Позаземний розум• 07 марта 2024
Закваска для хліба
Поділіться як вирощували ? І які різновиди у вас?
Вся в кредитах• 07 марта 2024
Знайшла книжку
Ремесленный хлеб и сдоба на закваске.
Але ще не було часу прочитати
Ремесленный хлеб и сдоба на закваске.
Але ще не було часу прочитати
1
автор
Позаземний розум
• 07 марта 2024
Ответ дляВся в кредитах
Знайшла книжку
Ремесленный хлеб и сдоба на закваске.
Але ще не було часу прочитати
Ремесленный хлеб и сдоба на закваске.
Але ще не було часу прочитати
І самі ще не вирощували ? Мені так цікаво все це. От шукаю однодумців.
ЧупакабраЗеБест• 07 марта 2024
Ответ дляПозаземний розум
І самі ще не вирощували ? Мені так цікаво все це. От шукаю однодумців.
хозяйка
1
Вся в кредитах• 07 марта 2024
Ответ дляПозаземний розум
І самі ще не вирощували ? Мені так цікаво все це. От шукаю однодумців.
Ні)
Поки не встигла))
Я просто натрапила на рецепт Джіма Ліхея, хліб без замісу, з довгим бродінням))
То кілька тижнів пекла його
Поки не встигла))
Я просто натрапила на рецепт Джіма Ліхея, хліб без замісу, з довгим бродінням))
То кілька тижнів пекла його
автор
Позаземний розум
• 07 марта 2024
Ответ дляВся в кредитах
Ні)
Поки не встигла))
Я просто натрапила на рецепт Джіма Ліхея, хліб без замісу, з довгим бродінням))
То кілька тижнів пекла його
Поки не встигла))
Я просто натрапила на рецепт Джіма Ліхея, хліб без замісу, з довгим бродінням))
То кілька тижнів пекла його
Ого! Щось якесь дуже довге бродіння!
ЧупакабраЗеБест• 07 марта 2024
Ответ дляВся в кредитах
Заздріть мовчки.
вы не в себе? при чем тут зависть?
автор
Позаземний розум
• 07 марта 2024
Ответ дляBelkA08
Рік тому була на майстер класі по приготуванню цільнозернового хліба, на заквасці (без дріжджів). Якщо Вам цікаво напишу рецепт приготування закваски.
Так, дуже цікаво! Дякую ! Я вже купила житнє обдирне борошно, бо прочитала, що з житнього легше виростити.
А Ви з якого борошна робили ?
А Ви з якого борошна робили ?
Трейдер кріпти• 07 марта 2024
Автор,я перепсувала декілька кілограм борошна два роки тому,поки не натрапила на канал пекаря із Харкова-вона моя рятіввниця))) Я зробила по її рецепту закваску на ананасовому пюре-чудова закваска,хлібчик виходить,але я рідко печу,тому вона в мене ще недостатньо сильна,на мій погляд. Дитині вже півтора роки)))))
2
Трейдер кріпти• 07 марта 2024
Ответ дляПозаземний розум
Так, дуже цікаво! Дякую ! Я вже купила житнє обдирне борошно, бо прочитала, що з житнього легше виростити.
А Ви з якого борошна робили ?
А Ви з якого борошна робили ?
Так,значно легше з житнього. А ще з цільнозернового пшеничного,бажано несіяного.
Трейдер кріпти• 07 марта 2024
Ось,кому цікаво-я по її рецепту робила закваску,єдина,яка дійсно вийшла.
