Изменено 04 мая в 01:56

Чому людей не влаштовує звичайна паска?

Шось там мудрують, ліплять якесь печиво зверху, снікерси, мармелади. Тобі що, мало звичайної паски класичної, як бабуся робила? Гоголь-моголь, родзинки, цвітаста присипка і більш нічого. Наколоти чаю і сиди кайфуй від класики. Ні, треба ж показати, шо ти сама крута і оригінальна в церкві зі своєю понтовою паскою.
показать весь текст
Зробіть вибір:
вже голосів: 781
Я за класику
Я за оригінальність і понти
64 29 19 3
Брюльтик 04 мая в 15:47
151
Ну зараз не носять сукні, як носили наші бабусі, хустинки, усе не стоїть на місці і розвивається!

Моя мама любить пекти, і завжди щось новеньке! А не таке як пекла бабуся чи ще хтось. Яка ваша справа до інших? Вам подобається класика, робіть її.
1
Брюльтик 04 мая в 15:47
152
Ответ дляCarin
Пусть дамы самовыражаются как хотят, главное, чтобы до мракобесия не доходило. Больше энергии уйдет в полезном направлении.
Саме слово мракобесіє стосовно пасок - вже мракобесіє
Каллипсо 04 мая в 16:22
153
Первый вариант ещё более-менее, а второй как мксореа, сорри. Это исключительно мое мнение )) Я все таки больше за классику. А так, пусть делают, как хотят. Меня это особо не цепляет )
2
Каллипсо 04 мая в 16:23
154
Как мксореа*
3
Каллипсо 04 мая в 16:23
155
Мусорка*
Carin 04 мая в 16:32
156
Ответ дляБрюльтик
Саме слово мракобесіє стосовно пасок - вже мракобесіє
Наверное, надо разъяснять )

Реакционное, крайне враждебное отношение к просвещению, образованию и науке, КО ВСЕМУ НОВОМУ, ПЕРЕДОВОМУ

Имелось в виду, что за украшенные нетрадиционно, в новом стиле паски бить лицо не надо.

Хотя и ’без бесовщины’ тоже желательно.
ТихоЯ 04 мая в 16:32
157
Ответ дляНевгамовна шахиня
Того шо я за незмінність традицій, що переходили від покоління до покоління. А тут - на тобі, снікерси вона ліпить, гоголь-моголь їй не такий
Та хай ліпить, а ви не ліпіть. Я снікерси не ліплю, але шоколадні яйця, гнізда, що діят цікаво, чому б ні. Умовна вона ж не фукає на ваш декор.
1
Плету интриги 04 мая в 16:41
158
Ответ дляСиликоночка
А в церкви происходит отбор пасок , которые можно святить , по внешнему виду ?
Там для этого есть специальные бабци
2
КараПузовна 04 мая в 16:51
159
А ви, як бабуся, підете святити без трусів, поперете руками, все як бабуся?
1
КараПузовна 04 мая в 16:52
160
Раніше пшоно фарбували, ви, як бабуся, по традиціям уже нафарбували, покажіть свою паску
2
КараПузовна 04 мая в 16:53
161
Ответ дляИграю у края
очень в духе религиозных вирян, развести срачок из-за кулича)
Кулічики накекують песики і загрібають потім
РокерША 04 мая в 17:52
162
Ответ дляДелиВерка
Люблю бути оригінальною.
Тому глазур із желе ))))
Из бычьих яиц попробуйте. Будете самая оригинальная.
РокерША 04 мая в 17:53
163
Ответ дляНевгамовна шахиня
Того шо я за незмінність традицій, що переходили від покоління до покоління. А тут - на тобі, снікерси вона ліпить, гоголь-моголь їй не такий
Я тоже не понимаю этих понтов. Я за классическую паску. Глазурь, присыпка. Все.
2
Мошей ницца 04 мая в 19:18
164
Моя. Без понтів.На меду. Без ванілі
2
LoveYouOrNot 04 мая в 19:24
165
Ответ дляДайте вподобайок
Так немає чітких інструкцій.100-150 років тому і борщ був іншим, і хліб.Кожне покоління щось своє вносить. Моя бабуся казала, що в її сім´ї заведено було пекти паску здобну за рахунок великої кількості яєць, але не солодку, щоб їсти її з шинкою чи ковбасою. Але часи змінюються, паска зараз на десерт іде, а не замість хліба.
Ми їмо солодкі з маслом, шинкою і хріном. Мммм...
1
Sanechko 04 мая в 19:33
166
Ответ дляLoveYouOrNot
Ми їмо солодкі з маслом, шинкою і хріном. Мммм...
Ой, шматочок відломаної здобної солодкої паски з домашньою ковбаскою- неймовірна смакота.
Ніколи нічого кращого не смакувала
1
Sanechko 04 мая в 19:33
167
Ответ дляДайте вподобайок
Так немає чітких інструкцій.100-150 років тому і борщ був іншим, і хліб.Кожне покоління щось своє вносить. Моя бабуся казала, що в її сім´ї заведено було пекти паску здобну за рахунок великої кількості яєць, але не солодку, щоб їсти її з шинкою чи ковбасою. Але часи змінюються, паска зараз на десерт іде, а не замість хліба.
Вперше чую, що колись паска була несолодкою. В якій частині України була така традиція/ рецепт?
1
Невісточка ж 04 мая в 19:35
168
немає третього варіанту - мені пофігу на інших
Играю_на_кларнете 04 мая в 20:11
169
Ответ дляSanechko
Вперше чую, що колись паска була несолодкою. В якій частині України була така традиція/ рецепт?
Чернігівщина. Паску пекли не дуже солодкою, бо Їли з ковбасами та запеченим салом.
3 1
Sanechko 04 мая в 20:13
170
Ответ дляИграю_на_кларнете
Чернігівщина. Паску пекли не дуже солодкою, бо Їли з ковбасами та запеченим салом.
Не знала. Я з Ц У.
У нас паска мала бути здобною та солодкою
Играю_на_кларнете 04 мая в 20:19
171
Ответ дляSanechko
Не знала. Я з Ц У.
У нас паска мала бути здобною та солодкою
я в дитинстві не любила це свято. бабуся піч не топила і приходилось їсти тільки не солодкі паски, м ясо та сало.
Мишка-шалунишка 04 мая в 20:27
172
Ответ дляУкраиночка
Я люблю щоб було смачно, а чим воно прикрашено то вторинне). Подобаються коломбо, панетоне з начінками з крему.
Сама пеку легкі і воздушні, не жирні, вчора почитала що то не справжні паски, а треба щоб і сметани і масла і яєць багато. Ну а мені таке тісто гливке. Зверху ніякою присипки і фігурок, просто легка глазур з лимону, пудри і коньяку). Тому скільки людей стільки і думок, комусь ті снікерси зверху др вподоби🤷🏼‍♀️
Поділиться, будь ласка, своїм рецептом легкої паски та глазурі до неї
Sanechko 04 мая в 20:47
173
Ответ дляИграю_на_кларнете
я в дитинстві не любила це свято. бабуся піч не топила і приходилось їсти тільки не солодкі паски, м ясо та сало.
У мене не було бабусь.
А мама дуже цінувала це свято.
Неймовірні спогади
Уравнобешенная 04 мая в 20:48
174
Ответ дляSanechko
Вперше чую, що колись паска була несолодкою. В якій частині України була така традиція/ рецепт?
Закарпатська традиція. Закарпатська паска схожа на коровай і вражає насамперед декором. Жодних кольорових посипок чи глазурі нема — тільки завитки з тіста різних форм: квіти, коси, віночки, хрести, сонце, місяць. Паски слугують не лише їжею, а й оберегом.

