Топтунша• 27 октября 2017
Гостья из Западной Украины сказала, что они не едят, то что мы едим, супы-борщи
и прочее. Девочки из ЗУ, а что вы едите/готовите?
показать весь текст
Сестрица Алёнушка• 27 октября 2017
Ответ дляМойНеТакой
да? а я всегда думала, что язык Сердючки с полтавским колоритом, так сказать. Данилко ведь из Полтавы. поверьте, на западе никто сердючкиным языком не разговаривает, у нас другие заморочки.
Так только необразованное мужичье разговаривает и считает нормой)
ПоЗиТиВнАя• 27 октября 2017
Я с центральной Украины и не ем майонез, консервы, чипсы и ещё много чего но это не значит ,что остальные так делаю .
Мамзелькин• 27 октября 2017
Ответ дляСестрица Алёнушка
Удалено администрацией...
у будь-якій мові є діалектизми і абсолютно нормальним є користування такими словами.
Сестрица Алёнушка• 27 октября 2017
Ответ дляНенька наша
Та не перейматесь, головне, щоб російську не притісняли
Я знаю п´ять мов, і вважаю краще мовчати чим писати аба говорити суржиком.
Говір це гарно але в тій місцевості де Вас розуміюсь такіж люди, а виставлятися в онлайні це пихатість
Говір це гарно але в тій місцевості де Вас розуміюсь такіж люди, а виставлятися в онлайні це пихатість
Мамзелькин• 27 октября 2017
Ответ дляТихомандражная
Удалено администрацией...
а кокні в Лондоні означає, що так розмовляють не англійською?
Ответ дляСестрица Алёнушка
Дивно дорослій людині жити з такими принципами. Хто Вам сказав що це мамський форум? Хто навіть на мамському форумі повинен розмовляти ’сюсі-пусі-лапусі’ ?????????
Є культурна мова, навіщо її вікривляти?
Є культурна мова, навіщо її вікривляти?
Давайте ще правила орфографії згадаємо - це ж теж принципово. А у Вас з цим проблеми.
Сестрица Алёнушка• 27 октября 2017
Ответ дляSolomiyka78
А сегодня в новостях услышала ’Гемінгвей’, вообще уже рехнулись с украинским языком.
а Пилипа Котляра (маркетинг Филипа Котлера книга) не слышали??
а станция Шкірянка вместо Кожанки не слышали?
а станция Шкірянка вместо Кожанки не слышали?
Ненька наша• 27 октября 2017
Ответ дляСестрица Алёнушка
Дивно дорослій людині жити з такими принципами. Хто Вам сказав що це мамський форум? Хто навіть на мамському форумі повинен розмовляти ’сюсі-пусі-лапусі’ ?????????
Є культурна мова, навіщо її вікривляти?
Є культурна мова, навіщо її вікривляти?
Дивно так занудствувати з самого ранку, але ми вільні люди і можемо робити та казати все, що завгодно на будь якому діалекті.
П.С. мене теж піддратовують вирази дівчат , до прикладу ’ спросила ЗА ... ( а не ’ про’), в декрете ЗА первим ( вторим), але ж не чіпляюся з виправленням
П.С. мене теж піддратовують вирази дівчат , до прикладу ’ спросила ЗА ... ( а не ’ про’), в декрете ЗА первим ( вторим), але ж не чіпляюся з виправленням
Мамзелькин• 27 октября 2017
Ответ дляSolomiyka78
Это прямо в меню так написано ’зупа’? или всё-таки ’суп’?
зупа, це ресторан стилізований під Франківськ початку століття, тому і слова специфічні, відповідно.
Сестрица Алёнушка• 27 октября 2017
Ответ дляНенька наша
Це киянки в сьомому коліні так вважають?
Це досвідчені люди так вважають, я тут не одна хто зробив зауваження
Я Главная• 27 октября 2017
Ответ дляМойНеТакой
рецепт дасте?)
Всі готують по- різному.
Наш традиційний рецепт: спочатку сало і цибуля обжарюється, далі додаємо свинину, пізніше телятину. Це все тушкується півтори години в угорських приправах, постійно додається вода по-трошки. Далі порізані кубиками болгарський перець та помідори без шкірки - ще пару хвилин тушкування. Далі кубиками нарізана картопля і вода до верху казана. Коли картопля майже готова, додаю галушки (кльоцки), іх роблю сама (вода, мука, яйце, сіль), і готову фасолю (фасолю додає мало хто - але мені подобається). Перець, сіль, зелень - готово.
