ТаПрямТам• 06 февраля 2015
Хочу испечь тортик, посоветуйте вкусный проверенный
Новопоштинская• 06 февраля 2015
я смотрела- (Все буде добре)-пекли сметанник...Вот завтра хочу такой же спечь...посмотрите видео...
ловіть Пражський. Якраз подружці писала.
ПРАЗЬКИЙ ТОРТ
Інгридієнти
Бісквітні коржі:
8 білків
6 жовтків
400 г. цукру
2 стакани жирної сметани
250 мл. Згущеного молока
2 стакани борошна
6 ст. ложок з горкою какао
2 ч.л. соди погасити оцтом
Крем:
2 жовтки
2 ст. ложки холодної води
250 мл. Згущеного молока
250 г. масла
1 пак. Ванільного цукру
2 ст. л. какао
Пропітка:
8 ст.л. води
6 ст.л. цукру
3 ст. л. коньяка
Кисло-солодкий абрикосовий джем або конфітюр
Шоколадна глазур:
3 ст. л. вершків, або жирної сметани
3 ст.л. молока
З ст. л. какао
3 ч.л. цукру-пудри
30 г. масла
Інструкції по приготуванню:
Бісквітні коржі:
6 жовтків збити з 200 г цукру (цукор додавати невеликими порціями) в білу піну. До жовтків додати сметану, згущену, соду+оцет, муку, просіяну разом з какао. Все добре перемішати.
8 охолоджених білків збити з 200 г. цукру в круту піну (цукор додавати невеликими порціями в процесі збивання). Обережно вмішати порціями білки в шоколадне тісто.
Тісто розділити на 2 рівні частини. Випікати в роз’ємній формі, дно застелити пергаментом, змастити маслом і посипати мукою. Боки форми не змащувати! Тісто в формі розправити від центру до країв, роблячи в центрі невелике углублення. Це потрібно для того, щоб корж випікся рівної висоти без гірки по центу.
Випікати 30-35 хв. Перевіряти готовність дерев’яною шпажкою. Корж залишити в формі на 10-15 хв. Потім ножиком відділили від боків форми і викласти на решітку до повного остивання. Потім розрізати корж на 2 коржі.
Так само випікаємо і розрізаємо другий корж. Має получитися 4 шоколадні коржі.
Крем:
2 жовтки змішуємо з 2-ма ст. ложки холодної води, додаємо 250 мл. Згущеного молока перемішуєм. Ставимо на вогонь і, постійно помішуючи доводимо масу до загустінння. Знімаємо з вогню і відразу ставимо ахолоджуватися в посудину з холодною водою.
Тим часом 250 г. масла кімнатної температури збиваємо в пухку масу з 1 пак. Ванільного цукру. Додаєм сюди охолоджену заварну масу і какао. Збиваєм все разом ще трохи.
Крем готовий.
Пропітка:
8 ст.л. води + 6 ст.л. цукру + 3 ст. л. коньяка зміщуєм і заварюємо 3-5 хв. Охолоджуємо. Потім цим сиропом пропітуємо 3 нижні коржі.
Складамо торт, перемащуючи кожен корж 1/3 частиною крема.
Верх і боки обільно обмазуємо абрикосовим джемом. Ставимо в холодильник на декілька годин, щоб все пропіталося і джем підсохнув. Потім торт полити шоколадною глазур’ю.
Шоколадна глазур:
3 ст. л. вершків, або жирної сметани + 3 ст.л. молока + З ст. л. какао + 3 ч.л. цукру-пудри змішати, заварити на повільному вогні до загустіння. Зняти з вогню, додати 30 г. масла. Все добре перемішати, дати трохи остинути і полити верх торта і боки. Ще на годину-дві поставити в холодильник і потім вже можна хавати.
ПРАЗЬКИЙ ТОРТ
Інгридієнти
Бісквітні коржі:
8 білків
6 жовтків
400 г. цукру
2 стакани жирної сметани
250 мл. Згущеного молока
2 стакани борошна
6 ст. ложок з горкою какао
2 ч.л. соди погасити оцтом
Крем:
2 жовтки
2 ст. ложки холодної води
250 мл. Згущеного молока
250 г. масла
1 пак. Ванільного цукру
2 ст. л. какао
Пропітка:
8 ст.л. води
6 ст.л. цукру
3 ст. л. коньяка
Кисло-солодкий абрикосовий джем або конфітюр
Шоколадна глазур:
3 ст. л. вершків, або жирної сметани
3 ст.л. молока
З ст. л. какао
3 ч.л. цукру-пудри
30 г. масла
Інструкції по приготуванню:
Бісквітні коржі:
6 жовтків збити з 200 г цукру (цукор додавати невеликими порціями) в білу піну. До жовтків додати сметану, згущену, соду+оцет, муку, просіяну разом з какао. Все добре перемішати.
