PORKA• 18 сентября 2014
хочу приготовить суши первый раз.нужен рецепт и советы
никогда раньше не готовила их. помогите!дайте ,плиз,рецепт,советы,что из посуды нужно купить?какой рис нужен?где купить эти листики,что сверху?очень прошу ))) спасибо!
Умничка-помощничка• 18 сентября 2014
все в кишене покупаю, и рис для суши и нори (листики). Но делаю эконом-вариант : с крабовыми палочками вместо креветок, сырочек ’Весела коривка’ вместо филадельфии, обычный майонез или соус тар-тар, огурец, перчик и все по желанию.
Тарабарщина• 18 сентября 2014
Я первый раз делала роллы с семгой и огурцом, купила коврик, рис, нори, уксус рисовый, сыр мягкий, рис для суши . Все для суши покупала в новусе . Ну и соевый соус . Ничего сложного нет, посмотрите на ютубе
КонхфЭдкаТузик• 18 сентября 2014
рецептов полно в инете
посуды у меня специальной нет
рис покупаю для суши но можно и просто круглый
главное правильно сварить рис чтобы не разваливались роллы потом
листочки что сверху это нори продаются в любом супермаркете
посуды у меня специальной нет
рис покупаю для суши но можно и просто круглый
главное правильно сварить рис чтобы не разваливались роллы потом
листочки что сверху это нори продаются в любом супермаркете
Умничка-помощничка• 18 сентября 2014
листья салата еще ложу. В рисе разница есть - специальный для суши намного вкуснее обычного.
Riki_tiki_tavi• 18 сентября 2014
Можу підказати як добре зварити рис, якщо треба)
ну і по ходу справи теж трошки підкажу
Листки Норі я беру в Сільпо, або тут на сайті в дівчат. Останнім часом брала в дівчини з Чернігова.
Замість Філадельфії - звичайну сирну намазку, але не з плавленого сирка, а сиркову масу.
Кладу туди рибку лосось або сьомгу, огірочок, сир, рідко крабові палички, якщо риби не вистачає, а рис ще залишається
ну і по ходу справи теж трошки підкажу
Листки Норі я беру в Сільпо, або тут на сайті в дівчат. Останнім часом брала в дівчини з Чернігова.
Замість Філадельфії - звичайну сирну намазку, але не з плавленого сирка, а сиркову масу.
Кладу туди рибку лосось або сьомгу, огірочок, сир, рідко крабові палички, якщо риби не вистачає, а рис ще залишається
Сарафанное радио• 18 сентября 2014
Вместо рисового уксуса можна исспользовать обычный 9% только развести к примеру:
30 мл.уксуса +60 млводы +2 стл ложки сахара +1 ч. ложна соли ----и все на огне прогреть.Заправка готова.
Вместо бамбукового коврика можна исспользовать бамбуковую салфетку.
Я исспользую обычный рис(только не пропаренный).
Главное васаби покупайте сухой , который необходимо разводить.Он ароматней чем готовый в пакетах.
30 мл.уксуса +60 млводы +2 стл ложки сахара +1 ч. ложна соли ----и все на огне прогреть.Заправка готова.
Вместо бамбукового коврика можна исспользовать бамбуковую салфетку.
Я исспользую обычный рис(только не пропаренный).
Главное васаби покупайте сухой , который необходимо разводить.Он ароматней чем готовый в пакетах.
Riki_tiki_tavi• 18 сентября 2014
Рис беріть круглий, я завжди дивлюсь, щоб був максимально однорідний по кольору, бо якщо є багато білих ’точечок’ (думаю, розумієте, про що я), то вони потім можуть недобре проваритися і рис буде здаватись недовареним.
Словом, берете рис круглий, дуже добре промиваєте в холодній воді, поки вода не стане прозорою.
Тоді в пропорції один до одного (наприклад, на склянку рису берете склянку холодної води), заливаєте рис водою, берете невелику кастрюльку, і ставите на великий вогонь.