Наш традиційний рецепт: спочатку сало і цибуля обжарюється, далі додаємо свинину, пізніше телятину. Це все тушкується півтори години в угорських приправах, постійно додається вода по-трошки. Далі порізані кубиками болгарський перець та помідори без шкірки - ще пару хвилин тушкування. Далі кубиками нарізана картопля і вода до верху казана. Коли картопля майже готова, додаю галушки (кльоцки), іх роблю сама (вода, мука, яйце, сіль), і готову фасолю (фасолю додає мало хто - але мені подобається). Перець, сіль, зелень - готово.
Я Главная• 27 октября 2017
Ответ дляРа ру ра ру ра
о, а я недавно впевше боб-гуляш спробувала - подавали в хлібі хрусткому
.
Така смакота!!!
П.С. Нагадую, я перші страви не люблю
. Така смакота!!!
П.С. Нагадую, я перші страви не люблю
Це одночасно і перше, і друге. Смачно і ситно. Якщо замовляю цю страву в ресторані, друге вже ні, не влізе)
Ненька наша• 27 октября 2017
Ответ дляТихомандражная
’Скорочено-ласкаве’? Ну про ’ласкаве’ сперечатись не буду - тут у кожного своє бачення. А про ’скорочено’ це Ви загнули, звичайно...
Шляхом елементарного підрахунку ’зупа’ - 4 літери, ’зупка’ - 5 літер... Де ж ’скорочення’? Покажіть і доведіть, що 5 це меньше, ніж 4...
Хоча... при зупоїдстві, мабуть, відкриваються якість незвідані чакри, які надають безмежний політ фантазії...
Шляхом елементарного підрахунку ’зупа’ - 4 літери, ’зупка’ - 5 літер... Де ж ’скорочення’? Покажіть і доведіть, що 5 це меньше, ніж 4...
Хоча... при зупоїдстві, мабуть, відкриваються якість незвідані чакри, які надають безмежний політ фантазії...
Удалено администрацией...
Я Главная• 27 октября 2017
Ответ дляСестрица Алёнушка
це таке?
Дуже схоже) Тільки в нас однією констукцією з мангалом, побудоване із цегли, обкладене декоравтиним каменем, але верх - такий.
Ра ру ра ру ра• 27 октября 2017
Ответ дляЯ Главная
Це одночасно і перше, і друге. Смачно і ситно. Якщо замовляю цю страву в ресторані, друге вже ні, не влізе)
ну ось, а нас не попередили)) Довелось другі страви з собою в дорогу пакувати))
Мамзелькин• 27 октября 2017
Ответ дляСестрица Алёнушка
я ЗА!!!
я возмущаюсь потому что с недавних лет язык Верки Сердючки нормально воспринимается зупоедами и они же используют его и в документации, и на телевидении, и в официальных переговорах
я возмущаюсь потому что с недавних лет язык Верки Сердючки нормально воспринимается зупоедами и они же используют его и в документации, и на телевидении, и в официальных переговорах

діалект і суржик - це різні речі, ваш КО
неДоЖиру• 27 октября 2017
Было время жила с одной. Она постоянно пельмени лепила и варила на сале, из теста какие то скрутки. Во все постоянно сыпали паприку.
Сестрица Алёнушка• 27 октября 2017
Ответ дляТихомандражная
’Скорочено-ласкаве’? Ну про ’ласкаве’ сперечатись не буду - тут у кожного своє бачення. А про ’скорочено’ це Ви загнули, звичайно...
Шляхом елементарного підрахунку ’зупа’ - 4 літери, ’зупка’ - 5 літер... Де ж ’скорочення’? Покажіть і доведіть, що 5 це меньше, ніж 4...
Хоча... при зупоїдстві, мабуть, відкриваються якість незвідані чакри, які надають безмежний політ фантазії...
Шляхом елементарного підрахунку ’зупа’ - 4 літери, ’зупка’ - 5 літер... Де ж ’скорочення’? Покажіть і доведіть, що 5 це меньше, ніж 4...
Хоча... при зупоїдстві, мабуть, відкриваються якість незвідані чакри, які надають безмежний політ фантазії...
Удалено администрацией...
Ненька наша• 27 октября 2017
Ответ дляRawinka
Давайте ще правила орфографії згадаємо - це ж теж принципово. А у Вас з цим проблеми.
Ну що Ви, людина п´ять мов знає, повідомила про це онлайн, а виставляння діалекту-вважає пихатістю
Мамзелькин• 27 октября 2017
Ответ дляSolomiyka78
мне на ’жопку’похоже, даже не знаю, как его можно произносить.
Ееее, нормально, оскільки слово ’жопки’ тут не використовують.
