Мост_Устал• 05 мая в 16:32
Топленое сливочное масло и масло Гхи, есть различия?
Скажите пожалуйста, это один и тот же продукт или есть отличия?
Спасибо!
Спасибо!
автор
Мост_Устал
• 05 мая в 16:35
Ответ дляБратья Капли
Так є.
Час різний
Час різний
То есть? Растолкуйте пожалуйста.
автор
Мост_Устал
• 05 мая в 16:35
Ответ дляСирожено_пирожено
Однакові продукти.
Гхі типу модна назва.
Гхі типу модна назва.
Дякую. Тоді зрозуміло.
АнтиТроль• 05 мая в 16:38
Звичайне топлене масло:
Вершкове масло просто топлять на слабкому вогні до рідкого стану, іноді дають трохи покипіти. Часто не відділяють білки та осад повністю.
Гхі:
Це вершкове масло, яке довго топлять на повільному вогні, поки вода випаровується, а молочні білки (казеїн і лактоза) осідають і карамелізуються. Потім масло ретельно проціджують, видаляючи осад. Тобто гхі — це чистий молочний жир без білків та вологи.
Вершкове масло просто топлять на слабкому вогні до рідкого стану, іноді дають трохи покипіти. Часто не відділяють білки та осад повністю.
Гхі:
Це вершкове масло, яке довго топлять на повільному вогні, поки вода випаровується, а молочні білки (казеїн і лактоза) осідають і карамелізуються. Потім масло ретельно проціджують, видаляючи осад. Тобто гхі — це чистий молочний жир без білків та вологи.
3
Братья Капли• 05 мая в 16:38
Ответ дляМост_Устал
То есть? Растолкуйте пожалуйста.
Ось сторінка дівчини яка готує з органічного вершкового масла, масло Гхі
Вона там розповідає все
Колись моя прабабуся ще топила літом на зиму масло в бідончиках зберігала.
Вона там розповідає все
Колись моя прабабуся ще топила літом на зиму масло в бідончиках зберігала.
Братья Капли• 05 мая в 16:39
Ответ дляАнтиТроль
Звичайне топлене масло:
Вершкове масло просто топлять на слабкому вогні до рідкого стану, іноді дають трохи покипіти. Часто не відділяють білки та осад повністю.
Гхі:
Це вершкове масло, яке довго топлять на повільному вогні, поки вода випаровується, а молочні білки (казеїн і лактоза) осідають і карамелізуються. Потім масло ретельно проціджують, видаляючи осад. Тобто гхі — це чистий молочний жир без білків та вологи.
Вершкове масло просто топлять на слабкому вогні до рідкого стану, іноді дають трохи покипіти. Часто не відділяють білки та осад повністю.
Гхі:
Це вершкове масло, яке довго топлять на повільному вогні, поки вода випаровується, а молочні білки (казеїн і лактоза) осідають і карамелізуються. Потім масло ретельно проціджують, видаляючи осад. Тобто гхі — це чистий молочний жир без білків та вологи.
Так, різниця в часі приготування. Різні продукти на виході.
автор
Мост_Устал
• 05 мая в 16:40
Ответ дляАнтиТроль
Звичайне топлене масло:
Вершкове масло просто топлять на слабкому вогні до рідкого стану, іноді дають трохи покипіти. Часто не відділяють білки та осад повністю.
Гхі:
Це вершкове масло, яке довго топлять на повільному вогні, поки вода випаровується, а молочні білки (казеїн і лактоза) осідають і карамелізуються. Потім масло ретельно проціджують, видаляючи осад. Тобто гхі — це чистий молочний жир без білків та вологи.
Вершкове масло просто топлять на слабкому вогні до рідкого стану, іноді дають трохи покипіти. Часто не відділяють білки та осад повністю.
Гхі:
Це вершкове масло, яке довго топлять на повільному вогні, поки вода випаровується, а молочні білки (казеїн і лактоза) осідають і карамелізуються. Потім масло ретельно проціджують, видаляючи осад. Тобто гхі — це чистий молочний жир без білків та вологи.
Дякую
Сирожено_пирожено• 05 мая в 16:40
Ответ дляАнтиТроль
Звичайне топлене масло:
Вершкове масло просто топлять на слабкому вогні до рідкого стану, іноді дають трохи покипіти. Часто не відділяють білки та осад повністю.
Гхі:
Це вершкове масло, яке довго топлять на повільному вогні, поки вода випаровується, а молочні білки (казеїн і лактоза) осідають і карамелізуються. Потім масло ретельно проціджують, видаляючи осад. Тобто гхі — це чистий молочний жир без білків та вологи.
Вершкове масло просто топлять на слабкому вогні до рідкого стану, іноді дають трохи покипіти. Часто не відділяють білки та осад повністю.
Гхі:
Це вершкове масло, яке довго топлять на повільному вогні, поки вода випаровується, а молочні білки (казеїн і лактоза) осідають і карамелізуються. Потім масло ретельно проціджують, видаляючи осад. Тобто гхі — це чистий молочний жир без білків та вологи.
Ну в мене мама готувала гхі, але тоді воно називалось просто топлене масло. Довго томила, проціжувала, все по рецепту сучасного гхі -)
автор
Мост_Устал
• 05 мая в 16:41
Ответ дляБратья Капли
Ось сторінка дівчини яка готує з органічного вершкового масла, масло Гхі
Вона там розповідає все
Колись моя прабабуся ще топила літом на зиму масло в бідончиках зберігала.
Вона там розповідає все
Колись моя прабабуся ще топила літом на зиму масло в бідончиках зберігала.
Дякую
АнтиТроль• 05 мая в 16:41
Ответ дляМост_Устал
Дякую
Та це не мені )
Чат-джпт був під рукою відкритий )))
Заодно сама дізналася )
Чат-джпт був під рукою відкритий )))
Заодно сама дізналася )
1
Братья Капли• 05 мая в 16:46
Ответ дляСирожено_пирожено
Ну в мене мама готувала гхі, але тоді воно називалось просто топлене масло. Довго томила, проціжувала, все по рецепту сучасного гхі -)
Масло гхі не сучасне, відоме ще 1500 р. до н. е.
в Індії.
в Індії.
2
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта
Похожие темы:
Назад Комментарии к ответу