sovetchitsa
Советчица
Вход Регистрация
Спросить Советую Промо публикация Поиск товара
Настройки
Язык меню: ru ua Шрифт: a a a
Служба поддержки
Вход Регистрация
Правила | Ограничения | Cookies
©2008—2025 Советчица Kidstaff
Советчица - Еда, Кулинария - Выпечка
anonim_147
Позаземний розум• 07 марта 2024

Закваска для хліба

Поділіться як вирощували ? І які різновиди у вас?
30 0
Все фото темыКомментарии автораМои ответы
anonim_50
Вся в кредитах• 07 марта 2024
1
Знайшла книжку
Ремесленный хлеб и сдоба на закваске.

Але ще не було часу прочитати
like 1
anonim_147
автор Позаземний розум • 07 марта 2024
2
Ответ дляВся в кредитах
Знайшла книжку
Ремесленный хлеб и сдоба на закваске.

Але ще не було часу прочитати
І самі ще не вирощували ? Мені так цікаво все це. От шукаю однодумців.
noavatar
ЧупакабраЗеБест• 07 марта 2024
3
Ответ дляПозаземний розум
І самі ще не вирощували ? Мені так цікаво все це. От шукаю однодумців.
хозяйка
like 1
anonim_50
Вся в кредитах• 07 марта 2024
4
Ответ дляПозаземний розум
І самі ще не вирощували ? Мені так цікаво все це. От шукаю однодумців.
Ні)
Поки не встигла))
Я просто натрапила на рецепт Джіма Ліхея, хліб без замісу, з довгим бродінням))
То кілька тижнів пекла його
anonim_50
Вся в кредитах• 07 марта 2024
5
Ответ дляЧупакабраЗеБест
хозяйка
Заздріть мовчки.
anonim_147
автор Позаземний розум • 07 марта 2024
6
Ответ дляВся в кредитах
Ні)
Поки не встигла))
Я просто натрапила на рецепт Джіма Ліхея, хліб без замісу, з довгим бродінням))
То кілька тижнів пекла його
Ого! Щось якесь дуже довге бродіння!
noavatar
ЧупакабраЗеБест• 07 марта 2024
7
Ответ дляВся в кредитах
Заздріть мовчки.
вы не в себе? при чем тут зависть?
noavatar
BelkA08• 07 марта 2024
8
Рік тому була на майстер класі по приготуванню цільнозернового хліба, на заквасці (без дріжджів). Якщо Вам цікаво напишу рецепт приготування закваски.
anonim_147
автор Позаземний розум • 07 марта 2024
9
Ответ дляBelkA08
Рік тому була на майстер класі по приготуванню цільнозернового хліба, на заквасці (без дріжджів). Якщо Вам цікаво напишу рецепт приготування закваски.
Так, дуже цікаво! Дякую ! Я вже купила житнє обдирне борошно, бо прочитала, що з житнього легше виростити.
А Ви з якого борошна робили ?
anonim_119
Трейдер кріпти• 07 марта 2024
10
Автор,я перепсувала декілька кілограм борошна два роки тому,поки не натрапила на канал пекаря із Харкова-вона моя рятіввниця))) Я зробила по її рецепту закваску на ананасовому пюре-чудова закваска,хлібчик виходить,але я рідко печу,тому вона в мене ще недостатньо сильна,на мій погляд. Дитині вже півтора роки)))))
like 2
anonim_119
Трейдер кріпти• 07 марта 2024
11
Ответ дляПозаземний розум
Так, дуже цікаво! Дякую ! Я вже купила житнє обдирне борошно, бо прочитала, що з житнього легше виростити.
А Ви з якого борошна робили ?
Так,значно легше з житнього. А ще з цільнозернового пшеничного,бажано несіяного.
noavatar
BelkA08• 07 марта 2024
12
Ответ дляПозаземний розум
Так, дуже цікаво! Дякую ! Я вже купила житнє обдирне борошно, бо прочитала, що з житнього легше виростити.
А Ви з якого борошна робили ?
З пшеничного цільнозернового закваска, в тісто для хліба додавала житне борошно.
heart 1
anonim_119
Трейдер кріпти• 07 марта 2024
13
Ось,кому цікаво-я по її рецепту робила закваску,єдина,яка дійсно вийшла.
Також у неї дуже багато різних рецептів хлібчика. Не реклама,якщо що) Просто дійсно чудова майстриня,рецепти якої дійсно працюють)