Чу Ча• 27 октября 2017
Ответ дляСестрица Алёнушка
я ЗА!!!
я возмущаюсь потому что с недавних лет язык Верки Сердючки нормально воспринимается зупоедами и они же используют его и в документации, и на телевидении, и в официальных переговорах
я возмущаюсь потому что с недавних лет язык Верки Сердючки нормально воспринимается зупоедами и они же используют его и в документации, и на телевидении, и в официальных переговорах

І яким боком сердючка до ЗУ. В нас так не говорять.
МойНеТакой• 27 октября 2017
Ответ дляЯ Главная
Всі готують по- різному.
Наш традиційний рецепт: спочатку сало і цибуля обжарюється, далі додаємо свинину, пізніше телятину. Це все тушкується півтори години в угорських приправах, постійно додається вода по-трошки. Далі порізані кубиками болгарський перець та помідори без шкірки - ще пару хвилин тушкування. Далі кубиками нарізана картопля і вода до верху казана. Коли картопля майже готова, додаю галушки (кльоцки), іх роблю сама (вода, мука, яйце, сіль), і готову фасолю (фасолю додає мало хто - але мені подобається). Перець, сіль, зелень - готово.
Наш традиційний рецепт: спочатку сало і цибуля обжарюється, далі додаємо свинину, пізніше телятину. Це все тушкується півтори години в угорських приправах, постійно додається вода по-трошки. Далі порізані кубиками болгарський перець та помідори без шкірки - ще пару хвилин тушкування. Далі кубиками нарізана картопля і вода до верху казана. Коли картопля майже готова, додаю галушки (кльоцки), іх роблю сама (вода, мука, яйце, сіль), і готову фасолю (фасолю додає мало хто - але мені подобається). Перець, сіль, зелень - готово.
дякую
думаю, що приправи відіграють не останню роль, як у сестри готували, то додавали якусь траву, яку називали вегетта, так само, як приправу.
думаю, що приправи відіграють не останню роль, як у сестри готували, то додавали якусь траву, яку називали вегетта, так само, як приправу.
Ненька наша• 27 октября 2017
Ответ дляСестрица Алёнушка
Це досвідчені люди так вважають, я тут не одна хто зробив зауваження
Шкода, що досвідчених стає все менше та менше... Отак і помирає літературна мова...
Ответ дляgloriya8305
от семьи зависит, если у них польские корни и все около того, запросто -такое не едят, а мы не едим, что они
но в целом на западной вкусно готовят и борщи и прочая укр кулинария процветает, особенно в тур зонах, кто рабоатет в сфере общепита. колорит нужен. а как тут без борща
но в целом на западной вкусно готовят и борщи и прочая укр кулинария процветает, особенно в тур зонах, кто рабоатет в сфере общепита. колорит нужен. а как тут без борща
в Польше в десятки раз больше видов супов, чем в Украине. и есть их тут принято в разы больше и чаще. приехав сюда, офигела от разнообразия. супы ВЕЗДЕ!! не видела ни одного стола без супа - что в ресторанах, что в гостях.
Мамзелькин• 27 октября 2017
Ответ дляСестрица Алёнушка
Я знаю п´ять мов, і вважаю краще мовчати чим писати аба говорити суржиком.
Говір це гарно але в тій місцевості де Вас розуміюсь такіж люди, а виставлятися в онлайні це пихатість
Говір це гарно але в тій місцевості де Вас розуміюсь такіж люди, а виставлятися в онлайні це пихатість
суржик - це не діалект, навіщо навмисне підміняти ці поняття?
Ответ дляgloriya8305
от семьи зависит, если у них польские корни и все около того, запросто -такое не едят, а мы не едим, что они
но в целом на западной вкусно готовят и борщи и прочая укр кулинария процветает, особенно в тур зонах, кто рабоатет в сфере общепита. колорит нужен. а как тут без борща
но в целом на западной вкусно готовят и борщи и прочая укр кулинария процветает, особенно в тур зонах, кто рабоатет в сфере общепита. колорит нужен. а как тут без борща
Тоже слышала, что в Польше борщ не едят. Хотя... смотря где, наверное.
Сестрица Алёнушка• 27 октября 2017
Ответ дляМамзелькин
у будь-якій мові є діалектизми і абсолютно нормальним є користування такими словами.
Якщо я упруся і буду писати діалектом Жашківського району Черкаської області це буде виховано???? Ігноруючи всі норми української літературної мови бо бачте ж у мене прабабка так розмовляла, то як це буде виглядати на цьому сайті?
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта
Похожие темы:
Назад Комментарии к ответу