Також у неї дуже багато різних рецептів хлібчика. Не реклама,якщо що) Просто дійсно чудова майстриня,рецепти якої дійсно працюють)
Також у неї дуже багато різних рецептів хлібчика. Не реклама,якщо що) Просто дійсно чудова майстриня,рецепти якої дійсно працюють)
2
автор
Позаземний розум
• 07 марта 2024
Ответ дляТрейдер кріпти
Автор,я перепсувала декілька кілограм борошна два роки тому,поки не натрапила на канал пекаря із Харкова-вона моя рятіввниця))) Я зробила по її рецепту закваску на ананасовому пюре-чудова закваска,хлібчик виходить,але я рідко печу,тому вона в мене ще недостатньо сильна,на мій погляд. Дитині вже півтора роки)))))
У мене таке було з гречаною.. Вирішила ж випендритися виростивши супер корисну закваску. 1 кг гречаного борошна (зелена гречка) перевела..
А як звуть цю майстриню з Харкова ?
А як звуть цю майстриню з Харкова ?
автор
Позаземний розум
• 07 марта 2024
Ответ дляТрейдер кріпти
Ось,кому цікаво-я по її рецепту робила закваску,єдина,яка дійсно вийшла.
Також у неї дуже багато різних рецептів хлібчика. Не реклама,якщо що) Просто дійсно чудова майстриня,рецепти якої дійсно працюють)
Також у неї дуже багато різних рецептів хлібчика. Не реклама,якщо що) Просто дійсно чудова майстриня,рецепти якої дійсно працюють)
Дуже дякую !
Вибачте, неуважно читала, що Ви вже написали назву її каналу.
Вибачте, неуважно читала, що Ви вже написали назву її каналу.
Трейдер кріпти• 07 марта 2024
Ответ дляПозаземний розум
У мене таке було з гречаною.. Вирішила ж випендритися виростивши супер корисну закваску. 1 кг гречаного борошна (зелена гречка) перевела..
А як звуть цю майстриню з Харкова ?
А як звуть цю майстриню з Харкова ?
Я вище кинула посилання на плейлист із закваскою,яку я робила.
Вкусные заметки о хлебе називається канал
Вкусные заметки о хлебе називається канал
1
автор
Позаземний розум
• 07 марта 2024
Ответ дляok1904
я роблю хмелево-картопляну, ’рідкі дріжджі’ (годувати не треба, раз заквасити, отримати 1.5 л рідини, яка потім піднімає хліб 100 мл на порцію хліба)
Тобто це треба раз зробити і потім зберігати у холодильнику ?
Трейдер кріпти• 07 марта 2024
А ще я робила хліб на опарі Пуліш-це бомба-ракета!) Як заводський кірпічик) Зараз знайду саме той відео-рецепт,по якому робила.
Використовуємо цільнозернове борошно пшеничне! По аналогії та зразку можно робити із житнього цільнозернового.
День перший :
- у чистій 2/х літрові банці замішайте 1 ст . борошна і 1 ст. води (можна кипячену, але холодну)
Добре перемішайте дерев’яною ложкою. Накрийте подвійним шаром марлі і перев’яжіть, щоб краще трималось (можна резинкою).
Поставте в теплому місці на кухні, щоб не було протягів! Найкраще в духовці - там затишно і немає протягів.
День другий :
В той самий час додати 1/2 стакана цільнозернового пшеничного борошна і така сама кількість кипяченоі холодної води.
Ретельно перемішати. Чим активніше мішаєте, тим краще д/закваски!
І так кожного дня,
всього 5 днів. повторити те саме, підгодовуйте закваску.
На п’ятий, останній день, через 3-4 години після підгодування - закваска, основа для випікання хліба - вже готова.
Перекладаєте в іншу баночку 0.5 л чи 0.7 (для зручності) закриваєте кришкою плотно та ставите в холодильник.
Закваска може перебувати в холодильнику без підгодування до 7 діб.
У вас завжди повинна буди НЗ - скільки ложок взяли з банки для випікання, стільки ж поклали - підготували (розрахунок одна ложка борошна - одна ложка води).
День перший :
- у чистій 2/х літрові банці замішайте 1 ст . борошна і 1 ст. води (можна кипячену, але холодну)
Добре перемішайте дерев’яною ложкою. Накрийте подвійним шаром марлі і перев’яжіть, щоб краще трималось (можна резинкою).
