Анонимушка• 03 августа 2023
Відкриваю заклад українських страв, треба поради
Країна Європи, але де українців мало знали (до війни), і зараз, порівняно, небагато українців.
Але, українські страви люблять, смакували купують і дуже чекають
Треба просте меню.
З перших :борщ, солянка, зелений борщ
З традиційних :деруни, котлети по київськи, вареники ( з картоплею капустою, ягодами, з мʼясом - різні ) картопля в горщиках
Чебуреки ? - тут питання
Салати - тут трохи зависла
Порадьте, бо Грецький чи Олівʼє, наче ж не наші ?
Можливо, знаєте традиційні, Підскажіть
Напої - узвар?
Допоможіть з салатами
Вибачте, вдень не має коли писати
Тому сумбурно.
Але, українські страви люблять, смакували купують і дуже чекають
Треба просте меню.
З перших :борщ, солянка, зелений борщ
З традиційних :деруни, котлети по київськи, вареники ( з картоплею капустою, ягодами, з мʼясом - різні ) картопля в горщиках
Чебуреки ? - тут питання
Салати - тут трохи зависла
Порадьте, бо Грецький чи Олівʼє, наче ж не наші ?
Можливо, знаєте традиційні, Підскажіть
Напої - узвар?
Допоможіть з салатами
Вибачте, вдень не має коли писати
Тому сумбурно.
показать весь текст
6
8
автор
Анонимушка
• 03 августа 2023
Ответ дляПотеряласЯ Я...
Салаты по сезону...
Тут не має сезону
Овочі- в одну ціну круглий рік
Як і фрукти, як і ягоди
Плюс мінус знижки, але навіть арбузи взимку норм
Овочі- в одну ціну круглий рік
Як і фрукти, як і ягоди
Плюс мінус знижки, але навіть арбузи взимку норм
ЗабежАЛОЧКА• 03 августа 2023
Ответ дляАнонимушка
Так, я робила ярмарки на різних святах
В мене не було відбою
Зараз вимагають
В мене не було відбою
Зараз вимагають
Пирожки еще
автор
Анонимушка
• 03 августа 2023
Ответ дляЗвожу з розуму
Я б чебуреків не хотіла, а от зрази і сирники - дуже) Бажаю успіху!
Дяка
ЗабежАЛОЧКА• 03 августа 2023
Ответ дляАнонимушка
Мені треба щось просте
Тут популярно піца, бургери і картопля фрі 🙄, ще на ход доги черги на 50 чоловік
Тут популярно піца, бургери і картопля фрі 🙄, ще на ход доги черги на 50 чоловік
Знаете, но гонитесь за колличеством блюд, хороший ресторан- это маленькое меню, начните, а там посмотрите, что оставить, что убрать
автор
Анонимушка
• 03 августа 2023
Ответ дляЧукИГеки
Конкретно по стравах не підкажу, але не бачу в меню риби і десертів
Я написала сумбурно, десерти забула описати
Рибних ресторанів тут багато, як і вуличної рибної їжі
Це доступно
Рибних ресторанів тут багато, як і вуличної рибної їжі
Це доступно
когдадеЦкие• 03 августа 2023
Ответ дляАнонимушка
Це точно російське
Пельмені
Знаю .. бо моя бабка росіянка
І так воно з дитинства
Пельмені
Знаю .. бо моя бабка росіянка
І так воно з дитинства
Взагалі то китайське)
2
автор
Анонимушка
• 03 августа 2023
Ответ длякогдадеЦкие
Взагалі то китайське)
Значить бабка любила Китай
Бо пельмені ліпила через день
Бо пельмені ліпила через день
когдадеЦкие• 03 августа 2023
Ответ дляАнонимушка
Значить бабка любила Китай
Бо пельмені ліпила через день
Бо пельмені ліпила через день
Це нормально переймати щось що подобається у інших народів.Просто росіяни все видають за своє, вони і борщ собі приписали.
1
автор
Анонимушка
• 03 августа 2023
Вибачайте, я спати - бо вранці бігти
Відпишусь
Завтра, перечитаю
Всім дяка , кому особисто не відповіла
Відпишусь
Завтра, перечитаю
Всім дяка , кому особисто не відповіла
автор
Анонимушка
• 04 августа 2023
Ответ длякогдадеЦкие
Це нормально переймати щось що подобається у інших народів.Просто росіяни все видають за своє, вони і борщ собі приписали.
Не борщ, там щи називались
Щі…не знаю як правильно написати 😬
Щі…не знаю як правильно написати 😬
Усатая полосатая• 04 августа 2023
Ответ дляПотеряласЯ Я...
Теплый салат( вареная картошка, огурчик соленый, лучек+ маслице наше ....жареное) ммммммм
ЛучОк, а взагалі цибулька і олійка
Леди_на_драндулете• 04 августа 2023
Ответ дляАнонимушка
Я вже годую іноземців рік
а як ви справляєтеся одна ? чи у вас є помічник ?
