Блондинка в Законе• 19 ноября в 13:40
Хтось пробував робити домашній майонез?
Він справді смачніший, чи краще не возитися?
показать весь текст
Примарочка• 19 ноября в 14:13
Ответ дляХтомолодець? Я!
Да. Я сегодня сделала, написано постоит и чуть вкус изменится, пока он мне вкусный, но кислый
Через маринад, мабуть, я аквафабу готую самостійно з нуту, так, нечасто, бо всякі такі салатики нечасто готую.
В моїй хаті моя правда• 19 ноября в 14:16
Я пробувала. Він схожий на радянський, більше на щедро львівський. Тому хто любить ті солодкі торчини чи хелманси- він буде зовсім інший і не привичний. Мені сподобався, бо я купую виключно щедро майонез
Хтомолодець? Я!• 19 ноября в 14:16
Ответ дляСусідка знизу
Краще на рідині з квасолі.
Це називається аквафаба, там багато білка, добре збивається, по вигляду більше як меренга, ніж як майонез)
Але смак тої рідини дуже виразний, тож на любителя. Я не любитель)
Це називається аквафаба, там багато білка, добре збивається, по вигляду більше як меренга, ніж як майонез)
Але смак тої рідини дуже виразний, тож на любителя. Я не любитель)
Не, с фасоли даже пробовать не хочу, не люблю её.
Сегодня сделала на жидкости с горошка, на вид майонез, получился густой, на вкус майонез, только кислый, теперь жду пока настоится. Если вкус не изменится, то больше не буду делать.
Сегодня сделала на жидкости с горошка, на вид майонез, получился густой, на вкус майонез, только кислый, теперь жду пока настоится. Если вкус не изменится, то больше не буду делать.
Сусідка знизу• 19 ноября в 14:19
Ответ дляХтомолодець? Я!
Не, с фасоли даже пробовать не хочу, не люблю её.
Сегодня сделала на жидкости с горошка, на вид майонез, получился густой, на вкус майонез, только кислый, теперь жду пока настоится. Если вкус не изменится, то больше не буду делать.
Сегодня сделала на жидкости с горошка, на вид майонез, получился густой, на вкус майонез, только кислый, теперь жду пока настоится. Если вкус не изменится, то больше не буду делать.
Я якраз тому і написала про квасолю, там смак не такий різкий, як в горошка. Але якщо не любите, то краще не експериментувати.
Фима Собак• 19 ноября в 14:20
Ответ дляPeggy
А дайте рецепт пжлста, у меня жидкий получается.
Додайте більше олії. Чим більше олії - тим густіший майонез буде.
Я роблю такий майонез ’Провансаль’: 1 яйце, 0,5 ч.л. солі, 0,5 ч.л. цукру, 0,5-1 ч.л. гірчиці, 1 ст.л оцту або лимонного соку, 160 мл олії
Я роблю такий майонез ’Провансаль’: 1 яйце, 0,5 ч.л. солі, 0,5 ч.л. цукру, 0,5-1 ч.л. гірчиці, 1 ст.л оцту або лимонного соку, 160 мл олії
Фима Собак• 19 ноября в 14:22
Ответ дляКлевотница
Послухаю. Скільки не робила - не можу підбрати кислоту/сіль/цукор, щоб був як купований. Може, хтось порадить?
1 яйце, 0,5 ч.л. солі, 0,5 ч.л. цукру, 0,5-1 ч.л. гірчиці, 1 ст.л оцту або лимонного соку, 160 мл олії. Це якщо ви любите майонез ’Провансаль’, з кислинкою. Якщо ні - зменшіть або приберіть оцет/лимонний сік
1
Хтомолодець? Я!• 19 ноября в 14:22
Ответ дляПримарочка
Через маринад, мабуть, я аквафабу готую самостійно з нуту, так, нечасто, бо всякі такі салатики нечасто готую.
Не знаю, маринад в горошке не кислый же вроде. Надеюсь отстоится и будет не такой. Он вкусный, но не такой как магазинный, что можно ложками есть
Фима Собак• 19 ноября в 14:24
Ответ дляДжага-джага
Є на варених
На варених дуже рідкий виходить. Скоріше - соус, а не майонез. Але теж смачно. Сірі яйця емульгуються, а варені - ні
Моторошні троянди• 19 ноября в 14:42
Ответ дляДжага-джага
Я не знаю навіщо його зберігати. Це робиться на раз
З одного яйця виходить грам 200, не менше, як його за раз з´їсти, він же жирний.
Моторошні троянди• 19 ноября в 14:45
Ответ дляВ моїй хаті моя правда
Я пробувала. Він схожий на радянський, більше на щедро львівський. Тому хто любить ті солодкі торчини чи хелманси- він буде зовсім інший і не привичний. Мені сподобався, бо я купую виключно щедро майонез
Так який смак вийде від спецій залежить.
В моїй хаті моя правда• 19 ноября в 14:46
Ответ дляМоторошні троянди
Так який смак вийде від спецій залежить.
Там в складі класичному іде оцет, тому він буде з кислинкою.
Моторошні троянди• 19 ноября в 14:47
Ответ дляВ моїй хаті моя правда
Там в складі класичному іде оцет, тому він буде з кислинкою.
Оцет можна ж за смаком додавати, а не за рецептом.
1
Фима Собак• 19 ноября в 15:08
Ответ дляPeggy
Дякую.Це саме на 1 перепелине яйце? Чи куряче?
Куряче
Хтомолодець? Я!• 19 ноября в 15:59
Ответ дляPeggy
Дякую.Це саме на 1 перепелине яйце? Чи куряче?
Перепелиных 2-3 достаточно, я и на 2х, и на 3х делала, одинаково получается
Хтомолодець? Я!• 19 ноября в 16:02
Кстати, мой на аквафабе постоял, уже чуть другой вкус, не такой кислый. Позже ещё попробую, теперь он мне напоминает вкус майонеза из детства, сейчас такого вкуса в магазинных нет
Джага-джага• 19 ноября в 16:38
Ответ дляФима Собак
На варених дуже рідкий виходить. Скоріше - соус, а не майонез. Але теж смачно. Сірі яйця емульгуються, а варені - ні
Густий
Джага-джага• 19 ноября в 16:39
Ответ дляМоторошні троянди
З одного яйця виходить грам 200, не менше, як його за раз з´їсти, він же жирний.
В мене на молоці
Злюсь до кипіння• 20 ноября в 00:10
Ответ дляДжага-джага
Я не знаю навіщо його зберігати. Це робиться на раз
Як ви зробите на раз столову ложку, наприклад) Блендер, мабуть, менше 100-150 мл і не зможе збити. Вся ця історія з натуральністю домашнього майонезу для мене мимо, бо я краще з´їм ложку некорисного покупного, ніж зроблю сама зі склянки олії і вперіщу його тут же, ще й блендер оближу
Калорійна бомбіща
Калорійна бомбіща
1
Джага-джага• 20 ноября в 09:18
Ответ дляЗлюсь до кипіння
Як ви зробите на раз столову ложку, наприклад) Блендер, мабуть, менше 100-150 мл і не зможе збити. Вся ця історія з натуральністю домашнього майонезу для мене мимо, бо я краще з´їм ложку некорисного покупного, ніж зроблю сама зі склянки олії і вперіщу його тут же, ще й блендер оближу
Калорійна бомбіща
Калорійна бомбіща
Ну ми майонез їмо 2 рази на рік, коли салат роблю для гостей. Звичайно, що столову ложку не зробиш.
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Похожие темы:
Назад Комментарии к ответу