Поставте в теплому місці на кухні, щоб не було протягів! Найкраще в духовці - там затишно і немає протягів.
День другий :
В той самий час додати 1/2 стакана цільнозернового пшеничного борошна і така сама кількість кипяченоі холодної води.
Ретельно перемішати. Чим активніше мішаєте, тим краще д/закваски!
І так кожного дня,
всього 5 днів. повторити те саме, підгодовуйте закваску.
На п’ятий, останній день, через 3-4 години після підгодування - закваска, основа для випікання хліба - вже готова.
Перекладаєте в іншу баночку 0.5 л чи 0.7 (для зручності) закриваєте кришкою плотно та ставите в холодильник.
Закваска може перебувати в холодильнику без підгодування до 7 діб.
У вас завжди повинна буди НЗ - скільки ложок взяли з банки для випікання, стільки ж поклали - підготували (розрахунок одна ложка борошна - одна ложка води).
1
автор
Позаземний розум
• 07 марта 2024
Ответ дляBelkA08
Використовуємо цільнозернове борошно пшеничне! По аналогії та зразку можно робити із житнього цільнозернового.
День перший :
- у чистій 2/х літрові банці замішайте 1 ст . борошна і 1 ст. води (можна кипячену, але холодну)
Добре перемішайте дерев’яною ложкою. Накрийте подвійним шаром марлі і перев’яжіть, щоб краще трималось (можна резинкою).
Поставте в теплому місці на кухні, щоб не було протягів! Найкраще в духовці - там затишно і немає протягів.
День другий :
В той самий час додати 1/2 стакана цільнозернового пшеничного борошна і така сама кількість кипяченоі холодної води.
Ретельно перемішати. Чим активніше мішаєте, тим краще д/закваски!
І так кожного дня,
всього 5 днів. повторити те саме, підгодовуйте закваску.
На п’ятий, останній день, через 3-4 години після підгодування - закваска, основа для випікання хліба - вже готова.
Перекладаєте в іншу баночку 0.5 л чи 0.7 (для зручності) закриваєте кришкою плотно та ставите в холодильник.
Закваска може перебувати в холодильнику без підгодування до 7 діб.
У вас завжди повинна буди НЗ - скільки ложок взяли з банки для випікання, стільки ж поклали - підготували (розрахунок одна ложка борошна - одна ложка води).
День перший :
- у чистій 2/х літрові банці замішайте 1 ст . борошна і 1 ст. води (можна кипячену, але холодну)
Добре перемішайте дерев’яною ложкою. Накрийте подвійним шаром марлі і перев’яжіть, щоб краще трималось (можна резинкою).
Поставте в теплому місці на кухні, щоб не було протягів! Найкраще в духовці - там затишно і немає протягів.
День другий :
В той самий час додати 1/2 стакана цільнозернового пшеничного борошна і така сама кількість кипяченоі холодної води.
Ретельно перемішати. Чим активніше мішаєте, тим краще д/закваски!
І так кожного дня,
всього 5 днів. повторити те саме, підгодовуйте закваску.
На п’ятий, останній день, через 3-4 години після підгодування - закваска, основа для випікання хліба - вже готова.
Перекладаєте в іншу баночку 0.5 л чи 0.7 (для зручності) закриваєте кришкою плотно та ставите в холодильник.
Закваска може перебувати в холодильнику без підгодування до 7 діб.
У вас завжди повинна буди НЗ - скільки ложок взяли з банки для випікання, стільки ж поклали - підготували (розрахунок одна ложка борошна - одна ложка води).
Дякую, спробую виростити так житню.
Трейдер кріпти• 07 марта 2024
Ответ дляПозаземний розум
Вау, справжній такий кирпичик !