120-120-120 (не худею)• 04 августа 2023
До супів би додала капустяк, харчо, гороховий, уху, а салати - вінегрет, квашена капуста, огірок с помідором, звичайні котлети, відбивні
Леди_на_драндулете• 04 августа 2023
Ответ дляАнонимушка
Не борщ, там щи називались
Щі…не знаю як правильно написати 😬
Щі…не знаю як правильно написати 😬
щи - то помиї
як у приказці ’’*щи - х#й полощи ’’’*
як у приказці ’’*щи - х#й полощи ’’’*
3
Дуняша• 04 августа 2023
Видела обзор одних блогеров из Аликанте( Испания).Там открыли украинцы что то типа Галя балувана,то есть полуфабрикаты, много клиентов , но в основном из постсоветских стран.То , есть, есть смысл открывать там, где наши есть. Испанцы, например, едят в 80 случаев свою кухню. Те же японские рестораны у них вообще не в почете.
Заліковий троль• 04 августа 2023
Ответ дляПартизанка
Чебуреки - це кримська їжа, не українська
А шо, Крым не Украина?
Так можно и про закарпатскую кухню сказать.
Так можно и про закарпатскую кухню сказать.
5
Леди_на_драндулете• 04 августа 2023
блин, я теперь пока борщ не поем, заснуть не смогу.
хорошо, шо у меня как раз в холодильнике есть )))
хорошо, шо у меня как раз в холодильнике есть )))
4
Саджу все зарання• 04 августа 2023
Ответ длякогдадеЦкие
Харчо це грузинська страва, бограч - угорська. Але в Будапешті такого бограча як в нашому Ужгороді чи Берегово я не знайшла)
справжній бограч - страва дуже кропітка та з багатьох продуктів, ще й спеції потрібно особливі, я його де тільки ни їла, ну таке, а от коли у Берегово біля басейну у ’батюшки’ спробувала... ото справжній бограч! є у Берегово ще декілька кафешок, де він теж смачний, але цей найсмачніший, я туди всіх вожу на бограч, ще жоден не сказав, що не смачно, але за рецептом там тільки м’яса три види має бути
1
Саджу все зарання• 04 августа 2023
по темі автору вже все написали, просто обійму та побажаю процвітання!
1
Света С Приветом• 04 августа 2023
Ответ дляПотеряласЯ Я...
Теплый салат( вареная картошка, огурчик соленый, лучек+ маслице наше ....жареное) ммммммм
Это немецкий картофельный салат
2
Королева ганделику• 04 августа 2023
Ответ для120-120-120 (не худею)
До супів би додала капустяк, харчо, гороховий, уху, а салати - вінегрет, квашена капуста, огірок с помідором, звичайні котлети, відбивні
Квашенная капуста это да, в некоторых странах Европы как деликатес
А Чому все 100% повинно бути українським. Візьміть за приклад подібне Пузата хата. Зранку - яєчня, омлет, сирники, творожна запіканка, налисники з творогом, налисники з мʼясом, манники з Ізюмом. Зрази картопляні.
Каша пшенична, гречана, ячна. Рис, плов. Картопля запечена, пюре. Польова каша. Галушки, галушки з начинкою.
Салати в маленьких піалках: Салат Червоний буряк, буряк з чорносливом, морква по корейськи, салат зелена капуста з огірком + укропчик, зелена капуста + морква, вінегрет, буряк по корейські, пекінська капуста з кукурудзою, салат з крабових палочкою, шуба.
Окрошка, борщ пісний, червоний, зелений, суп гороховий, суп з копченим мʼясом, грибна юшка, суп-пюре сирний, гарбузовий, грибний, суп з чечевицею.
Відбивна, відбивна запечена з сиром і грибами, хек жарений, скумбрія запечена подається на чорному хлібу, жарений хек під томатною підливою, гуляш, котлета парова чи жарена, печінка тушкована з цибулькою, печінкові млинчики. Гомілки курячі. Ніжки утячі. Крученими з мʼяса. Ліниві голубці. Перець фарширований. Голубці. Жульєни.
Компот червоний, узвар.
Каша пшенична, гречана, ячна. Рис, плов. Картопля запечена, пюре. Польова каша. Галушки, галушки з начинкою.
Салати в маленьких піалках: Салат Червоний буряк, буряк з чорносливом, морква по корейськи, салат зелена капуста з огірком + укропчик, зелена капуста + морква, вінегрет, буряк по корейські, пекінська капуста з кукурудзою, салат з крабових палочкою, шуба.
Окрошка, борщ пісний, червоний, зелений, суп гороховий, суп з копченим мʼясом, грибна юшка, суп-пюре сирний, гарбузовий, грибний, суп з чечевицею.
Відбивна, відбивна запечена з сиром і грибами, хек жарений, скумбрія запечена подається на чорному хлібу, жарений хек під томатною підливою, гуляш, котлета парова чи жарена, печінка тушкована з цибулькою, печінкові млинчики. Гомілки курячі. Ніжки утячі. Крученими з мʼяса. Ліниві голубці. Перець фарширований. Голубці. Жульєни.
Компот червоний, узвар.
Вакцениро Вона• 04 августа 2023
Моя думка (виключно!):Перші страви. Солянка - то не українська страва. Можливо куліш, боргач (закарпаття), капусняк. Можна ще рибну юшку додати (не уха!).
