене сумнів викликають, неїстівним воно виглядає, хоч і знаю, що то їстівне.
автор
Котя_люлю
• 23 декабря 2023
Ответ дляЛукава Кішка
А у меня Йоркширский кекс))
Не люблю ізюм(
Тільки не про гроші• 03 января 2024
Ответ дляБабка_в_кедах
Я ще не пробувала від рошен. Їла від мастер шефа, Хіменеса Браво, смачно.
Я не ем покупные торты, но если киевский то только рошен.
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта
Похожие темы:
Назад Комментарии к ответу