Як тільки бачите, що вода закипіла, зменшуєте вогонь на мінімум і варите рис після цього рівно 12 хв. (на мінімальному вогні!).
НЕ помішуєте, НЕ солите, НЕ підіймаєте кришку.
Якщо раз чи два підіймете, нічого страшного, але краще без потреби цього не робити.
Після того, як рис повариться 12 хв, залишаєте кастрюльку з рисом на плиті, ще на 15 хв, щоб він дійшов.
Тоді я висипаю рис на велике блюдо, щоб він трохи вистиг. Розкладаєте рис на блюдо акуратно, бажано дерев,яною лопаткою.
Коли він підстигне - заливаєте рівномірно заправкою (рецепт напишу нижче), теж АКУРАТНО перемішуючи лопаткою (можна і не дерев,яною, але старайтесь не травмувати рис).
Словом, берете рис круглий, дуже добре промиваєте в холодній воді, поки вода не стане прозорою.
Тоді в пропорції один до одного (наприклад, на склянку рису берете склянку холодної води), заливаєте рис водою, берете невелику кастрюльку, і ставите на великий вогонь.
Як тільки бачите, що вода закипіла, зменшуєте вогонь на мінімум і варите рис після цього рівно 12 хв. (на мінімальному вогні!).
НЕ помішуєте, НЕ солите, НЕ підіймаєте кришку.
Якщо раз чи два підіймете, нічого страшного, але краще без потреби цього не робити.
Після того, як рис повариться 12 хв, залишаєте кастрюльку з рисом на плиті, ще на 15 хв, щоб він дійшов.
Тоді я висипаю рис на велике блюдо, щоб він трохи вистиг. Розкладаєте рис на блюдо акуратно, бажано дерев,яною лопаткою.
Коли він підстигне - заливаєте рівномірно заправкою (рецепт напишу нижче), теж АКУРАТНО перемішуючи лопаткою (можна і не дерев,яною, але старайтесь не травмувати рис).
Аль_де_Барановна• 18 сентября 2014
дорого если покупать впервые и все Для суши...Например,имбирь остается и много...Вассаби муж съел потом просто с чем-нибудь)))Рис потом поняла можно обычный...Нори все воняют одинаково.
А вот начинку лучше повкуснее..Я брала Фету,огурцы или авокадо от вкусовых предпочтений зависит..Креветки-вкусно,с мидийками..Семга для меня слишком копченая и вонючая..Кальмары почти теряются в суши.
А вот начинку лучше повкуснее..Я брала Фету,огурцы или авокадо от вкусовых предпочтений зависит..Креветки-вкусно,с мидийками..Семга для меня слишком копченая и вонючая..Кальмары почти теряются в суши.
Riki_tiki_tavi• 18 сентября 2014
Поки вариться рис, готуєте заправку для рису.
Змішуєте приблизно 100-120 грам рисового оцту (продається в Сільпо, в спец.магазинах, або на кідстафі) із 80 гр. цукру (2-2,5 столові ложки) і 5 грам солі (третина чайної ложечки). Я іноді додаю ще трішечки води (якщо оцту малувато).
Засипаєте це все, ставите на вогонь і помішуєте, нагріваєте рівно до того рівня, коли цукор та сіль розчиняться.
Тоді даєте їй трохи охолонути, і обережно поливаєте рис даною заправкою, перемішуючи лопаткою, щоб пропитався весь рис.
Змішуєте приблизно 100-120 грам рисового оцту (продається в Сільпо, в спец.магазинах, або на кідстафі) із 80 гр. цукру (2-2,5 столові ложки) і 5 грам солі (третина чайної ложечки). Я іноді додаю ще трішечки води (якщо оцту малувато).
Засипаєте це все, ставите на вогонь і помішуєте, нагріваєте рівно до того рівня, коли цукор та сіль розчиняться.
Тоді даєте їй трохи охолонути, і обережно поливаєте рис даною заправкою, перемішуючи лопаткою, щоб пропитався весь рис.
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта
Похожие темы:
Назад Комментарии к ответу