Традиційні. Галушки (можна і як перше - суп зі щипаними галушками) з різними поливками (гриби з цибулею, шкварки прості з цибулею, шкварки копчені, цибуля з кропом, просто поливка з масла і т.д.). Налисники з різними начинками (м*ясо типу бандерики, лівер, телятина шматочками з цибулею, куриця з грибами, капуста варена і тушкована з яйцем і маслом, картопля з цибулею, картопля з печінкою, капуста тушкована проста, солний сир з часником і без, але з кропом. солодкі - мак, мак і вишні, мак і сухофрукти, мак, родзинки і горіхи, сир солодкий, яблука з родзинками, яблука з корицею) - це все може буте тушковане в маслі, в сметані або обжарене на маслі. подане (солодке) з: фруктами, топінгом, сметаною, збитими вершками, сиропом, варенням. солоне (сметана, засмажка (цибуля+сало, цибуля+зелень), топлене масло, грибна поливка і т.д.
Голубці - рис +м*ясо, пшоно+м*ясо, гречка+м*ясо. + замість м*яса - гриби. різні поливки.
крученики: або сало+часник, або гриби з цибулею, або солоний огірок+цибуля. все обжарене і протушковане. подане з різними поливками.
Традиційні. Галушки (можна і як перше - суп зі щипаними галушками) з різними поливками (гриби з цибулею, шкварки прості з цибулею, шкварки копчені, цибуля з кропом, просто поливка з масла і т.д.). Налисники з різними начинками (м*ясо типу бандерики, лівер, телятина шматочками з цибулею, куриця з грибами, капуста варена і тушкована з яйцем і маслом, картопля з цибулею, картопля з печінкою, капуста тушкована проста, солний сир з часником і без, але з кропом. солодкі - мак, мак і вишні, мак і сухофрукти, мак, родзинки і горіхи, сир солодкий, яблука з родзинками, яблука з корицею) - це все може буте тушковане в маслі, в сметані або обжарене на маслі. подане (солодке) з: фруктами, топінгом, сметаною, збитими вершками, сиропом, варенням. солоне (сметана, засмажка (цибуля+сало, цибуля+зелень), топлене масло, грибна поливка і т.д.
Голубці - рис +м*ясо, пшоно+м*ясо, гречка+м*ясо. + замість м*яса - гриби. різні поливки.
крученики: або сало+часник, або гриби з цибулею, або солоний огірок+цибуля. все обжарене і протушковане. подане з різними поливками.
Гарачий Чокалад• 04 августа 2023
Ответ дляАнонимушка
Курка ні
Тут це всюди норм
Тут це всюди норм
Холодець вже казали?
Вакцениро Вона• 04 августа 2023
Все, що я написала вище, може бути зроблене напівфабрикатами і заморожене в умовах закладу, а потім доведене до готовності за 10 хв. (за умови належного інвентару).
Салати. взагалі традиційних укр. салатів (давніх якщо) не існує. то все більш сучасне. але можна запропонувати:
1. Огірки малосольні чи солоні\квашені, якщо зима + цибуля напівкільцями і запашна олія+сіль+цукор+оцет.
2. капуста+огірки+кріп з заправкою олія+гірчиця+лимонний сік+сіль+цукор або сметана+сіль (потече швидко).
3. помідори, цибуля напівкільцями, зелень (петрушка, кріп), часник + заправка (олія, оцет, сіль, цукор, гірчиця).
4. асорті з малосольних чи солоних огірків, помідор, часнику (в т.ч. стрілок солоних), гіркого перцю.
Салати. взагалі традиційних укр. салатів (давніх якщо) не існує. то все більш сучасне. але можна запропонувати:
1. Огірки малосольні чи солоні\квашені, якщо зима + цибуля напівкільцями і запашна олія+сіль+цукор+оцет.
2. капуста+огірки+кріп з заправкою олія+гірчиця+лимонний сік+сіль+цукор або сметана+сіль (потече швидко).
3. помідори, цибуля напівкільцями, зелень (петрушка, кріп), часник + заправка (олія, оцет, сіль, цукор, гірчиця).
4. асорті з малосольних чи солоних огірків, помідор, часнику (в т.ч. стрілок солоних), гіркого перцю.
Вакцениро Вона• 04 августа 2023
до салатів додам цвіклі - відварений буряк з хроном. викласти шарами.
ще бурячкові салати теж гарно йдуть: буряк з цибулею, олією, гірчицею простий, буряк з волоським горіхом і\або з чоносливом під майонезом або олією, буряк з часником і майонезом (або олією), буряк+кисле яблуко+цибуля+олія (смачно притрусити дрібно тертим яйцем).
ще бурячкові салати теж гарно йдуть: буряк з цибулею, олією, гірчицею простий, буряк з волоським горіхом і\або з чоносливом під майонезом або олією, буряк з часником і майонезом (або олією), буряк+кисле яблуко+цибуля+олія (смачно притрусити дрібно тертим яйцем).
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта
Похожие темы:
Назад Комментарии к ответу