8 охолоджених білків збити з 200 г. цукру в круту піну (цукор додавати невеликими порціями в процесі збивання). Обережно вмішати порціями білки в шоколадне тісто.
Тісто розділити на 2 рівні частини. Випікати в роз’ємній формі, дно застелити пергаментом, змастити маслом і посипати мукою. Боки форми не змащувати! Тісто в формі розправити від центру до країв, роблячи в центрі невелике углублення. Це потрібно для того, щоб корж випікся рівної висоти без гірки по центу.
Випікати 30-35 хв. Перевіряти готовність дерев’яною шпажкою. Корж залишити в формі на 10-15 хв. Потім ножиком відділили від боків форми і викласти на решітку до повного остивання. Потім розрізати корж на 2 коржі.
Так само випікаємо і розрізаємо другий корж. Має получитися 4 шоколадні коржі.
Крем:
2 жовтки змішуємо з 2-ма ст. ложки холодної води, додаємо 250 мл. Згущеного молока перемішуєм. Ставимо на вогонь і, постійно помішуючи доводимо масу до загустінння. Знімаємо з вогню і відразу ставимо ахолоджуватися в посудину з холодною водою.
Тим часом 250 г. масла кімнатної температури збиваємо в пухку масу з 1 пак. Ванільного цукру. Додаєм сюди охолоджену заварну масу і какао. Збиваєм все разом ще трохи.
Крем готовий.
Пропітка:
8 ст.л. води + 6 ст.л. цукру + 3 ст. л. коньяка зміщуєм і заварюємо 3-5 хв. Охолоджуємо. Потім цим сиропом пропітуємо 3 нижні коржі.
Складамо торт, перемащуючи кожен корж 1/3 частиною крема.
Верх і боки обільно обмазуємо абрикосовим джемом. Ставимо в холодильник на декілька годин, щоб все пропіталося і джем підсохнув. Потім торт полити шоколадною глазур’ю.
Шоколадна глазур:
3 ст. л. вершків, або жирної сметани + 3 ст.л. молока + З ст. л. какао + 3 ч.л. цукру-пудри змішати, заварити на повільному вогні до загустіння. Зняти з вогню, додати 30 г. масла. Все добре перемішати, дати трохи остинути і полити верх торта і боки. Ще на годину-дві поставити в холодильник і потім вже можна хавати.
автор
ТаПрямТам
• 06 февраля 2015
Я в ютубе крем присмотрела сливки% взбиваются миксером со сгущенкой, вот теперь думаю а коржи какие сделать...
автор
ТаПрямТам
• 06 февраля 2015
Ответ дляPono4ka44
ловіть Пражський. Якраз подружці писала.
ПРАЗЬКИЙ ТОРТ
Інгридієнти
Бісквітні коржі:
8 білків
6 жовтків
400 г. цукру
2 стакани жирної сметани
250 мл. Згущеного молока
2 стакани борошна
6 ст. ложок з горкою какао
2 ч.л. соди погасити оцтом
Крем:
2 жовтки
2 ст. ложки холодної води
250 мл. Згущеного молока
250 г. масла
1 пак. Ванільного цукру
2 ст. л. какао
Пропітка:
8 ст.л. води
6 ст.л. цукру
3 ст. л. коньяка
Кисло-солодкий абрикосовий джем або конфітюр
Шоколадна глазур:
3 ст. л. вершків, або жирної сметани
3 ст.л. молока
З ст. л. какао
3 ч.л. цукру-пудри
30 г. масла
Інструкції по приготуванню:
Бісквітні коржі:
6 жовтків збити з 200 г цукру (цукор додавати невеликими порціями) в білу піну. До жовтків додати сметану, згущену, соду+оцет, муку, просіяну разом з какао. Все добре перемішати.
8 охолоджених білків збити з 200 г. цукру в круту піну (цукор додавати невеликими порціями в процесі збивання). Обережно вмішати порціями білки в шоколадне тісто.
Тісто розділити на 2 рівні частини. Випікати в роз’ємній формі, дно застелити пергаментом, змастити маслом і посипати мукою. Боки форми не змащувати! Тісто в формі розправити від центру до країв, роблячи в центрі невелике углублення. Це потрібно для того, щоб корж випікся рівної висоти без гірки по центу.
Випікати 30-35 хв. Перевіряти готовність дерев’яною шпажкою. Корж залишити в формі на 10-15 хв. Потім ножиком відділили від боків форми і викласти на решітку до повного остивання. Потім розрізати корж на 2 коржі.
Так само випікаємо і розрізаємо другий корж. Має получитися 4 шоколадні коржі.
Крем:
2 жовтки змішуємо з 2-ма ст. ложки холодної води, додаємо 250 мл. Згущеного молока перемішуєм. Ставимо на вогонь і, постійно помішуючи доводимо масу до загустінння. Знімаємо з вогню і відразу ставимо ахолоджуватися в посудину з холодною водою.