Так він і по смаку такий же,як колись в дитинстві продавали з місцевого хлібозаводу) Така ностальгія мене вхопила,коли я його вперше спекла,що я про заквасу забула на декілька тижнів-лише на опарі Пуліш пекла)
1
автор
Позаземний розум
• 07 марта 2024
Та зараз в магазинах страшно купляти хліб. Невідомо як і з чого печуть.
Згадала ще важливе питання: у Вас газова піч ? Бо у мене всіх наворотів типо пару, конвекції нема і треба буде якось без цього викручуватися.
Згадала ще важливе питання: у Вас газова піч ? Бо у мене всіх наворотів типо пару, конвекції нема і треба буде якось без цього викручуватися.
Трейдер кріпти• 07 марта 2024
Ответ дляПозаземний розум
Та зараз в магазинах страшно купляти хліб. Невідомо як і з чого печуть.
Згадала ще важливе питання: у Вас газова піч ? Бо у мене всіх наворотів типо пару, конвекції нема і треба буде якось без цього викручуватися.
Згадала ще важливе питання: у Вас газова піч ? Бо у мене всіх наворотів типо пару, конвекції нема і треба буде якось без цього викручуватися.
У мене раніше була газова духовка.Охх і намучилася я з нею(((
Заради випічки поміняли плиту на комбіновану-тепер не нарадуюсь.
В газовій також можна,особливо,якщо у вас є гусятниця або чавунна жаровня,в якій печеться хліб на заквасці.
Конвекція вам не потрібна,пар ви можете і самі зробити,наливши у миску кип´ятку та поставивши її на дно духовки.
Заради випічки поміняли плиту на комбіновану-тепер не нарадуюсь.
В газовій також можна,особливо,якщо у вас є гусятниця або чавунна жаровня,в якій печеться хліб на заквасці.
Конвекція вам не потрібна,пар ви можете і самі зробити,наливши у миску кип´ятку та поставивши її на дно духовки.
автор
Позаземний розум
• 07 марта 2024
Ответ дляТрейдер кріпти
У мене раніше була газова духовка.Охх і намучилася я з нею(((
Заради випічки поміняли плиту на комбіновану-тепер не нарадуюсь.
В газовій також можна,особливо,якщо у вас є гусятниця або чавунна жаровня,в якій печеться хліб на заквасці.
Конвекція вам не потрібна,пар ви можете і самі зробити,наливши у миску кип´ятку та поставивши її на дно духовки.
Заради випічки поміняли плиту на комбіновану-тепер не нарадуюсь.
В газовій також можна,особливо,якщо у вас є гусятниця або чавунна жаровня,в якій печеться хліб на заквасці.
Конвекція вам не потрібна,пар ви можете і самі зробити,наливши у миску кип´ятку та поставивши її на дно духовки.
Дякую, класна порада про каструлю з водою ! Гусятниця є і ще вже є професійна форма для хліба (як прямокутник)
Вся в кредитах• 07 марта 2024
Ответ дляПозаземний розум
Та зараз в магазинах страшно купляти хліб. Невідомо як і з чого печуть.
Згадала ще важливе питання: у Вас газова піч ? Бо у мене всіх наворотів типо пару, конвекції нема і треба буде якось без цього викручуватися.
Згадала ще важливе питання: у Вас газова піч ? Бо у мене всіх наворотів типо пару, конвекції нема і треба буде якось без цього викручуватися.
В мене сама проста хлібопічка.
Для пару-поставте вниз сковорідку з водою.
Для пару-поставте вниз сковорідку з водою.
Вся в кредитах• 07 марта 2024
Ответ дляПозаземний розум
Ого! Щось якесь дуже довге бродіння!
12 годин?)
Насправді ні.
Ви пробували ферментувати тісто в холодильнику?)
Воно виходить інше
На піцу просто чудове.
Насправді ні.
Ви пробували ферментувати тісто в холодильнику?)
Воно виходить інше
На піцу просто чудове.
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта
Похожие темы:
Назад Комментарии к ответу