https://youtube.com/playlist?list=PLZNKp_mb_pVhBWh...
heart 2
anonim_147
автор Позаземний розум • 07 марта 2024
14
Ответ дляТрейдер кріпти
Автор,я перепсувала декілька кілограм борошна два роки тому,поки не натрапила на канал пекаря із Харкова-вона моя рятіввниця))) Я зробила по її рецепту закваску на ананасовому пюре-чудова закваска,хлібчик виходить,але я рідко печу,тому вона в мене ще недостатньо сильна,на мій погляд. Дитині вже півтора роки)))))
У мене таке було з гречаною.. Вирішила ж випендритися виростивши супер корисну закваску. 1 кг гречаного борошна (зелена гречка) перевела..
А як звуть цю майстриню з Харкова ?
anonim_147
автор Позаземний розум • 07 марта 2024
15
Ответ дляТрейдер кріпти
Ось,кому цікаво-я по її рецепту робила закваску,єдина,яка дійсно вийшла.
Також у неї дуже багато різних рецептів хлібчика. Не реклама,якщо що) Просто дійсно чудова майстриня,рецепти якої дійсно працюють)

https://youtube.com/playlist?list=PLZNKp_mb_pVhBWh...
Дуже дякую !
Вибачте, неуважно читала, що Ви вже написали назву її каналу.
anonim_119
Трейдер кріпти• 07 марта 2024
16
Ответ дляПозаземний розум
У мене таке було з гречаною.. Вирішила ж випендритися виростивши супер корисну закваску. 1 кг гречаного борошна (зелена гречка) перевела..
А як звуть цю майстриню з Харкова ?
Я вище кинула посилання на плейлист із закваскою,яку я робила.
Вкусные заметки о хлебе називається канал
like 1
noavatar
ok1904• 07 марта 2024
17
я роблю хмелево-картопляну, ’рідкі дріжджі’ (годувати не треба, раз заквасити, отримати 1.5 л рідини, яка потім піднімає хліб 100 мл на порцію хліба)
anonim_147
автор Позаземний розум • 07 марта 2024
18
Ответ дляok1904
я роблю хмелево-картопляну, ’рідкі дріжджі’ (годувати не треба, раз заквасити, отримати 1.5 л рідини, яка потім піднімає хліб 100 мл на порцію хліба)
Тобто це треба раз зробити і потім зберігати у холодильнику ?
anonim_119
Трейдер кріпти• 07 марта 2024
19
А ще я робила хліб на опарі Пуліш-це бомба-ракета!) Як заводський кірпічик) Зараз знайду саме той відео-рецепт,по якому робила.
noavatar
BelkA08• 07 марта 2024
20
Використовуємо цільнозернове борошно пшеничне! По аналогії та зразку можно робити із житнього цільнозернового.
День перший :

- у чистій 2/х літрові банці замішайте 1 ст . борошна і 1 ст. води (можна кипячену, але холодну)
Добре перемішайте дерев’яною ложкою. Накрийте подвійним шаром марлі і перев’яжіть, щоб краще трималось (можна резинкою).
Поставте в теплому місці на кухні, щоб не було протягів! Найкраще в духовці - там затишно і немає протягів.
День другий :
В той самий час додати 1/2 стакана цільнозернового пшеничного борошна і така сама кількість кипяченоі холодної води.
Ретельно перемішати. Чим активніше мішаєте, тим краще д/закваски!
І так кожного дня,
всього 5 днів. повторити те саме, підгодовуйте закваску.
На п’ятий, останній день, через 3-4 години після підгодування - закваска, основа для випікання хліба - вже готова.
Перекладаєте в іншу баночку 0.5 л чи 0.7 (для зручності) закриваєте кришкою плотно та ставите в холодильник.
Закваска може перебувати в холодильнику без підгодування до 7 діб.
У вас завжди повинна буди НЗ - скільки ложок взяли з банки для випікання, стільки ж поклали - підготували (розрахунок одна ложка борошна - одна ложка води).
heart 1
anonim_119
Трейдер кріпти• 07 марта 2024
21
heart 1
anonim_147
автор Позаземний розум • 07 марта 2024
22
Ответ дляТрейдер кріпти
https://youtu.be/LBS2ZtGFxPM?si=5Mh3-yd-PTNDBZph
Вау, справжній такий кирпичик !
anonim_147
автор Позаземний розум • 07 марта 2024
23
Ответ дляBelkA08
Використовуємо цільнозернове борошно пшеничне! По аналогії та зразку можно робити із житнього цільнозернового.
День перший :