На відміну від більшості регіонів України, де паска традиційно є солодкою, закарпатська виступає як білий хліб з високоякісного борошна, яке колись вважалося розкішшю. Це борошно називали «петльованим», і це означало, що воно вищого ґатунку.
Уравнобешенная 04 мая в 20:49
175
Закарпатський етнограф Федір Потошняк описує на своїй сторінці у Facebook традицію подачі випеченої паски: її кладуть на велику тарілку, яка стоїть на особливій великодній скатертині. Нижче паски завжди лежать яйця, ковбаса, шинка, сир, масло, сіль тощо.
Sanechko 04 мая в 20:55
176
Ответ дляУравнобешенная
Закарпатська традиція. Закарпатська паска схожа на коровай і вражає насамперед декором. Жодних кольорових посипок чи глазурі нема — тільки завитки з тіста різних форм: квіти, коси, віночки, хрести, сонце, місяць. Паски слугують не лише їжею, а й оберегом.

На відміну від більшості регіонів України, де паска традиційно є солодкою, закарпатська виступає як білий хліб з високоякісного борошна, яке колись вважалося розкішшю. Це борошно називали «петльованим», і це означало, що воно вищого ґатунку.
Петльване борошно і було в Ц У.
Бо на щодень мололи на жорнах- такі камінці. Ми ще дітьми гралися ними.
А я дійсно здивована/ шокована, що паска може бути несолодкою.
А ще мама запікала творог з родзинками. То десь добу було в печі. Згодом- кавовий колір та неймовірний аромат
Sanechko 04 мая в 21:05
177
До речі, я в цьому році вперше зробила глазур з агаром- супер
Дуняша 04 мая в 21:14
178
Ответ дляПффф 100%
Мне кажется, цыплята из марципанов - это западная пасхальная эстетика
но у нас єто трансформировалось в яйца
Пффф 100% 04 мая в 21:29
179
Ответ дляДуняша
но у нас єто трансформировалось в яйца
Нет
Дуняша 04 мая в 21:37
180
Кстати насчёт ссор вокруг пасхи, дизайна и так далее, помню раньше так само наших молодых мам ругали бабушки и свои и чужие за пасху с модной разноцветной присыпкой и за пищевые красители ярких цветов для яиц, ну а нашим мамам просто хотелось чего-то модного, нового, яркого и позитивного. По этому пусть у каждого в этом году будет та пасха которая нравится лично вам и вашим родным больше всего)) не сорьтесь девачки
2
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff

Ще з цiкавого

Популярные вопросы!

ещё

Сейчас читают!