Тим часом 250 г. масла кімнатної температури збиваємо в пухку масу з 1 пак. Ванільного цукру. Додаєм сюди охолоджену заварну масу і какао. Збиваєм все разом ще трохи.
Крем готовий.
Пропітка:
8 ст.л. води + 6 ст.л. цукру + 3 ст. л. коньяка зміщуєм і заварюємо 3-5 хв. Охолоджуємо. Потім цим сиропом пропітуємо 3 нижні коржі.
Складамо торт, перемащуючи кожен корж 1/3 частиною крема.
Верх і боки обільно обмазуємо абрикосовим джемом. Ставимо в холодильник на декілька годин, щоб все пропіталося і джем підсохнув. Потім торт полити шоколадною глазур’ю.
Шоколадна глазур:
3 ст. л. вершків, або жирної сметани + 3 ст.л. молока + З ст. л. какао + 3 ч.л. цукру-пудри змішати, заварити на повільному вогні до загустіння. Зняти з вогню, додати 30 г. масла. Все добре перемішати, дати трохи остинути і полити верх торта і боки. Ще на годину-дві поставити в холодильник і потім вже можна хавати.
ПРАЗЬКИЙ ТОРТ
Інгридієнти
Бісквітні коржі:
8 білків
6 жовтків
400 г. цукру
2 стакани жирної сметани
250 мл. Згущеного молока
2 стакани борошна
6 ст. ложок з горкою какао
2 ч.л. соди погасити оцтом
Крем:
2 жовтки
2 ст. ложки холодної води
250 мл. Згущеного молока
250 г. масла
1 пак. Ванільного цукру
2 ст. л. какао
Пропітка:
8 ст.л. води
6 ст.л. цукру
3 ст. л. коньяка
Кисло-солодкий абрикосовий джем або конфітюр
Шоколадна глазур:
3 ст. л. вершків, або жирної сметани
3 ст.л. молока
З ст. л. какао
3 ч.л. цукру-пудри
30 г. масла
Інструкції по приготуванню:
Бісквітні коржі:
6 жовтків збити з 200 г цукру (цукор додавати невеликими порціями) в білу піну. До жовтків додати сметану, згущену, соду+оцет, муку, просіяну разом з какао. Все добре перемішати.
8 охолоджених білків збити з 200 г. цукру в круту піну (цукор додавати невеликими порціями в процесі збивання). Обережно вмішати порціями білки в шоколадне тісто.
Тісто розділити на 2 рівні частини. Випікати в роз’ємній формі, дно застелити пергаментом, змастити маслом і посипати мукою. Боки форми не змащувати! Тісто в формі розправити від центру до країв, роблячи в центрі невелике углублення. Це потрібно для того, щоб корж випікся рівної висоти без гірки по центу.
Випікати 30-35 хв. Перевіряти готовність дерев’яною шпажкою. Корж залишити в формі на 10-15 хв. Потім ножиком відділили від боків форми і викласти на решітку до повного остивання. Потім розрізати корж на 2 коржі.
Так само випікаємо і розрізаємо другий корж. Має получитися 4 шоколадні коржі.
Крем:
2 жовтки змішуємо з 2-ма ст. ложки холодної води, додаємо 250 мл. Згущеного молока перемішуєм. Ставимо на вогонь і, постійно помішуючи доводимо масу до загустінння. Знімаємо з вогню і відразу ставимо ахолоджуватися в посудину з холодною водою.
Тим часом 250 г. масла кімнатної температури збиваємо в пухку масу з 1 пак. Ванільного цукру. Додаєм сюди охолоджену заварну масу і какао. Збиваєм все разом ще трохи.
Крем готовий.
Пропітка:
8 ст.л. води + 6 ст.л. цукру + 3 ст. л. коньяка зміщуєм і заварюємо 3-5 хв. Охолоджуємо. Потім цим сиропом пропітуємо 3 нижні коржі.
Складамо торт, перемащуючи кожен корж 1/3 частиною крема.
Верх і боки обільно обмазуємо абрикосовим джемом. Ставимо в холодильник на декілька годин, щоб все пропіталося і джем підсохнув. Потім торт полити шоколадною глазур’ю.
Шоколадна глазур:
3 ст. л. вершків, або жирної сметани + 3 ст.л. молока + З ст. л. какао + 3 ч.л. цукру-пудри змішати, заварити на повільному вогні до загустіння. Зняти з вогню, додати 30 г. масла. Все добре перемішати, дати трохи остинути і полити верх торта і боки. Ще на годину-дві поставити в холодильник і потім вже можна хавати.
Спасибо!!!
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта
Похожие темы:
Назад Комментарии к ответу