- у чистій 2/х літрові банці замішайте 1 ст . борошна і 1 ст. води (можна кипячену, але холодну)
Добре перемішайте дерев’яною ложкою. Накрийте подвійним шаром марлі і перев’яжіть, щоб краще трималось (можна резинкою).
Поставте в теплому місці на кухні, щоб не було протягів! Найкраще в духовці - там затишно і немає протягів.
День другий :
В той самий час додати 1/2 стакана цільнозернового пшеничного борошна і така сама кількість кипяченоі холодної води.
Ретельно перемішати. Чим активніше мішаєте, тим краще д/закваски!
І так кожного дня,
всього 5 днів. повторити те саме, підгодовуйте закваску.
На п’ятий, останній день, через 3-4 години після підгодування - закваска, основа для випікання хліба - вже готова.
Перекладаєте в іншу баночку 0.5 л чи 0.7 (для зручності) закриваєте кришкою плотно та ставите в холодильник.
Закваска може перебувати в холодильнику без підгодування до 7 діб.
У вас завжди повинна буди НЗ - скільки ложок взяли з банки для випікання, стільки ж поклали - підготували (розрахунок одна ложка борошна - одна ложка води).
Дякую, спробую виростити так житню.
anonim_119
Трейдер кріпти• 07 марта 2024
24
Ответ дляПозаземний розум
Вау, справжній такий кирпичик !
Так він і по смаку такий же,як колись в дитинстві продавали з місцевого хлібозаводу) Така ностальгія мене вхопила,коли я його вперше спекла,що я про заквасу забула на декілька тижнів-лише на опарі Пуліш пекла)
heart 1
anonim_147
автор Позаземний розум • 07 марта 2024
25
Та зараз в магазинах страшно купляти хліб. Невідомо як і з чого печуть.
Згадала ще важливе питання: у Вас газова піч ? Бо у мене всіх наворотів типо пару, конвекції нема і треба буде якось без цього викручуватися.
anonim_119
Трейдер кріпти• 07 марта 2024
26
Ответ дляПозаземний розум
Та зараз в магазинах страшно купляти хліб. Невідомо як і з чого печуть.
Згадала ще важливе питання: у Вас газова піч ? Бо у мене всіх наворотів типо пару, конвекції нема і треба буде якось без цього викручуватися.
У мене раніше була газова духовка.Охх і намучилася я з нею(((
Заради випічки поміняли плиту на комбіновану-тепер не нарадуюсь.
В газовій також можна,особливо,якщо у вас є гусятниця або чавунна жаровня,в якій печеться хліб на заквасці.
Конвекція вам не потрібна,пар ви можете і самі зробити,наливши у миску кип´ятку та поставивши її на дно духовки.
anonim_147
автор Позаземний розум • 07 марта 2024
27
Ответ дляТрейдер кріпти
У мене раніше була газова духовка.Охх і намучилася я з нею(((
Заради випічки поміняли плиту на комбіновану-тепер не нарадуюсь.
В газовій також можна,особливо,якщо у вас є гусятниця або чавунна жаровня,в якій печеться хліб на заквасці.
Конвекція вам не потрібна,пар ви можете і самі зробити,наливши у миску кип´ятку та поставивши її на дно духовки.
Дякую, класна порада про каструлю з водою ! Гусятниця є і ще вже є професійна форма для хліба (як прямокутник)
anonim_50
Вся в кредитах• 07 марта 2024
28
Ответ дляПозаземний розум
Та зараз в магазинах страшно купляти хліб. Невідомо як і з чого печуть.
Згадала ще важливе питання: у Вас газова піч ? Бо у мене всіх наворотів типо пару, конвекції нема і треба буде якось без цього викручуватися.
В мене сама проста хлібопічка.
Для пару-поставте вниз сковорідку з водою.
anonim_50
Вся в кредитах• 07 марта 2024
29
Ответ дляПозаземний розум
Ого! Щось якесь дуже довге бродіння!
12 годин?)
Насправді ні.
Ви пробували ферментувати тісто в холодильнику?)

Воно виходить інше
На піцу просто чудове.
noavatar
ok1904• 07 марта 2024
30
Ответ дляПозаземний розум
Тобто це треба раз зробити і потім зберігати у холодильнику ?
Так. Потім лиш робити опару(з вечора), замішувати тісто ранком, випікати вечором. Як кирпічик, фотки повидаляла. Треба якось нафоткати знову
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта

Похожие темы:

Ще з цiкавого


Популярные вопросы!

Сегодня Вчера 7 дней 30 дней

ещё

Сейчас читают!

Благотворительность!

Назад Комментарии к ответу

О нас | Служба Поддержки | Помощь

Правила | Ограничения | Cookies ©2008—2025 Советчица Kidstaff